Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orsiw

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karácsony nem az a tipikus szexelős időszak. Még azok számára sem, akik egyébként rendelkeznek állandó partnerrel és szívesen használnák ki a szabadnapokat. Egyrészt ott a sok családi program, rokonlátogatás, másrészt a zabálás: ha hazaérünk végre a körutazásból, vagy a…..
orsiw 2013.12.27 14:08:09
Külön hálószoba Lefolyó 2013.12.23 06:04:59
Nem tudom, mit csináljak veletek :) Ha leírok valami igazán őszintét, arra semmit nem kapok vissza. Legyen férj, meg pasik, meg konfliktus, és akkor eszitek. Whatever. Azon a feladaton gondolkodom, amit a pszichológus adott házi feladatnak még korábban. Hogy olyan helyzetekben, amikor…..
orsiw 2013.12.24 14:18:03
Jó a poszt. Hasonló dolgokon godolkozom én is jelenleg. Pl. hogy mekkora meló nem kívülről jövő kényszer hatására megtenni valamit, ami kisebb-nagyobb erőfeszítést igényel, hanem önállóan, önmagunkat motiválva. Ja, és hosszútávon, rendszeresen. Mi van, ha nem teszem meg? Szétfolyok. Annál azért jobb, ha van egy eredmény (még az is, hogy legalább megpróbáltam) pláne úgy, hogy saját magamat rúgtam érte fenékbe ösztönzésképp.

Nagyon jól érzed, hogyha csak külső véleményekre hagyatkozol, attól neked még nem lesz több önbizalmad. És akkor tényleg lefolyó maradsz. És akkor tényleg nem szívesen barátkoznak veled a tökmindegykik. Úgy is lehet (néha) szemlélni, hogy a kapcsolataink tükrök. Nem lehet összetörni, ha pattanást fedezel fel az arcodon, ugyanakkor észre lehet venni, ha begyógyult a hege.

Pár éve egy szomorú esemény hatására mély önelemzésnek vetettem alá magam. A sok önostorozás közben felvillantak események, amikben - kívülállóként szemlélve - nagyon is frankón viselkedtem. És akkor ezekre a jó dolgaimra kezdtem igazán fókuszálni. És bizony már csak azt tartottam kellemetlennek, hogy ezt nem tettem meg addig. Nagy erőt adott. Felfedeztem egy erős "belső vázat", és ez azért stabil, mert nem mások homályosítottak fel, hanem saját magam jó dolgaira döbbentem rá a sok "megfelelés" meg "elismerési vágy" miatti hókuszpókuszok gubanca alatt. Kívánok neked is hasonlót! (Úgyis itt a karácsony.)
A stabil önbizalomhoz vezető út elég melós. De megéri. Mert nemhogy nem fogod annyira szomjazni mások dícséretét (jólesni persze jól fog, de nem várod el mindenáron - pláne azért, hogy TE jobban érezd azután magad), de nem fog érdekelni mások véleménye! A legfntosabb tényleg az, hogy ez belül legyen oké. És akkor egyik nap váratlanul a tükörbe nézve hirtelen elcsodálkozol: Hogy mennyire szépnek látod magad! És ezt fogják észrevenni mások is. Lehet, hogy nem jegyzik meg, de keresni fogják a társaságodat. Nem azért mert szép vagy. Hanem mert belül oké leszel.
Külön hálószoba Mrs. Robinson 2013.10.31 00:18:02
Ahogy korábban is írtam a tabuimról - nekem a fiatalabb srác mindig is komoly tabu volt. Soha nem volt fiatalabb pasim. Hónapokkal fiatalabb sem. Ez egy akkora görcs volt bennem már egész tinikoromban, hogy 13 évesen képes voltam lebeszélni magam egy srácról, akibe tejesen bele voltam…..
orsiw 2013.11.04 21:15:33
Bár egy korábbi posztban írtam már az érzelmekről, amelyek évekig összetartották a háromszöget köztem és a két nő között, némi további árnyalással – vagy szókimondóbb megfogalmazással – megpróbálom még elképzelhetőbbé tenni az olvasó számára a…..
Férfikorom legszebb éve 1. Egy beismerő vallomással szeretnék elébe menni az ítélkező megjegyzéseknek, amiket történetünk következő fejezetével magamra vonhatok:  Én alkatilag félig telinek látom a félig üres poharat. Kaptam is már gyanakvó kritikát, hogy egoizmusom…..
A rokonblogban olvastam a minap egy nagyon logikusnak ható kommentet, amiben egy nős férfi a kétfiús hármasról elmélkedett, kizárólag elméleti megfontolásokra alapozva. A kommentelő a lehetséges forgatókönyveket két, egymással kibékíthetetlen ellentétben álló műfajba sorolta.…..
Vannak előítéleteid, sommás véleményed a hűtlenekkel kapcsolatban? Vagy gyakran hallasz ilyeneket mások szájából? Sokan szeretnek általánosítani mindenféle embercsoporttal kapcsolatban, természetes, hogy egy ilyen, rengeteg ember csőrét bántó, teljesen heterogén társaságról…..
Nemrég adták a tévében a Férfit látok álmaidban című filmet (You Will Meet a Tall Dark Stranger, 2010, rendezte Woody Allen), és volt benne egy nagyon jól kigondolt csavar. Mivel nem tegnapi opusz, nem hiszem, hogy spoilernek számítana, hogy leírom ennek a bizonyos csavarnak a…..
Közkívánatra! Mi történhet, ha (házas)társ és szerető találkozik, hogy beszélgessenek? A helyzetről, arról az emberről, akin osztoznak, önmagukról, a terveikről, az elvárásaikról. Lehet persze találkozni úgy is, hogy csak az egyik van tisztában a másik szerepével, de most…..
orsiw 2013.08.05 22:48:39
@mangalor: fogadok, hogy férfi mesélte neked.
Szegény Gizike, Lotyó Gizi, Fatökű Pista...ezek jó nevek!

A sokat idézett Miskolcziban van egy sztori:

"Dodi kijelentette, hogy végleg nálam marad. Másnap tőlem ment dolgozni, hozzám járt haza. Így volt két hétig. A felesége naponta telefonált, érdeklődött, hogy jól vagyunk-e, nem történt-e bajunk, szükségünk van-e valamire, meg ilyesmiket,és érdekes, a hangjában sosem éreztem gúnyt. Megnyugtattam, hogy ha Dodi egyszer el akar tőlem menni, csak hozzá fogom küldeni. Sehová máshová.
Később Dodi munkahelyére is telefonált, megvárta a hivatal előtt, ráküldött egy-két barátot. Egy délután aztán beállítottak hozzám mind a ketten és közölték, hogy ők hazapakolnak. Gondolom, valami nagy jelenetet vártak, de én erős voltam, és szótlanul kezdtem összerámolni Dodi holmiját. Ettől aztán ideges lett a fiú és megint a feleségét akarta elküldeni, mondván, hogy ezt a viselkedést nekünk kettőnknek kell tisztázni.
– Értsd meg – mondta a feleségének -,most négyszemközt kell maradnom Lilivel. Valamit tisztáznunk kell.
Megesküdött, hogy az asszony nyugodt lehet, velem ő már soha az életbe nem fog lefeküdni, de a feleség sem volt bolond.
– Én ezt a lakást nélküled nem hagyom el. Ha kell, itt alszom, itt ébredek, de nem maradsz vele kettesben. Ezt értsd meg – Leült a kanapé legbelső sarkába, és valóban ott ült másnap reggelig. Akkor aztán hazamentek.
Dodi még jött volna egy párszor, persze feleség nélkül, de nekem már elegem volt. Pedig szerettem. Úgy tudom, gyerekük született és vidékre költöztek."

Namost Popper Petya egyik idézetét is idecitálom, asszem Bárczi Guszti mondta neki:
"Péterkém, ha olyan kivételes helyzetben találod magad, hogy két nő verseng érted, ne csinálj semmit, az agresszívabb fog nyerni és az neked majd nagyon jó lesz!"
orsiw 2013.08.05 22:52:19
@Cica7: igen, ez szomorú, hogy beavatta nőcikét a családi magánügyekbe. Meg ez a hitegetés a válással? Igazi Fatökű Pista!
Ha egyszer vagy többször hűtlenek voltunk, és nem buktunk le a történések idején, illetve a partnerünk nem bukott le, hiába vagyunk már rég túl az egészen, lehet, hogy időzített bombán ülünk. Sosem tudhatjuk, mikor pattan ki egy titok... A krimiírók szerint nincs olyan titok,…..
orsiw 2013.08.02 10:38:31
@TBal: a párom nem egy csoki, nem egy tárgy, tiszteled, de elvárod, hogy ne reagáljon a játékaidra, úgy, mint egy ember. Csak reagáljon úgy, mint egy csoki.

@Feromontika: A partner láthat, hallhat,, beszélhet, de nem dughat. Mással.
Hazudtál-e már a családi állapotodról valaha? Hazudtak-e neked ugyanezzel kapcsolatban? Letagadtad-e a házastársadat, a barátodat, barátnődet, vagy éppen hogy költöttél magadnak egy, a valóságnak nem megfelelő hátteret? Miért tetted, ha megtetted? Tudod, miért tették veled? Meg…..
orsiw 2013.07.22 09:57:20
@skarlát betű: ha jön egy ilyen lehetősg, gondold át
orsiw 2013.07.29 17:00:53
AZTA K... Ugye milyen cuki? 2011.05.01 20:07:49
Lájkoljátok kislányok! ..
orsiw 2013.07.29 14:38:34
Akár van állandó partnerünk, akár nincs, akár monogámok vagyunk, akár nem, általában véve vágyunk a szexre. Vagy legalábbis vágytunk valamikor, ha nem tartozunk a becslések szerinti 1%-ba, akiket ez hidegen hagy. Tegyük fel, hogy vágyunk rá, de olyan partnerünk nincs, akit igazán…..
Nagy vitát kavart korábban a Kinek jó a monogámia mítosza című posztom, nos, most egy Guardian-cikk nyomán kénytelen vagyok visszatérni a témára. Daniel Bergner: What Do Women Want?: Adventures in the Science of Female Desire [Mit akarnak a nők? : Kalandozás a női vágy tudományába]…..
orsiw 2013.07.11 19:23:41
@florence: hát florence, most nem értek egyet.
Örülök, ha neked akkora mázlid van, hogy így hosszútávon tudod navigálni a házaséletet a pároddal.
Sajnos nem mindenki olyan máker, hogy rögtön összefusson az erre alkalmas, elhivatott, klappoló-passzoló partnerrel. Pont emiatt van a szarakodás.
A közös célitűzések újratervezésénél meg már csak mosolygok, amikor még arra sem egyszerű rávenni valakit, hogy hajtsa le a budideszkát maga után, akkor szerinted a közös életcél-tervezésre mennyire lesz vevő? Vagy az, hogy egy csöppet is kilásson a saját kényelmes szemellenzőjéből és hangyányit alkalmazkodna? Kizárt. Akkor sem, ha szépen mondod neki, ha tízszer szépen mondod neki, ha már ordítassz vele, főleg nem. Pedig rohadtul nem nagy dolgokból áll össze az, hogy az egyik odafigyeljen a másikra, apró kis gesztusocskák tömkelege, egyszer-kétszer leszarod, oda az egész felépítmény.
Jó, azt még megbeszélitek.
De esélyes, hogy elindul a lavina, aztán csak kapkodja a fejét az, akinek a fejére szarnak. Mert ugyan szép apránként megy a nemtörődömködés, ahoz meg lehet alkalmazkodni, csak a végén pl. kiderül, hogy ez a szaró félnek sem oké.
Hosszú partnerkapcsolatoknál pedig - ha addig sem működött túlzottan okésan és valszeg később még csak rosszabb lett (vannak ilyenek) - valóban szükséges a vendégjátékosok bevonása, vagy a partner elengedése. Inkább az utóbbi, de persze ez több dologtól függ.
Bocsánat, remélem érthető voltam.
orsiw 2013.07.15 15:31:39
@csakférfi: Ezér nem tudunk Neked a FÉRFInak semmi különlegeset nyújtani. Hát nem is. De miért is tennénk? Te már birtokában vagy egy igazi gyémántnak.
Szerencsédre!

@florence: köszi a jókívánságot, kellemes hétvége volt!
Más: Igen, értem én, ez a célosdi meg az "ötéves tervezés" meg ilyesmi az én vesszőparipám is, meg a "ennyi idősen már tisztában lehetsz az elképzeléseiddel", de hát na, van amikor nehezen megy az együttműködés. Ha valakiket a krízishelyzet hoz össze, erősít meg az tuti, de van, amikor krízishelyzet nélkül is értékelni lehet a melletted lévőt. Az sem egy kis mutatvány. Azt hiszem megértésnek hívják.
SB-t ne szidd, különféle emberek jövünk itt össze különféle háttértapasztalatokkal, az ő vállán csimpaszkodik egy lerázhatatlan ember, nem csoda, hogy börtönnek éli meg a házasságot. Amúgy meg van úgy, hogy elmúlik a tűz és tényleg nem lehet visszacsiholni.
Házasságunk legborúsabb, csatazajos korszakának első nyara Ninán kívül egy tökéletes, már-már giccsesen szép utazást is tartogatott számunkra. A maga idejében – nyomós okokból – nem is gondolhattunk nászútra, húsz évvel később azonban egy olyan szenvedélyes-szerelmes…..
orsiw 2013.07.01 14:12:49
Napok óta több oldalról kapom a legújabb francia szexatlaszról ("L’Atlas mondial des sexualités", de Nadine Cattan et Stéphane Leroy, ed. Autrement) szóló híradásokat. Képtelen vagyok nem írni róla, viszont az összes infó eddig ugyanannak a sajtóközleménynek a fordítása,…..
Férjcserélő Új poszt 2013.06.07 09:10:03
Íme egy új poszt, ami pont annyiról szól, mint a többi, csak rövidebb. Viszont nagyszerűen lehet alá kommentálni, ami még mindig megteheti, jó szórakozást. ..
Férjcserélő Rajtakaptál 2013.06.02 13:28:59
Erősen bizonytalan vagyok abban, hogy megírjam-e ezt a posztot. Nem tudom, ez csak egyike a szokásos mélyrepüléseimnek, vagy valami komolyabb, szinte ijesztő tisztánlátás- és őszinteségroham. De ez az, amit most érzek. A házasságom szar. Nem szeretem a férjem. Sosem kedveltem…..
Nemrég magánüzenetben keresett meg egy doctorwho nevű olvasó, és váltottunk pár levelet. Az őt érintő témával, a női partner iránti vágy megszűnésével foglalkoztunk már egy fikciós vendégposzt erejéig, de ez a történet mindenképpen figyelmet érdemel, nem csak azért, mert…..
Levelek rólunk Most 2013.05.21 08:50:39
A macskás póló van rajtam, közel hoz, majdnem megfoghatóvá tesz, visszavisz arra a tavaly nyári napra, szeretnék újra olyan napokat. Kezdek megbarátkozni az új képpel. Az inget imádom, a hajadat meg szeretném összeborzolni. Csókolózás közben beletúrni, ahogy szoktam. Nem is…..
orsiw 2013.05.27 20:06:33
Nem egy olyan esetet ismerek, amelyekben a szeretőket nagy távolságok, esetleg országhatárok választják el egymástól. Ha legitim pároknál működik a távkapcsolat (ha működik - ezt esetleg itt, a szomszéd blogban is megvitathatjuk), akkor szeretőknél miért is ne? Persze nem lesz…..
Férjcserélő Silver lining 2013.05.16 10:40:35
A nagy balhék után mindig ez van. Egymásra találás, egymás értékelése, intimitás, nagy dugások. Talán épp ezért szeretek nagyot balhézni. Meg, mivel drámakirálynő vagyok, csak úgy önmagáért is szeretek nagyot balhézni. Ti persze közelről nézitek, mert én közelről…..
orsiw 2013.05.18 15:38:08
@titti79: igen, ha te is látod, írod, hogy a művészet, szakmai siker...stb. is feldob, akkor miért ragadsz le a hangulatváltozásoknál és a szexnél? Azért mert szórakoztató téma és "erre van igény"?
Neked ennyi megéri, mert "erre van igény, erre jönnek a kommentek"? Másvalamiről nem olvashatunk? Van-e egyáltalán?

Kevesebbszer szakít félre egyéni hobbi, érdeklődés vagy a "több élet" párkapcsolatot, mint a hűtlenség.
orsiw 2013.05.18 16:12:12
@titti79: jó nem hergellek. Leléptem.
Nem nekem fáj. Úgy tűnik, hogy neked.