Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asbob

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnálom azokat, akik ML Mercivel normálisan és szabályosan közlekednek, mert sok márkatársuk tahó paraszt, akik miatt azokra is ferde szemmel néznek sokan, akik ezt egyébként nem érdemelnél meg. Mossmivan sztorija sem az első, amiben ilyen autóval jár a rosszfiút alakító…..
asbob 2009.10.30 18:21:59
Szeretnék segíteni az üggyel kapcsolatban, mivel Ausztriában dolgozom egy nemzetközi biztosítóban van rálátásom a nemzetközi ügyekre.
Ahogy olvastam a legfontosabb lépést amit kellett megtetted a helyi rendőrséggel felvetted a kapcsolatot. Mivel Magyarországon történt a baleset a magyarországi törvényeknek megfelelően kell eljárni. Valószínüleg nem fogja aláírni (sajnos ez az esetek többségében így van) akkor nincs károkozó és biztosítástechnikailag nincs elkövető. Viszont! Ha bármi esélyed van arra hogy bizonyítani tudod a magyar törvények szerint hogy igen, nekem ez az ember jött és tényleg kárt tett az autómban akkor esélyed van rá (komoly!) hogy behajtó cégen keresztül egy német ügyvéden át be tudod hajtani a követelésedet. Ezek a dolgok elég költségesek tudnak lenni, ezért át kell gondolnod hogy megéri-e és kifizetődő.
A gépjármű német rendszámú, viszont a tulaj milyen állampolgár? Német vagy magyar? Ezt nem derült ki számomra teljesen a blogból.Amennyiben magyar állampolgár, remek helyzetben vagyunk (elnézést a többesszámért :) ) mivel akkor a magyar rendőrség közben tud járni az ügyben és akár helyiszíni ellenőrzést is tarthat az illetőnél, mivel ugyan az autóval követték el a bűncselekményt (Fahrerflucht-cserbenhagyás) ezért a sofőr felelős.
Valószínűleg a gépjármű egy német cég tulajdonában lesz, nem privátszemély mivel ezt használják ki a magyarok a vagyonosodási adóval szemben, apeh még nem tud utána járni. Akkor meg kell nézni hogy a vállalat mögött ki van és ha felmerül egy magyar akkor azonnal feljenelteni!
Röviden ezek azok a lépések amiket meg tudsz tenni, szívesen segítenék utána nézni hogy ki vagy mi aki az autó tulajdonosa, de ezt csak Ausztriában tudom megtenni és Magyarországon, Németországban sajnos nincs erre kapcsolatom.

Remélem tudtam segíteni az üggyel kapcsolatban és szívből remélem hogy megtalálják és kellőképpen megbűntetik ezt a gerinctelen kretént (elnézést a kifejezésért).