Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Godika_

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jendyke mesél Panamáról Par sort 2011.08.05 22:37:50
 Most egy egyetemen vagyok a novel, akinel lakom, onnan irok.Tegnap elott mentem el hozza, kicsit messzebb lakik a kozponttol, de van kocsija es azzzal megy mindenhova, meg mondta h ha kell akkor sokszor el tud majd vinni ide-oda. Atbeszeltuk a szabalyokat, szerintem eleg elfogadhatoak. Aranyos…..
Jendyke sikeresen megerkezett Panamaba. Ma vagyok eloszor gepnel. Meg nem a nonel vagyok aki fogadni fog, hanem egy AFS-esnel. Neki van 2 gyereke es egy ferje.Ja a telefonom nem mukodik, de van egy masik telefonom itteni szammal.Minden eleg koszos es szemetes. Nagyon mas minden, leirni sem lehet. De…..
Jendyke mesél Panamáról E-mail.. 2011.07.23 10:23:43
Tegnap kaptam egy e-mailt az AFS-től és írtak pár sort a családról, aki fogad. Egy egyedülálló mama fog fogadni, akinek nincsenek gyerekei és az egyetemen tanárnő. Bocas del Toro tartományban lakik, amiről nagyon szépeket hallottam és állítólag nagyon közel van a Karib-tengerhez.…..
Az egyetlen baj a hosszú határidőkkel, hogy az ember hajlamos elkényelmesedni és azt gondolni, hogy "majd holnap dupla olyan keményen dolgozom" - ami valljuk be: sosincs így. Így történhet meg az, hogy a fű már térdig ér, amit le kellene vágni; a lakásban már tiszta por…..
Godika_ 2010.10.03 22:59:13
@szzsömi: így már világos, köszi.

Hm, lehet, hogy ha majd egyszer odajutok, akkor kipróbálom ezt a Heisig dolgot! :)

Egyébként azt megkérdezhetem, hogy összességében mennyire nehéz a japán? Mi az, ami könnyű benne, mi az, ami nehéz vagy furcsa egy európai/magyar nyelvet beszélőnek?
Godika_ 2010.10.05 09:44:52
@Valoda: ez elég érdekes vélemény, mert én azt olvastam, hogy a bokmal norvégül tudók 80-90%-át értik a beszélt svédnek. Sőt, a legtöbben azt mondják, hogy a norvég-svéd jóvan könnyebben megérti egymást, mint a dánt, mivel annak durvább, szokatlanabb a kiejtése (franciás?).

Egy hozzászólás a gyakorikerdesek.hu-ról:

"Elvileg a dánok értik legjobban a svédet és a norvégot, a norvég és a svéd kölcsönösen olyan 90%-ban érti meg egymást, viszont a norvégok kicsit jobban értik a dánokat mint a svédek a dánokat. Svéddel a bokmal norvégot lehet jól érteni."

Egyébként te hol tanulsz norvégot, otthon, autodidakta? :)
Varánusz Húsvéti köszöntők 2010.04.05 07:00:00
          Éjjel, mikor ez a poszt íródott a Jobbik volt az egyetlen, aki a nagy választói kegyvadászatban nem felejtette el köszönteni szimpatizánsait húsvét alkalmából. Piros tojást nekik, megérdemlik ezúttal. Jelentősége nulla,…..
Hoppsz.. ..
Godika_ 2007.09.24 11:31:24
"A Hét Legcukibb Farkatlan Cicája" és "A Hónap Legesdeklőbb Nézése" címeket ezennel ki is osztanánk: ..