Regisztráció Blogot indítok
Adatok
player.ben

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kipróbálták a Ferrari-pilóták az új abu-dzabi Ferrari-vidámparkban a világ leggyorsabb hullámvasútját. A szerkezetet úgy tervezték, hogy az utasok úgy érezzék magukat, mint a pilóták az F1-gépekben: nulláról százra 2 másodperc, 240-re 4,9 másodperc alatt gyorsul fel a…..
player.ben 2010.11.13 23:55:09
@BUD: ez a baj, hogy egy olyan előzésért odaadjuk a fél világot. Majd akkor lesz jó az f1, ha olyan előzésből lesz 2 tucat egy versenyen.
Az RBR-mérnök Adrian Newey megtervezte a versenyautók csúcsát, az X1-est, de csak a GT5 videójátékhoz. "Az eredmény borzongató, az X1 a kipróbált technológiák maximális kombinációja egyetlen dizájnban. Ez lenne a jövő, ha nem kötnének a szabályok. Már ma…..
player.ben 2010.10.29 11:19:02
@Adrian Mole: Mert akkor talán lehetetlenség lenne ekkora sebesség mellett elfordulni vele a kanyarokban?
Sokkal finomabban kéne vele menni, nem lehetne átküldeni úgy ahogy jólesik.
Schuminak már az is gondot jelent, hogy annyival kisebbek az első kerekek mint amennyivel a 2010es autókon a régiekhez képest, és mivel az ő technikája többek között pont abban rejlett, hogy kegyetlen mértékben küldte át a kanyarokon a gépet, így nem fekszik a dolog.
És akkor most gondolj bele, hogy egy ilyen gépnél mint ez, milyen hatással lenne egy kisebb kerék.
A sötétség hangjai Siratódal 2010.04.19 19:33:27
Kurvaként táncol a XXI. század, A falakból alkohol és marihuána bűz árad Öntudatlan táncát öröm s mámor övezik, Hatalmas tömeg zengi be a házat. Ringyónak öltözött a Zene ma éjjel, Teste a ritmus, lüktetése teli van kéjjel De ha a szemébe nézel, jelentést nem találsz…..
player.ben 2010.05.03 15:05:11
A sötétség hangjai Soha nem.... 2010.03.22 11:23:00
Soha nem mondtam senkinek, hogy szeretem, ha nem szerettem. Soha nem mondtam senkinek, hogy  Barátom!, ha nem bíztam volna rá az életem. Soha nem haverkodtam senkivel azért, hogy valami előnyhöz jussak. Soha nem álltattam senkit, ha álltattam is, azért volt mert hinni akartam. Tehát…..
Átnyergeltünk, de csak egy verseny erejéig (egyelőre) ! Terveink közt szerepel ugyanis az ELTE-n, az országúti mellett egy hegyikerékpáros szakosztály létrehozása is. Hogy foganasítsuk elhatározásunkat csapatunk két tagja; Ekés Ákos és Ivánfi Csanád részt is vett a…..
A sötétség hangjai Séta 2010.02.05 22:53:00
Este van...sötét. Tanulnom kell! Lassan követik egymást az oldalak. Az eszem nem a tananyagon jár, mint ahogyan az elmúlt félévben akárhányszor leültem tanulni. Kavarognak a gondolatok, lüktetnek az erek. Miért? Nem tudom, nem én akarom így már jó ideje. Kérdések születnek, majd…..
player.ben 2010.02.13 03:06:14
@Pinczes.Laszlo: Azt hiszem, kezded magad túlságosan mélyre ásni magad a témában, ami nem feltétlenül jó. Persze ezt saját magadnak kell eldöntened, de vedd észre azt, hogy mi az, amin töröd magad.
Mert lehet hogy segíthetsz tíznek, húsznak, száznak, vagy akár ezernek is és ez egy remek dolog, de a saját értékeid és céljaid sosem helyezheted mások mögé, maximum mellé, és ezt ne feledd!
Én becsüllek és tisztellek azért, amiért ennyire nyíltan képes vagy olyanokért kiállni, akiket valóban nem ismersz, nem ismerhetsz, és más sem ismerhet igazán. De talán mielőtt azon kapod magad, hogy jómagad is kint fagyoskodsz önszántadból egy padon görnyedve, éhesen, csak hogy megérthesd mások értékrendjét és érzéseit, inkább nem ártana, ha tanulnál egy kis önzőséget.
Ugyan ez egy szélsőség, de mi más világíthatna rá jobban a tartalomra, mint a szélsőségek. Csak azt akarom ezzel mondani: törődj magaddal, hogy aztán másokkal is törődhess.
player.ben 2010.02.13 03:10:13
@player.ben: A második magad nem kell, a harmadiknál képzeljetek oda egy neked-et a saját magad helyére, a negyedik pedig azt hiszem maradhat. :D
bocsi csak már késő van, illetve volt ^_^
player.ben 2010.02.13 14:45:23
@Pinczes.Laszlo: Jhaaj, kiforgatod a szavaimat, vagy csak rosszul értelmezed. A "töröd magad"-at nem rossz értelemben értettem, csak olyan szinten, hogy az amivel foglalkozol.
Azt mondom, hogy jó az amit csinálsz és megértem, csak ne vidd túlzásba.
Sokszor hallom, hogy "Merj nagyot álmodni!". Pláne most, hogy választás elé kerültem. Mindenki ezt ismételgeti. Olyan ez mint egy nagy összeesküvés; nem elég, hogy a jobbnál jobb egyetemek brossúrái és a tanáraim is ezt szajkózzák,de még azok is, akik aztán tényleg a…..
player.ben 2010.01.19 01:22:05
@Agnik: Először is, bocsi hogy belepofázok. :)
De olyan, hogy elérhetetlen álom, nem létezik. Vannak megvalósult és megvalósulatlan álmok, de az, hogy melyik valósul meg vagy melyik nem, az csak rajtad múlik. Az álmok azért vannak, hogy higgyünk bennük, hogy motiváljanak akkor is, mikor fejünk felett sötétek a fellegek, és hogy eszünkbe juttassák, legfelül mindig kék az ég és a nap is süt.
Csak azt mondom, merj bennük hinni, és merj értük cselekedni, mert ha eléggé akarod, és eleget teszel értük, akkor nem lesz olyan akadály, mely megállíthat céljaid elérésében. Persze fontos, hogy két lábbal a földön járj, de ne félj szabadjára engedni a tudatod, mert az álmokért érdemes élni.

Egyébként pedig csak biztatni tudlak az írásban, mert bár lehet hogy van még hová fejlődni, de érdemes is.
"Fejem az égre szegezvén, gondolataimTengerén vitorlázva létem titkaitFejtegetem.Miért pont mi jöttünk erreA Földre , és miért pont most..Érthetetlen.Gondolataim szikrát vetnek, majd újabb gondolatot aratnak,Megfogalmazódik bennem a kérdés, miért van szabad útja a…..
player.ben 2010.01.04 19:30:34
Egyébként meg, én mint egy realista ember, egy mentát, a végtelenített folyamatokban, és a véletlen tényezőkben hiszek.
Hiszem azt, hogy vannak olyan kérdések, amire nincs válasz, mert a folyamat végtelen és egy végtelen folyamatnak nincsenek határai, így nem lehet az egészre mintát találni, csak egy kis részére, ami pedig nem elégséges az egész értelmezéséhez. De hogy példával éljek, az univerzum létezése... én hiszem azt, hogy az univerzumnak nincs eleje, és nincs vége, nincsenek sem időben sem térben határai. És sok más ilyen végtelen folyamat van. Én ezekben nem keresem az egészt, és nem törekszem a megértésükre. Ezek a folyamatok számomra egyszerűen vannak.
Viszont azok a folyamatok, amelyek végesek, sokkal könnyebben értelmezhetőek, fel lehet fedezni bennük a mintát, rá lehet jönni a miértjükre és akár befolyásolni is lehet őket az emberi relatív szabad akarattal. Ezekkel érdemes foglalkozni, és én ezekkel foglalkozom. Ilyen például azok a dolgok, amik megtörténnek mindenkivel, velem és veled is, vagy bárkivel. Mert a véges ciklusú folyamatok között, mint amilyen például az élet is, mindig fel lehet lelni a miérteket, meg tudod mondani, hogy ez vagy az miért történt, legalábbis a legtöbb esetben, amikor a tudomány jelen állása szerint van rá magyarázat.
Amire pedig nincs, az az én nézőpontom szerint nem valami földöntúli erő, vagy a természetfölötti hatására történt meg, hanem egyszerűen nincs rá pontos magyarázat, csak egyszerű találgatás a részletek tudatában. Ilyenkor egy mentát meg tudja határozni a mintázatot és logikus következtetésre jut, ami valószínűleg a lehető legközelebb áll a valósághoz, más viszont csak találgat és azt mondja, hogy ez bizony Isten műve.
De persze én nem azt mondom, hogy ez egy tényállás és most mindenkinek ebben kell hinnie, mert én nyitott vagyok mások véleményére és kíváncsi a saját nézőpontjukra. Egyszerűen ez az én univerzumom alapja. A realitás.
Aki nagyon alleargiás a vallással kapcsolatos dolgokra, vagy nagyon konzervatív keresztény, annak nem biztos hogy ezt most el kéne olvasnia. De amennyiben kicsit nyitott más emberek véleményére a témával kapcsolatban gondolatébresztőnek semmiképp nem lesz rossz szerintem:)Higgy…..
A sötétség hangjai Krisszmössz 2009.12.24 14:22:00
Élményekben gazdag!!!44 Boldog!!! Karácsonyt4 kívánok mindenkinek! :):)               Na blogtrolljaim, most el lehet magatokat engedni a kommentelésben, de ne a szar fröcsögjön, hanem a szeretet :D Nyugodtan lehet…..
A sötétség hangjai Óvoda 2009.11.30 14:14:00
Volt egyszer egy kislány... nagyon szeretett legózni. A kedenc módszere az volt, hogy több dobozzal megvett egyszerre, aztán összekombinálta a figurákat. Mindegyik dobozból kivette azokat az elemeket, amiket nagyon szeretett, aztán valami újat alkotott belőle. A kislánynak nem igazán…..
player.ben 2009.12.02 13:56:03
@SuperSanyi: Annyira de annyira utálom, mikor valaki a teljesség ismerete nélkül ítél el bármit, vagy bárkit. És te most ezt csinálod, már megint. Persze becsüllek, tisztellek azért, amiért kimondod amit gondolsz, de az a baj, hogy közel sem jársz ahhoz, amit akár Laci vagy akár én látok.

Ennek ellenére persze nem lehet azt mondani, hogy a postban nincs igazság, mert nagyon is sok van, de ez csak az érme egyik oldala. Minden embernek vannak jó meg rossz tulajdonságai, de aki nem látja mindkét oldalt, az szerintem ne ítéljen.
Viszont ha belekóstolsz egy kicsit az ecetbe is, meg a cukorba is, akkor rá fogsz jönni, hogy akkor az igazi a leves, ha van benne mindkettőből egy kicsi. ;)
player.ben 2009.12.03 14:31:01
@SuperSanyi: Az hogy objektív vélemény, egy nem létező fogalom, mindenki a saját tapasztalatai és ezen tapasztalatok summái alapján alkot véleményt, így hát ez sosem lehet objektív. Persze meg lehet közelíteni egy problémát, vagy kérdést több szemszögből is, és ezzel sokoldalúbb lehet a véleményünk, de attól még szubjektív marad.
Hosszú vonatozásom volt ma....nem volt jó a fülesem, szóval volt időm gondolkodni. Gondolkodni, és fantáziálni....aztán egyszer csak elszabadult a fantáziám, és egy különös figura bőrében találtam magam... "A rakparton egy idős férfi üldögélt. Merengve nézte a Dunát,…..
Az előzény az olvasható Bence blogjában, ami aláább már linkelve van, de nem tudok kommentelni úgyhogy írom ide: Egyik lehetőséget sem támogatnám...kicsit mindig elmosolyodok ezen a mentáti énen...nem robot vagy  bazze, hanem ember, azért vagy különb, mint a többi…..
player.ben 2009.11.12 11:59:47
Ez mind nagyon szép és jó, de az igazság az, hogy én gyerek koromban egy rendkívül zárkózott, visszahúzódó alak voltam, aki került mindent, félve csalódásoktól. Egész eddigi életemben arra törekedtem, hogy levetkőzzem ezt, hogy megtanuljak nyílt lenni, hogy merjem kifejezni és felvállalni az érzéseimet. Talán most már kezd így lenni, az elmúlt néhány évben már egyre inkább merek. Ám az, hogy gondolkodás nélkül cselekedjek az nagyon ritka, ahhoz az kell, hogy teljesen maga alá kerítsen egy érzés, és kivonja a tudatomból a logikus érveket. És minél inkább megnyílok, annál többször esik meg velem, hogy átadom magamat az érzéseknek, és hagyom, hogy a szívem vezesse tetteimet, ne az eszem. És sajnos ezzel együtt, egyre többször csalódom az érzéseimben. Persze nyerek, hisz az élet minden pillanata tapasztalat, amivel több lesz az ember, de mit ér a tapasztalat, ha nem lehet tényekre váltani. Így nem véletlenül merül fel bennem a kérdés, hogy van-e ennek értelme, hogy megéri-e nekem az a fájdalom, ami ezzel együtt jár? De egyenlőre még nem tudom, bár egyre többször érzem, hogy nem.

Az meg, hogy sokkal inkább a mentáti én kéne elfojtanom, lehetetlen. Ahogy a post végén is írtam, a megoldásban mindenképp törekedni kell az összhangra, mert hiába mondod azt, hogy sokkal jobb látni az érző felem, a kettő nem tud egymás nélkül létezni. Ha csak az egyik lenne, ha csak a melankolikus én létezne, akkor csöppet sem lennék az, akinek mindenki ismer. Ellentétben állnak egymással, de mégis ketten alkotják az egészt.
Úgylátom megkaptam kommentben, hogy ennek se eleje, se vége...talán tényleg nincs...de nem is kell lennie. A lényeg az, hogy elég sok történelmet tanultam  már, meg emelt töri érettségim van, meg utánaolvastam, olvastam a szocializmusban íródott könyvsorozatot is, és a…..
player.ben 2009.11.05 12:18:50
Először is, ez a post egész más hangvételűre sikeredett, gondolataiban viszont hasonló témát feszeget mint az előző, így azokhoz többet nem is tudnék hozzászólni, csak amit már eddig is írtam.

A fiatalok politikai viszonyulásaihoz pedig annyit, nem különös, hogy azok a gyerekek vannak ennyire szűk látókörű nézettel, akik azt hallják otthon, a példaképp szolgáló idősebbektől, hogy így szar, úgy szar, meg azok a rohadt ezek meg azok! Mert ez nem véletlen. Az ilyen fiatalok nem a kisujjukból rázzák ezt ki, itt általában a helytelen szülői nevelés és a példamutatás hiánya az, ami ezt okozza, szerintem.
Ráadásul az ilyen szülők hangoztatják általában, hogy "jaaj ne politizáljanak már a tanárok, mert megrontják a gyereküket". A nagy lófaszt, az ilyen szülőket kellene beültetni egy Rudibá-féle társadalomismeret órára, hogy felnyissák a szemüket. De persze ez lehetetlen, hisz a magyar ember önfejű, más igazát belátni nem képes.
Erre talán megoldás lehetne a cenzusos választói jog, amivel megszűrnék az ilyen hozzá nem értő, szűk látókörű embereket. Viszont ez meg egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt meg mondanák, hogy ez a "demokrácia kigúnyolása"... Csak észre kéne venni, hogy a demokrácia valóban nem a legjobb módja a dolgoknak, ilyen társadalmi méretek között.

A történelmi visszatekintéshez pedig annyit, hogy szerintem a királyi feudális rendszerek voltak a leghatékonyabbak, amikor egy olyan uralkodó ült a trónon, aki nem hatalomvágyból, hanem az országa iránti elkötelezettségből gyakorolta a hatalmát, mert az országa a saját tulajdona volt. Persze ebben a rendszerben a többi becsvágyó ember okozta a problémát. Viszont ilyen ember meg a mesében létezik, ugye a történelemben sem sok példa volt erre, de hát nem hiába mondják:
"Meghalt Mátyás, oda az igazság."

Az a baj, hogy erről rengeteget lehetne beszélni, meg oldalakat teleírni, de minden egyes gondolatvezetés mellett szólnának érvek is, meg ellenérvek is, a vége pedig az lenne, hogy csak egy homogén zártrendszerben létezik olyan megoldás, ami minden egyénre megfelelne, így hát nem marad más, mint ami eddig is, törekedni a legkisebb rosszra.
Kb 8 éves lehettem, mikor azt mondtam nagyapámnak, tökre marhaság ez a politika, csak egyfolytában veszekednek egymással aztán kapják érte a pénzt. Tévedni nem tévedtem, talán annyiban csak, hogy nem veszekednek, hanem vitatkoznak, és ez a vita ez nem nélkülözhető az ország…..
player.ben 2009.11.04 16:53:37
Az igazat megvallva, ez egy nagyon összetett probléma, amire épp ezért nem lehet tökéletes megoldást találni. Hisz azt mindenkinek be kell látnia, hogy olyan társadalmi struktúra nem létezik, nem létezhet, ami miden egyén szükségét kielégíti, és szem előtt tartja. Mert a politika nem más szerintem, mint korunk társadalmi szerkezetének egyik pillére, a szükséges rossz, ami nélkül ebben a formában nem lehetne a társadalmat még ennyire se összetartani. És sokan ezt nem értik meg, azok akik ész nélkül kívánják a szélsőségeket, azok nem képesek belátni, hogy abból senki sem profitálhatna.
Az pedig, hogy ez a szükséges rossz, milyen mértékben az ami, csak a társadalmunk romlottságának mértékét jellemzi, ahogy ezt írta is Laci. Így szerintem ahhoz, hogy ez a "rossz" változhasson, épp a társadalmon kell szükség szerint változtatni, és ezen épp a politika tudhatna segíteni, megfelelő határozott döntésekkel, ami alatt elsősorban nem az áfakulcs változtatását értem.
Ám amíg ezt nem látjuk be, addig minduntalan ellentmondásba fogunk ütközni, mert amíg nem változik a társadalom megítélése, és csak azt tudják szajkózni, hogy "azok a mocskos...", addig nem lesz másképp semmi sem. Bár oly radikálisan sem lehet megközelíteni a helyzetet, mint ahogy Sanyi írta, mert amint már mondtam, a szélsőségekből senki sem profitálhat.
Tehát úgy kell friss vizet önteni a pohárba, hogy közben a vízszint állandó maradjon, és a folyadék se csorduljon ki.
player.ben 2009.11.04 23:56:52
@SuperSanyi: Igen is szélsőséges, nem volt az évszázadokkal ezelőtt, viszont a mai társadalmi helyzetben azt mondani, hogy a holnapi naptól kezdve, vágjuk le a kezét aki egy tyúk áránál nagyobb értéket lop, az radikális változás az elfogadott normákkal szemben, tehát szélsőséges.

Azt a vizes dolgot pedig a fokozatosságra értettem, és azt próbáltam vele hangsúlyozni, hogy mennyire érzékeny a fennálló viszonyrendszer, és mennyire kesztyűs kézzel kell minden változtatást végbevinni ahhoz, hogy az elfogadott maradjon.
Mostanában sokat gondolkodtam rajta, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy én mind szerepjátékon, mind pc játékokban "gonosz varázslót" kezdek. Sőt, a könyvem főszereplője is egy gonosz varázsló lesz... Hát tegnap egy csattanó pofon, és egy kiboruló bili kíséretében…..
player.ben 2009.11.01 22:36:23
player.ben 2009.11.02 18:40:38
@SuperSanyi: Még hogy nem vágjátok a fejemhez, mi? Nem a faszt nem... :D

@Svenson: Ennyi, ezentúl majd csak egy üres postot ír, hogy néha frissüljön a "játszóterünk", meg h ne kelljen annyit scrollozni az utolsó posthoz ^_^
A sötétség hangjai Blogőrület 2009.10.23 17:03:00
Már 5-en blogolunk :D  Bence, Kálmi, Sven és én. Ja meg norlen...igen, kisbetűvel :D Járvány módjára terjed a blogmizéria!! Kíváncsi vagyok ki lesz a holnapi áldozat..talán pont te...igen, te ott, aki most is ezt sasolod!Mindenkinek más a stílusa, és mindenki másról…..