Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onik

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tovább folytatódik a Magyar Oktatási Intézettel kapcsolatos eszmecsre. Dzsúúúsz lesz, azt megígérhetem.Sziasztok.Azért írok egy mailt, mert már majdnem egy éve a Magyar OktatásiIntézetnél dolgozok, és szeretnék helyretenni pár dolgot, melybe azálláskereső kisasszonyok és urak…..
onik 2009.10.29 02:38:16
Sziasztok,

Egész egyszerűen nem értem, hogy van az ma Magyarországon, hogy van egy ilyen cég, azzal a névvel, hogy Magyar Oktatási Intézet, aminek semmi, de semmi köze az oktatáshoz. Mondjuk szerencse is!  Nem értem, hogy működhet valami így, mint ez a cég.

Elmentem az állásinterjúra. Már az furcsa volt, h több embert hívtak be egyszerre. 3nak lezavarták fél óra alatt. Ezek után mondta a csaj, ha megfelelünk, akkor behívnak egy betekintő napra. Persze, h hívtak, na mondom elmegyek kíváncsi vagyok, h miről is szól ez az egész. Természetesen közölték, hogy mindenki csinosan öltözzön fel, a pasik se próbáljanak meg farmerbe menni, hanem öltönybe. Ezzel még nem is lett volna probléma.

Ellenben, amikor megkérdeztem a csajtól, hogy akkor mindezt mennyiért és bejelentett vagy nem?
Betanuló időszak van – jutalékos
Manager – jutalékos
És majd ha elérsz a vezető státuszhoz, akkor van fix. (1év min.)

Mindezek után közöltem, h akkor engem ez nem érdekel, még ő volt felháborodva. Nem is érdekel igazán, hogy mit gondolt, csak mégis elszomorító, hogy azt hiszik ezek az emberek, hogy bárkit be tudnak szervezni. Ezek után azért döbbenek, hogy nem. :-DD
Illetve kérdem én….
Milyen az a marketinges stratégia alkalmazása a fővárosban (ahol az országos átlaghoz viszonyítva, a legtöbb színház, múzeum – tehát kulturális rendezvény található -) élő embereknek értékesítik a Dunaújvárosi Színház jegyeit?? (Dunaújváros - Bp 68 km)
Nem arról van itt szó, hogy az ember ne menjen vidékre illetve vidéki nagyvárosokba, hanem ez az egész, ahogy ezt csinálják az egy vicc. Az ember menjen be öltönybe, vagy a kis kosztümjében a henteshez, az eladóhoz . . . .mindenkihez…. Tehát házaljon…. Elszomorító, felháborító, hogy ma vannak ilyenek és emberek képesek ehhez a nevüket adni, és maguk is elhinni, hogy jó, amit csinálnak.

Mindenkinek további jó álláskeresést és kitartást!
onik 2010.01.19 01:20:25
Sziasztok!

Annyit ajánlok mindenkinek, hogy mielőtt elmenne ehhez a céghez, mindenképpen nézze meg előtte ezt oldalt. Röviden és tömören SEMMIKÉPPEN NE MENJEN EL AZ ÁLLÁSINTERJÚRA! :-)
Az előttem szóló pár ember hozzászólásához egy pár gondolatot tennék hozzá.
A Magyar Oktatási Intézetről az emberek döntő többsége, olyan dologra asszociálna, mint egy olyan Intézet, amely képzést, tudást fejlesztő tevékenységet, és értéket tükröz. Mindezekkel szemben ezekkel sehol nem találkozik az, aki betéved ide. Teljesen összeférhetetlen az egész, úgy ahogy van. Az embereket nem illetem, akik ott dolgoznak, mert nem tartom arra se érdemesnek őket.
Lehet itt arról beszélni, hogy felszámolják-e vagy nem, csődbe megy-e vagy sem, felesleges. Olvastam írásokat, akik ott dolgoztak vagy dolgoznak és fényezik a céget, nem itt kellene. Nem azokkal kellene itt foglalkozni, hogy kinek mi a véleménye, hanem csinálni azt a nagyszerű munkát.
Ahogyan itt olvastam az „élménybeszámolókat” az állásinterjúról eszembe jutott az enyémről is kis szösszenet.
Engem is elvittek abba az édes kis kávézóba, ült velem szemben a mai napig nem tudom milyen beosztási lány, akit meg kellett volna győznöm, hogy itt akarok dolgozni, nyilván ez volt a célom. :-) Arra emlékszem, hogy csak beszélt, csak beszélt, csak beszélt, csak beszélt és végig azt ragozta, hogy ez a munka milyen jó. Majd miután feltettem a mennyiért, hogyan, miképpen kezdetű kérdést és, mint tudvalevő nem érkezett rá kedvező válasz. (Ez gondolom senkinek nem jelent újdonságot!)
Ennek fényében megosztottam vele is, hogy ő is tisztában legyen vele, hogy akkor ez engem nem fog érdekelni.
Rögtön az intelligens reagálása rá - - Miért nem érzed magadban a kihívást??? Nem gondolod, hogy tudnál ennyi időt erre szánni?? Mi vezetőket keresünk, ha te nem érzed magadnak, akkor még időben kiderült.

A válaszom csak annyi volt, hogy bocsika, de nem ezért képeztem magam, hogy ezt a munkát csináljam.
Értelmes kérdése--- hát akkor mit?
Válaszom - - nem ezt – Viszontlátásra 
/akit azt hittek, hülyének nézhetik – részlet/

Végezetül nem az a gyomorforgató és szánalmas, aki otthagyja ezt az egészet, akár a busznál, akár a kávézóban, hanem az, aki még ki is akad azon, hogy másnak ez miért nem pálya?
Mert más sokkal többre vágyik, mint ez… Vannak, akiknek vannak igényei, és vannak, akiknek nincsenek. Ez ilyen egyszerű. Akiknek meg vannak, az mindig is fogja szúrni azoknak a szemét, akiknek nincsen. Vannak erős jellemek és gyengék.
Remélem mindenkinek felborzoltam a kedélyeit.