Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jobbosbalos

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég a kamu álláshirdetésekből, a kormánynak lépnie kell! Csatlakozz!!!    Több, mint fél évig próbálkoztam az álláskereséssel, tegnap számoltam össze a beadott pályázataim számát (278 db) ebből összesen 34 visszajelzést kaptam, melyben benne vannak az…..
jobbosbalos 2010.08.07 21:59:03
@Ladyb: "Túl jó tanár vagyok ahhoz" írod - remélhetőleg ez csak egy metafora. Ha jártál valamilyen középiskolába, talán még emlékszel e szó értelmére. Mindenesetre Madonnához valszeg nem kell.
  Viktoria levelét adjuk közre, amelyben megosztja velünk gondolatait a magyar oktatásról, valamint azt, hogy miért nem kíván a magyar közoktatásban elhelyezkedni. Immár 10 éve tanítok, (sajnos) eddig szerencsém volt külföldi intézményekben kamatoztatni tudásom, így…..
jobbosbalos 2010.02.28 13:53:45
@szumurri: Kijelenthetünk mindent, csak ezzel az a probléma, hogy 0 iskolával valszeg bűnöző lesz, akkor meg azért kell rá az államnak költeni (rendőr, bíró, kóter). Ez jobban tetszik? Az állam pedig azért költ a közoktatásra, hogy polgárai a kor színvonalának megfelelő alapfokú tudással rendelkezzenek, ami a társadalomban való részvételükhöz elengedhetetlenül szükséges.Ez mindannyiunk érdeke.
Beküldött intő következik megint, a szót át is adom Zsófinak. Ez az intő úgy keletkezett,hogy utolsó óránk volt a drága földrajz tanárnővel,akiről tudni kell,hogy rühellt engem,de ez az érzés kölcsönös volt ... A lényeg az,hogy folyton "kóstolgatott" engem,mert mindenáron azt akarta,hogy…..
jobbosbalos 2010.02.16 16:40:07
@fehéregér: Nyugalom. Elvégre nem egy oktatási intézményben vagyunk!
jobbosbalos 2010.02.16 17:42:42
@Liquid_Night: Itt valami félreértés van: én a problémát abban látnám, h függetlenül a régi, "avítt" vagy netán a mostani "modern" oktatási rendszerünktől a tanuló efféle megnyilvánulása, és az erre adott tanári reakció megengedhetetlen. Az iskolázottsággal (annak milyenségével) az általad említett devianciák valóban összefüggenek, mint ahogy a családdal, a kultúrával, a gazdasági környezettel és az elérhető reális életcélokkal, szoros összefüggésben az előzőekkel. Ami pedig a toronymagas vezetésünket illeti jó hírem van: "csak" az elsők egyike vagyunk, már ha ez vigasz. Az ember a kicsit is becsülje meg.
jobbosbalos 2010.02.16 18:39:59
@Kalokagathia: Meglehet. Talán skorpió jegyű, mint én, aki sokáig magába fojtja a dühét. Aztán meg kész a baj.
Ha összejössz apád szeretőjének a fiával, akkor végül is a mostohatestvéreddel jársz? – ezt a kérdést boncolgatja a kedves posztíró. Az események középpontjában egy igen szövevényes családi kapcsolat áll: a családfő otthagyja a szeretőjét és a feleségét is, ám a…..
jobbosbalos 2010.02.08 16:17:41
@Boldog Berryné Traktorka: nem. A tartásdíról nem mondhatsz le, az törvényellenes. Könnyű belátni: a tartásdíj a gyermek "jövedelme", arról a szülei ebben a formában nem jogosultak rendelkezni. Bizalom esetén, zsebszerződéssel mehet, de ha probléma van, azzal nem mehetsz a bíróságra.
jobbosbalos 2010.02.08 16:22:29
@Boldog Berryné Traktorka: Azért párra találni sem könnyű :-)
Nem kötözködni akarok, de nyilván nem mindegy, kivel bútorozol össze, s főleg nem csak kényszerből, mert egy idő után megint csak ott vagy, ahol a part szakad.
jobbosbalos 2010.02.08 16:36:18
@Boldog Berryné Traktorka: igazad van.Annál is inkább, mert én például 59 éves vagyok, van érzelmi életem, és most már egy igen hosszú szünet után (nem meglepő módon) elementárisan vágyom egy párkapcsolatra :-)) Igaz viszont, h én már meglehetősen megfontolt vagyok a tapasztalataim és a korom okán:-))
A jelek ott vannak, csak figyelni kell rájuk. Következő posztunk szenvedő alanya egy lány, aki sehogy sem tudja rávenni a barátját, hogy krónikus horkolását kezeltesse, vagy legalább szokjon le a mezitlábas bagóról. A srác kineveti, a lány pedig otthagyja. Most megtudhatod, hogy…..
„Adott egy pasi, aki imád, és akit én is szeretek, de hosszútávon nem tudja tolerálni a gyerekeimet” – ezúttal egy olyan történet következik, ami még nem szerepelt blogunk repertoárjában, mint téma. A gyerek és a párkeresés: mit tehet egy nő, ha a pasija szereti…..
jobbosbalos 2010.01.27 16:31:53
@Kedves Nard: Azon ne múljon

@tarquin - kisördög: Valóban nem Popper:-)))Ezt az elméletet a nők tudják kitűnően a gyakorlatban alkalmazni. Én is részese voltam épp elégszer- hol élveztem, hol nem. Élveztem akkor, amikor tudtam mire megy ki a játék, és nem, amikor ez nem tetszett. Amit nem vettem észre, arról nem tudok nyilatkozni. Hiteles adataim e három variáció számáról és arányairól a dolog természeténél fogva nincsenek. Mindenesetre szerethető tulajdonság, feltéve, ha az ffiember azért egy kicsit magánál van még. Arra azért nagy tételbe ne fogadj, hogy a lakodalmassal kapcsolatban bármire is ráébresztenél, bármilyen módszerrel.
Jelezném: nem vagyok Popper fan.

@kóristalány: Semmi baj a törekvéseiddel, alakulhatott volna másképpen is. A baj az, hogy hormonjaink nem állnak a felügyeletünk alatt, szintúgy a feronomok érzékelése sem.
Ideális az lenne, ha az ember kémiája harmonizálna az egy férj, egy feleség egy életre,a gyerekek, és az anyagiak, szempontjából racionális elképzelésre.
A te posztod is azt bizonyítja, hogy ez sajna nincs így.
Tényleg kár.
jobbosbalos 2010.01.27 17:36:24
@Drága IV gernika (1749 - Haiti ): Igazad van, a gyermek nem kéredzkedett a világra, kutya kötelessége a szülőnek, hogy felnevelje. Lehetőleg normális körülmények között.

@tarquin - kisördög: a probléma sajnos abban áll leginkább, hogy két testvér vagy egy új "apuka" és a gyermek rivalizálása nagyon nem ugyanaz. Pláne, ha az ezt karban tartani akaró anyuka momentán szerelmes - ami mint köztudott, kissé rombolja a józan ítélőképességet. Ha a szerelem elmúlik, lehet, hogy a kényszerű balanszírozás is okafogyottá válik.
Patt.
Az alábbi jogi kérdés vissza-visszatér a Zugügyvéd oldalain, mindig más megvilágításban. Kevesen mérik fel társasházi öröklakás vásárlásakor, hogy a tulajdon milyen kötelezettségekkel is járhat.   Tisztelt Címzett!Nem találtam jogesetet sehol az alábbiakra…..
jobbosbalos 2009.12.31 09:59:39
@jobbosbalos: még valami: szigorúan a fűtés korszerűsítése szerintem az épületgépészeti elemeket jelenti, azaz a csövek, radiátorok, kazán, vezérlés etc. A külső hőszigetelés pedig a tartó, határoló falszerkezetekhez tartozik. Azaz, a fűtés korszerűsítése nem jelenti értelemszerűen a hőszigetelést is.
jobbosbalos 2009.12.31 13:41:20
@hawkeye: ezzel nem azt akartam mondani, hogy azt nem kell elvégezni, sőt..
@Égbekiáltó: csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy nekem ez így lenne egyértelmű. Nem én írom a szabályokat- sajnos és hála az istennek :-))
Egyébként tényleg nehéz ügy lehet sok emberrel dűlőre jutni, pláne a mi kis hazai homokozónkban.
jobbosbalos 2009.12.31 13:48:46
@ghck: "Más. Az új külső hőszigetelés ugyan új szerkezeti elem, de a ház meglévő szigetelésének a *korszerűsítése*. " Kissé paradox, de tetszik:-))
Mindenkinek minden jót.
Folyamatosan visszatérő jogi kérdés, hogy miként lehet hatásosan fellépni az egyes munkáltatók erőfölényéből adódó, sunyi, és  nehezen megfogható jogsértéseivel, úgy, hogy a munkaviszony is megmaradjon.Tisztelt Zugügyvéd!Egy világcégnél dolgozom főállásban. A…..
jobbosbalos 2009.12.24 08:44:58
@Füredi 2.0: Kedves Füredi!"A leírtak alapján természetesen az összes munkajogi szabály meg van sértve." Nem azért, de ez meg tipikus germanizmus. Magyarabbul talán: a leírtak alapján természetesen az összes munkajogi szabályt megsértették (megsértette). Bocs.
jobbosbalos 2009.12.24 14:14:11
@Füredi 2.0: Meggyőztél, igazad van.
A jókívánságokat köszönöm és viszont.
jobbosbalos 2009.12.26 11:28:54
@Comandante en Jefe: "én meg elkéstem :)" nem baj, attól még neked is igazad van :-))
A Zugügyvéd azt a felállást szereti legjobban, amikor egy másik megyébe kell elmenni tárgyalni, és az ellenfelet helyi ügyvéd képviseli. Míg a bíró a helyi ügyvéddel csaknem tegeződik, addig a gyüttment jogi képviselőt ott  oktatja ki, ahol tudja.Szia Zugügyvéd,Gyakorló…..
jobbosbalos 2009.12.01 13:30:42
@szgyula: "Nem az a szabály, hogy ha egy törvénytelenül készült felvételt törvényesen szerzel meg, akkor az felhasználható büntetőügyekben?"
Bocs, de ez mit jelent? Írnál egy példát?
Egy elég fura rendőrségi levelet juttattak el a Zugügyvédhez. Úgy látszik a rendőrség is kezdi követni a parkolótársaságok behajtási gyakorlatát? Tisztelt Zugügyvéd!Egy elég fura ügy kapcsán írok!Egy ismerősöm ezt a levelet kapta a rendőrségtől. A levélen semmi…..
jobbosbalos 2009.11.27 19:40:11
@tff: Abban az esetben lehet, ha be tud azonosítani: a telefonszámod, jelszó, előfizetői azonosító, személyes adatok etc.
jobbosbalos 2009.11.27 20:13:15
@tff: "Már ha van energiája valakinek bejelentéseket írogatni..." hát ez az, amire építenek, és nyilván működik is...
@Baribarát: és ha valami hivatkozást is képesek lettek volna odabiggyeszteni, hogy a kedves ügyfél is tudná, hogy miről lenne szó, az nagyon nagy elvárás lenne? Nem ésszerűen elvárható, hogy bárkinek is teljeskörű tájékoztatást adjanak? Hivatali időben kviz kérdést szerkesztünk? Feltétele-e az ügyintézésnek a bonyolulttá tétel? Netán éppen ellenkezőleg? A tájékoztató levél sajátja, hogy félinformációkat közöl? Ha a hiányzó részeket kitalálod, mi a nyeremény?
jobbosbalos 2009.11.28 22:22:09
@Sics68: kitűnő meglátás:-))
Az alábbi ügy egy kártérítési per története, el lehet rajta rágódni. Ezek a perek úgy látszik mindig ugyanannál a bírónál kötnek ki. A Zugügyvédnek a következő megállapítás tetszett legjobban: A bíróság arra az okszerűtlen megállapításra jutott, hogy a felperes az…..
jobbosbalos 2009.11.21 22:47:32
@Sics68: Igazad kell hogy adjak, már csak azért is, mert az egymáshoz mérten aránytalan ítéletek ugyancsak rombolják mind az állam, mind az igazságszolgáltatás tekintélyét és ez nyilván nem vezet jóra.Lehet arra hivatkozni, hogy a pórnép igazságérzete nem felel meg a "szakmaiság" követelményének, ugyanakkor jól látható, hogy ez a un. szakmaiság, és a civil kontroll, az őszinte beszéd hiánya hova vezet.
A rendőrséggel kapcsolatban: valóban nincs elég erőforrás és ez persze baj, ugyanakkor a rengeteg piti, vagy kevésbé piti ügy felderítése valószínűleg minden esetben akkor sem sikerülne, ha lenne pénz, paripa, fegyver elegendő.Ez már szociális kérdés is, ami messze túlmutat a rendőrség működésének milyenségén.
Az persze kétségtelen, lenne mit javítani a helyzeten, nem is kicsit.
jobbosbalos 2009.11.23 20:17:53
@Iustizmord: Az nyilván nem lenne kívánatos, hogy a független bíróságot, illetve ügyészséget kívűlről egrecíroztatnák (akkor nem lenne független), de nincs valami belső, viszonylag objektívnek nevezhető értékelési rendszer? Pl. egy bíró itéleteit hányszor fellebbezték meg jogosan vagy a tévedéseinek, törvénytelenségeinek a súlya kissebb vagy orbitális baromségokat művel? Ilyesmi nem létezik?
jobbosbalos 2009.11.24 08:55:48
@Sics68: "Tulajdonképpen az internet váratlan és egyelőre tök kezelhetetlen szívás az idióta ítéleteket hozó bíróknak... mert kikerül az ítélete sőt akár a per teljes nyilvános iratanyaga a netre (ennek technikailag nincs semmi különösebb nehézsége) és ekkor mindenki láthatja hogy mit is csinált, hogyan ítélkezett... a sunyiság és a hülyeség egyaránt rosszul viseli a nyilvánosságot." Klasszikusokat idéznék: ez egy következmények nélküli ország, és egy másik: nálunk a múlt alku tárgya. Hát nem tudom...
A hétvégi, sajóbábonyi incidens  során hangzott el a következő nyilatkozat:„A megyei rendőrség szóvivője azt mondta: a vasárnapi események miatt csak "helyieket" vettek őrizetbe. Rajtuk kívül még 3 embert gyanúsítanak kisebb bűncselekményekkel. Ők is, mind…..
jobbosbalos 2009.11.19 00:00:23
@Égbekiáltó: "most divat fikázni a bírókat, rendőröket," szerintem te nem láttad tegnap este a tv-ben a Fővárosi Bíróság szóvivőjét. A szóvivő úr oda nyilatkozott, hogy a móri ügyben a bíróság hozott anyagból dolgozott (első-, másodfokon, perújrafelvételnél), ezért justizmord ide vagy oda, ők bizony nem hibáztak. Édes drága jó Istenem.
"Az a legnagyobb baj, hogy az emberek nem bíznak az igazságszolgáltatásban." írod. Kéne?!
jobbosbalos 2009.11.19 00:16:58
@Égbekiáltó: Ebben természetesen igazad van, csak az az elvtelen sumákolás csípte a szememet, és talán nem mondok semmi újat azzal, hogy a mundér becsületét egy beismeréssel jobban lehetett volna védeni.
Senki sem gondolja azt, hogy egy bíró(k), tévedhetetlen, de az már elvárható lenne- pont a bizalom megszerzése, megtartása okán, hogy a hibát beismerjék, és azt ne hagyjék következmények nélkül.
Megjegyzem az igazságszolgáltatás minősége csak az általános állapotokra hajaz. Nincs ebben semmi különös.Sajnos.
jobbosbalos 2009.11.19 00:33:22
@Viktus: Ez így sommásan igazságtalan, és nem is igaz.A bizonytalanság abból fakad, hogy amiből(ember az interjú alanya) a szociológus dolgozik, az nem mindig mond igazat.Lásd a választási előrejelzéseket. Sok esetben mást mond az alany, mint amit cselekszik.Nem minden esetben dolgozik valaki egzakt adatokkal (pl. iskolázottság összefüggése a várható élettartammal etc.), amiből nagy pontossággal mutathatók ki az összefüggések. Ez nem a szociológia hibája.
Olvasónk szeptember óta munka nélkül tengődik és hiába adja be hetente 10-15 helyre önéletrajzát, nem sikerül állást találnia. Olvasgatom ezt a blogot, és nem tudom eldönteni, hogy szerencsés vagyok-e vagy szerencsétlen. Július óta keresek munkát, szeptember óta vagyok…..
jobbosbalos 2009.11.17 13:43:24
Mondják kérem, itt senkinek nem tűnik fel,hogy hiányzik (különböző - nemcsak orbáni- becslések szerint is) kb. egy millió álláshely? Másképpen: nincs elég munka. Így aki dolgozni szeretne az sem tud, ráadásul honnan tudja itt több posztoló, hogy az ország lakosainak jó része szándékosan here? Mondták neki, vagy személyesen beszélt az összes lógóssal? És mi van azokkal a születési hibásokkal, akik már elmúltak mondjuk negyven, negyvenöt, esetleg ötven évesek? Kaparják magukra a földet? És mi van akkor, ha ez az élemedett korú ötvenes a posztoló jó édes anyja? És mi lesz akkor, ha egy ifjú titán lesz egyszer ilyen öregecske ?
Diplomázni nem kötelező.Az államnak nem feladata, hogy a diplomának megfelelő állást biztosítson polgárai számára.
De.A diplomától valószínűleg épül az ember, a megszerzett tudás csak gyarapítja.Igaz, ettől még nem lesz értelmiségi, ami a szaktudáson kívül feltételez némi problémamegoldó-, átlátó képességet, az összefüggéseket felismerő,empátiát,érzékenységet tanúsító gondolkodást a társadalom ( a szomszéd, a falu, a város, az ország,a föld, a jövő nemzedék)bajai iránt.
Jut még eszembe: az, hogy itthon ennyi álláshely hiányzik, az vajon minek tudható be? Csak nem a kínai paraszt józan belátásának, hogy ő hajlandó dolgozni egy multinak egy marék rizsért is, míg a magyar zsellér odáig jut el arcátlan kapzsiságában, hogy kevesli ezt a gavallérosan nagyvonalú minimálbért?
A Nol-on találta a Zugügyvéd a következő cikket a bírói tréningről. Egyes bíró kollégákra azért ráférne csicskáztatás elleni tréning is, minap egy ügyvéd kollégát pénzbírsággal fenyegetett meg egy büntetőbírónő, mert észrevételt tett a pontatlan jegyzőkönyvezésre.…..
jobbosbalos 2009.11.13 10:42:01
@waterman: Még annyit (nem vagyok jogász, ezért ezt csak gondolom), hogy a bírót többek között azért is tartják, hogy segítsen adott esetben a peres félnek előadni a mondókáját, a peres félnek nem kell ismernie a törvényt (igaz, ez nem menti), a bírónak viszont igen, lehetőleg úgy, hogy ha álmából felkeltik, akkor is felmondja (ezért szakosodnak), ha meg nem tud valamit, tudja hogy hol keresse.Az ügyvéd pedig nemcsak a félnek segítség, hanem a bíróságnak is, mert eleve jogszabályhelyekre hivatkozva adja elő a mondókáját. Gondolom én, a megrögzött álmodozó.
Amit a jogkereső népről írsz, elvileg a törvény előtt mindenki egyenlő, praktikusan azonban nem. A jogérvényesítés az bizony keményen pénzkérdés is.
jobbosbalos 2009.11.13 14:46:03
jobbosbalos 2009.11.14 11:24:04
@waterman: "az ügyvéd nem a bíróságnak segít" igazad van:-))
Az a körülmény, hogy valamin összekap két bíró, még nem hír. De az, hogy az eltusolás miatt nyomozást indítanak, már mindenképpen megér egy Zugügyvéd posztot:A HVG szerint kérdés, hogy miért nem indult fegyelmi eljárás az ügyben, ha büntetőeljárás viszont igen.…..
jobbosbalos 2009.11.13 20:47:59
@mcs: Kitűnő kérdések. Aztán a Pti.-ben mintha azt is olvastam volna, hogy a BÍRÓ gondoskodik a tárgyalás MÉLTÓSÁGÁRÓL. Szóval ez az izé, ez a méltóság, ez meddig játszik?
Az alábbi levélírónak egészséges a jogi veszélyérzete, a házipénztár felélése bizony sikkasztás. A Zugügyvéd nem egy ilyen ügyet ismer, amikor a felszámoló feljelentést tett a cég képviselője ellen e miatt. Tisztelt Zugügyvéd! Szeretném Önnel megosztani az…..
jobbosbalos 2009.11.13 11:08:53
@Babette: őszintén irigyellek ezért a hiedelmedért:)) Példákat azért nem idéznék, mert momentán nincs nejlonzacskó a kezem ügyében.
jobbosbalos 2009.11.13 17:23:36
@lemezlovas: Nem, semmiképp sem. Te őszintének tünsz, így ismeretlenül is.
Örömszerzés Monszun-módra  Friss diplomámmal a végzettségemnek megfelelő munkahelyet keresek, de amíg ilyen akad, addig is meg kell élnem valahogy. Tehát naponta böngészem az állást kínáló, újságokat, net-portálokat, mindent, ami csak létezik.  Így akadtam rá…..
jobbosbalos 2009.11.08 10:26:05
@Art Mooney: Az a baj, hogy veszed magadnak a bátorságot, és te eldöntöd, hogy épp melyik törvényt lehet leszarni.Ha meg jogosult vagy leszarni, akkor azért hibáztál, mert még csak utalást sem tettél a sok alattvalónak arra, hogy te pl. egy király vagy. Jelezném egyébként (egyéb információ híján), hogy Mo. még köztársaság, értesíts, ha a dolog közben változott volna. Hogy ez az ország ott tart, ahol, többek között a magadfajtáknak is köszönhető.A poszt írója pedig abszolút korrekt, veled szemben, aki ezt a szemétláda munkaadót védi(persze lehet, hogy az sem az, hiszen csak a honi széles körben elterjedt "üzleti gyakorlatot" folytatta).
Továbbá:( Ladyb)ez a szervilis és teljesen indokolatlan nyugatimádat mindig lehangol.Ráadásul (ha már közgazdaságtan), pl. mielőtt az amerikai ingatlan lufi kipukkadt, az abból származó (valójában nemlétező)profit nem a GDP része volt? Vagy ha egy autó előállítási ára a töredéke a tényleges eladási árának (un. prémium márka), akkor a sznobéria is a GDP része? Vagy azt tényleg komolyan lehet venni, hogy egy német(osztrák) klozettpucoló teljesítménye négyszerese egy magyarénak? Vajon mik lehetnek itt a mérlegelés föbb szempontjai?
E.-vel elhitette az őr, hogy még időben, az 5 perces ráadáson belül érkezett az autójához, emiatt mikuláscsomagot sem adott neki, aztán egy hónap múlva kiderült, hogy régóta gyűlik a tartozása. A Centrum őreit a homározók sokmindennel gyanúsították nár, de  az igen…..
jobbosbalos 2009.11.04 15:36:45
@frissfoto: Igazad van, annyit tennék hozzá, hogy szerintem még az sem elég ha látszik a környezet, mert a hitelesítés nélkül készült képet szétgányolhatod fotoshoppal (igaz ezt egy szakértő utólag is meg meg tudja állapítani), a hitelesítő szoftver viszont lehetetlenné teszi, hogy baszkuráld a felvétel metaadatait(pl a kép mellé rendelt időpontot a fájlban)
Ilyen problémával a MÁV Biztosító volt  ügyfelei fognak találkozni leginkább, a most következő biztosításkötési hajrában érdemes ezeket a jogeseteketis figyelembe venni.Kedves Zugügyvéd, és mindenki!Szeretném a véleményeteket kérni az ügyünkben.A családunk egyik tagja…..
jobbosbalos 2009.11.03 19:39:19
@Babette: "lásd sebességkorlátozás büntetési tételének emelése." Erről jut eszembe egy boldogabb tájakon megtörtént példa: emlékeim szerint kb két éves hír, hogy Finnországban egy gyorshajtót egy közepes méretű sebesség túllépés miatt milliós bírsággal sújtottak, merthogy ott azt a hóbortos megoldást választották, hogy a bírságot a jövedelem mértékéhez szabják. Az illető egy papírgyár tulajdonosa volt. Csak hogy érezze.Gyönyörűség.
A Blog.hu-on olvasott hozzászólásaidból egyértelműen kiderült számomra, hogy az a "demagóg" hozzászólásod pillanatnyi megingás volt csupán :)
jobbosbalos 2009.11.04 10:47:05
@mcs: Köszönöm a pontosítást, ha lehet mondani így még gyönyörűbb.
jobbosbalos 2009.11.04 13:04:48
@mcs: sajna igazad van ebben is, de ha egyéb probléma nem lenne, a "magyarítás" során biztosan sikerülne elb@szni, arra való hivatkozással, hogy megfeleltetjük a honi hagyományoknak.Azt meg ismerjük.
Pilu A nigger gyarmat végnapjai 2009.10.28 18:39:00
 Ha egy multi le/kivonul, nem hagy maga után mást, csak éhes szájakat. Pedig mennyire vártuk őket, eljövetelüket imába foglaltuk. Reméltük, hogy hoznak knowhow-t, tőkét, tudást, technológiát. Adókedvezménnyel, ingyen telekkel, piaccal és olcsó munkaerővel kedveskedtünk…..
jobbosbalos 2009.10.29 00:27:05
@Sieg: Na végre valaki megmondta a tutit. És ha már ilyen okoska vagy, segíts légy szíves az alábbi adatsort (pontos adatok a KSH honlapon)értelmezni ennek a sok mucsainak: az összes adóbevétel kb. 10%-át fizetik a multik be a költségvetésbe (kedvezmények, évtizedes adómentesség, több tíz milliárdos állami támogatás ), miközben a GDP 70%-át állítják elő, ugyanakkor a 30 %-ot előállító KKV-k fizetik be az adó 90%-át.Erre hogy varrjunk gombot, mi vidéki tahók? (jut eszembe, a foglalkoztatottak több mint 80 %-a is a helyi suttyók, és az avitt nemzetállam alkalmazottai. Szerinted okoska, nem kellene ezt az egész kis banánköztársaságunkat privatizálni valami tökös kis multinak, az biztos rendet tudna tenni ebben a balkáni homokozóban. Szerinted?