Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szi.szi.

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Navracsics Tibor olyan egetverő hülyeségek egész garmadáját szabadította ránk, hogy menten felrázott a politikai pankráció szemlélőiként ránk telepedett súlyos apátiából, feledtetve az előre kiszámított műpofonok és számolatlanul zuhogó kamutalálatok lehangoló unalmát.…..
szi.szi. 2009.12.16 20:59:40
@tölgyes: Maximálisan egyetértek Önnel a garancia, stb kérdésében. Ez egyértelmű volt már 98-ban is. Ez is egyik oka, hogy anno nem léptem be, hiába voltak nálunk is olyan ügynökök, akik az ügyvezetést megpróbálták arról meggyőzni, hogy tegyék kötelezővé. Úgy emlékszem sok cégnél volt így. Ez egyben megkérdőjelezi a választhatóságot is, bár szerintem az "ilyen" kötelező volt a kevesebb.
szi.szi. 2009.12.16 21:05:39
@tölgyes: Elnézést; nem azt írtam?
szi.szi. 2009.12.16 21:26:24
@Akihabara: "és azért ennyire nem hülyék az emberek ...."

De, ennyire hülyék. Ez szín tiszta pszichológia. Megfigyelhető már az általános iskolában is, hogy a nagyhangú, állandóan hőzöngő gyerek mögé felsorakozik a többség vagy azért mert nincs véleménye (igazából azt se tudja miről van szó), vagy azért mert neki nincs mersze kinyitni a száját. Csak ott a tanári kar képviseli a kormányt.

Egyébként én kidolgozott programokat még nem igen láttam a (állítólag) leendő kormánypárttól, padig direkt jártam a honlapjukon is.
A Homár saját tapasztalatból tudja, hogy az Elektromos Műveké a taplóságban amúgy közismerten világszínvonalú magyar mezőny legértelmetlenebb, legkommunistább, legportásszemléletűbb ügyintézési rendszere. Egy téli napon a csajommal és Homár Miriammal (1) meg Homár Borisszal…..
w Szörnyecskék 2. 2009.10.21 05:15:00
- Nézze, ha maga nem akarja, akkor én nem tudok segíteni – így noszogatta Gyurcsok József szkeptikusabb betegeit, és egyebet én se tudok mondani. A távgyógyításba ennyi fér bele. Amikor azt írtam alig egy hete, hogy Molnár Oszkárt azért kell kirúgni, hogy a többi…..
szi.szi. 2009.10.24 15:11:18
A fiam nagyon lebarnult a nyáron. Egyszer úgy szóltam Neki, hogy gyere ide Te szőke cigány (de mondhattam volna arabot, négert, pepitát). A 8 évének teljes határozottságával kérte ki magának, h Ő nem cigány, és megsértődve elvonult. Ezen enyhén kiakadtam, mentem utána, hogy beszéljük meg. Ugyan árulja már el, hogy mi baja a cigányokkal. 2 órányi beszélgetés után kivadásztam a gyerekből, hogy a haverját a nyári napközis táborban megverték a roma gyerekek.
A téma továbbra is napirenden maradt, mert semmilyen érvvel nem tudtam meggyőzni, hogy ezért tán nem kéne utálni a romákat, hiszen a nem roma gyerekek ugyanúgy megverik őket, ha beszólnak nekik. 2 hónap után kiderült, hogy a haver apja tömi az én gyerekem fejét is. Nálunk otthon soha nem volt téma se a cigányozás, se a zsidózás, de a gyerek teljes döbbenetemre a zsidókra is így reagál, mint a cigányokra. Először tehetetlennek éreztem magam, hiszen a részére úgy kell megfogni a dolgot, hogy meg is értse. Nagyon nehéz. Most tartunk ott, hogy kezdi felfogni amit mondunk, és már nem zsigerből gyűlölettel reagál, hiszen egy ember lehet akár pepita is, ha nem gazember.

Hát ezek a nagyon szomorú dolgok, és elmondható rá, hogy nálunk kicsiben történik az, ami az Országban nagyban. Csak addig, amíg én próbálom meggyőzni a gyerekemet arról, hogy nincs igaza, valahogy ezt nagyban nem látom, csak azt, hogy egyre jobban gerjesztik a dolgot.

Maximálisan a szülők felelőssége, hogy mit nevelnek a gyerekükből, ha gyűlöletet nevelnek bele olyan lesz, ha nem, akkor nem. Az emberek nem maguktól lesznek rasszisták, valaminek történni kell velük, hogy azzá váljanak.

Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítem a dolgot, de a mai politikusok még abban nőttek fel, hogy kétszer kell venni: egyszer észre, egyszer el (és tökmindegy, hogy mszp vagy fidesz, és megy a koncon a harc). Aki meg nem ebben, az gyűlöletben nőtt fel, mert esetleg valamelyik családtagját v ismerősét atrocitás érte (a rendszertől, romáktól, stb.), és ha hatalomhoz jut akkor esetleg elkezd vagdalkozni, és eléggé veszélyes, ha politikai teret nyer.