Regisztráció Blogot indítok
Adatok

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Mit ígér az egyház és mit ad valójában - és milyen ember volt az alapítója2008.02.15. 19:42 Reformer A következő leírás egy olyan embertől származik, aki 30 évig dolgozott az egyháznak, ennek túlnyomó részét annak nemzetközi vezetőségénél (Little Bear Victor néven…..
2011.01.18 06:59:00
Sziasztok!
Reformer, nagyon tetszett az összefoglalód.
Koppenhágában voltam én is, s hasonló körülményeket tapasztaltam. Mint Sea Org-os kb olyan körülmények között éltem, amit leírtál. Engem nem zavartak ezek a körülmények. Ha valahol dolgod van, akkor odamész, megcsinálod, és nem számítanak a körülmények. Szóval elmentem Koppenhágába, mint Sea Org-os, és felmentem, ameddig kellett, és közben megmutattam, hogy kell pl. az elakadt esetet rendbe rakni. Utána persze ment a körlevél, hogy mit kell csinálni az elakadt esetekkel. Persze ilyenkor nem csak egy dolgot csinál az ember. Volt olyan, hogy figyelmeztettek, hogy tele vagyok elintézetlen iratokkal. Igaz egy hétig nem foglalkoztam vele, s 5perc alatt lerendeztem az iratokat, amikor szóltak. Tudod, aki nem tartja magát embernek, azzal úgy is fognak bánni. Engem nem nagyon érdekel, hogy más mit csinál. Az sem érdekel, hogy pl. Miscavige mit csinál, s főleg nem félek még tőle sem. Azt szokták mondani, hogy mindenki a saját bőrét viszi a vásárra. Ez igaz Miscavige-re is, rád is, és persze rám is. Vannak alap dolgok, amit senki nem kerülhet el. Nem fogsz előre lépni addig, amíg le nem teszed a munkád, meg nem szerzed a megfelelő infókat, ami az előre lépéshez kell. Ha etikus tudsz maradni, bármilyen helyzetben, akkor semmi gondod nincs. Ha elkezdesz hazudni, trükközni, stb. akkor kicsit tovább tart amíg eléred azt, amit szeretnél, akár több száz, vagy ezer élettel is megnövelheted az időt. Amit még fontosnak tartok, az az, hogy nem leszel szuperhős, ha mondjuk OT 12-ő leszel. A földi élethez nem is kellenek szuper képességek. Nekem sincsenek, vagyis csak addig vannak bizonyos képességeim ami feltétlenül kell, az adott feladat elvégzéséhez, és utána eltűnik minden képességem, s maradok egy átlagos kis emberke. Na ne gondoljatok most sem szuper képességekre. Annak örülök a legjobban, ha nem kell egy adott feladathoz semmilyen képesség. Sokan nem értik ezt, de akkor a legjobb, a feladat megoldása. E világban, ha vannak képességeid, akkor keresheted a problémát magadban, mert van, ha csak nem vagy vallásalapító, és nem kell elhitetned az emberekkel, hogy nagy ember vagy.
A magasabb szinteknek más a hatásuk, amit még szerintem nem vettél észre, s talán azért, mert olyan természetes a dolog. Főleg az a hatás, hogy elkerülnek a negatív események, és emberek. Ebben is van kivétel, ha tovább lépsz, mert akkor megint jön egypár ember, és esemény, amire megoldást kell adnod. Az OT 8 még nem olyan magas állapot. Talán úgy fogalmazhatok, hogy lehetőség arra, hogy tovább lépj, ami nem sikerül mindenkinek rögtön, és több ember vissza fog zuhanni, majd amikor letették a munkát, és megszerezték az infókat, egyszer tovább lépnek, ha etikusak tudtak maradni egy adott ciklusban.
A munkát senki nem fogja elvégezni helyetted, az infókat megkapod egy vallás gyakorlásánál, az hogy tisztességes tudsz e maradni, az meg a te döntésed. Lényegében könnyen előre lehet jutni, és mégis olyan nehéz. Az egyik legjobb mód, ha elmész egy valláshoz, és ott dolgozol, és ott megkapod az infót is, sőt ott könnyebb egy kicsivel etikusnak is maradnod. Ez sem megy egyik napról a másikra. Már egyszer leírtam, hogy elmentem, megnéztem a Szientológus egyházat, olvastam Habbard írásait, és jónak találtam. Fel lehet menni ott is, mint ahogy a pl az Iszlámnál, vagy a buddhizmusnál, vagy a katolikusoknál.
Sztori: Engem is figyeltek, követtek több napon keresztül, sőt aludtak a szobám ajtaja előtt is szerintem, mert nem nagyon érdekelt, így nem néztem utána. Erre azt tudom mondani, hogy aki etikus, és a dolgát csinálja, az nyugodtan aludhat, mint ahogy én tettem. Volt olyan esetem is, mikor Amerikából jöttek, hogy megvizsgáljanak, etikus vagyok-e és nem egy elnyomó. Szépen figyeltek vagy 3-4 órán át, és utána szépen visszamentek.
Az egyik barátom kiment előttem Koppenhágába, és egy kicsit helyrepofozta az ottani társaságot. Annyira rosszul mentek akkor ott a dolgok, hogy sokszor éheztek. Kaptak egy kis fejmosást, és elkezdtek etikusan viselkedni, s elmaradt az éhezés, és tényleges munkát kezdtek végezni, s lehetett ott már egy kicsit dolgozni is, így én is kimentem. Amikor meg úgy ítéltem meg, hogy ártanék, ha tovább ott maradok, hazamentem, persze az egyház szabályainak betartásával. Ha nem tartod be a szabályokat, amit egy egyház kiköt, akkor utánad nyúlnak, ha ott hagyod őket. Ez minden egyháznál így van. A Sea Org-ban a legfontosabb, hogy etikus legyél, amikor ott hagyod őket. Az is igaz, hogy vissza fogsz menni még oda, hisz aláírtad a szerződést, és lehet, hogy nem ebben az életben, de egy másikban biztosan visszamész. Egy egyházat két esetben hagynak ott. Az egyik, ha etikátlanná váltál, a másik, hogy annyit fejlődtél, hogy azzal ártasz, hogy ott maradsz, hisz az egyház is fejlődik. Az egyházak sokkal lassabban fejlődnek, mint az egyén, s nagyon hamar túlszárnyalhatja az egyén az egyházat fejlettségben. Ez nem baj, mert ezt is ki lehet használni. A civil életben élni egy kicsit, és amit megtapasztalt az ember az egyházban, azt alkalmazni kell. Ez a gyakorlás, ami még jól jön később.
Egy pre OT sok mindent megcsinál, amit "józan" ember nem csinálna meg. Főleg játszik (pl.dilizik), mellébeszél, vagy hallgat, stb. Másként várja, hogy a többen elérjék azt az állapotot, ahol ő van.
Egyszer leírtam, mi kell ahhoz, hogy az OT 12-es szintet lehessen adni. Habard ott volt, és olvasta, mit írok, és teljesen etikus volt, sőt.... Kicsit hihetetlen, de én már tudom, hogy a magasabb OT állapotban valahogy el kell ütni az időt, és ezért játszik az ember, s mikor munka van, egyszerre minden megváltozik, s nincs ott semmi ami gátolna.
Most én is sztoriztam egy kicsit. Bármi, ami történik veled, csak a te döntésed, minek fogod fel, jónak, vagy rossznak. A Sea Org-ban eltöltött időt, én sem jónak, sem rossznak nem ítéltem meg.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
 Ezt írták az MTI-hez eljutatott közleményben:2010. március 17., 17:24TÉNYŐI GYILKOSSÁG - MEGINT PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS ELŐZTE MEG A TRAGÉDIÁT    Budapest, 2010. március 17., szerda (OS) - A PSZICHIÁTEREK FELELŐSSÉGÉT MOST SEM VIZSGÁLJÁK?Brutális…..
2010.11.20 10:59:51
@exscn:
Szia!
Hiszen azt csinálom, most is. Itt is van egy közösség. Amúgy ne vegyél komolyan. Csak játék ez is. Elég komolynak tűnik amit írok, de közben jót nevetek a helyzeten. Kösz, hogy féltesz, mert hisz azért adsz tanácsot. Nincs semmi gondom, még ha úgy látszik is, ami lejön neked az írásaimból. Itt is okos emberek vannak, akiknek meg van a saját tapasztalatuk a világról, ami nem az én tapasztalatom. Nem tudom őket átverni, mert a végén úgy is rájönnek, hogy csak játszom. Talán ennek is lesz haszna, ha másnak nem, hát nekem, de közben jól érzem magam.
Még egyszer kösz a tanácsot.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
2010.11.24 00:21:31
Szia Béla!
Nem tudom mi a mélyen vallásosság. Vagy vallásos valaki, vagy nem. Kicsit vallásos nem lehet valaki, meg nagyon vallásos sem. Ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy van kis bűn meg nagy bűn. A kicsi, meg a nagy bűn is bűn. (Katolikus vallásnál használjuk a bűn szót.) Ugye így már elég nevetségesen hangzik. Amúgy nem bölcselkedek, csak szórakozok.
Hiába van valakinek személyes érintettsége, és lehet is őt sajnálni, de én nem fogom. A sajnálat, amúgy is egy negatív érzelem, persze, egy adott helyzetben jó is lehet, de ha valakit sajnálsz, akkor elhiteted a másikkal, hogy jól csinálja a dolgait, pedig bajba került, amit ő hozott össze.
Az aki nem engedi a feleségét, férjét, szülőjét, gyerekét bármilyen egyházba, és itt nem csak a szientológiai egyházról van szó, mert példa van elég a többi vallásnál is, az eleve meg akarja mondani a másiknak, mi a jó és mi a helyes. Nem fogadja el, hogy a másik embernek szabad akarata van. Rosszabb esetben uralkodni akar felette.
Mindenfélét kitalál, hogy az ő akarata érvényesüljön. Sajnáltatja magát, másokat bírál, elmondja mindennek a másikat, vagy éppen az illető egyházat. Ezek kemény szavak, de végül is ez történik.
A másik megoldás, ha elfogadja a másik döntését, és ha ez a döntés benne rossz érzéseket, cselekvéseket, sajnálkozást vált ki, akkor magában keresse a hibát.
Senki nem mondja, hogy ne mond el a tapasztalataidat, vagy azt, mit hallottál más emberektől, de hagyd had égesse meg magát, vagy had nyerjen örömet abban, ha megcsinálja a másik azt, amit akar.
Hiába mondod a gyereknek, hogy a gyertya lángja megéget, a gyerek akkor is belenyúl a lángba.
Nincs a gyereknek tapasztalata, ezért nyúl a lángba. Utána már többször nem fog a lángba nyúlni.
Akármilyen példát hozol fel, akármilyen szépen beszélsz, akinek nincs tapasztalata, az akkor is megcsinálja, azt amit akar, maximum, ha túl nagy az ellenállás, akkor később csinálja meg. Ha később csinálja meg, akkor késlelteted a másikat, és ezzel gátolod őt.
Nem tudsz megóvni senkit attól, ami szerinted rossz. Rengeteg ködösítés, és félremagyarázás van ebben a világban.
Akkor okoskodás helyett, vagy mellette mondom, akik érintettek. Jobban járnak ha elfogadják a másik döntését, mert sok gondtól és problémától megkímélik magukat. Előnye, hogy nem romlik meg a viszony. Még sorolhatnék sok előnyt, ha az elfogadás megtörténik - buddhista kifejezés. A szientológusok ezt konfrontálásnak hívják, ha jól emlékszem.
Ahogy észrevettem, a legtöbb probléma abból adódik, hogy megakarják a másikat változtatni, holott mindenki saját magát tudja megváltoztatni. Nem tudsz senki helyett megcsinálni semmit.
Mindenki saját sorsának a kovácsa.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
ui.: Most megint lehet ezeken a hülyeségeken csámcsogni, sőt lehet engem is elemezgetni, és ezzel jó kedvre deríteni.
Arra gondoltam, a múltkori aggasztó témák után jó lenne egy vidám poszt. Szemezzünk hát a OT-k sikerjelentéseiből. Talán nem szép dolog mások kárán nevetni, de úgyse ismerjük az illetőket, akik írták, megsérteni őket nem fogom, sőt talán sikerül betekintést nyújtani egy…..
2010.11.02 01:24:45
Sziasztok!
Nem tudom miért csodálkoztok. Az, hogy nem hiszitek el amit mondanak, azt még meg is értem. Akinek nincsenek hasonló élményei, azok miért is hinnének ilyesmit el. Voltam a budhista lámáknál, és náluk ennél különb dolgokat is lehet hallani. Amit itt a szientológusok leírtak, az tényleg kis apróság, amit a lámák történeteiben hallasz. Minden vallásnál megvannak a csodák. Gondoljatok csak Jézus esetére.
Ahhoz mit szóltok, amit az ezotérikusok csinálnak? Szellem űzéstől kezdve a halottal való beszélgetésig. Az egyik barátnőm (csak egy barát), pl. érzékeli az energiákat.
Van egy esetem, amikor elmentem egy ezotérikus nyilvános előadásra, ahol Egy emberke kirakott 4 kavicsot, mintha egy négyzet csúcsai lennének, és kérdezte tőlem, hogy érzem e a kavicsok feletti erőteret. Sajnálattal közöltem vele, hogy én semmilyen energiát nem érzek. Aztán gondoltam egyet, és fogtam a kavicsokat, és elvettem belőlük egyet, majd úgy helyeztem a három kavicsot, mintha egy háromszög csúcspontjai lennének. Megkértem a férfit, hogy most mit érez, ha fölé tartja a kezét. Kipróbálta, és láttam a csodálkozást az arcán. Elmondta, hogy sokkal erősebb energiákat érzékel a háromszög mintára kirakott kavicsokból.
Mondhatnék hasonló eseteket én is, mert hallottam eleget. Az a helyzet, hogy én elfogadom ezeket a dolgokat is.
Hogy miért?
Egyszerű, tudom mekkora ereje van a gondolatnak, és persze azt is tudom, hogy minden gondolat megvalósul, csak nem biztos, hogy akkor amikor szeretnénk, és mivel a gondolatok nem szoktak pontosak lenni, ezért sok gondolat megvalósul, csak nem úgy ahogy mi szeretnénk. Talán ezért nem szeretek gondolkodni. Sőt ha egy gondolat pörög bennem, azt végképp nem kedvelem. PL nem tudok elaludni, ha egy gondolattal foglalkozok. Sokan el sem tudják képzelni, hogy lehet gondolatok nélkül is élni, hiszen állandóan pörög bennük egy, több gondolat, és nekik ez a tapasztalatuk. Hát ezeknek az embereknek mondhatnám reggeltől estig, hogy nem kell folyamatosan gondolkodni, és néha meg lehet állítani a gondolkodást is. Szóval kinevetnének engem, ha nem elmebajosnak hinnének. Pedig csak egyszerűen nincs nekik tapasztalatuk. Ha még elmondják nekem azt a nagy marhaságot, hogy: "Gondolkodom, tehát vagyok", akkor eléggé el tudnának keseríteni, ha hagynám magam.
Visszatérve, a csodákra. Majd mindenkivel történik csoda, csak nem figyel oda, és ezért nem veszi észre ezeket a kis csodákat, vagy természetesnek vesznek emberek olyan dolgokat, amik velük megtörténnek. Bár olyan esetet is láttam, amikor az illetőnek fogalma sem volt arról mi is a csoda.
Bocs mindenkitől, hogy nyomom ezt a süket dumát, de ráérek, és persze nem muszáj elolvasni. Annyi hülyeséget tudunk összehordani, így én sem vagyok ebben kivétel, szerencsére, mert így biztosan egy kis emberke vagyok. Szóval nem szállok el magamtól.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
Aki nyilvánosan felszólal a Szcientológia Egyház ellen, azaz médiához fordul, tűntet vagy bármi olyat tesz, ami miatt ellenséggé válik, akkor - függően attól, hogy mennyire veszélyes és mennyi bizalmas információ birtokában van - azt az Egyház speciális kezelésben kezdi…..
2010.11.01 00:23:42
Szia Vén_Róka!
Ezt neked írom, de talán másoknak is hasznukra válik. Nem vigasztalás miatt írom ezeket a sorokat.
Ha egy egyházhoz csatlakozol teljesen, akkor megszűnnek a családi kötöttségek, és teljesen az egyház érdekének szenteled magad. Na ezt nehéz megérteni, és elfogadni még nehezebb.
Talán ha azt mondom, hogy volt olyan időszak, amikor pl a katolikus egyházba belépett papok csak akkor tudtak megszabadulni az egyháztól, ha meghaltak, és itt szó szerint vedd ezt. Ha kellett megölték őket. Ugyan ez a helyzet volt valamikor a többi egyháznál is. Ennek meg vannak az okai, de jobb ha nem részletezem, mert elkezdik fűzni a dolgokat, és hát sok hülyeséget kitalálnak az emberek ilyenkor, de sosem a valódi okokat mondják. Aki ismeri az okokat, az nem találgat, de nem is hangoztatja.
Most az a helyzet, hogy aki akar, és nagyon akarja, az ott tudja hagyni a mostani egyházakat, igaz elég nehezen.
Minden egyházban tudják azt, hogy ha elmegy tőlük valaki, az egyszer vissza fog menni hozzájuk.
Az eseted hasonló, mint mikor apám elküldött, szabályosan elzavart a családi fészekből, amikor látta, hogy felkészültem az életre, és hát én nem akartam kirepülni a családi fészek biztonságából. Ahogy érzékeltem, eléggé megszenvedte, és minden baja volt, amikor megcsinálta az elzavarásomat, de most már tudom, hogy meg kellett tennie. Most már hálás vagyok neki, hogy akkor ezt megtette. Meg kellett tapasztalnom, hogy minden segítség nélkül meg tudjak állni a saját lábamon, és tudjak kezdeni az életemmel valamit, ami hasznos is. Akkor tértem vissza, amikor meghalt, tehát nem tudott rólam semmit sem, hogy éltem, és hogy megálltam e a helyem. Ez után anyámmal éltem néhány évig, és utána mentem el a szientológusokhoz, hogy megnézzem mit csinálnak.
Hasonló eset történt a szomszédomba is. Egyszer a szomszédom lánya fogta magát, és otthagyta a szüleit egy szál öltözékben. A csajszi 6 év után jelent meg a szülőknél, és hozta a férjét, és a három gyerekét. Addig a szülei nem tudtak róla semmit, pedig kutattak utána. Persze mikor megjelent, a szülők nagyon büszkék voltak a lányukra, és úgy viselkedtek, mintha tegnap ment volna el. Láttam a szülők hogy szenvednek, hogy a lányuk otthagyta őket. Hasonló lehetett a szenvedésük mint a tiéd. 6 év során rájöttek arra, hogy el kell engedniük a lányukat, mert az az ő sorsa, és nem szólhatnak bele az életébe, az után jelent meg a lányuk, mikor ezt el tudták fogadni teljesen. Szóval egy önálló döntésekre képes, teljes életet élő, családot nevelő tanárnő lett a lányukból, akit nem lehet befolyásolni, és saját maga határoz az életéről, és arról hogy is éli az életét. A csajszi nem tagja és nem is volt egy egyháznak sem. Most már megértheted, miért voltak büszkék a lányukra.
Hasonló a helyzet, ha elmegy valaki egy egyházba papnak. Ha nem jössz rá arra, hogy az ő döntése, és nem tudod ezt elfogadni, utána akarsz nyúlni, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz találkozni a gyerekeddel. Sok szülő inkább belép az egyházba, csak hogy a gyereke mellett lehessen. Sok gyerek szintén azt csinálja, hogy inkább belép az egyházba, csakhogy a szülője mellett lehessen, vagy mert az anyja, vagy az apja az egyház tagja lett. Nagyon rossz döntés, és a vége mindig a csalódás, és fájdalom. Senki nem tudja megakadályozni, ha valaki be akar lépni egy egyházba papnak. Se szülő, se testvér, se egy barátnő, se az állam egyik tisztviselője, vagy egy másik egyház papja legyen is az.
Amikor elmentem a Sea Orgba, mert dolgom volt ott, akkor anyám azt mondta: Minek mész oda, hisz mindent tudsz, amit ott tanítanak. Azt válaszoltam neki, hogy mennem kell. Ő erre azt mondta, hogy akkor menjek, és nem tudta mikor fog látni újból. Most, hogy írom a levelet, újból anyámmal élek. Engem nem ért semmi retorzió, nem figyeltek meg felbérelt nyomozók és persze anyámat sem érte semmi kellemetlenség az egyház részéről. Talán azért, mert tudtuk, vagy éreztük, mit és hogyan kell csinálni. Nem tudok igazán tanácsot adni, csak két példát tudtam mondani, de az is igaz, hogy minden eset más. Neked kell rájönnöd, a te esetedben mi a helyes viselkedés. Ehhez nem kell olyat csinálnod, ami másokat bajba sodorhat, ez biztos, mert valójában magadat sodrod bajba, ha rosszul döntesz. Eddig is sokat szenvedtél a döntéseid miatt. Remélem nem úgy jársz, mint apám, aki nem látta, mi is lett a fiából, legalábbis amíg élt.
Minden jót Róka.
Csicseri Orosz Imre.
Mindenkinek van egy álma, de mindenkinek fel kell ébrednie - 1. részAz eredeti írás: Everybody has a dream, but everyone needs to wake up - kiemelések tőlem.Én egy volt Szcientológus vagyok, és szeretném megosztani néhány észrevételemet és élményemet a kérdés kapcsán, hogy…..
2010.10.31 22:38:59
Sziasztok!
Tényleg jól mondta ez a szientológus, hogy az út felét megtette.
Én is elmentem, és megnéztem mi folyik ott. Megcsináltam, amit kellett, és haza mentem. Nem tapsoltam, nem csináltam reményem szerint semmit mások ellen, de remélhetőleg sok embernek tudtam segíteni.
Azt senki ne feledje, hogy az is szabad választás, hogy ha valami szemétséget kérnek tőled, akkor azt mond, hogy nem teszem meg. Amit én tudok a szientológiáról, abban nincs benne, hogy szemétséget csinálj másokkal szemben. Ezt nem olvastam sehol sem.
Persze emberek mindent félremagyarázhatnak, és rávehetnek, hogy csinálj valami szemétséget, de azt neked is el kell fogadnod, és bele kell egyezned. Igen találkoztam ilyesmivel az életem során elég esettel.
Ez hasonló, amit az iszlámban is tapasztalhatunk, amikor néhányan rávesznek arra embereket, hogy másokat megöljenek a vallás érdekében, pedig az iszlám sem engedi meg mások megölését, s az aki ilyet tesz, ott is döntött, hogy öl. A szabad akarat mindig meg van, még ha azt hiszi, valaki, hogy rákényszerítették vagy becsapták, elkábították, akkor is működik a szabad akarat, csak elojtotta az ember, mint mindig, amikor rosszat csinál. Ez is egy döntés. Tehetsz rosszat másoknak, de végül is magadnak teszel rosszat, mert dolgozhatsz azon, hogy helyrebillenjen az egyensúlyod. Nem szeretek dolgozni feleslegesen. Én még azt a döntést is tiszteletben tartom, ha valaki rossz cselekedetet csinál.
Sajna abban téved ez a sientológus, hogy művirágot kapott, de erre neki kell rájönnie majd.
Mint mondtam megnéztem, a Szientológus Egyházat, és bizton állíthatom, hogy legalább addig fog működni, míg mondjuk a Katolikus Egyház, vagy a Buddhizmus, és sorolhatnám a többit is.
Lehet, hogy ezzel elkeserítek sok embert, akik itt vigasztalást találnak, de az igazságot is sokszor nehéz elviselni. Én inkább azon vagyok, hogy ne legyen a Szientológus Egyház kezdeti korszaka olyan tragikus, mint mondjuk a katolikus, az iszlám, vagy a buddhizmus kezdeti korszaka. Ismeritek, mennyi szenvedéssel jár egy egyház kezdeti korszaka, tanultatok, hallottatok eleget róla. Biztosan tudom, hogy amiért megszületett ez az egyház, azt el is éri, tehát azt, hogy helyre tudják emberek rakni az énjüket.
Talán azt mondhatom, amit a magyarok sokszor hallhatnak: - Az élet nem habos torta.
Az életben benne van a jó és a rossz egyaránt. Lehet kételkedni a szavaimban, mert ez is a szabad akarat, és persze sok hülyeséget mondok, és írok.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
Ha zavarba akarsz hozni egy szcientológust, kérdezz rá, hogy Hubbardnak hány gyereke és felesége volt. A szektán belül tanácstalan arcokkal fogsz találkozni. Ron családi életét homály fedi, mert a világ megmentőjeként tisztelt Hubbard apai illetve házastársi teljesítménye sok…..
2010.10.31 19:18:19
Sziasztok!
Ez is egy érdekes oldal.
Talán annyit tehetek hozzá, hogy azok mennek vagy keresnek meg egy egyházat, akik eléggé belenyúltak a rossz dolgokba, és lesüllyedtek odáig, hogy egyedül nem képesek kimászni. Az is igaz, hogy senki nem tud egyedül kimászni ebből az anyagi világból, de sokan nem jöttek még erre rá. Akik jól érzik magukat a bőrükben, azok miért is keresnének valamilyen megoldást, hogy az anyagi világ körforgásából kilépjenek?
Az biztos, hogy egy egyház létrehozása nem kis feladat egy ilyen világban, s sok minden hülyeséget is csinálnak közben. Ráadásul minden egyház alapítónak is meg kell másznia az előtte lévő akadályokat. Ők sem kivételek ebben. Ha nincs személyes tapasztalatuk, akkor nem hiteles, amit írnak, vagy amit mondanak. Meg lehet nézni bármely egyházalapítót, egyik sem volt szent ember egész életében, bár annak próbálják beállítani. Ők is hibáztak, de egy valamit biztos jól csináltak. Átmentek az előttük lévő akadályokon, és létrehozták az egyházukat, és adtak egy lehetőséget az embereknek, hogy helyrerakják az énjüket.
Talán nem tudjátok, de a földön most lévő egyházak csak az én helyrerakására hivatottak. Minden egyház tud annyit a párkapcsolatokról, amennyi az én helyrerakásához kell. Ez mindegyik vallásra igaz, és hát mindig megjelennek olyan elméletek, írások vallási emberektől, ami megoldást próbál adni a párkapcsolatokra.
És ez azt hiszem így jó.
Ez a világ arra hivatott, hogy az emberek is rendbe rakják az énjüket, és utána jön a többi rendberakása.
Ebből az is következik, hogy az emberek 99%-ának biztos, hogy az énjét kell helyre raknia, még ha másként gondolja is ezt az egyes ember.
Én csak egyet mondok a szientológia egyházról. Van "Nagy Könyv"-e (Szientológus Biblia, ha így jobban ismeritek). Ezt láttam is, és bele is olvastam. Tényleg "Nagy Könyv".
Amelyik vallásnak van "Nagy Könyv"-e, az tényleg vallás, és az a vallás biztos helyre tudja az ént rakni. Az is igaz, hogy egy "Nagy Könyv"-et, csak úgy lehet megírni, ha piszok magasan vagy. Biztos sok minden rosszat lehet mondani Habbardról, meg a szientológiáról, de amikor a "Nagy könyv"-et írta akkor az egyik legetikusabb ember kellett hogy legyen, mert különben nem tudta volna leírni a "Nagy Könyv"-et.
Engem nem érdekelnek az előzmények, hogy lett egy vallásból vallás, ha helyre tudja tenni az ént.
Minden vallásban vannak és lesznek olyan emberek, akik sok marhaságot meg fognak csinálni a vallásra hivatkozva, de ahhoz, hogy elérd az én helyrerakását, nem is tudod elkerülni, hogy ne csinálj egy két hülyeséget. Remélem, minél kevesebb hülyeséget csinálunk, hisz ezért jöttek létre az egyházak, hogy ne égessük fel a földet a sok hülyeséggel.
Minden jót...
Csicseri Orosz Imre
Ma reggel 06:14-kor megsemmisült az utolsó bolygó is a Galaxisban. A játéknak vége. Zandagort győzött. Ennek ellenére gratulálok mindenkinek, aki nem adta fel és kitartott! Ez egy ilyen játék, hogy a vesztesek közt is vannak győztesek: akik nem árulták el fajtájukat, és…..
2010.02.14 14:25:17
Sziasztok!
Akárhogy is volt, nagyon jó volt ez a játék. Elmondhatom, hogy a hasonló játékok közül a legjobbnak tartom.
Nagyon tetszett, hogy egy fél éves munkád néhány nap alatt a semmivé válik, így alkalmas a játék arra, hogy el tudja az ember viselni a veszteségeit.
A Végjáték meghatározó eleme volt, hogy a Heroes flottáját a ZE ellopta.
Innentől sorozatos hibákat csinált a szerver szinte minden szövetsége. A Heroes annyira letargiába eset a veszteségtől, hogy már nem tudta felvállalni a szövetségek összefogását, amit minden szövetség várt tőle, hisz ott voltak a legtapasztaltabb játékosok. Feladták a játékot. (Ha túltette volna magát a Heroes, és megcsinálja a szövetségek összefogását, még megnyerhettük volna a szervert.)
A másik következmény, hogy a ZE-t akarták sokan legyőzni, és nem a zandát. Hiába mondtam, hogy a ZE flottákat ki kell kerülni, és a zandára kell összpontosítani. (Jádesárkány és csapata ebben vérzett el, és ha kitérnek a ZE elől, és vesztenek pár bolygót az sem lett volna olyan nagy baj. Így néhány bolygó helyett, mindent vesztettek ők is.)
Sajnos a TGF sem tudta megvalósítani a ZE kikerülését, főleg a tapasztalatlanságunk miatt. (Ez egyik legfőbb hibánk volt.). Így fordult elő, hogy a TGF egyesített flotta, amely készen állt arra, hogy mind a három fő zanda flotta ellen sikeresen felvegye a harcot a ZE által ellopott flotta martaléka lett.
(A ZE beépülő kémei, amik ellen nagyon nehéz védekezni, főleg ha azok alvó kémek, pontosan tudták az egyesített flottánk helyzetét, a közösbe adás miatt. Remélem nem azért, mert mindenki minden flotta helyzetét látta. Az egymással szövetségben lévők láthatják csak a flottáik helyzetét a végjátékban is, ha nem így van, akkor ez a játék hibája. Mert nincs értelme a szondáknak a végjátékban, sőt nagy előny jelentett a ZE-nek, ha minden flotta helyzetét ismerte. Még a végjátékban sem szabad minden szövetséggel MNT-t kötni, amit mint diplomata elszúrtam.)
A Redorant belebonyolódott a Liga elleni harcba a figyelmeztetések ellenére, és sok flottát vesztett.
A Liga egy bolygóra alapozott szövetséget hozott létre, és hát láthattuk bukott is.
Lehet ezeken vitatkozni, de egy a lényeg, mindenki vesztett a zanda ellen bárki bármit csinált a szerveren. Itt még a ZE is vesztett, még ha ezt ők győzelemnek állítják is be. (Ha valaki nem a játék szerint az emberiséget támogatja, akkor is veszít, mert hát minden bolygó elpusztult. Lényegében nem maradt az emberiség számára legalább egy élhető bolygó, tehát a ZE is kipusztult, megszűnt az emberiséggel. Ezek a szürke és könyörtelen tények, akárhogy is magyarázzuk.)
Az emberiség megnyerhette volna a zanda ellen a háborút, hisz megvoltak hozzá az eszközei, és a flottái, csak hát rosszul gazdálkodott. Az egyéni érdekek, a bizalmatlanság, stb miatt, a nagylelkűség, az együttérzés, az egymás segítése, stb nem jelent meg a szerveren, amik az életben az emberiség túlélését biztosítják.
Mindenkinek kívánom, hogy a következő szerveren a tapasztalatokat felhasználva nyerjen zanda ellen.
Üdv.: Hú
2010.02.24 21:32:35
@-Teuton-:

Szia!
Ha már ennyire húzzuk a hülyeséget, hát legyen.
Most már mi is tudjuk, hogy lehetett volna elkerülni a ZE flottát. Ez is alátámasztja, amit írtam, hogy tapasztalatlanok voltunk.
Itt is írtad, hogy a bolygóitok 75 %-a ott volt a magban. Ha az összeset elvesztitek, ahogy meg is történt, akkor is bolygó féltés volt nálatok. Ez derül ki a hozzászólásodból is. Tehát még ezt is eltaláltam.
Anno írtam, amikor segítséget kért a MU, vagyis Jádesárkány, hogy nincs olyan flottánk amivel tudnánk segíteni, hisz abban az időben kezdtük meg a flottaösszevonásokat, amit a zanda fő inváziójára sikerült megcsinálnunk. Szintén a tapasztalatlanság lehet, vagy csak a zanda ellen háborúztunk? Ki tudja, de így jött össze. Nem tehettünk mást, mint a seggünkön ültünk, hisz nem voltak egyben a flottáink. A diplomácia is azt csinálta, hogy amíg a flották szétszórva vannak, addig ne kerüljünk senkivel se háborúba, mert hát nagy bukta lett volna részükről egy háború. (A TGF szétszórva volt mint tudjátok, a flották több napig utaztak, míg összejöttek.)
Amikor megtudtam, hogy a ZE ellopta a Heroes flottáját, onnantól egyértelmű volt számomra, ha nem tudjuk (itt az összes szövetséget értem), kikerülni a ZE flottát, elvesztjük a szervert. Senki nem tudta kikerülni, és el is vesztettük a szervert.
Az biztos, hogy nem volt rendes kommunikáció a szövik között, ami az egyik legnagyobb hiba volt. Későn tudtunk meg olyan dolgokat, amikre már készülni lehetett volna akár hetekkel előbb is.
Nagy volt a szövik közti bizalmatlanság, és nem volt egy szöviket irányító közös vezetőség sem a zanda, vagy bármely probléma ellen.
ZE-t csak úgy lehetett volna megverni, ha az összes szövi összeadja egy személy kezébe a flottáit.
Tettél valamit? Persze, csak nem volt sok értelme. Legalább elmondhatod hogy tettél valamit. Csak tudnám minek csinál valamit az ember, ha már eleve bukásra van ítélve, mert rossz a kiindulás is. De emlékeztet ez "Csak a részvétel a fontos."-ra. Ez igen nevetséges. Na nem baj, legalább meg van a tanulás, vagy a tapasztalat. Az is valami.
Ha azt mondom, neked, hogy elviselek mindent, akkor az úgy is van. Eddig is sok mindent elviseltem, a nincstelenséget ugyanúgy, mint a jólétet, stb, de még azt a sok hülyeséget is elviseltem, (talán ezt a legnehezebb elviselni), amivel nap mint nap találkozok. A válaszodat is elviseltem, és remélem te is elviseled ezt a levelet, mert ez is elég nagy hülyeség.
Üdv.: Hú
Ahogy már akos999 jelezte a blogon, megkezdődött az első háború. A térképen pirossal az Imperium Romanum, sárgával a The Galaxy Fighters. Az X-ek jelzik az összecsapásokat. 2009-08-23 22:48 az Imperium Romanum hadat üzen a The Galaxy Fighters-nek 2009-08-23 23:00 csata a D 4341, K…..
2009.10.27 03:28:50
Sziasztok!
Nagyon egyszerű, ami történt, és nem kell sokat belemagyarázni a dolgokba.
Alaphelyzet az volt, hogy a szövetségünk alapítója jól megérdemelt szabadságát töltötte.
Eközben megkaptuk, Ákos levelét, amelyben felveti, hogy az egész szövetség csatlakozzon a Rómaiakhoz. Miután ezt a csatlakozást elutasítottam, a rómaiak az előre odakészített flottával már támadták is a játékosainkat, persze előtte bontották az MNT, és hadat üzentek. Mindenkit villámcsapásként ért ez a hirtelen pálfordulás a Rómaiak részéről. Teljesen össze voltunk zavarodva, sehol a szövetség alapítója, és senki nem vállalta fel, hogy összefogja a társaságot.
Egy ilyen helyzetet kellett megoldania a szövetségnek.
Az első lépés az volt, hogy olyan szövetségeshez forduljak segítségért, aki már az elején is úgy fogalmazott az MNT kötésben, hogy az a játék végéig szól, ez volt számomra a Heroes. A másik, hogy olyan indokot kellett felhoznom, hogy segítsenek, tehát ami az ő érdekeiket is sérti. Ilyen indok volt, hogy ha elfoglalják a rómaiak a Heroes határainál lévő bolygóinkat, onnan mint egy hídfőállás könnyen támadható a Heroes. A másik, hogy ha így megerősödnek a rómaiak, utána a nálunknál kisebb szövetségek jönnek sorra, és végül annyira erősek lesznek, hogy a Heroes-t is könnyen legyűrik. Az érveimet a Heroes vezetője elfogadta, és így sikerült a két rivális társaságot egymásnak ugrasztanom, úgy hogy nem is tudtam erről.
A második lépés , hogy kialakítani egy olyan rendszert a szövetségünkben, akik egymást segítik gazdaságilag, és katonailag.
A harmadik lépést, hogy felrázni a kábultságból a tagokat, hogy vegyék kezükbe a dolgok irányítását.
Beindultak a dolgok, és akik előbb észbe kaptak, azok még csatát is nyertek tőlünk. Azt azért meg kell mondanom, hogy nem voltunk teljesen védtelenek, mert voltak flottáink. Azt hiszem még a Heroes tagok is csodálkoztak egy kicsit, hogy az egyesített flotta mekkora lett.
Az egész helyzetben az volt a legnehezebb, hogy nem voltak még kiosztva a jogok, mert senki sem számolt ilyen hamar támadásra. Persze a másik, hogy nem ismertük a játékot, és a flottákkal való bánást sem. Pl: Alap dolgot, hogy kell a flottákat egyik helyről a másikra küldeni, akkor tanultuk meg, vagyis kitaláltuk.
A Római béke olyan volt, mint amilyen a támadásuk, egyszerűen aljas. Csak azt nézem, hogy milyen béke az, amelyben előre közlik, hogy 4 hét múlva megtámadnak bennünket. A másik, hogy akkora nyersanyagot kért tőlünk Róma, hogy ha kifizettük volna, akkor a szövetségünk olyan hátrányba kerül gazdaságilag, hogy legalább 2-4 hetes lett volna a visszaesés, és akkor megint támad Róma, és újabb sarc, és vége a szövetségnek végleg.
Ugye milyen aljas egy békeajánlat volt?
Sok olyan téves, vagy félre magyarázást olvastam a fentebb hozzászólásokban, ami csak találgatás.
Azért nem reagáltam eddig, mert meg kellett várni míg a dolgok leülepednek, hogy tárgyilagosan tudjam a történteket leírni.
Üdv.: Hú
Azt hiszem még a The Galaxy Fighters diplomatája vagyok egy ideig, bár ki tudja meddig, ha ilyen hosszú leveleket írok, és ennyi marhaságot.