Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalo bc85

1 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Willi Gyere haza! 2011.10.26 09:34:00
„csak akkor jössz rá milyen fontos, amikor elveszíted” – mondják oly sokszor. Talán igazat is adnék, de nem a mi esetünkben. Nem voltunk hosszú ideje együtt, de minden egyes nap boldogságot hozott, és nem az eltünése döbbentett rá arra, hogy az élet Vele szebb…..
Múlt héten a Tv2 egész jól teljesített a műbalhé-fronton, a Mokkában tortát hajigáló Pákó és káromkodó Jimmy-rokon hozta az olvasókat/nézőket, az RTL-nek is lépnie kellett hát valamit. S lőn, fogták a magyar popélet egyik legkínosabb pillanatát jelentő Anti-Fitness Club…..
Vagy ahogy a másik táblán írják, étterme és borozója a Tartsay Vilmos utcában, az Arcade Bistrotól (földrajzilag) néhány lépésnyire található. Itt folytattuk nyári ebédkalandjainkat, közkívánatra ezúton közreadjuk tapasztalatainkat.Ahogy korábban is, most is alapvetően hely…..
Új csapat alakul régi csapatok régi játékosaiból, mert a foci nem ereszt. Játékosokat és edzőket is keresnek, minden információ itt van:Név: Budapest BlizzardEdzések helye: Budapest, 1182 Kandó tér, Kandó téri Általános IskolaEdzések időpontja: Kedd-Csütörtök 19…..
kalo bc85 2009.11.13 13:39:39
Csak nézem a szebbnél szebb hozzászólásokat.. Annyiszor, annyi fórumon megbeszéltük már azt az alapvető problémát, hogy kis hazánkban mindenkinek könnyebb megoldásnak tűnik új csapatot alapítani, ha egyszer véletlen hangosan rászól az edző, vagy neadjisten nem kerül azonnal csapatba, ahogy lement élete második edzésére..

Lehet azzal vagdalkozni, hogy "bezzeg a W-nál sincs minden rendben", lehet azzal takarózni, hogy egy BP méretű városban el kell férnie sok csapatnak, csak azt nem szabad elfelejteni, hogy az amerikaifoci kifejezetten nem hobbisport, ahogy PK82 barátom írja.
Mivel szerelmes vagyok ebbe a sportba, hülye fejemmel rengeteg meccsre elmegyek, olyanokra is, amiről előre tudom, hogy nem lesz sportértéke. De érdekel, mert mindannyiunknak fontos lenne, hogy fejlődjön az egész bajnokság, minden "hozzávalójával". Mivel a Szövetség ügyeire látványosan kevés ráhatásunk van, a bírók tevékenységén pedig csak akkor javíthatunk, ha minél többen jelentkeznek a tanfolyamra, és belülről építenek fel a mostani káosznál használhatóbbat, ezért mindenkinek az marad(na -ideális világban), hogy a saját csapatának háza táján tart rendet.
Ebbe a rendbe pedig beletartozik az oktatás minősége, a fegyelem (játékosként, klubtagként, emberként), és még tengernyi dolog.

Ha komolyan akarod űzni (mert máshogy minek) akkor menj olyan csapathoz, ahol fejlődni tudsz. Jelenleg ebből igen kevés van és -rossz hírt kell mondjak, de- ott VERSENYEZNI kell!!! Edzésre kell járni, gyakorolni, fejlődni, és megpróbálni kiszorítani az olyan vén faszokat, mint mi.. Sokan vagyunk úgy ezzel, hogy addig nem hagyjuk abba, amíg nem jön olyan valaki, aki látványosan gyorsabb, jobb, ügyesebb, erősebb -és ráadásul jobban is akarja a sikert, mint mi. Én legalábbis így vagyok vele, és rossz azt látni, hogy a fiatalok eljönnek, kipróbálják magukat, és ha nem fér be azonnal, ha nem rögtön jön a siker, akkor abbahagyják. Nálunk is sok tehetséges srác volt tavasszal, akiknek jó része eltűnt. Mert nyáron jobb volt a strandon hetyegni azzal, hogy "amerikaifocis vagyok", mint edzésre jönni a melegben. Most meg már hideg van, a plázákban kellemesebb, mint a minuszokban futkorászni.. Minden tiszteletem azoké, akik maradtak és akik majd lejönnek.

De akkor is csak azt tudom mondani, hogy olyan csapathoz menjenek, ahol van oktatás, van normális edzői gárda. Különben egyrészt megsérülhetsz, másrészt max annyit mondhatsz el magadról a suliban, hogy "focsizol", de a rokonokat már nem hívod majd ki a meccsre, mert égő lesz amit csináltok..

Persze jöhetnek a beszólások, hogy ezzel szűkülne a közel 10 csapatos pesti kínálat, de erre nagy szükség is lenne.. Nem tudom mennyit bír el egy főváros, de 4-5-nél nem tippelnék többre. Kíváló oktatás van a BW-nál, szerintem jók a mi edzőink, és (hallomás után tudom csak, de) van edzői gárda a Vipersnél, és alakul a Bulldogs is, mert fektetnek bele -az eredmény majd eldönti, hogy melyik út célravezető.
Minden más csapat sorsa igen csak kétséges véleményem szerint, amígy el nem kezdenek a csapatok komolyan kommunikálni egymással, tapasztalatot, tudást cserélni, összefogni az utálkozás helyett. Igen vannak régi sérelmek. Ezeken túl kell lépni, vagy félreállni és hagyni, hogy dolgozzanak, akik dolgozni és tenni akarnak a sport érdekében.

Minden oda jut vissza, hogy amíg nem lesz egy tökös, utat mutató, vállalható vezetőség, hiteles Szövetség, aki fel mer vállalni kevésbé népszerű döntéseket is, amennyiben azok előre vezetnek, addig nehéz lesz bármiben dűlőre jutni, és mindenk ia saját kis pocsolyájában fog kavarni, amíg bele nem fullad...

Kalovits Gábor
BC#85
kalo bc85 2009.11.13 17:23:24
@lelkesz g: tengernyi bocs, elcsesztem! Annyira belemerültem, hogy elrontottam, nem direkt volt, elnézést!
kalo
Vasárnap a Győr Sharks 6:20-ról fordítva idegenben verte meg a Budapest Cowboys csapatát 23:20-ra, így november 7-én a döntőben a Budapest Wolvesszal játszhatnak. A beszámoló előtt Gtalkon keveredtünk beszélgetésbe Michaletzky Bálinttal, a Cowboys irányítójával, amit most ide…..
Amikor a farkas megette a tigrist és a cápa megmenekült a tehenész elől; kicsit sok itt az állat, de hát mire is számítunk egy amerikaifoci meccsen? Illetve kettőn, mivel az idei magyar bajnoki elődöntőkről lesz szó a továbbiakban. Ilyen elemzés féle, de leginkább csak keresetlen…..
kalo bc85 2009.10.26 15:23:45
@Token: kicst ajánlanám az olvasást, mint szabadidős tevékenység... Ha icipicivel feljebb lapozol ott pont láthatod, amint azt írom, hogy NEM a bírói hibákon múlt... Amúgy sehol nem látok olyat, ahol bárki is lenézné a "nempesti" csapatokat. A Sharks eredménye kétségtelen, ők nyertek, ez önmagáért beszél.
kalo bc85 2009.10.26 16:37:24
@Token: a bírók nem vettek el td-t a Sharkstól, hanem volt egy elég durva holding, ami miatt a futó el tudott menni, és befújták a szabálytalanságot. Ez azért nem ugyanaz...

Braincriuser: baromira megnézném azt a videót, mert szerintem is teljesen képtelen ítélet volt, de az is igaz, hogy én természetesen elfogult vagyok..