Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Manfi (törölt)

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóban forgó STÁRunk olyan aktualitással bíró jelenség, mint Keravill-nyereményutalvány Dévényi Tibor Torpedó című játékában, magával ragadó egyénisége miatt mégsem mehetünk el mellette szó nélkül. Hogy 2006 óta - honlapja szerint ugyanis ez volt utolsó aktív éve -…..
Manfi (törölt) 2010.05.21 22:08:01
Manfi (törölt) 2010.05.21 22:12:31
Az alábbi videó láttán valami olyasmi hang hagyta el a torkomat, mint mikor Hakapeszi Maki átbassza Hiszékeny Urat és nekiesik a piros mogyorósnak. Igazolást nyert ugyanis egy tézisem, miszerint a mulatós zene és a csakragyógyászat maximálisan összeegyeztethető fogalmak. A…..
 Következzék Gabica írása egy letűnt kor tipikus jelenségéről, a disszidens férjjel rendelkező, II. világháborús emlékeket gyakorta felidéző, takarékos, illemtudó és azt elváró finom úrinőről. Az alábbiakban egy igen elterjedt nőtípust szeretnék bemutatni: a…..
Manfi (törölt) 2010.02.18 23:47:44
Na, az én őseim Dózsáig visszamenőleg (tényszerűen és névszerűen) parasztok voltak. De inkább kívántam volna olyan felmenőket mint amilyeneket a posztban leírt Rita. A csipkés kesztyű, naftalin szag, meg a finom porcelán étkészlet az ezüst evőeszközökkel, meg a hónalj alá dugott könyvvel, könnyed kis habcsók lett volna.
Böfögtek már szemközt minden vasárnapi ebédnél, minden iskolai szünetben amúgy igazi, régi, nyírségiesen, mélyről jövően, lecsorgó pirospaprikás állal, fokhagymásan? Landolt már az arcod a tányérban, mert a hányingertől nem bírtad megenni az ebédet?
Ezerszer azt kívántam, hogy bár ne születtem volna értelmesebbenek, hogy ne kellett volna gimnáziumba mennem, hogy ne kellett volna látnom, mivé is válhatna egy ember. Ilyen családi háttérrel csak visszahúztak, úgymond "lebüfögtek". Hiába tanultam tovább erőmön felül is, a korai szocializációs élmények már nem lesznek reflex-szerűek. Nem tudok fesztelen lenni társadalmi eseményeken, mert ez nem "vésődött be". Ami természessé vált volna gyerekkorban, az most mesterkélt marad - és ezen felül kellene magamat és a tudásomat adnom - nyilván nem megy.
Éppen származásom miatt tudom, hogy a származás, meg a viselkedés, stb. felületes dologok - lennének. . De ezt csak azoknak van joguk szajkózni, akik kiégtek a kis biedermayer környezetükben.
Szerencsére mindkét életforma inkább szélsőségesnek számít ma már. De 1-2 generációra visszamenőleg még nem - és ilyenkor nem a társadalmi, hanem az érzelmi érintettség kerül sokaknál előtérbe.
 A lelki szemetesládát azért szeretik és keresik az emberek, mert ő mindenki gondját-baját megérti, elgondolkodik rajtuk, komolyan veszi, majd tehetségéhez és kompetenciájához mérten tanácsot is ad. Nem akart ő ilyen lenni, csak azzá vált; valahogy megérzik rajta…..
 Az elmúlt hónapok legelkötelezettebb és legaktívabb olvasója, El Topo a Rendőr barátnő félelmetes alakja után egy sokkal szerethetőbb hölgyről mesél nekünk egyfajta dizájncenter keretében: Nagyanyám, a trafikos A sztorit a posványos 70-es évektől tudom prezentálni,…..
Az igényes nő randi előtt hat órával elkezd készülődni, mert ő mindig ad magára - ez nála belső késztetés -, és mert nem jelenhet meg akárhogy ilyen jelentős eseményen (jelentős: végre egy férfi, aki egy hullámhosszon van vele, kedves, jó beszélgetőpartner és yachtja van az…..
Manfi (törölt) 2009.10.28 22:03:57
@Erzsebet: 32-éves korára??? Nagyon korán leírta magát. Nyilván mert a szépséghez szükséges szőrgyomlálás mellett az agyát nem egyengelgette.

Szerintem a legjobb smink és ráncfelvarrás és botoxinjekció és stb, stb, stb az intelligencia, tudásvágy, vagy akárminek is nevezik. Na nem vagyok szőröstarisznyás-etnolány sem "lilabölcsész", aki szerint csak a belső számít: szőrtelenítek, testápolok, sportolok stb. De egy értelmes, élénken kíváncsi, csillogó, mosolygós 34 éves tekintet (a spirál azért legyen "minőségi" ;))sokkal bizalomgerjesztőbb, mint egy fiatal arc idősebbnek és tapasztaltabbnak sminkelt álarca.

Egyébként messziről nagyon mutatós, de a való életben számomra mindig is lárvaszerű hatást keltett az alapozás. Ha meg a korrektoron és alapozón és púderen keresztül is átüt a mitesszer vagy ne adj' isten gennyes pattanás, attól kifejezetten hidegrázást kapok nő létemre is.

Értem én, hogy az ápolt, finom, törékeny, hamvasbőrű, bél- és egyéb működés nélküli, éteri lényeken olyan nincs, hogy pattanás.
Én is utálom. De ha havonta egyszer előjön, még véletlenül sem jutna eszembe eltömíteni mindenféle finom porral. Ennyi erővel cementet is használhatnék . Alapos tisztítás után 1 nap alatt elhalványodik és el is felejtem.
Arról nem is beszélve, hogy a "kevert-típusú" bőrrel megáldott egyedeknél az orr melletti zsírosodó bőrrésznél feltúrósodó, második bőrt képző összetapadó és hámló alapozó-púderrétegnél nincs gusztustalanabb.
- Kezcsókom, miért tetszik a néninek ennyire tolakodni? Tessék szíves levenni a lábamról a gurulós szatyrot, mert egy kicsit zavar.- Há’ hova tegyem? Nincs sehol hely! Ezek a nyavalyás fiatalok elfoglalják az egész villanyost. Hogy nem tudnak megülni a seggükön otthon! Mindig az…..
Manfi (törölt) 2009.10.24 22:52:00
Szegény nagyim pár napja ment el, hát ő NÉNI volt: kis kedves törékeny nagymami. A kisvárosban ahol lakott, amíg tudott menni, a kedvenc boltjaiban a legjobb kiszolgálást és a legszebb, legfrissebb árut kapta, pedig mindig csak apróban kuporgatta ki a pénzt.
Viszont itt Szegeden.....
Nem akarok általánosítani de borzalom. Szinte az összes busz a Mars tér felé jár. A Mars téri piac már 6-kor nyit(ott), de az arrajáró buszok, trolik, tömve vannak helyet követelő, rikácsoló nyuggerekkel. (Ha nem lennék szociálisan megfélemlített, biztosan rájuk üvöltettem volna, hogy azért a kurva életbe, hülye szipirtyó, én még fiatal és kurva álmos vagyok és dögölj meg, de még legalább 10 órát dolgozni fogok [ ott, ahova te kasznózni jársz - igen, igen SZTK, te banya], mialatt te a hülye farhátlevesed hülye répájának a kibaszott árát alkudod csomójánként 35 Ft-ról 30 Ft-ra, te kibaszott bélgép, te, te, te, .... ) A helyet át nem adó félholtak, kismamák, töröttlábúak és 1-2. osztályos védtelenek szapulása szintén mindennapos. Mikor még süldő tizenéves voltam az egyik a félig üres buszon olyan lelkiismeretfurdalást keltett bennem, hogy az ajtó közeli ülőhelyemet inkább átadtam, és eggyel (!!!!!) hátrébb ültem.
Ma már ritkán járok tömegközlekedéssel, inkább bicikli, de ha néha rákényszerülök, eltelik néhány perc mire a képzeletbeli nyugger gurulós bevásárló szatyrok nem bántanak
Manfi (törölt) 2009.10.25 00:54:15
@El Topo (Sgt. Elias):

:) Ó, csak egy kicsike.
Viselkedése ünnepekkor    A kreatív hobbyt űző nő az ünnepek közeledtével érzi igazán elemében magát. Ekkor mutathatja meg, mit is tud valójában. Kreativitása, eredeti gondolkodásmódja szárnyal, és senki sem állíthatja meg. Születésnapok, névnapok alkalmával…..
Manfi (törölt) 2009.10.24 22:01:46
HRITA@:
Hát igen, a lakótelepi garázsa annyira tele van ezekkel, hogy az autója már be sem fért :D

De ahogy azt az első elszállt kommentemben akartam írni: a legsúlyosabb rémképeimet azokban az években éltem át, mikor az általa készítettem rajz a párnám felett 50 cm-re óvta az álmomat:
"a mártélyi halott fák" fantázianevű kietlen fekete-fehér tusrajz.
És anyukám nem értette...