Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Creutzfeldt

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íródott NagyTeve ötlete és javaslata alapján!!899. szeptember 24-én a Brenta folyó mellett ötezer magyar megsemmisítő vereséget mért Berengár itáliai király seregére.        A brentai csata makettje.Forrás:…..
Ma a Parlamentben belengetett reformcsomagban megpendítették (vagyis inkább kilátásba helyezték) a fegyveres testületeknél dolgozók korkedvezményes nyugdíjbavonulási lehetőségének megszüntetését. Abszolút logikus, hogy a Lemilbloghoz hasonló fórum ne menjen el szó nélkül a…..
Creutzfeldt 2011.03.02 15:55:40
@ScoTTThun: "egyszer keveredtem fegyvertelenül tűzharcba."

Azt hogy sikerült? Érdekelne a sztori, ha nem titok.

Egyébként fiatal diplomás munkanélküliként jelenlegi elképzeléseim között a tűzoltóság és a rendőrség/kommandó szerepel leginkább :) Aztán meglátjuk lesz e szükség ilyen "túlképzett" emberre. (ha már a szakmám felejtőssé vált)

Közben anyósjelölt a hivatalban meg dühöng hogy az észlény rendőrök képtelenek a nyilvántartásból a páciens nevét, adatait, személyi számát stb, helyesen leírni és folyton káosz van :)
Hallgatom a híreket és nem tudom, csak nekem tűnt fel a kísérteties hasonlóság, ami az 1989 decemberi romániai, illetve a mostani líbiai események között fennáll? Utcai zavargások, terroristáknak nevezett titokzatos mesterlövészek a tömegbe lőnek, majd eltűnnek, a vezető…..
Creutzfeldt 2011.02.22 20:20:07
@Thaddeus Griffin:
Az FSZB nem tűnik valószínűnek, viszont a CIA, Moszad vonal és akik mögöttük állnak miért ne húzhatnának hasznot abból ha megkavarják a lecsót a környéken. Khadafi amennyire tudom amugy sem a szívük csücske, és még nagyon képlékeny a helyzet ahhoz hogy azt lehessen mondani nem szolgálja a javukat ez a balhé hosszútávon. Ha dől minden akkor lehet hogy nagyobb mozgásterük lesz ezekben az államokban, abból meg lehet sok minden.
Másrészt nekem legalábbis valószínűtlennek tűnik hogy hogy Tunézia, Egyiptom, Bahrein és most Líbia is a feje tetejére áll szinte "spontán" valami belső ellentét, korrupció, kecskelopások, hirtelen feltámadó demokrácia vágy meg egyebek miatt.
Ha mondjuk ezek közül csak az egyik helyen üt be a dolog, akkor még azt mondom van ilyen, de hogy mindenhol... Persze lehet hogy kedvet kaptak egymástól a forradalom csináláshoz, de ez a verzió túl egyszerűnek tűnik nekem.
A lemilblog hármas küldetéséből sohasem csináltunk titkot. Az ismeretterjesztésen és a szórakoztatáson kívül mindig is igyekeztünk egyfajta (virtuálisan egyenruhás) Róbert bácsiként segíteni olvasóinkon, megválaszolni az őket nyugtalanító kérdéseket. Vérnűsző Barom…..
Creutzfeldt 2010.01.18 01:38:17
@Almaspite: Frontvonal? Nem volt szó ilyesmiről. Arra próbáltam rávilágítani, hogy szétkapják azt a radart mielőtt bármi is elkezdődne. És nem kell valami méretes rakétára gondolni, elég egy-két olyan amit pár ember elcipel indítási távra valahova a Mecsekbe. De mint említettem, nem valószínű hogy ilyen bonyolult cuccokra lenne szükség. Vége lenne mielőtt bármilyen "háborús helyzet" kialakulna.
Creutzfeldt 2010.01.18 13:03:02
@molnibalage:

"Szerinted nem lehet a létesítményt védeni? Odaraksz egy század gyalogost némi nehézfegyverzettel és egy készenléti CAS helivel. Nemhogy a különleges erőknek, de még egy kisebb támadó erőnek is meszeltek. "

És tényleg lesz ilyen védelme ha elkészül? Van rá keretünk, emberünk, felszerelésünk és ha van( mint mondtam én úgy látom hogy az alkalmas állomány külföldön szaladgál) akkor tényleg oda fognak kerülni? Egyértelmű hogy védhető egy ilyen létesítmény csak én kételkedem hogy ez meg fog e történni.

"Egyáltalán hogyan jutnek oda észrevétlenül? Egy cucc egy hagy tetején van. Észrevétlenül ejtőernyős dobás 50 km-en belül kizárt Zengő esetén, mert pont azért van a radar ott, hogy az alacsonyan bejövő fenyegetést is lássa..."

Túl bonyolult dolgokban gondolkodsz. Átjönnek civilben egyenként még a háború, vagy akármi előtt. A szükséges felszerelést átveszik helyben, a szállítást akár el lehet boltolni a török maffiával(úgyis az övék a Dél-Dunántúl, azt hoznak be amit akarnak), Pécsen átveszik a felszerelést és este szépen felmásznak az előzőleg felderített hegyre és végrehajtják a támadást. A szükséges felszerelés meg beszerezhető kellő pénzért ha már tegyük fel valaki annyira komolyan játszik hogy megtámad minket :)
Az egészhez egy darab légijárműnek nem kell felszállnia, mindezt még bármilyen háború megkezdése meg NATO őrjáratok előtt.

És mégegyszer ha nem lenne érthető, nem a radar ellen érvelek mert szükséges, de a jelenlegi felállásban semmit sem változtat a helyzeten, olyan mintha ki lenne téve az ablakba hogy "robbants fel, jó buli". Arra próbálok rávilágítani hogy az ország egy átjáróház, mindenféle szervezetek, azt tesznek, hoznak visznek amit akarnak. Sokkal durvább lukak vannak, amik miatt előbb kéne aggódni mintsem hogy milyen a radarlefedettségünk. A radarral együtt is épp olyan letolt gatyával vagyunk meglátásom szerint, önmagában nem változtat semmin.
Creutzfeldt 2010.01.18 14:15:44
@molnibalage:

Lassan egy vitaposztot megérne a dolog :)
A terepviszonyokat tekintve szerintem elégséges lenne az a cucc. A védelmi lehetőségek amiket említesz jók lennének persze, de mi fog mindebből ténylegesen megvalósulni? Ráadásul vannak civil létesítmények, területek is a tőszomszédságban.

ezeket találtam közben, érdekes nah:

www.hm.gov.hu/miniszterium/tubes_hatastanulmany

alant a letöltések között érdemes megnézni a környezeti hatásvizsgálat és melléklet pdf-et. Komplett leírás, látkép terv, műszaki vázlat a létesítményekről, a környék ismertetése. Nem olyan elhelyezésű és építésű az egész, mint amit ne lehetne ügyesen elintézni. Ráadásul annyi előírásnak kell megfelelni, annyi a megkötendő kompromisszum, ami nekem legalábbis úgy tűnik nagyon neccessé teszi ezt az egész sztorit.
Ha a Kubában tartózkodó külföldi veszi a fáradságot és elszakad a minden kényelemmel felszerelt, all inclusive ellátást nyújtó szállodák légkondicionált hűvösségétől, és sétál egyet bármelyik település utcáin, arra lesz figyelmes, hogy a megszokott (a szocializmus…..