Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pearly

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló barackmagkultusz 2012.08.25 16:51:53
Lehet-e rákot gyógyítani barackmaggal? Abszurdnak tűnik a felvetés. És B17-vitaminnal? Ez már "tudományosabbnak" hangzik, jóllehet a lényeg ugyanaz. A ködpiszkáló egy hazánkban is népszerű, alternatív rákkezelésnek járt utána. Amigdalina (B17 vitamin) cukormolekulából,…..
Pearly 2012.08.26 00:52:03
Átolvastam a cikket a prosztata rákos sejteről, nem minden betűjét, de így is feltűnt néhány apróság, ami talán nem is annyira az.

Az természetesen a nulladik dolog, hogy egy izolált sejtkultúrában kimért eredmény nem egyenlő a klinikai hatással, de ezt a blog szerzője is szóvá tette.

Érdekes viszont, hogy a cikk szerzői többek között hivatkoznak a béta-glükozidáz anyagcserére, ami viszont egyáltalán nem helytálló.

Amit ők állítanak az viszont egy egészen más hatásmechanizmus, mert szerintük a B17 vitamin az apoptózist (programozott sejthalál) serkenti a rákos sejtekben azáltal, hogy két fehérjének megváltoztatja az expressziós szintjét (azt, hogy mennyit állít ezekből elő). Arról azonban szó sem esik, hogy ezt a hatást a B17 intakt formájában, vagy valamelyik bomlásterméke fejti ki.

Ám ezeknél a hiányosságoknál is sokkal fontosabb, hogy említés sem esik arról, hogy a kutatók megvizsgálták volna a B17 hatását egészséges sejteken is. Még hivatkozást se találtam ilyen vizsgálatokra, de előfordulhat persze, hogy csak elkerülte a figyelmemet. Mindenesetre a healthy (egészséges) szóra történő keresés 0 találatot eredményezett. Így azonban mint terápiás anyag természetesen szóba se kerülhetne, hiszen semmi sem bizonyítja, hogy az egészséges sejtekben nem indítja be ugyanazokat a folyamatokat, mint a rákos sejtekében.

Szóval én ennek a cikknek az alapján nem mondanám, hogy lehet az intravénás B17 alkalmazásnak bármiféle tudományos alapja.
Gyerektrend Térdrogyasztó retró 2009.12.15 14:00:00
Namármost: egy szót se értek az oldalból, mivel a Folele egy spanyol márka, így háttérinfókat nem tudok felvonultatni, sőt semmilyen információt nem tudok megosztani veletek, csak azt, amit látok a két szép szememmel. Ez pedig nem más, mint tündéri és zabálni-való retrós…..
Sokszor szembesülök azzal, hogy találok egy állati jó gyerekszobát, ami úgy ahogy van tökéletes valamilyen szempontból, de aztán nem teszem ki ide, mert nem emelnék ki belőle semmit úgy amúgy, csak az összehatása, a stílusa nagyon tetszik. Ezért gondoltam, hogy ahogy jön,…..
Gyerektrend Hátborzongató divat 2009.04.15 10:35:00
Leginkább a "színes gót divat" jelző jut eszembe róla, vannak is ilyen színes hajú babák, épp ilyen bizarr kinézetűek, mint ezek a holland cuccok. Illetve, pontosan ezek a babák adták az alapját ennek a kollekciónak. Szépek, ez vitathatatlan, sőt rá is adnám némelyiket…..