Regisztráció Blogot indítok
Adatok
senpai

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
senpai 2009.10.26 18:43:39
Még nincs járvány, de az ország több megyéjében (Békésben, Fejérben, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Győr-Moson-Sopronban és Vasban) már van influenzás beteg - tájékoztatta a Népszabadságot dr. Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója.

Az elmúlt három hétben körülbelül húsz százalékkal nőtt a háziorvosi rendelőkben influenzaszerű panaszokkal jelentkezők száma, a többség azonban csak influenzagyanús. A háziorvosi figyelőszolgálat által beküldött 400 mintából tizennyolcban találtak influenzavírust. Dr. Melles Márta főigazgató-főorvos közölte: az észlelt megbetegedések egy részét az influenza A vírusának H1N1-es és H3N2-es változata okozza, de kimutatható a B vírus jelenléte is. Egyelőre kérdés, hogy az elszórtan jelentkező megbetegedések járvánnyá terebélyesednek-e.

Az influenzának most van a szezonja, a járványügyi hivatal szakemberei november óta készülnek rá, s a megelőzés érdekében a háziorvosok tavaly ősszel csaknem egymillió adag védőoltást adtak be. A lakosságnak kiosztott vakcina véd a most fertőző vírusok ellen. Ennek ellenére előfordulhat, hogy valaki védőoltás ellenére is influenzás lesz, ám a betegség lefolyása sokkal enyhébb, mint azoknál, akik nem védekeztek oltással.

A kontinensen Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Ausztriában már tombol a járvány. Nyugati szomszédunknál mintegy 250 ezren betegek, három felnőtt pedig meghalt.

Az influenza a krónikus betegségben szenvedőknél, illetve az amúgy is legyengült immunrendszerű embereknél lehet végzetes - mondta el lapunknak Melles Márta. A fiatalok egy hét alatt túljuthatnak a betegségen. A vírus a légutak hámját teszi tönkre, ezért léphet fel szövődményként bakteriális fertőzés. A klasszikus influenza hirtelen, 39-41 fokos magas lázzal kezdődik, borzongással, végtag- és izomfájdalommal jár. Aki ilyen tüneteket észlel magán, ne menjen közösségbe, maradjon otthon. A vírus cseppfertőzéssel terjed, s finom aeroszolos formában van jelen a levegőben, tehát nagyon könnyű - különösen zárt terekben, bevásárlóközpontokban - megfertőződni.

[forrás: nol.hu, 2005.02.22.]
senpai 2009.10.26 19:30:39
@kovacsjancsYYYZZZ: igen, de ez a hazai őrület is viszi a prímet. pedig nem vagyok oltásellenes. sőt. az orvostudomány egyik legnagyobb vívmányának tartom. de hogy azt mondják nekem, hogy márpedig a fluval p vagy a halál, hát eléggé elkeserít... egy olyan vírussal fenyegetnek, ami lehet hogy holnap már más törzzsel kombizik.. és más infót elhallgatnak vagy nem hangsúlyoznak. anglia komoly tapasztalatokat szerzett már... a japánok is másképp készülnek, az amerikaiak pedig orrspray-t használnak...., én meg fogadjak el gondolkodás nélkül egy olyan készítményt, ami európában sehol nincs, és a szerződéseit 10 évre titkosították...