Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morus

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A béka marad Miért kell félni? 2009.10.23 18:17:00
Szociológusok, pszichológusok és politológusok biztosan sokat fogják majd tanulmányozni, hogy miért és hogyan alakulhatott ki ez a hisztéria a H1N1 oltások körül. Egyetemet végzett emberek képsek elhinni, hogy az oltással nanocsipet ültetnek beléjük, hogy így oldják meg a…..
Morus 2009.10.27 12:38:10
@BarackObama: Persze, hiszen az uniós szabványok mögött főleg azok a nagy cégek állnak, akiknek a terméke megfelel (még akkor is, ha esetleg tök új gyártási eljárással készült). Anno a H5N1 oltásnál világosan értésükre adták a magyaroknak, hogy meg ne próbáljanak konkurálni velük a fejlett országok piacán, különben szétszedik őket. A kompromisszum eredménye láthatóan az, hogy megengedik az itthoni gyártást/terítést. Nyilván ezért nem is próbáljuk engedélyeztetni az Unióban.
A teljes viriont tartalmazó oltások már valóban nem elterjedtek a gazdag országokban, mert több oltási kellemetlenséget (fájdalom, hőemelkedés) okozhatnak, mint a split típusúak. Az egyéb hosszú távú kockázataik semmivel nem nagyobbak a split-nél. Viszont sokkal robusztusabb immunválaszt váltanak ki, azaz jobban védenek megváltozott vírus esetén. Ez sem érdekük a nagy cégeknek, mert a specifikus védettség miatt van alapja, hogy "minden évben oltasd be magad". Kisebb gyerekeknek határozottan nem valók a teljes virionos oltások. Másrészt kimutatták, hogy a rendszeresen split vakcinával oltott gyerekek pont a keresztvédettség hiánya miatt egy új vírus esetén (pl. most) sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint azok a társaik, akik néhány alkalommal átestek a normál szezonális influenzán. Tehát egészséges gyerekeket ebből a megfontolásból valószínűleg nem érdemes oltani.
De van ellenérv is: Japánban, ahol jól szervezett az iskolások szezonális oltása, kiszámolták, hogy kb. minden 400 oltással megmentik egy idős ember életét, aki tipikusan nagyszülőként gondozza a beteg gyereket, és megfertőződik.
Érdemes még megjegyezni, hogy az illetékes uniós szervezet mindhárom multi cég oltásából még mindig kettőt ajánl legalább 3 hét különbséggel.
Morus 2009.11.05 13:51:20
@vomit: Ez igy ebben a formaban nem igaz. A Sanofi 5ml-es unioban hasznalt (multi-dose) kiszerelese valamint pl. az ausztral CSL vakcinaja pontosan ugyanannyi higanyt tartalmaz, mint a magyar. Hiaba, ok se tudtak jobb megoldast kitalalni arra, hogy ne romoljon meg az oltas. A mai legalabb huszoneves korosztaly altal gyerekkorban (tobb alkalommal) kapott di-per-te oltasok szinten ugyanennyi higanyt tartalmaztak. Nem emlekszem szeles koru tiltakozasra, es olyasvalakire sem, akinek baja lett volna az oltastol. Kotelezo volt, benyomtak, es kesz. Biztosan kevesbe voltak "felvilagosultak" az emberek. Az utobbi kb. 15 evben ugyanezzel a technologiaval keszultek a Fluval oltasok, megsem hisztizett senki, es az orvosok sem probaltak alairatni beleegyezo nyilatkozatokat. (Pedig biztosan sokat "segitett" volna a hiszteria mar evekkel ezelott is.) A kisgyerekek, terhesek oltasa mas kerdes, azt valoban gondosan merlegelni kell.