Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dakaju

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mire van szüksége a magyar autósnak 2012-ben? Területi alapú rendszámra. A véletlenre sem bíztuk: megkérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztályát, hogy akkor most, Tornóczky Anita szava járásával élve, ezt most így hogy? A válasz…..
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
dakaju 2011.05.10 09:13:19
Nem értem az ellendrukkereket. A kukás, kőműves, stb. (bocs a kimaradtakért) nem úgy vállalta a munkakörét anno, hogy annak a gyümölcse majd csak 25 év után, kedvezményes nyugdíj (LEHETŐSÉG) formájában fog beérni. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, ugyanis én rendvédelmi dolgozó vagyok. Megértem (és valamennyi kollégám is így gondolja) azt, hogy a jelenlegi helyzet nem fenntartható. De mi azért értük be a kevéssel, azért vállaltunk minden lemondást, mert törvény adta garancia van arra, hogy korkedvezményes nyugdíjba mehetünk. Azt meg végképp nem értem, hogy a munkánkat miért fikázzák olyanok, akik azt nem próbálták. Én annak ellenére, hogy egy csomó munkaidejében nem dolgozó (ácsorgó, dumáló, stb.) embert láttam már pl. a kereskedelmi dolgozók, egészségügyi dolgozók, stb. (a felsorolás végtelen hosszú lehetne, ezért a nevesítettek elnézését kérem), de nem gondolom, hogy az ő munkájuk nulla. Egyszerűen nem tudom megítélni, mert nem próbáltam. (Persze a média segítségével bármelyiküket ki lehetne nevezni közellenségnek.)
Biztos vagyok abba, hogy egy sávos bevezetésbe minden rendvédelmis belenyugodna. Pl. ne érintse a változás azokat, akik már nyugállományúak és akiknek rögzített nyugdíjuk van (2007. december 31-ig rendelkeztek 20 év szolgálati idővel.) Hosszabbodjon a ledolgozandó idő (mondjuk) 1 évvel azoknak, akiknek a fenti időpontig 15 év, 2 évvel akiknek 10 év (és így tovább) szolgálati idejük volt. Ne kapjanak korkedvezményt azok, akik ezután szerelnek fel, mivel ők már így vállalják ezt a hivatást.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
dakaju 2010.04.24 07:28:59
Érdekes, hogy pár éve még senkit nem zavart, hogy a fegyveres testületek tagjai 25 év szolgálati idő után jogosultak a szolálati nyugdíjra. (Egyébként ez nem jelenti azt, hogy gondol egyet és nyugdíjba megy. Megteheti ezt is, de ekkor 50%-os nyugdíjat kap. Ha 25 év után pl. pl. egészségi állapota alapján szolgálatra alkalmatlannak minősül, akkor kaphatja meg a teljes nyugdíját.) A politika itt is bevetette oszd meg és uralkodj elméletet, ami a jelekből ítélve nagyszerűen működik. Az elégedetlen emberekkel könnyű elhitetni, hogy a fiatalon nyugdíjba vonultak tehenek mindenről. Ők szívják az adófizetők vérét.
A probléma ezzel csak az, hogy 15-20-25 éve, amikor ezek az emberek felszereltek, akkor a választott szakmájuk talán legvonzóbb eleme volt a korai nyugdíj. Ezt mindenki tudta, hogy így van, mégse sokan vállalták az egyenruha felvételével járó kellemetlenségeket. (Sőt nem egy embert egyenesen hülyének nézett a környezete, barátai, hogy ilyet tesz.) Most, hogy lassan összejön nekik a 25 év, most aztán mindenki fel van háborodva azon, ha valak 40 éves kora körül nyugdíjas lesz.
Igen, valóban más a helyzet, mint 15-20-25 éve, és valóban megérett a változtatásra ez a (nyugdíj)rendszer. Változzon hát, és az új szabályok ismeretének tükrében is az egyenruhát választókra (akiknek e pályát más módon tették vonzóvá) már vonatkozzanak az új szabályok. Szerintem azok esetében, akiket pont ezzel csábítottak a pályára nem szabad új szabályokat alkalmazni.
A Fidesz több kommunikációs hibát is elkövetett a kampányban, amelyek hozzájárultak választási vereségéhez – mondta 2006-ban Orbán Viktor akkori kabinetfőnöke, Navracsics Tibor. A politikus a legtalálóbb igét választotta: a „hozzájárultak” formula…..