Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Johnny5530

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
Balfasz Magyarok Fel! Háborodjunk! 2014.11.14 15:50:49
Mint egy hangyabolyba önmagát beásó David Attenborough, annyira életszerűen tapasztalhattam meg a balfaszmagyarság egyik különös ismertetőjegyét. Világrekord:önreflexióra képtelen, humortalan szürkemarhát ilyen közelről még nem látott a világ. Történt ugyanis, hogy a…..
Bizonyára neked is van olyan ismerősöd (,szomszédod, vagy annak a kiskutyája), aki vette a bátorságot (mert ugye ehhez hatalmas bátorság is kell) fiatalként (Y generáció tagjai) székhelyet váltani angliába. Eleinte nem retúr, csak oda. Aztán a városi legendák elkezdtek terjedni, ahogyan a Londonban…..
Johnny5530 2014.11.07 15:46:19
Igazából nekem fogalmam sincs, hogy mi megy Angliában. Életemben nem jártam még ott és egy ismerősöm sem lakik ott.

Amit tudok viszont, hogy az anyám dolgozott kint elég sokáig Németországban és igaz a szállást a cég fizette, de az étkezés olcsóbb volt, mint itthon. Erre az ember rájön már akkor, ha megnéz mondjuk egy német, vagy osztrák Aldi-s/Spar-os katalógust és összehasonlítja a magyarral. A minimum az, hogy egy árban van, de általában olcsóbb. Az 550 forintos kenyér és 600 forintos joghurt nekem erős csúsztatásnak tűnik. Az akciók pedig ott akciók, nem úgy mint itthon, hogy főlé írják a magasabb összeget, hadd örüljön a plebs.

Ott egy pohár (100g) jó minőségű joghurt (nem Danone szutyok) max 200 forintba került, a kenyér szintén hasonló árban van, mint itthon egy drágább kenyér. Aztán ha annyira szeretnénk hasonlítgatni, akkor mennyit is keresnek ott az emberek? Az osztrák medián bér például 19170 euró/év. Ez forintban 5 751 000, ami szerintem eléggé elmarad a magyar mediántól, ami nagyon jó indulattal talán megüti a másfél milliót.

www.statistik-austria.at/web_de/statistiken/soziales/personen-einkommen/jaehrliche_personen_einkommen/019352.html

Németországban a bérek még ennél is magasabbak. Jól ki lehet jönni a pénzből egy kevésbé tehetős embernek is, ha például nem Harrods kategóriájú üzletben akar vásárolni. Az arányok is nagyon fontosak, nem érdemes egy az egyben hasonlítgatni a magyar árakhoz.

Közben más ismerősök, akik kimentek Németországba és Ausztriába nem panaszkodtak. Volt aki a tanulmányait csak egy évre szüneteltette, kiment pont zimmermädchennek valahova és durván 3 misivel jött haza (a szállást és kaját a szálloda állta). Egy másik ismerős a testvérével ment ki dolgozni munkaközvetítőn keresztül, mindenfajta német nyelvtudás nélkül és raktárban rakosgatta össze a csomagokat cca. nettó 10 eurós bérért. Közben a tesójával 400 euróért béreltek lakást, természetesen nem Berlin belvárosában és nem kellett fogyókúrázni. Helyette hazajártak majdnem minden hétvégén, mert megtehették.

Egy harmadik ismerős hentesnek ment ki, 1400 euró/hó és potom pénzt fizet egy szobáért, a tesója albérletében. Egy baráti társaság meg, akik kimentek amikor hazajönnek megy az, amiről a cikkben is írtál. Mindenkinek ők fizetnek, drogot vesznek, kurváznak, elbasszák az összes pénzüket és mennek vissza robotolni. De ettől függetlenül azt a mértékű rongyrázást, amit pár-hetente megejtenek, itthoni fizetésből lehetetlen lenne kivitelezni.

Én sem azt mondom, hogy kolbászból van kint a kerítés, de ha az ember betartja az alap szabályokat, akkor nem történhet baj. Tudjál azon a nyelven, amit ott beszélnek ahova mész; vagy legalább angolul. Legyen valami értelmes szakmád és ne csak egy andragógus diplomád. Ne költözz egyik ország fővárosába sem, főleg ne a belvárosba. Mégis mit hittél? Budapesten a belvárosban milyen árak vannak? Hasonlítsd össze azokat egy vidéki, mondjuk Győr kertvárosi árakkal... ég és föld a különbség. Na, ugyanez igaz külföldre is.

és persze nem nyegléskedni kell, hanem dolgozni. Ez itthon is evidensnek kellene lennie, mégsem az, ezért tart ez az ország ott, ahol. Aki ott kint csak mosogatni jó, az nem hinném, hogy itthon többre vinné; ne haragudjatok.

(A 140 ezres szobalányos viccen felkaccantottam egyébként. Van ismerősöm, aki egy hotelben dolgozik itthon pénzügyesként és ő sem keres meg ennyit. Megsúgom, hogy egy szobalány örülhet ha megkapja a 70k-t itthon. Örülhet.

A műszaki cikkekről meg csak annyit, hogy ott nincs mindenen 27%-os áfa ezért evidens, hogy olcsóbb ott kint minden. A közlekedés meg nevetségesen olcsó, de ez erősen függ megint a helytől. A bécsi tömegközlekedésre a bérlet például egy áron van a BKV-val, és ha kicsit hozzá teszel, még messzebbre is mehetsz egy bérlettel. A repülőjegy ára pedig akció nélkül annyi, mint amennyit írtál akcióval ha jól emlékszem 5-10k körül meg lehet úszni, ha előre foglalsz.)
Tudom, hogy a blog olvasói között az az általános vélemény, hogy ma már csak a hülyék vesznek nyomtatott gamer lapot, de akkor is van itt valami, ami érdekes fejlemény: a Gamestar mostantól nem ad lemezmellékletet az újság mellé. Na, azért nem ment el az eszük teljesen,…..