Regisztráció Blogot indítok
Adatok
attila.szanto

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos Matolcsy György megelőzte blogunkat a születésszámok körüli érdekességek felvetésében, így most talán kevésbé tűnik hitelesnek jelen poszt mondanivalója, de azért mégis megpróbálkozom vele, mert könnyen előfordulhat, hogy miniszter úrnak ezúttal tényleg igaza…..
attila.szanto 2012.01.29 09:24:46
Ha biztonsag es kiszamithatosag vegyul egy egeszeges tarsadalmi optimizmussal, akkor az emberek szaporodnak. Ehhez nincs szukseg:
1. Terhesseg alatti tappenzre. Hany szulni keszulo no dolgozik Magyarorszagon a szules elotti egy-ket napig? Es hany mas orszagokban? Egyesult Allamokban mindenki, akinek van munkahelye dolgozik. Ha nem, akkor ez beleszamit a disability leave-be, amit erdemesebb szules utan kihasznalni.
2. Gyesre, gyedre, otthonletre evekig szules utan. Egyesult allamok peldajanal maradva, 2, max. 3 honap szules utani disability leave van. Ezalatt vagy fizetnek vegig az eredeti fizetesen, vagy csak az elejen (valtozik a hossza) es utana csokkentett, vagy nem. Ezen ido folott egyaltalan nem.
3. Semmi "ingyen"-re, mint valaki ingyen bolcsodet emlegett. Egyesult Allamokban nyilvan allamonkent valtozik, MA-ban kozel egy havi netto koltseg a daycare ($1800-$2500/ho). Sok, Nagyon. Megis megoldjak, es nem var senki semmit sem ingyen. Persze a szules utan a gyerekre azonnal biztositast kell kotni az egeszsegbiztositonal, kulonben az o ellatasat nem lesz fedezve.
No akkor most hol is kellene a magyar "logika" szerint kevesebb gyereknek szuletni?
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2054rank.html?countryName=United%20States&countryCode=us&regionCode=noa&rank=148#us
Valahogy ezek mellett meg mindig joval tobb szulo vallal az Egyesult Allamokban gyereket, mint Magyarorszagon. Es nem csak a bevandorlok...
Ha egy orszagban van becsulete a munkanak, akkor ott dolgoznak, es nem akarja senki eltartatni magat massal. Fel sem merul ilyen gondolat. Mert abszurd. Ennyi...
attila.szanto 2012.01.29 10:58:16
@Regelek: talan jo lenne ismerni a degeneralt jelenteset hasznalat elott. De ugy tunik, on inkabb pejorativ ertelemben, diszkriminativ celbol hasznalta, ami nem helyenvalo. Nem illik senkit megbelyegezni.

Es valoban, latszik is mennyire sikertelen egy atlag amerikai gyerek egy atlag magyarhoz kepest a vilagban. Ez ironikus volt, csakhogy felreertes ne essek.

Szuklatokoru elitelni valamit ami ismeretlen, amit nem ertunk. Javaslom inkabb megfontolni es tanulni belole, hatha hasznara valhat.

Egyebkent koszonom toleranciajat, de mar keso: en mar elkoltoztem. :)
attila.szanto 2012.01.29 11:09:48
@Regelek: Koszonom, en is. Es viszont. :)
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
attila.szanto 2011.03.24 00:14:28
Csak bemasolni tudom, a mar egyszer leirtakat remelve, hogy tobbekhez eljut.
Ez egy szanalmas, komolytalan, felhaborito es bicskanyitogato oldal. Ugyanugy az ervek. Amig ki nem hal ez a generacio, aki "komolyan" gondolja az itt szereplo dolgokat, addig mindenkinek menekulni kell(ene) ebbol a szanalmas, semmirekello orszagbol es soha tobbet nem visszamenni vagy akarcsak visszatekinteni.
Az ervek:
10. Nem adot kell valtoztatgatni, hanem fizetest adni. Annyit, amit a vilagon barhol egy munka er. Ez a vilag "fejlettnek" mondott reszen ma nagyjabol egyforma. Ket eve sem jottem el, de azota ketszer valtozott az adozas es teljesen kiszamithatatlan, hogy meg hanyszor fog mas otlet eszebe jutni valakinek az elkovetkezo evekben. Ez kiszamithatatlanna es megbizhatatlanna tesz egy orszagot. Ennyi.
9. Tudatlansag szulte hazugsag, ami az ugymond nyugati almot temeti. A nyugati alom lete, sorsa es utja osszefonodott a demokracival. Ha nem is tokeletes, ennel jobbat meg nem talattak ki. Ez jutott a legmesszebb fejlodesben, es ez nyujtja a legtobb es talan egyetlen lehetoseget a civilizalt vilag tovabbi fejlodesere. Ezt lehet fejleszteni es jobba tenni. Magyarorszag es az atlag magyar sajnos ezt nem tapasztalhatta meg meg. Magyar alom nem letezik, csak remalom.
8. Komolytalan, no comment.
7. Budapest es Magyarorszag sajnos idegengyulolo, es a tolerancianak es a mas (pl. konyha, muveszet, nemzetiseg, borszin, gondolkodas) befogadasanak nincs multja, lehetosege. Ahogy Hankiss Elemer irta par evvel ezelott, ahhoz, hogy valahol centrum jojjon letre be kell fogadni az idegeneket, sot odacsabitani es megadni a tamogatast es lehetoseget az alkotasra, Magyarorszag meg a sajat hatarain belul, de meginkabb a hatarain kivul alkalmatlan ilyen szerepre az akkori (kb. 10 eve) es a mostani hozzaallasaval.
6. Idegen nyelven irni, olvasni, kommunikalni, egyaltalan elni alapveto annak aki nem akar bezarkozni. Egy bezarkozasra keszulo orszagban vajon mi szukseg lenne ra?! Nem misztifikalni kell a nyelvtudast, hanem elsajatitani. Nem aranyat kell erjen, hanem termeszetes kellene, hogy legyen.
5. Sajnos a leheto legrosszabb pelda, ami egy tevhitbol taplalkozik. A magyar egeszsegugy ugyanannyiba kerul, mint barmelyik mas. Max. az orvosok legalis fizetese kevesebb. Es a 60 eve tudatosan megszuntetett kozeposztaly kiszolgaltatottsagat szolgalo halapenz illetve a rengeteg ugyelet es pluszmunka tartja el a benne dolgozokat. A magyar egeszsegugy sajnos alkalmatlan feladata ellatasra. Egy behemot, ami nem tesz semmit, viszont a vegetalasa is vegtelenul sokba kerul. Amig nem jon letre az a hozzaallas az emberek agyaban, hogy inkabb fizetek valamiert legalisan, legyen az ado vagy egeszsegbiztositas formajaban, es ezert szamonkerheto minoseget es mennyiseget kell kapjak a juttatasokbol es javakbol, addig nem fog valtozni semmi. Ma vagy maganuton intezik az emberek az egeszseguket Magyarorszagon, ami egy olyan non-sense helyzetet teremt, hogy a biztositasuk torvenyes akadalyok miatt nem fedezheti az ellatas koltsegeit vagy az "ingyenes" allami rendszerben probalnak nem meghalni. Erre ket modot hasznalnak: 1. fizetnek es megvesztegetnek, es remelik, hogy tobbletszolgaltatast kapnak, pedig valojaban ugyanugy nem fognak veluk torodni es nem lesznek semmivel elonyosebb helyzetben mint nelkule. De ezt aki nem ert hozza nem tudja vagy nem akarja eszrevenni. 2. A masik sokkal hatekonyabb modszer a csinald magad. Talald ki mi bajod es keresd meg, aki megcsinalja a szukseges vizsgalatokat es aztan azt, aki ezeket kiertekeli normalis idointervallumban. Ez esetben meg lehet kapni a legjobb ellatast, de egy pillanat lankadas ott hagyja a beteget "pihenni" az korhazi agyon vagy otthon napokig. Nyilvanvaloan az utobbi lehetoseg csak egy igen szuk orvos es kozvetlen hozzatartozo reszere letezik. Es ott sem mindenkinek, mert a tobbsege a szakmanknak sajnos szakmai csod. Tehat, a csodalatos olcso magyar egeszsegugy az atlagot jo ha nem oli meg, bar az atlag azt sem veszi nagyon eszre, ha valami mulasztas tortenik. Koszonom, inkabb fizetek valamiert, ami mukodik, humanus es megbizhato, es legfokeppen nem kiskapukon keresztul illetve illegalisan mukodik.
4. Komolytalan. Egy comment: magyar bornak annyit mint az egri bikaver nem artott.
3. A befogadas teljes hianya ujra. Miert baj az, ha valaki azonos nemuvel akar elni? Aki ez ellen agal, nem igen ismeri a tortenelmet. Ujra eloitelet alapjan belyegezni meg valakit? Ma azt aki homo, holnap azt, akinek nincs 3 gyereke, holnaputan azt, akinek mas a velemenye? Szerencsere, a mult peldai alapjan, ez sehova nem vezet. A baratok ott lesznek, ahol otthon erezni magunkat. Ahol egy orszag panaszkodik es depresszios, ott mint egy jo csehovi dramaban mindenki elbeszel egymas mellett fajlalva a vilagot a lelkeben es soha elorelepes nem tortenik. Masreszt, aki barat, azzal barhonnan lehet tartani a kapcsolatot. Az ido tulhaladta, a megszulettunk valahol, ugyanott tanulunk-elunk-halunk eszmet. A vilag tulfejodte ezt. Aki nem nyitott, lemarad, es vego soron meghal szellemi vagy fizikai ertelemben. (pl. elzarkozva a vilagtol akar 20 evvel is lehet alacsonyabb atlageletkor ha nem hasznalja valaki tudatlansagbol a "vivmanyokat"). A szegenyseg es a jokedv hianya pedig sok mindent kepes megcsunyitani... Ami a kultorkort illeti, szep a magyar, jo tudni, ismerni, viszont sajnos nagyon keveset er egy Petofi idezet egy amerikai, kinai, chilei es fulop-szigeteki tarsasagaban.
2. Szocialis rendszer? Nyilvan vicc ez is. 3 ev gyes? Komolytalan. Dolgozni kell, teremteni, eloallitani. A munka becsulete nem letezik a magyar tarsadalomban. Ezert tart ott, ahol. Veszelyeztett terhesseg, 3 ev otthon, masodik gyerek, ujabb 3 ev otthon? Ez a no soha tobbe nem fog akarni dolgozni, es nem is fog tudni. Le kellene szokni a JAR gondolatarol. NEM JAR. Ha valaki gyereket szeretne, az sokba kerul, anyagilag es idoben es erzelmileg. Ezeket meg kell "fizetni". Erre fel kell keszulni. Ha valaki otthon szeretne lenni es nem dolgozni, aldasom ra. En nem tennem es nem turnem, de elfogadom, hogyha mas maskent vallja. Teremtse meg a felteteleit es tegye, amit akar. Sirnak sokan az adok, arak adossag, kolcsonok stb. miatt. De generacioknak nem jutott eszebe, hogy akkor esetleg termelni kellene, eloallitani valamit, erteket, javat es nem varni, hogy 3-6 evig eltartson egy "allam" valakit. A felhozott Egyesult Allamokban bizony a szules heteig dolgozik mindenki ugyanugy mint egy teljes erteku ember, mert az. Es 6 het utan visszamegy dolgozni es megoldja a parjaval vagy kulso segitseggel, hogy a gyerek felnojon. Amikor pedig valaki elkeped, hogy milyen borzaszto es embertelen, ezek a gyerekek nem lesznek kevesbe szeretve, nevelve, tanitva. Ezek a gyerekek nem lesznek kisebbek, nem lesznek hatranyban a magyar dedelgetett gyerekhez kepest. Sot, be kell valljuk, boldogabb gyerekkora lesz, tobb lehetosege lesz, tobb mindent lat, tanul es tapasztal, es 18 eves korara bizony sikeresebb lesz es majdnem behozhatatlan elonyben lesz a magyar hasonlo koru tarsaval szemben.
1. Ennek az erzesnek sajnos az is resze, hogy azok miatt akik ezt az orszagot "vezetik" nem beszelhetek tarsasagban az otthoni dolgokrol, mert olyan megutkozest keltene, mert nehez jot talalni, tul sok a rossz, es a panaszkodasra senki nem kivancsi. A nemmukodes meg lehet egzotikus, de sajnos az atlag magyar valosag inkabb szegyenletes es takarando. Ami jo, az mind egyeni hatalmas kuzdeseknek koszonheto akar otthon akar mashol, attol fuggoen, hogy ki miben es hol talalja meg az onmegvalositasat.
A hatam borsozik ettol, ha nem szoktam volna minden gusztustalansaghoz hozza, biztos hanyingerem lenne az oldaltol es azoktol akik igy gondolkodnak. Csak egy pelda, hogy pl. az osztrak kormany minden evben konferenciat es talalkozot szervez az amerikaban elo, dolgozo, kutato osztarkoknak, ahol jol tartja oket, fizeti a teljes koltseget es elmondja, milyen lehetosegek vannak otthon, ha haza szeretne valaki telepulni es ehhez hol, kitol, milyen tamogatast tudnak nyujtani. Mikozben akar meg a kint toltott idoszak alatt a fizetest is allja valamelyik osztrak alap. Minden elkotelezettseg nelkul. Ez egy pelda a tamogatasra es a hazacsabitasra. Csak egy pelda, sok van...
Mas kategoria mint a parasztkenyer...
Szanalom es verlazito...
Kedves Család és Barátok, Szép Ünnepet kívánunk szeretettel Mindannyiótoknak!         Csókok és ölelések! Hamarosan bemutatom az ajándékokat :-)Apa, Anya, Biree és Pulcsi..
Kedves Barátok!Mindenkinek van egy álma. Az enyém egy sátor.Megláttam egyszer a kirándulós boltban, hogy lehet kapni pont az én méretemben is (kutyáknak vagy macskáknak gyárthatják...). Apáékat már nyúzom egy ideje, hogy vegyenek nekem egyet, de mereven elzárkóznak…..
A funkcionális genomika irodalmát, a legújabb cikkeket olvasva egyre többször találkozunk a referencia genom fogalmával. Ilyen eset például, amikor ChIP-SEQ eredményeket vagy egyszerűen transzkripciós faktorok kötőhelyeit közlik valami ilyen formában:hg18:chr3:1263536:1263545:r.Ez…..
Kedves Barátaim!Boldog Karácsonyt kívánok Nektek kicsi szívem minden melegével!!!                   Puszik, ölelések!..
Praxis Oltsak, vagy ne oltsak? 2009.12.05 07:49:00
Elegem van az orvosokból, hogy egyik ezt mondja másik azt mondja és a laikus képtelen eldönteni mivel tesz jót: ha oltat, vagy ha nem oltat. Ki az istenre hallgassak ha nem rájuk hisz ők ezt tanulták. De ha ők se tudják eldönteni akkor én hogy? Nagyon pipa vagyok. Magamért is aggódok…..
Biree goes to Világhír Free Time 2009.10.22 17:11:00
 Szevasztok!Bea néni kommentje ébresztett rá, hogy az előző bejegyzés azt a téves látszatot keltheti, hogy én megfeszülök itt a munkában és nem tudom egy igazi kisbirka gondtalan életét élni. Mindenkinek, aki emiatt aggódik, üzenem, hogy ez nem így van!…..
Boldog Születésnapot kívánok az én kedvenc Apukámnak!Vele mindent nagyon jó csinálni, még a szimpla együtt ücsörgés is vicces és nagyszerű (pláne méretarányos fotelekben…..