Regisztráció Blogot indítok
Adatok
georg1945

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Konzervatórium szerzője, Antall György és a Regnum portál szerkesztője, Pánczél Hegedűs János nemrégen érdekes vitát folytatott le a monarchiáról. A közös pont a királyság, mint államforma iránti nagyra becsülés, a történelem, különösen pedig a regáliák felé mutatott…..
georg1945 2011.02.27 21:10:10
Hogy az ország királyságként folytassa az életét, ahhoz úgy kellett volna nevelni a fiatalságot - legalább a családban, de ez itt szinte teljesen elmaradt. Szinte cinikus örömmel vágtág sutba sokan a "királyságot" abban a naív hiszemben, hogy a "köztársaság" anyagi és szellemi felemelkedést fog hozni. Nem hozott. És nem is fog.
Sokan azt rótták fel a királyságnak, hogy az ősiesség törvénye értelmében, aki egy bizonyos osztályba születik, az nem léphet fel magasabba. Ez így is volt. A Magyar Királyság olyan különleges monarchia, amely nem tűrt és nem tűr meg pártokat. A történelem során volt a nemzetnek egy olyan korszaka, amikor az ilyen profilú királyság védte meg a népet a körülvevő népek tengerében való elsűlyedés, beolvadás ellen.
Viszont: a Magyar Királyság jogilag nem lett megszűtetve, tehát továbbra is létezik. Egy törvényes nemzetgyűlés vagy népszavazás szűntetheti meg.
A már meglévő - királyságra - a nép megkérdezése nélkül törvénytelen egy bizonyos res-publika államformát ráépíteni.
Az alkotmány is illegitím, mert ugyanaz az eljárás vele is, mint az államformával.
Népszavazással meg lehet oldani, hogy egy új dinasztiát léptessen a trónra a nemzet és ez egy demokratikus királyság legyen, csakhogy ilyen esetben adalékként kell csatolni a Szent Korona Tanhoz, hogy a körülmények megváltozása miatt az érdekelt szakaszok ilyenre változnak.
Egy királyság mindig nagyobb súllyal van jelen, mint egy légbőlkapott köz-társaság, amelyek közül a történelem során csak a San Marino-i maradt fenn. Eltűnt a Velencei Köztársaság, a Római Köztársaság, a Novgorodi Köztársaság.
Ezért lenne szükséges Magyarországon helyreállítani a meg sem szütetett királyságot és azért is, hogy ez az ország, mint eredendően hatalom, elfoglalja a helyét Európában.
Még akkor is, ha hirtelen nem lenne királyunk. Lenne kormányzó, míg a megfelelő személyt meg nem találjuk. Egy nemzet sorsáról van szó!