Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menyuci

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Egy kis szláv néprajzi utazásra invitálnánk kedves olvasóinkat, ahol megismerhetnek 4 szláv népcsoportot, jelesül a ruszinokat, morvákat, huculokat és a tótokat.      A ruszinok Az Északkeleti-Kárpátok völgyeiben és medencéiben több hullámban…..
 Orbán Viktor részt vett az Egységes Oroszország Párt 11. konferenciáján. A legnagyobb magyar ellenzéki párt elnöke Borisz Grizlov (a Duma elnöke) meghívására érkezett Szentpétervárra. Orbán az Európai Néppárt alelnökeként kapott meghívást, a Putyinnal való…..
9288,2 kilométer: pontosan ennyit kell megtennie azoknak a bátor utazóknak, akik vállalkoznak az egész Oroszországot átívelő vasútvonal megtételére. A transzszibériai vasút méltán legendás: a Föld leghosszabb vasútvonala a Moszkvát és Vlagyivosztokot összekötő sínpár. A…..
menyuci 2009.11.12 21:11:12
@Nagyvakond: "világunk szép, az ember kötelessége megőrizni ezt a gyönyörűséget és megismételhetetlent, amit életnek nevezünk." Ezek a gondolatok jutottak eszembe, miközben néztük képeidet. Szeretem, ahogy megközelíted a természetet, ahogy meglátod benne azt, amit mi földi halandók, csak szeretnénk meglátni, de rögzíteni ily módon már nem tudjuk. Nagyon tetszenek a felvételek. Gratulálunk.
menyuci 2009.11.12 21:22:18
@anyahajókabinajtóhajtogató: Erről nekem az jutott eszembe, hogy amikor még jóval fiatalabb voltam, barlangász társaimmal Indiába próbáltunk volna menni barlangászni Trabanttal! Az lett volna az igazi kaland! Sajnos nem találtunk egyetlen szerelőt sem, aki hajlandó lett volna eljönni velünk, így elmaradt a utazás, de megmaradt a jelszó "edzünk Indiára!" Remélem Neked sikerül. Drukkolok.
Felkerestük a budapesti ˝Orosz különlegességek boltját˝. A hely stílusosan a Moszkva térhez közeli Fény utcában található, jellegzetes orosz temékekkel, elfogadható árakkal és barátságos eladóval. Az orosz tulajdonban lévő üzlet amúgy több helyen is megtalálható…..
Eljött az újabb filmajánló ideje, és ezúttal is egy igen remek filmet szeretnénk figyelmetekbe ajánlani: The Admiral (2009) Rendezte: Andrei Kravchuk Szereplők: Elizaveta Boyarskaya, Konstantin Khabenskiy, Sergey Bezrukov Hossz: 124 perc Imdb értékelés: 6.8/10 Forgalmazó: Best Hollywood…..
menyuci 2009.11.05 19:12:07
Egy picit szeretnék a "mi még csak az amerikai résznél járunk"-ra reagálni, hiszen jobbnál jobb amerikai filmek készültek pár tíz évvel ezelőtt a II. vh-ról, ilyen olyan megközelítésben. Ezek a drámaian feszült filmek a mai napig nagy hatással vannak rám, és őszintén szólva, annak ellenére, hogy tudom mi a végük mégis drukkolok és végig izgulom. Kedvenceimből néhányat - amelyek meg is vannak DVD-n nekem is, mert a mai napig szeretem nézni - pl. A domb (1965)amely egy brit katonai táborban játszódik,és igen keményen mutatja be azt, hogy hogyan lehet és hogyan érdemes fellázadni az embertelen körülmények ellen
A sas leszállt (1976), amely arról szól, hogy 1943-ban Hitler parancsot ad Canaris tengernagynak, hogy raboltassa el legfőbb ellenfelét, Churchillt.
A leghosszabb nap (1962), amely a normandiai partraszállásról szól. Ez az 1962-ben forgatott klasszikus minden idők egyik legambiciózusabb filmje, amelynek alkotói a lehető legpontosabban, leghitelesebben - szinte dokumentarista módon mutatják be a leghosszabb nap eseményeit.
A 22-es csapdája (1970), amely ugyan vígjáték, de azért nem feledteti a háború borzalmait, Olaszországban, 1943-ban játszódik, ahol is Cathcart ezredes folyton emeli az amerikai bombázópilóták bevetésének számát. Így Yossarian kapitánynak és társainak nincs más lehetősége, minthogy megpróbálja orvosi úton leszereltetni magát.
Ezeken kívül még eszembe jutott egy pár film, de nem hiszem, hogy szükség lenne felsorolni őket, hiszen bizonyára ismered mindegyiket. Remélem egyetértesz velem, hogy ezek is nagyon jó alkotások.
menyuci 2009.11.06 11:45:09
@I Empire: nagyon örülök neki, de a könyveket is elolvashatnád, mert fantasztikusak.
  Andrus Ansip Észtország miniszterelnöke határozottan ellenzi azt a tervet, hogy Narva településen szobrot állítsanak I. Péter orosz cár emlékére. Az észt kormányfő egy televíziós interjúban kijelentette, hogy Péter cár szobrának "nincs helye az észt talajban."…..
 Két arcú Kijev - ezt a címet is adhattuk volna bejegyzésünknek.A főváros ámulatból ámulatba ejt csodálatos épületeivel (a görögkeleti templomok szépsége magáért beszél), s egyszerre okoz döbbenetet helyenkénti visszamaradottságával. A társadalom is egyre jobban…..
menyuci 2009.10.30 14:50:47
@Nietoperz: Jó lenne, ha arról is írnál, milyen volt a szállásotok, a vendéglátóitok, mert mintha utaltál volna rá. A képeknek nagyon fogok örülni, mert ezek is nagyon tetszenek.
Mellesleg még az első részhez szeretnék egy pillanatra visszatérni, ugyanis a metróval kapcsolatban kicsit szíven ütött, hogy az ottanit olyannak láttad, mint az itthonit. Én ugyan nem jártam Kijevben csak Leningrádban - most Szentpétervár -, de kénytelen voltan megismerni az ottani metrót, de nagyon, ugyanis eltévedtem. Annak ellenére, hogy évekig tanultam az oroszt, képtelen voltam elmondani hová is akarok menni, így magamtól kellett megtalálnom, hogy hol kell kiszállnom. Ez alatt az idő alatt a kétszintes metrót állomásonként bejárhattam és elmondhatom, hogy én még egy olyan gyönyörű építmény soha nem láttam, mint az. Ezért arra gondoltam, hogy Te csak a szerelvényekről írhatál és nem az állomásokról. Vagy tévedek?
    A moszkvai olimpiát a Szovjetunió afganisztáni bevonulása miatt (1979. december 26.) a nyugati államok és sportolóik bojkottálták. Csupán 81 ország sportolói vettek részt és 65 ország maradt távol a csonka olimpiától. A résztvevő országok közül is sokan…..
menyuci 2009.10.28 19:22:06
@I Empire: őszintén szólva inkább családi jellegű emlékek voltak, és "ugye te is emlékszel amikor..." c. mondatok hangzottak el. Sajnos ezzel nem tudsz mit kezdeni. Nem tudom Te hány éves vagy, de abban az időben - úgy érzem - izgalmasabb volt az olimpia, mint sportesemény, mint most. Jól lehet nem volt annyira káprázatos megnyitó és záró előadás, mint napjainkban, és nem arról szólt a sport, hogy - na ma ki bukik le dopping vétség miatt, stb. hanem valóban a különböző sportágakra figyeltünk és drukkoltunk. Pl. a 80'-as olimpiában az volt igazán felháborító, hogy mit keres a politika az olimpiai játékokon, hiszen, ha jól emlékszem, az ókorban is felfüggesztették a háborút arra az időre.
menyuci 2009.10.30 14:41:51
@Nietoperz: de igen, miközben írtam nekem is eszembe jutott, hogy bizony kicsit korábban kezdődött a politika beszivárgása az olimpiai játékokra. A doppingra való utalásoddal is egyetértek - sajnos.
  18:43, Budapest, Keleti Pályaudvar. Innen indul a moszkvai ,,gyors˝ majd 40 órás útjára. Mi csak Kijevig utazunk, bár ez is több mint 1200 kilométer. A jegy elfogadható áron kapható, oda-vissza megússzuk 130 euróból (repülőjegyeket csak jócskán 200 € felett…..