Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorthea

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igazán mokányak tudják hol a helyük és élnek is vele..
    Hajnal felé összepakoltuk a holminkat, hogy elinduljunk innen „kifelé”. Apuka 3-4-szer is volt Béla bácsinál két lovat és egy kocsit kikönyörögni, míg végre sikerült. Sírtam örömömben, mikor megláttam Apukát a kocsival jönni. Itt van végre a…..
    Kivételesen este jöttek az oroszok bombázni. A vasúti síneken túl az országút mellett sétáltunk Margit néniékkel. Szép, holdvilágos este volt és csend mindenütt. Igazi vihar előtti csend, csak a távolból villantak egyet-egyet a tüzérség lövései. Már…..
    Beszereztük a határátlépési engedélyeket, lázas csomagolás folyik órák óta. Megpróbáljuk menteni, amit lehet. Margit néniék varrják már a hátizsákokat, mindenki ideges, harapós hangulatban van, én viszont nem tudok semmit tenni, csak a szemem dagadt már a sok…..
    Ma is mint rendesen, kint töltöttük a riadós órákat a szabadban. Pista bácsi, ki tud oroszul [orosz fogságban volt], beszélt ma egy ukrán asszonnyal, aki az oroszok elől útban van Németország felé. Tőle tudtuk meg, hogy az oroszok már Csornáig jutottak.…..
    Minden nap az óvóhelyen ülünk órák hosszat. Hónapok óta tart ez az állapot, egészen belefásultunk. Régen letettünk már arról, hogy bármi programot is csináljunk, úgyis hiába. A riadó keresztülhúz minden tervet. Március 4-e óta azonban valamennyire…..
„A szó elszáll, az írás örök. Írjuk meg a múltat a jövőnek!”    Még élénken előttem van 1945 tavaszának minden napja, talán órája is. Leírtam az élményeimet, hogy sose felejtsem el őket, és azok is elolvashassák, akik nem élték át ezeket a…..
Anyuci: az elbeszélő anyjaApuka: az elbeszélő apjaLucy: az elbeszélő nővéreLajoska: Lucy férjeMargit néni: Anyuci testvérePista bácsi: Margit néni férjeMártuka: Lucy féléves kislányaHéjja Péter: az elbeszélő udvarlója..
    A II. világháború hatvannégy évvel ezelőtt véget ért, és azok közül, akik átélték, csak nagyon kevesen élnek már. Az idejük fogy, és egyre kevesebb alkalmuk van elmondani és figyelmeztetni, hogy a szabadság nem olyan magától értetődő dolog, amivel még…..