Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smc_

26 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Maradjunk annyiban, hogy nem teljesen vakon lőttük ki Aachent (háháá!) a térképen. Egyrészt szeretett munkaadómnak van egy irodája a közelben (ahol már 13 éve sikerült némi időt elütnöm), másrészt van itt egy nem teljesen elhanyagolható csokigyár. Ahol féláron meg lehet vásárolni az összes általuk…..
Nem állítom, hogy elég alaposan átgondoltuk a dolgot, de a Csimpánz család áttette a székhelyét a bajor virsli, az Oktoberfest és a Trabant hazájába. Eleve úgy indult a geo-relokáció, hogy dobozni, csak azután tudtunk, miután a  két mini csimpánz elaludt. Tizenegykor. Minden este. Három héten…..
Jelentem a blog él! Igaz még egy párizsi beszámolóval is adós vagyok, mert ott is volt input bőven, időm viszont annál kevesebb azóta is. Na de majd most! Szóval szépen sorban. Bence kollégámmal nyertünk egy ilyen három hetes japán "nyaralást", én meg semmi jónak nem vagyok…..
Szóval az úgy történt, hogy felhívott az asszony pár napja, hogy el kéne menni Velencébe. Gondoltam miért is ne, amúgy is régen ültem már fél napot buszon, egy hónapja se, tehát már-már kezdett hiányozni. A program elég rövidnek, de annál fárasztóbbnak ígérkezett. Egy 8-9…..
Annyira jók vagyunk, hogy nem volt meló betervezve erre a hétvégére se, úgyhogy megint befoglaltunk egy kirándulást péntekre. Az úti cél ezúttal Jerash városa volt, ahol római kori romokat tárolnak (vagy ahogy Pablo mondta, tele van egy rakás régi kővel), illetve a Holt-tenger,…..
Nem bírtam már magamban tartani, a napi két-három taxizás megtette hatását. Annyi baromság gyűlt fel bennem, hogy ki kell adjam. Szóval, alapállás, hogy az országban egy azaz egyféle közlekedési eszköz létezik, az autó. Pontosabban kettő, mert pár reptér is van az országban,…..
Igen, végre sikerült, lett szabadnapunk. Itt most a péntek valami muszlim karácsony vagy mi a pék, úgyhogy szünnap van, bár szombaton mindenki kecskét áldoz (khm), a spriccelő kecskevérnek meg nincs túl karácsonyi hangulata szerintem, de hát ahány nép, annyi szokás. Lényeg a…..
A pénteki nap tanulsága, nyitott ablaknál müezzinre fogsz ébredni. Legalább egy fél nap pihenőt kaptunk, mert ma valami vallási nyavaja van és a szolgáltatónál nem hajlandóak dolgozni. Mondjuk a boltok pl. nyitva voltak, úgyhogy nem igazán értettük a dolgot, de nekünk jól…..
Jelentem a blog rövid szünet után folytatódik. Továbbra sem tűrnek meg otthon, úgyhogy megint elhajtottak, ha nem is a világ végére, de ide Jordániába. Mondjuk nem volt őszinte a mosolyom amikor közölték, tekintve, hogy szinte az összes környező országban lőnek mint állat. Na…..
Avagy szökik a majom a reptérről. Történt ugyanis, hogy drága tajvani barátaim egyszerűen nem tudnak meglenni a magyar majom nélkül, így rávettek, hogy látogassam meg őket úgy három hétre. Kaptam is egy nagyon jó ajánlatot az útra vonatkozólag, egy darab átszállással…..
Először is mindenkit megnyugtatnék, a blog nem szűnt meg, de még csak nem is szünetel (na jó, talán egy picit), viszont az elmúlt pár hét megint elég mozgalmas volt ahhoz, hogy egy nagyobb lélegzetvételű posztot kipréseljek. Ráadásul ezt megfejelve semmi rendkívüli nem történt…..
Régóta kapom a macerát otthonról, hogy ha már ilyen egzotikus helyen vagyok, illene kipróbálni a hely szelleméhez illő gyümölcsöket. Fogtam hát magam egyik nap meló után és lecsattogtam a helyi puccos kis közértbe. Külön poén hogy a legtöbb gyümölcsre - minden darabra külön…..
Két hét folyamatos felhőszakadás után - amit amúgy már egy picit kezdtem unni - úgy nézett ki, hogy lesz egy fél esőmentes napunk. Kapóra jött mert erre a hétvégére terveztük a hajókirándulást Guishan szigetére, ami teknőst jelent, elvileg a sziget formája miatt, de szerintem…..
Igen! Kiharcoltuk. Nem halasztották tovább. Mondjuk nem is nagyon volt már hová, mert Zolinak a hétvégén lejár a vízuma, úgyhogy nem volt kecmec, menni kellett. Már egy hete nézegettem az időjárás jelentést és nem sok jót sejtetett. A pénteket kikértük szabadnapnak, ha már…..
Reggel 7-kor felkelni hétvégén távolról sem tartozik számomra a kellemes élmények közé, de néha muszáj. Kedvenc túravezetőnk csak vasárnap ért rá és bár az időjósok nem kecsegtettek túl sok jóval, úgy döntöttünk, hogy elnyargalunk Jiufen-be. Állítólag ez egy szép, kis…..
Utazós kaland következik. Újabban hétfőnként mítingel a csapat az irodában, amit én kifejezetten csípek, ugyanis így legalább egy fél, vagy akár egy teljes napot kényelmes forgószékben tölthet a seggem. Igen, két hónap műanyag széken görnyedés után az exchange-ben, ahol…..
Egy megállapítással kell kezdenem. Az itteni tinik sem normálisak. Szerintem. Az van, hogy itt nagyon sok ember szemüveges. Hogy miért? Nem tudom, de majd utánajárok. Ellenben úgy tűnik, ez divatot csinált a szemüvegnek. Olyannyira, hogy olyanok is hordják akinek nem kellene. De! Üveg…..
Fantasztikus ötletem támadt a héten. Mivel márciusban lecsengett a pandaláz (legalábbis azt hittem), gondoltam milyen jó móka lesz, megnézzük a monokróm medvéket, meg még ki tudja milyen egzotikus állatokat. Nagyon jó terv volt. Ráadásul péntek gyereknap alkalmából munkaszüneti…..
Sarah, az asszisztensünk csütörtökön odatipegett hozzám, hogy szombaton ráérek-e. Nem hittem volna, hogy ilyen hamar jóban leszünk, de gondoltam nem ellenkezek. Aztán persze kibökte, hogy kirándulást szervez és arra szeretne meghívni. Jó lesz az is, gondoltam, úgyis régen láttam…..
Egy ideje már a levegőben lógott a dolog. Erre a hétvégére viszont egy kicsit visszavett a menedzsment az ostorcsattogtatásból és valamivel több energiával vágtunk neki a hétvégének. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy megérkezett körünkbe Jorge, a spanyol szépfiú, aki…..
Aki kajás sztorit várt azt el kell keserítsem, ezt a hetet megúsztuk ilyen téren, mindössze egyszer kellett kínaiban ennünk, akkor is jó csípős fűszeres dumplingot sikerült lőni, ami még ehető is volt, igaz mivel olajos szószban tálalták, szerintem több kalóriát égettem el…..
A vásárcsarnok épületének helyét a 70-es években Pécs déli városrészére készített rendezési terv szabta meg. A városrendezési koncepció az elavult és szanálásra ítélt lakóházak helyén megépülő új lakónegyedbe helyezte a vásárcsarnok tömbjét a Volán pályaudvarral…..
Be kell vallanom, kicsit felpörgött a meló, úgyhogy nem kizárt, hogy egy darabig lassabban fogok publikálni. Amúgy annyi minden nem is történik, hogy minden nap regényeket írjak, úgyhogy türelem, posztot terem.  Nos ezt a hetet is Taipeiben kezdtük, ahol is a hétvégi két napos…..
Elkezdődött az őrület. Szerdán kitalálták, hogy csütörtökön valakinek Kaohshiungba kell mennie. Megpörgették a szerencsekereket és persze melyik majomnál állt meg? Talált. Semmi gond, végül is civilizált világ ez is, ráadásul hiper-szuper gyorsvonat megy a célállomásig. Mi…..
Egyrészt mert most van egy kis időm, másrészt mert megtaláltam a galéria funkciót. :) Szóval tegnap a közepesen pocsék idő ellenére úgy döntöttünk, hogy nem ücsörgünk a szobában és a bosnyák kollégával Harissal ellátogattunk Tamsuiba. Ez a hely gyakorlatilag a sziget északi…..