Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zarathustra

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A jelenlegi Erzsébet híd 1961-1964 között épült a második világháborúban elpusztított első Erzsébet híd helyére, helyreállítására a budapesti Duna-hidak közül utolsóként került sor. Az újjáépítendő hídra három alternatív terv készült, a választás végül a Sávoly…..
Attila, aki számtalan budapesti érdekességre hívta már fel a figyelmemet, egy újabbal rukkolt elő: vajon mi lehet a budai örökmécses titka? Miért nem kell soha sem javítani a Lukács-környéki lámpákat és vajon miért égnek tíz éve éjjel-nappal? Budai csodalámpa, avagy…..
Sztálin egyszer felhívta a rádiót, és megkérdezte, hogy megvan-e az a felvétel lemezen, amelyet előző este hallott: Marija Jugyina Mozart 23. zongoraversenyét játszotta. Élő hangverseny közvetítés volt, ennek ellenére azt felelték: természetesen megvan a felvétel…..
zarathustra 2011.02.20 00:50:48
@egerészölyv: Magas erkölcsiségű? A sorok között olvasás valóban egyfajta képesség, de te most szép ruhába öltözteted, és királlyá koronáznád a hazugságot. A magas erkölcsiséggel szerintem együtt jár saját kiszolgáltatottságunk fel és elismerése is.
Fővárosi Blog Ne bontsátok le! 2010.10.23 07:00:00
Fővárosi emlékműveink egyikét-másikát időnként le akarják bontani. Hol egy turul-szobor kavar indulatokat, hol egy 56-os emlékmű. Ezek az események is mutatják: egy emlékmű állítása nem csak művészeti, történelmi kérdés, hanem politikai is. Időnként túlzottan is...…..
zarathustra 2010.10.23 16:13:54
@Art Mooney: Az egy jó szálloda. Egy japán építész mondta egyszer, hogy a multat tisztelni kell, de nem másolni. Én szerintem a mult másolása tiszteletlenség, valahol.
Az elmúlt hetekben legalább húsz blog, illetve online magazin oldalán futottam össze  ezzel a házzal, de a butácska, fröccsöntő üzemeket idéző homlokzat és az elképesztő szín láttán azonnal menekülőre fogtam, minden alkalommal. A lelkes címeket, bevezetőket olvasva…..
zarathustra 2010.08.09 22:44:08
A várva várt birodalmi támadóalakulat dicsőítése. A nép már lázong a Birodalomban, több helyen le kellett verni a felkeléseket, mert a futárok nem hozzák a híreket a távoli Afrikában harcoló csapatok felöl. A hírzárlat ellenére viszont seregeink krónikásának elemzése…..
zarathustra 2010.06.26 19:16:10
zarathustra 2010.06.20 16:54:00
@stars7726: Manners, my friend. Egyébként nem politikáról beszéltem, hanem néplélekről. És, mint tudjuk, nincs játék lélek nélkül. Amit mondani akartam az, hogy az erősen szociális társadalmak csapatainak (Németország, Hollandia, Japán...) a játékstílusa is a közös jónak van alárendelve, (nem pedig egy játékosnak) a csapat együtt nyer vagy veszít. Az USA csapata is egységes, de itt a törvény szava a szervező erő (szerintem). Ezért írtam, hogy rögtön a törvénybe kapaszkodnak, mivel ugye nincs bűntény törvény nélkül. Az, hogy az ember azért teszi amit tesz, mert ezt nevelték bele, ez a társadalmi elvárás (értsd: ez a törvény) az egésszen más, mintha azért tenné, mert hisz benne. Emiatt lelketlen az USA focija szerintem, és emiatt jobbak a hollandok és a németek. (japán jó kérdés.) Szívesen eszmecserélek erről. De, ha valaki amit ideírtam nem érti, és úgy ál hozzám, hogy "fel kéne már fogni" az nevetség tárgya lesz. Mert hülye, de nem tud róla. Igazából ezért is nagy vívmánya az angol társadalomnak a modor (amit ugye jobb amerikai körökben is becsültek régen), el lehet palástolni vele az alkalmatlanságot.
zarathustra 2010.06.20 17:18:15
@henkmoody: Hol csúsztattam? Tényleg kíváncsi vagyok
zarathustra 2010.06.20 17:51:04
@stars7726:Nem vagyok angol úriember. Viszont idevaló sem. Addíg, amíg meg nem tanuljátok a "azért mert (ide illessze be az észérvet)" és az "azért mert csak" közti különbséget, játszuk azt, hogy nem kommentelek. Ti meg hihetitek, hogy igazatok van.
Az elsősorban építészettel és designnal foglalkozó Dezeen magazin összegyűjtötte az elmúlt években az oldalon bemutatott, kortárs templomépületeket. A látogatók véleménye alapján rangsorolt, tízes lista élén az olaszországi Folignoban felépített intézmény áll, melyet a…..
zarathustra 2010.01.31 17:49:45
@Iván: Ez a pogány dolog érdekes. Nem értem, kit tartasz annak, aki nem a te felekezeted tagja, vagy aki nem történelmi egyház tagja. Szerintem a hit magánélet, és akárki tervezhet jó templomot, ha van számára szakralitás (felsőbb lény, ha úgytetszik), illetve funkcionálisan meg tud felelni a templom az egyház liturgia igényének. Hogy a végeredmény letisztult modern, organikus vagy épp a Wells-i katedrális, az már csak lelki élet. (Makoveczet lepogányozni elég felelőtlen dolog volt. Történetesen hisz Istenben, de ídézhetném neked a biblia sorát, mely szerint ne ítélj, hogy ne ítéltess.)

Ím ígyen szóla Zarathustra
Álszentfazék Nietzsche tévedése 2009.10.25 18:27:00
Az abszurditás hegyvonulatának két legmagasabb csúcsa, ahonnan lenézve hangyacirkusznak tűnik a hétköznapi történések világa:-  sisak a kamikaze pilóta fején-  villámhárító a templomtornyon.Foglalkozzunk most az utóbbival. A kérdés apropóját az adja, hogy pénteken…..