Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sulijuli

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ági levelében fia kálváriáját írja le, amit pedagógus szülőként türelmesen, de a negatív élmények hatására először szkeptikusan, majd elkeseredve, de a gyerek érdekét mindig szem előtt tartva élt meg. Sokan meríthetünk erőt kitartásából, illetve a történet pozitív…..
Ellenőrző Emberi sorsok 1. 2009.10.23 08:00:00
Orsi leveléből megtudhatjuk, hogy mi sodor valakit a tanári pálya közelébe és milyen véletlenek sodorják el onnan. Igazán érdekes történet, amely végigkíséri életét az általános iskolai megpróbáltatásoktól, felnőttkoráig. Íme az első rész: Sziasztok!  Nagyon…..
sulijuli 2009.10.24 09:55:15
Általánosítani valóban nem szerencsés. Elég nagy baj, hogy diákok ilyen keserű élményekkel hagyják el az iskolát. A korábbi évtizedekben is akadtak embertelen, a hatalmukkal visszaélő, a saját kisebbrendűségi érzésüket kompenzáló, frusztrációikat a gyerekeken levezető pedagógusok. Most sem hiszem, hogy több lenne ilyen, mint korábban, de a rendszer egészének működészavarai miatt nagyobb a bizonytalanság, és a sokat emlegetett kontraszelekció következtében több a pályára alkalmatlan pedagógus. Ráadásul elöregszik és végzetesen elnőiesedik a pálya. Korunk gyermekei egészen mást igényelnének, nagyon nehéz ezeknek az igényeknek megfelelni, a valódi szükségleteket kielégíteni, ha a pedagógus sem tudja mit hoz számára, az iskolája, a települése (és az ország!) számára a közeljövő. Az általános bizonytalanság pedig bizalmatlanságot eredményez, szülők és pedagógusok egymásra (esetleg közösen a médiára) hárítják a felelősséget, és elhanyagolják azt a meglévő lehetőséget, ami az oktatás szereplői közötti folyamatos dialógusban rejlene. Kedves "Malac69", hidd el, éppen eléggé húsbavágó kérdéseket vetnek fel az utóbbi bejegyzések, a saját életútjukból, élményeikből kiindulva az egész iskolaügyet érintő problémákat jeleznek csak éppen induktív módon. Persze abban egyetértek Veled, hogy nagyon sok emberséges, felelős, színvonalas pedagógus is működik a pályán. Egyéni pech vagy szerencse, hogy kinek milyen tanárok jutnak.