Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jejjo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt az a régi – cseh és szlovák barátaim szerint teljesen téves – legenda arról, hogy a Terminátor második részét Elektromodulator dva-nak fordították, a méltán híres „Hasta la vista, baby”-t pedig „Ahoj, ahoj poplacsek”-nek. Valószínűleg nem…..
Jejjo 2009.10.26 18:01:36
Annyira szánalmas ez az írás, főleg, hogy kb ezredszerre írja le valaki ugyanazt.

Miért nem képes valaki elfogadni, hogy nem mindenki olyan mint ő, és attól még nem kell mást lenézni?
Őszintén szólva én rohadtul unom ezt a szinkron vs. felirat témát, amikor a mai világban mindenki úgy néz filmet/sorozatot ahogy neki tetszik.

Aki a felirat mellett kardoskodik, az egész biztos, hogy meg tudja oldani, hogy feliratosan nézzen amit akar, mert különben honnan tudná, hogy az a jobb? Így meg mi a frászért szenvedtek azon, hogy mások szinkronnal néznek filmet, mi közötök hozzá?

Én konkrétan számtalan filmet/sorozatot láttam szinkronosan és eredeti nyelven is (nekem felirat se kell, tudok annyira angolul) egyáltalán nem érzem azt, hogy a szinkron olyan hatalmas veszteséget jelentene az eredetihez képest, sőt sok esetben jobban bejön mint az eredeti. A hangminőségen, háttérzajokon lehetne javítani, de ez nem akkora katasztrófa és nem az a megoldás, hogy akkor most utáljuk a szinkront, inkább az, hogy jobb szinkront akarjunk.

Ha valaki akkora nagy rajongója valaminek az be fogja szerezni eredetiben is amit akar, sőt megveszi a díszdobozos DVD-t is, magánügy, de miért kell ezt ráerőltetni arra is, aki csak simán ki akar kapcsolódni?

Ez a baromság meg, hogy ha feliratosan adják a filmeket akkor mindenki egycsapásra megtanul angolul... Hagyjuk már ezt. Az tanul meg angolul vagy bármilyen más nyelven, aki nekiáll tanulni. Attól, hogy 1000 filmet nézel meg feliratosan még lófaszt sem fogsz tudni, legfeljebb nem látod, hogy mi történik a képen, mert a feliratra figyelsz. Próbálja ki mindenki bátran egy olyan nyelvű filmen, amilyen nyleven egy kukkot sem beszél, aztán nézze meg, hogy mennyit tanult.

Ahol az emberek jobban beszélnek idegen nyleveket, az nem azon múlik, hogy eredetiben hallják Tony Sopranot fuckkolni, hanem azért mert normálisabb az oktatási rendszer és nem haszontalan baromságokkal tömik a gyerekek fejét mint nálunk. Ennyi a történet.
Jejjo 2009.10.26 18:03:56
@gibson.papadolu:

"alsóbb társadalmi réteg"

Sejtettem, hogy itt van a kutya elásva. Milyen az az alsóbb társadalmi réteg?
Jejjo 2009.10.26 18:25:34
@Amanitin2:

"Esősorban az, hogy a köztévének a szinkront az én adómból fizetik. "

Ja persze, mert gondolom reggeltől estig csak a köztévét nézed. Ellenkező esetben lázadj fel, mert akkor is a te adódból adnak műsort amikor épp nem is nézed. Ez az össz érved?