Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ALCESTE

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd közzéteszi az alábbi keresetet, hátha valaki kedvet kap csatlakozni. Szia Zugügyvéd!   Ezúton van szerencsém értesíteni, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a csatolt keresetem alapján tárgyalja a Centrum Parkolási Rendszer Pakolás Szolgáltató Kft.…..
ALCESTE 2009.10.28 16:50:34
Kedves Hozzászólók, különösen Neménvótam és s_timcsi!

A csatolt levél egy magánlevél és az eredeti címzettje nem a Zugügyvéd című blog. Ez eredetileg egy magánlevél volt, amit egy érdekvédelmi szervezetnek küldtem e.mail-en. Ezért ezúton is jelzem, hogy a keresetem támogatására ilyen nyilvánosság előtt nem szeretnék támogatást, támogatókat gyűjteni mert azt nem szabad. Tehát az a valaki, akinek azzal küldtem el a személyes, magánlevelemet, hogy azt az arra érdemeseknek, kíváncsiaknak továbbítsa, azt a módszert választotta, hogy föltette a Zug-ra és megváltoztatta a levelem címét és a megszólítást. Azt pedig nem írta oda, hogy a közzétevő nem dr. Nyuzó Péter, hanem ő maga. Ez nem korrekt, nem tisztességes. De ezt majd elrendezem én vele/velük.

Azt is jelzem, hogy ha bárki ezen irat alapján pert akar indítani, vagy a már folyó perbe be kíván lépni akár beavatkozóként, akár peres félként az a saját neve alatt tegye. Ezt a csatolt kereset felhasználásával elő tudom és kívánom segíteni, de egyéb nyilvános felhívást nem teszek és nem is kívánok tenni.

Minden esetre a kereset valóban ezzel a szöveggel a PKKB előtt van, ma volt az első tárgyalás.

Határozat nem született, a következő tárgyalási határnap 2010. január 20.

A tárgyaláson hallgatóságként jelen volt az Emberi Parkolásért Mozgalom elnöke, továbbá a "két Centrum Kft"-n kívül megjelent a II-VI-VII-VIII-XI-XII. ker. Önkormányzat képviselője, akik mindannyian a kereset elutasítását kérték, de elsősorban arra való hivatkozással, hogy én dr. Nyuzó Péter nem vagyok jogosult vitássá tenni, hogy ki a parkolás jogos üzemeltetője, a pénz felett rendelkezésre jogosult. AZ ügy érdemére nézve csak parkolási cégek, a VII. kerület és a VI. kerület védekezett. A VII. kerület kissé félreértve a keresetet arra védekezett, hogy az Önkormányzatok és a II. r. közötti szerződés nem semmis. Én ezt viszont nem is állítottam. Érdekes módon a VI. kerület akként nyilatkozott, hogy noha nem vitásan a parkolási rendszert a Centrum Parkoló Rendszer Kft. üzemelteti, ez még nem jelenti azt, hogy a pénz, azaz a parkoló díjak fölött is érvényesen rendelkezik, azokat saját nevén beszedheti, perelheti. Ennyiben a VI. ker. képviselője és az én álláspontom egyezik. A parkolási cégek arra hivatkoztak, hogy a szerződés, mint kvázi koncesszió az üzemeltetőnek megadja a jogot arra, hogy saját névvel parkolási díjat szedjen, de erre egyelőre konkrét az alapszerződésben kifejezett szerződési nyilatkozatot nem jelöltek, tehát nem tudhatjuk, hogy mire alapozzák az állításukat. Minden esetre véleményem szerint a koncesszió nem ilyen, kvázi koncesszió meg nincs, mint ahogy kvázi ebéd, meg kvázi szex sincs. A többi önkormányzat – különösen a VIII. ker. - nem érti, hogy miért kerültek ebbe az eljárásba bele, egyáltalán mit akarok tőlük. Ezek a mai fejlemények.

A tárgyalás nyilvános, tehát erről beszámolni sem tilos. Mindenki gondolhat, amit akar az ügyről.