Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tikla84

18 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Grüß Dich!, vagy Üdvözöllek Téged! Mi már csak így köszönünk errefelé. Az iskolában tanult kifejezések, és a kőbe vésett dolgok itt nem igazán nyernek sokszor értelmet. Az iskolában a Guten Tag kifejezést tanultuk, na azt itt még sohasem hallottam. A kérdő mondat is elég…..
Hát igen, végre megérkezett az első építő jellegű kritika az utolsó blogbejegyzéshez. Örülök neki, köszi Peti. :-) A változásról már elkezdtem nektek mesélni, de nem igazán fejtettem ki, hogy mire is gondolok. Szóval a történet ott kezdődött, hogy már úgy éreztük, hogy…..
Vízkereszt napján (január 6.) Bajorországban hagyomány, hogy ilyenkor aprócska királyok házalnak, becsengetnek,   énekelnek és áldást mondanak a házra. Az ajtófélfára ezt írják fel :20 + C + M + B + 14. Az ilyenkor összegyűjtött adományokat, pedig jótékony célokra…..
Sok blogot követek napi szinten, és egyre többször látom azt, hogy valami miatt abbamaradtak a bejegyzések.  Hát igen, én is,mi is egy picit lusták vagyunk arra, hogy írjunk. Mert ha már megvan a blog, akkor miért nem írok?! Úgyhogy inkább írok… Az utolsó blog bejegyzés…..
Ígéret szép szó, ha betartják úgy jó. Megígértem, hogy a következő bejegyzés Salzburgról fog szólni. Most azt egy kicsit eltolom, remélem, ha a bejegyzés végére értek meg fogjátok érteni miért.   Hát eljött ez a nap is Jani barátunk holnap költözik haza Magyarországra.…..
Szóval igen. Túl vagyunk egy lánykérésen, félig-meddig már „elkeltem”. Már belevetettem magam, hogy hogyan is néz ki pontosan egy esküvő a háttérből. Mennyit kell szervezni, kit és mikor kell hívni. Nálunk ez elég érdekesen fog kinézni, mert elvileg telefonon és interneten…..
Szóval az időjárás…hát nem igazán májusi, mint amit otthon megszoktunk. Itt most az átlaghőmérséklet kb. 10-12 fok volt, sőt még hó is esett. Szóval a télikabát elrakása nem tudom mikor fog megtörténni. Főleg, hogy most 3 napja nincs melegvizünk, és fűtésünk, ugyanis a…..
Az idő jobbá válása előresegíti a kedvet ahhoz, hogy legyen kedvem az íráshoz. Miközben elkezdtem az írást, éppen kint ülök az erkélyen, hallgatom a madarakat, és a felvonót amivel a turisták mennek a kb. 1500 méteren lévő Hörnle-re. Aztán ott a Hüttében megisznak valamit…..
Még az egyik posztomat követően alakult ki heves vita pár kommentező között, hogy kell-e segítség ahhoz, hogy valakinek sikerüljön állást találnia külföldön, Én továbbra is úgy tartom, hogy nem kell protekció hozzá. Nekem sem volt, és még sok embert ismerek, akiknek szintén…..
A karácsonyi hangulatról elöljáróban annyit, hogy a képet nem én készítettem, hanem egy lelkes olvasó barátunk. Edi remélem nem haragszol, hogy felhasználtam a képedet, de te egy igazi fotográfus gyöngyszem vagy!!!!!! A hotel tulajdonosék elutaztak 3 hétre Mauriziusra.…..
A karácsonyra készülődve jártunk egy karácsonyi boltban. Az érzés olyan, mintha tényleg Télapó földjén járnánk. Minden dísz színenként csoportosítva, minden csillog amerre nézel. A falon és a plafonon mindenhol ágak, mintha valami erdőben járnál. Elég sok a vásárló,…..
Az itteni tél egészen más, mint az otthoni, pontosabban a pesti tél. Itt csütörtöktől kezdve esik a hó, és most már egy jó darabig így is fog maradni. Már most mindenkinek megvan a karácsonyi hangulata. Egy-két boltban már szól a szokásos Merry Christmas-es dal, de nem megy az…..
Valamelyik nap egy kommentben azt írta valaki, hogy a blogon állandóan csak mérnökök és irodai munkát végzők írnak. Bár ez szerintem eddig sem volt igaz, a mai posztot akkor kifejezetten azoknak ajánlom, akik szívesen elhelyezkednének a németországi vendéglátóiparban. Mai…..
Augusztus 3-án írtam nektek utoljára. Azóta fordult velünk egyet a világ, egyenlőre úgy érezzük, hogy jobb irányba. Mindezek mellett túl vagyunk egy 1 hónapos magyarországi nyaraláson, egy szuperjó esküvőn. Augusztus elején kezdett körvonalazódni bennünk, hogy a próbaidő…..
Hűű, már ezer éve nem írtunk nektek semmit, így most egy kicsit kárpótolni szeretnélek titeket.   Az elmúlt 1 hónapban úgy érzem sok minden nem történt. Kezdeném ott, hogy június végén kaptunk 3 nap szünnapot egyszerre, így hazamentünk az én szüleimhez. Nagyon jó érzés…..
...vagy mégsem!? Ami szögletes az gurítjuk, ami kerek azt pedig visszük (mondták ezt sokan) ...de ez minket már "jó katonaként" cseppet sem zavar. Csak parancsokat hajtunk végre és cselekszünk vakon, a vendég érdekében mindent ...még vért is ontunk, ha kell a sajátunkat is...…..
Ki és Hol szeretne dolgozni?   Ez a kérdés itt munka közben szinte minden percben megfordul az ember fejében... ezt értsétek úgy, hogy valóban minden percben :) Aztán jönnek a nyugtató gondolatok... nem baj jó lesz, amikor megérkezik a fizetés, de az igazság az hogy az csak egy…..
Sziasztok! Eltelt egy újabb hét. Ma szabadnapos vagyok, A barátom pedig 6:00-tól 15:00-ig dolgozik. Sokan kérdeztétek, hogy pontosan mit is csinálunk, miből áll a munka, ezért megpróbálom nektek leírni. Szobalányként összesen 9-en dolgozunk, ebből 4 férfi. A közvetlen…..
Hát április óta nem született újabb bejegyzés időhiány miatt. Most megpróbálom leírni mindazt ami az elmúlt időben történt velünk. Május elején megkaptuk a várva várt állásajánlatot egy németországi hotelben 2012.06.01. kezdéssel. Onnantól kezdve elkezdődött a…..
Miért is kezdtem/kezdtük el írni ezt a blogot? Hát azért, mert nekünk is sok erőt adott mások blogjainak olvasása. Mivel még sosem írtam blogot, így próbálok ahogyan a legfrissebb GoodFood magazinban olvastam stílusos házigazda lenni a blogomon. A blogunk címének ötletét a Tom…..
Képzelt Riport A Robinson Club 2012.04.10 18:00:30
 Először is, még február közepén történt, hogy teljesen felhúztam magam, hogy május 1-je keddre esik, így hiába munkaszüneti nap, én mégsem élvezem ki az előnyét, mert nekem a kedd a szabadnapom mindig. Aztán leesett, hogy május elsején már nem is leszek itt, most pedig…..
Képzelt Riport Bewerbung 2012.03.30 15:19:00
Mivel többen jeleztétek, hogy szívesen elolvasnátok a jelentkezésemet, ezért bemásolom. Ugyanezzel jelentkeztek még tavaly ősszel is, annyi különbséggel, hogy ott azt írtam az elején, hogy az álláshirdetésre jelentkezem. Én úgy gondoltam, hogy arról érdemesebb többet írni, ami…..
tikla84 2012.03.31 20:37:11
Képzelt Riport Színre lép a Dame 2012.03.27 14:32:00
Igaz még mindig ragad a billentyűzetem, de legalább működik a gép… csakhogy megnyugodjon mindenki. Lassan itt a szezon vége, egyre sürgetőbb a nyári álláskeresés/találás, ezért a múlt héten írtam Helgának, hogy megoldható-e, hogy kapjak egy ajánlást (Zeugnisse), ami…..
1. Este rádumáltam - nem nagy nehézség árán a hospitalerot -, hogy maradjon már nyitva az ajtó 11-ig... simán belement. Pontosabban kérdeztem, mikor zárna... visszakérdezett, 11 jó? Tudta, hogy meccset akarok nézni. Szóval beültem egy helyi lebujba 8-tól. Mindig akartam…..
Srácok, mindenkinek köszönöm a figyelmet! Nehéz innen írni, ezért nem tudok válaszolni mindenkinek, de olvasom! Opill, örülök, hogy reggel ezzel indul a napod! Ha már pár embernek örömöt okoz, akkor az jó! Este az osztrák öreglány hospitalerok elhívtak még misére. A…..