Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jani-bsg (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The cylons were created by Men.  They rebelled. They evolved. They look and feel Human. Some are programmed to think they are Human. There are many copies. And they have a Plan. A Battlestar Galactica korai szezonjainak fontos és megválaszolatlan kérdése volt, hogy mi is az a titokzatos…..
jani-bsg (törölt) 2009.10.25 20:37:29
@Freevo:

A támadás kezdetén a hibrid szövegébe rejtették el: 3 csillag, 12 csata, és mégis megszámlálhatatlanok vagyunk blabla. Először visszatekertem, hogy WTF (úgy konkrétan semmit nem értettem, nem csak a részleteket), de azonnal leesett.

"A Centurion dolog szerintem inkább amolyan hálaadásnak tekinthető, adósságrendezésnek. Ezzel tartoztak az őket alkotó robotoknak." Pont ezt nem értem. Valának kezdetnek a centurionok, meg xy egyéb rendszerek, összességében cylonok, akik jól harcolnak (hajókkal, logisztikával, stb, ahogy a kolóniák is bevetették őket egymás ellen), fellázadnak, fegyverszüntetet kötnek, jön a final five, akik azt adják nekik, amit akarnak (mit is? gyorsan felejtek), jönnek a bőrgépek, és a vége felé (a legtöbb esetben) végig mellérendelési viszonban hivatkoznak rájuk. D'Anna már "megnyeri" őket Cavil ellen, mintha különálló frakciók lennének. A sorozatban végig a bőrgépeké a főszerep, és azt hangsúlyozzák, hogy ők az egyszerű centurionok felett állnak. Kicsit fura, na, jó lenne mélyebben beleásni.

Érdekes, én senkit nem hiányoltam. Ez egy cylon-buli volt, cylon oldalról megmutatva, ez a különlegessége.

A kihagyott többiekről: D'Anna: nem akarok erőlködve magyarázni, de szerintem logikus, ki miért nincs benne. Ez a Tervről szólt, amely (az emberek meg Cavil kicsinyes problémái) már az elejétől el volt frakelve, D'Anna már az elnyomott tervek helyére érkezett - ha úgy tetszik- egy új tervvel (aztán ment a dobozva by Cavil). Az már egy más történet, bár azt is megnézném.

A gyenge Fiveról: na igen, amikor megjöttek, mindenki azt hitte, hogy itt bizony überbrutális meghasonulások lesznek, erre persze RDM-ék rátettek egy-két lapáttal, és agyonhypolták őket. Aztán kiderült, hogy lényegében ők is "emberek" (illetve cylonok, bőrgépek), ők sem istenek, ők is egy elbukott civilizáció maradéka, nagyrészt tudathasadt állapotban. . . egy részről ez jó, nekem nem hiányoznak materialista (fél)istenek, meg az, hogy 2 perccel a Five megjelenése után egy monológgal az egész "Isten, Világmindenség, meg minden" meg legyen magyarázva (és a válasz: 42). Erre csak így utólag jöttem rá, jók ők úgy, ahogy voltak: emberi karakterek, emberi hibákkal.

A víz tényleg brutálisan béna volt, főleg az előtte / alatta látott városos képsorokkal hasonlítva.