Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G. Beatrix

12 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Először a legfontosabb! Beszéltem ma a minisztérium képviselőjével aki az alábbiakat mondta: 1.) A rendelet a kérelem beadására adta a 2009.12.15.-i határidőt, és az ez évben elmaradt bérre reagál. Igazgatási, pénzügyi okok érdekében él a rendelet 2010. elejéig és…..
 Döntött a Pécsi Ítélőtábla. Másodfokon is elutasították a törlési kérelmet. Fellebbezésnek helye nincs! Itt a letölthető dokumentum: szeretetszolgalat.blog.hu/media/image/P%C3%A9csi%20It%C3%A9l%C5%91t%C3%A1bla_V%C3%A9gz%C3%A9s091104.pdf Itt az első fok még egyszer:…..
G. Beatrix 2009.12.01 19:23:45
Kedves Kollégák!

Igen, holnap a központban lesz tájékoztatás a vezető gondozók részére, attól függően, hogy milyen messziről érkeztek, nyilván a többség ezt tudja majd Önök felé továbbítani még aznap. Békés megyében valószínűleg nem.
Nem, nem azért jönnek, hogy bejelentsük, vége a cégnek.
Azért választottuk a kommunikációnak ezt a fajtáját, mert ez főként a kollégákra tartozik.
Az, hogy a központba esetleg nem érkezik meg egy fax, vagy nem tudnak azonnal reagállni a hívásokra, nem azért van, mert színes napernyőkkel isszák a koktélokat, higyjék el. Ugyanolyan fáradt, ki nem fizetett emberek dolgoznak ott is. Önök több százan vannak, fent ketten, hárman fogadják a hívásaikat, és intézik a papírjaikat. Egy kicsit gondoljanak bele a helyzetükbe. Higyjék el, erőn felül próbálnak mindenkinek segítségére lenni, amellett, hogy bár semmiről nem tehetnek, naponta többször kapják telefonon a felháborodott hívásokat (a kialakult helyzet miatti elégedetlenségük jogos, de erről nem Ők tehetnek.)
Úgy gondolom, kezd mindenki a türelme végére érni, nyilván Önök is, Mi is.
Bármilyen hihetetlen, ha valóban úgy éreznénk, hogy valami rosszat tettünk, nyilván nem erőlködnénk itt... elvégre fürdenénk a pénzben... valahol... nemtudom. De nem erről van szó. Bármilyen hihetetlen, ma Magyarországon megtörténhet, hogy valakinek a tyúkszemére lépnek (véletlenül, mert ki az a dinka aki direkt megteszi) és ilyen szintű háborúba keverednek. Hát ezért nincs itt sem demokrácia, sem jogállam jelenleg.
Ez sajnos nekünk legalább olyan szörnyű mint Önöknek, de igen, valóban, bevallom, én is nehezebben tolerálom már azt a fajta kritikát, ahol a becsületességünket kérdőjelezik meg, holott úgy gondolom, mindent megtettünk, és megteszünk a tájékoztatásukért. Amikor olyan beírások születnek, hogy jövünk itt a hiteltelen dokumentumainkkal, csak fogom a fejem, mert úgy vélem, minden ami felkerült eredeti aláírásokkal pecsétekkel ellátott, ha már valaki a saját szemének sem hisz, az kezelhetetlen helyzet.
És most jön az, hogy ez kit érdekel, mi a fizetésünkről akarunk tudni.
Ez a blog azért jött létre, hogy a Szeretetszolgálat körüli eseményekről tájékoztassuk Önöket. Ha lett volna egy határozott dátum, azért nem kellett volna létrehozni.
Igyekeztünk minden esetben csak tényeket leírni, ha figyelmesen elolvassák, láthatják, nem voltak soha olyan dátumok, ami rajtunk múlt volna.
Valaki kérdezte, aki felmondott, megkapja e a pénzét, ha rendeződnek a problémák. Természetesen igen. Nem a fizetési szándék hiányzik, hanem a pénz.
Remélem, a holnapi nap folyamán kapnak majd választ a kérdéseikre.
Most a Megmentő 2009. évi normatíva felhasználását. Bár tegnap feltettem  egy levelet a felfüggesztésről, mint kiderült az elszámolást függesztették fel, de a pénzfelhasználás ellenőrzését nem. Tehát a beadott elszámolást. Ami állítólag nem történt meg. De…..
Képviselőkön keresztül azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem sikerült tegnap döntést hozni az ügyben, mert nagyjából hasonló volt a támogatók, és az ellenző erőviszonya. A szakmai oldal továbbra is támogatná a kifizetést, míg a pénzügyi oldal még mindíg a lent leírt…..
Kedves Kollégák!A Pénzügyminisztérium ma megerősítette a tegnapi, politikusoktól kapott híreket. Tudomásuk szerint a héten rendeződnie kell az ügynek, a kincstárnak utalnia kell. Amennyiben a MÁK nem tenne eleget ennek a döntésnek, és a számlán legkésőbb hétfőn nem jelenne…..
 Kedves Kollégák!Ahogyan ígértem, ma beszéltem a Pénzügyminisztériummal. Azt a választ kaptam, hogy a Mák azért nem intézkedett még, mert a kabinetülés eredményéről hivatalosan elkészült írásos jelentést még nem kapták meg.Sajnos, mint tapasztaltuk, Pécsre az 1862-ben…..
Kedves Kollégák! Köszönöm a türelmüket. Azért várattam Önöket délután, mert a kabinet ülése után több képviselőtől is kaptunk információt. Mindannyian egyöntetűen azt mondták, hogy az a döntés született, az államkincstárnak utalnia kell. Amiben eltérőek voltak az…..
 Kedves Kollégák!A mai nap folyamán személyesen jártunk Pécsen, ahol arról tájékoztattak, hogy még a mai nappal sem kapták meg postai úton a határozatot. (írásba is adták). Sajnos arra tudnak hivatkozni, hogy addig nem kötelező rájuk nézve, mert a kézbesítéssel válik…..
Kedves Kollégák! Azt a határozatot, amit tegnap láttak - írtam is - még akkor nem vette át hivatalosan a Pécsi MÁK. Sajnos a postázásra nincs ráhatásunk, de reméljük legkésőbb holnap hivatalosan is iktatják (egyébként én ezt írtam a hírekbe is.) Valóban utána azonnal…..
Mai hír, hogy az MSZP frakcióülésén egy képviselő kérdést intézett a PM felé a jogosan járó kifizetések visszatartása ügyében. Információink szerint Lombos István képviselő úr vállalta fel a feladatot. (Egyike volt azon képviselőknek, aki - a gondozók elmondása alapján…..
Mivel azt ígértem, hogy megpróbálok ellenőrzött híreket feltenni, most tudok csak írni a tegnapi események folytatásáról. Azt azért elöljáróban kijelenteném, hogy tőlem eddig egyszer hallotta bárki is azt, hogy holnap, vagy holnapután fizetés. Ez akkor történt, amikor a MÁK…..
 Elnézést mindenkitől. Egy kicsit elhanyagoltam a blog-ot. November 6.-a volt a jövő évi jelzőrendszeres (elő-)pályázatoknak (?) a leadási határideje. Mivel mi továbbra is hiszünk abban, hogy mindenkinek megmarad a munkahelye és az időseknek az ellátása, így…..
G. Beatrix 2009.11.08 17:56:07
Kedves Kollégák!

Olvastam a hozzászólásokat. Sajnos nem vagyok meglepve, az elmúlt évek során számtalanszor tapasztaltuk, hogy egyes polgármesterek, vagy háziorvosok ilyen ellenséges érzelmeket tápláltak felénk. Azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy az irígységen kívül semmi racionális alapja nem volt. Ami azért jó hír, hogy elenyésző kissebbségben vannak, de nyilván Ők a hangosabbak. Többségük inkább örült, hogy munkahely létesül a településén (hozzáteszem, ha megköveznek is, szerintem ez az egyetlen épeszű hozzáállás). Aki beleszaladt ilyenbe, pontosan tudja, hogy mindent elkövettünk, hogy ne érezzenek konkurenciának, hanem jó legyen az együttműködés. Ez az esetek túlnyomó többségében sikerült is. 700 település azonban 700 polgármestert jelent, statisztikailag kell hogy legyen olyan is, aki minden törekvés ellenére ellenséges maradt. Minden elismerésem azoké a gondozóké, akiknek ezzel kellett együtt élni.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adott térség képviselője is hasonlóképp vélekedik, mint egy falu polgármestere. Erre remek példa, hogy azt hiszem valaki Nógrád Megyét említette. Gyakorlatilag az egyik legtöbbet a problémánkon dolgozó képviselő nógrádi. A kistérségi vezetők kérésére kapcsolódott a problémába. Mint Ő, mint a kistérség vezetői úgy gondolják, hogy Nógrád Megye azon részén, ahol Önök dolgoznak, több mint 100 munkahely hatalmas dolog, sok az idős ember is. Minden tiszteletem az Övé, ahogy hetek óta milyen lendülettel dolgozik ezzel a problémával.

Persze nincs ezzel egyedül, de minél többen támogatják az ügyünket, annál valószínűbb, hogy végre rendeződhetnek a problémáink.
Kedves Kollégák!A mai napon kaptam kézbe a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (a Magyar Államkincstár másodfokú hatósága) határozatát, amely egyértelműen megállapítja, hogy a Magyar Államkincstár teljesen jogszerűtlenül tartja vissza a normatívát.Ez a gyakorlatban azt…..
 Ma megjelent egy írás a Népszabadság internetes oldalán. Az első komment azt hiszem tanulságos. Ebben az országban emberek, név nélkül rögtön véleményt nyilvánítanak úgy, hogy valószínűleg fogalmuk sincs arról amiről beszélniük kellene (lásd az első komment!). Lehet,…..
Kedves Győri kistérségben dolgozó kollégák!Sajnálom, hogy ilyen hírekről kell értesítenem Önöket, de mint már korábban az oldalon olvashatták, minden olyan kistérség, akivel szerződéses jogviszonyunk van, soron kívül teljesíti a számláit azért, hogy a területükön…..
G. Beatrix 2009.11.10 11:48:48
Kedves Solya 28!

Alapvetően a fizetésük nem függ a társulás nem fizetésétől, ez szerintem minden beírásból kiderül. Ez arra lett volna jó, hogy kicsit könnyítsen a helyzetükön.
A mindenhol valami kivetni valót találnak részt nem értem, kire gondol?
Amennyiben ránk, úgy ismét leírom, nem tudott volna olyan dokumentumokat kérni az Ügyvéd Úr, vagy a térség, amit ne kapott volna meg. Ez azonban fel sem merült.
Amit felajánlott, teljesen jogszerűtlen volt, és tudom, hogy egy ilyen nehéz helyzetben úgy tűnik, hogy semmi sem drága, csak legyen már kicsit könnyebb, de később ennek nagy ára lehet. Gyakorlatilag az Ügyvéd Úr megkérdőjelezte volna ezzel a dologgal a teljes jogszerű működésünket, látatlanban. Ugye Ön sem szeretné, hogy ha végre zöldágra vergődnénk a MÁKal, utána az lenne a következő, hogy ohhh itt a Győri Kistérségnél is volt valami, akkor most vizsgáljuk ki azt. Szerintem nem.
Úgy gondolom, hogy már épp eléggé Nyilas Misi cipőjében járunk (mert így működik a világ), ha bajban van valaki, könyebb belerúgni, ezért most még inkább figyelnünk kell minden részletre.

Amennyiben a mindenhol valami kivetni valót találnak részt a térségre értette, úgy egész egyszerűen a fenti kérdésről van szó. Ha Ügyvéd Úr rászánt volna akár 1 órát, hogy érdemben foglalkozzon az ügyel, esetleg átnézzen bármilyen papírt, feltegyen kérdést stb., nem lenne miről beszélni. Azt már nem is akarom feltételezni, hogy egyébként is pontosan tudja hogy az érvei alaptalanok, csak jól hangzanak.
Azt gondolom - sajnos - jelenleg nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagyunk, mi is, Önök is, és ezt Ő, vagy a térség megpróbálta volna úgy a saját hasznára fordítani, hogy ezzel még rosszabb helyzetbe hoz minket.
Sajnálom, hogy így történt, finoman szólva nem volt elegáns a részükről, és mint már többször leírtam, ráadásul teljesen egyedi a hozzáállásuk, sehol máshol nem fordult ilyesmi elő
G. Beatrix 2009.11.10 22:28:47
Kedves Kollégák!

Idézet Ügyvéd Úr beírásából:
Ugyan Görbe vagyok, de nem én ferdítek… Soha senki nem mondta azt, hogy a dolgozók „kérjenek kölcsön a polgármesterektől”. Azt sem mondta senki, hogy aki nem kap az mondjon fel.

Idézet a Kisalföld című lapból:
"Dr. Görbe László a kistérségi társulás jogi képviselője ideiglenes megoldásként azt javasolta: a falvak adjanak kölcsönt a gondozóiknak, melyet azok akkor fizetnek majd vissza, ha a szeretetszolgálattól megkapják a fizetésüket."

"Ha ugyanis az önkormányzat vállalja a kölcsönt, akkor Dr. Görbe László azt javasolja a gondozóknak, hogy ne mondjanak fel: ha a hivatal nemet mond, akkor viszont a felmondást ajánlja."
forrás:
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/gondozonok_kolcson_vagy_felmondas/2123700/
a teljes cikk itt olvasható.

Nagyjából soronként végigvehetném a beírást, de nem látom értelmét, mert a legtöbb beszélgetésünk telefonon történt, így kettőnk szava állna egymással szemben.
Nyilván az, hogy a számla kiment, egyértelműen bizonyítható, hogy hány - és a térség részéről mennyire gördülékeny, vagy kevésbé gördülékeny - egyeztetés előzte meg, már kevésbé.
A kollégáknak nyújtott kölcsönről egyébként személy szerint más tájékoztatást kaptam, mint ami itt áll a társulási üléseken pedig nem voltunk jelen, mert nem kaptunk meghívást, így nem tudom, miért is mi lennénk akik nem vagyunk együttműködőek.
Amellett, hogy részemről továbbra is fenntartom minden egyes szavát annak, amit előzőleg válaszoltam, személy szerint köszönöm Ügyvéd Úrnak, hogy az amúgy is meglévő problémáinkhoz ilyen lelkesen hozzájárul, továbbra is fenntartom, hogy ha ezt az energiát segítségre fordította volna, most jópár ember élete könyebb lenne.
Azt remélem, nagyon rövid időn belül teljesen okafogyottá válik, tesz-e pozitív lépéseket is, azokat már korábban megtehette volna, ahogy annyi más térség.
Kedves Kollégák! Vasárnap 18 órától a Hír TV Keresztmetszet című műsora foglalkozik a problémánkkal. Később feltesszük a linket, ha valaki lemaradna róla...
Az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat, és jogelődjei már öt éve foglalkoznak szociális szolgáltatásokkal. Korábban jelzőrendszeres házi segítségnyújtással, 2008. decemberétől pedig házi segítségnyújtással is. Utóbbi szolgáltatást egy jogszabály tette kötelezővé a…..
Ahogy ígértük. Megkaptuk az engedélyt és dokumentumot. Az Egyháztól érkezett, változatlan formában tesszük fel, ahogy ígértük.Elnézést mindenkitől aki nagyon várja a mai nap eredményét. Most értem vissza az irodába egy kistérségi megbeszélésről és én sem tudom még, hogy…..
 Forgatott ma a TV2 stábja. Úgy tudjuk, hogy az esti tényekben (18:30) leszünk benne. Riportot készítettek gondozókkal, gondozottakkal és Beával is. Ez a bejegyzés is megjelent: tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-11-02-szeretetszolgalat Benne voltunk. Szerintem egy korrekt…..
Ma kaptuk a hírt, hogy a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztálya ismeretlen Tettes ellen elrendelte a nyomozást. Ezt is megéltük. Most kiderül, hogy lehet-e igaza annak, aki nincs magas beosztásban és a saját igazát szeretné. Vajon…..
G. Beatrix 2009.11.03 19:44:50
Kedves Mindenki!

Amit személy szerint az állítólagos okirathamisítási ügyről tudok:

Amikor a fenntartóváltás megtörtént az egyház egy érvényes, jogerős bejegyzési dokumentummal rendelkezett (ezt természetesen az ügyvédeink és az engedélyező szerv is vizsgálta)
Később, már jóval a fenntartóváltást követően J.S. (horvát állampolgár), önmagát az egyház képviselőjeként igazolva megjelent a Kaposvári Bíróságon, az egyház törlését kérte, amit dokumentumokkal támasztott alá.
A Kaposvári Bíróság vizsgálta a beadványát, plusz iratokat kért be, majd elutasította a kérését az alábbiakra hivatkozva: J.S.-ről a vizsgálat során kiderült, hogy nem is képviselője az egyháznak, valamint az általa benyújtott dokumentumok érvénytelenek.

Ezek után J.S. az ügyészségen is feljelentést tett. Nem tudom, mindenki követte e. Az az ember, aki magát hamisan igazolta a bíróságon és hamis dokumentumokat nyújtott be. Ő a mi feljelentőnk.

Tehát az ügyészséghez fordult, a következőkkel: Ő azt hallotta, szóbeszéd alapján, hogy valami nem volt rendben az egyház alapításánál. Ejha!!!!!!!

Az egyház alapítási szabályai Magyarországon: Minimum 100 fő együttesen kinyilatkoztatja, hogy Ők xy vallási témában egyetértenek, erre egyházat hoznak létre, amit így és így hívnak, szabályoznak, stb.
A Horvátországi Magyar Református Egyház magyarországi alapításánál több mint 160 fő gyűlt össze, akik ezt így gondolták. Részben magyar, részben horvát állampolgárok.
Az alapítási ceremóniáról részletes videofelvétel készült. A jelen lévők misét hallgattak, megtárgyalták az egyház fő elveit, majd aláírásukkal igazolták szándékukat.

Az aláíróíven (ezt személy szerint láttam) minden oldal tetején pár sorban össze van foglalva, hogy itt egy egyházalapítás történik, stb. Na ezt a papírt írták alá. Erről felvétel készült. Én mosolygós embereket láttam, sehol egy nagykést senki torkán.
Ezek után J. S. a feljelentését azzal támasztotta alá, a szóbeszéd mellett, hogy 6 fő, horvát állampolgár nyilatkozott, hogy ők nem értették mit írnak alá. (mindannyian szerepelnek a filmen)

Noshát, szerintem ez a történet olyan távolságra van az okirathamisítástól, mint a MÁK a korrekt eljárástól.

Lássuk be, ha bárki aláír egy NEM ÜRES, hanem összefoglalóval megírt dokumentumot, az ugye vagdalkozhat azzal, hogy jaj, nem is értette, de
1. ha azt az öt sort nem értette, szerintem helyeztesse magát gondnokság alá, mert olyan egyszerűen megfogalmazott dokumentum, hogy egy 12 éves gyerek értené.
2. ha bárki ezzel megy a bankhoz, eltörlik a hitelét? mert bocs, azt hitte, az nem arról szól, hogy vissza kell adni?
Nemár...
Az ügyészségi vizsgálat egyetlen szépséghibája, hogy mivel a feljelentők horvát állampolgárok, a magyar hatóságok lehetőségei igen korlátozottak. Megkeresték őket. Maguktól nem hajlandóak szóban megerősíteni a vallomásukat (hát nem furcsa??????) mert ők félnek a magyar rendőröktől (Ugyanmár....), viszont amíg ez nem történik meg, tudják nyújtani, ezt az okirathamisítási ügyet, ami lássuk be, csak arra jó, hogy a MÁK tudjon ilyen leveleket válaszolni, vagy a PM ezzel takarózni.
Ezer munkavállalót nem véd meg a magyar állam egy külföldi állampolgár vádjaival szemben, aki egyszer már bizonyította, hogy csalással próbálkozik.
És ami még kérdés lehet. Igen, telefonon felhívtam J.S.-t, aki arról tájékoztatott, márpedig Ő nem kedveli Püspök urat, évek óta személyes ellentétek vannak köztük (ezt nem fejtette ki). És 20.000 ellátott, 1.000 munkavállaló? "Minden háborúnak vannak áldozatai" így a válasza.
Lehet, lehet, hogy bármelyikünknek rohangászik egy félőrült ellensége a világban, akiről talán nem is tud. De hogy adott esetben a magyar állam 1.000 munkavállalót nem véd meg tőle...
Hát ezt ítéljék meg Önök.
Az egyház alapításával, és a feljelentéssel kapcsolatos dokumentumokat igyekszünk még a mai nap folyamán feltölteni.
Amikor a fenntartóváltás megtörtént az egyház egy érvényes, jogerős bejegyzési dokumentummal rendelkezett (ezt természetesen az ügyvédeink és az engedélyező szerv is vizsgálta) Később, már jóval a fenntartóváltást követően J.S. (horvát állampolgár), önmagát az egyház…..
Tudomásunk szerint a mai nap folyamán a Parlament Szociális Bizottsága tárgyalta az Alvinczi Péter Szeretetszolgálat ügyét. Úgy értesültünk, hogy szociális szakmai oldalról mindenki támogatta a normatíva azonnali kiutalását. Egyedüliként ellenzékben a Pénzügyminisztérium…..
Ma újabb hírekkel gazdagodtunk. Minden nap azt hiszem, hogy ennél alább már nem adhatjuk. De mégis.... Hírek: A Szociális Minisztérium a mai megkeresésekre azt nyilatkozta, hogy nem érti a finanszírozás elakadását és azon dolgozik, hogy rendeződjön. Továbbra sem értem, hogy mi…..
G. Beatrix 2009.11.02 15:17:29
Kedves Zöldszegfű!
Köszönjük, hogy érdekeltségek nélkül is figyelmet szentel a problémánknak, de én is hozzátennék pár dolgot az előttem szólók véleményéhez. Kötelezően ellátandó állami (önkormányzati) feladat. Így definiált a házi segítségnyújtás. Ezt elláthatja önkormányzat, civil, vagy egyházi fenntartó. Jogszabályok határozzák meg, hogyan, miként, és ezért az állam mennyit kell, hogy fizessen. Ez ma Magyarországon a törvény. Persze az is egy hozzáállás, hogy "aki ma Magyarországon állami feladatokba energiát, és pénzt fektet, megérdemli, hogy így járjon, mint maguk" egy minisztériumi köztisztviselő arany érvényű mondata. Hát lehet, hogy így van, de ez elég nagy szegénységi bizonyítvány. Az államra, és ezen keresztül az országra nézve is. Ne csináljunk úgy, mint ha az Alvinczi Szeretetszolgálat lenne az egyetlen, aki ilyen szolgáltatásokat végez ma Magyarországon. Mert nem az. Vannak, akiket kiemelten pozitív megítélést kapnak, amellett, hogy bizton mondhatom, egy elégedettségi felmérés (egy pártatlan) csodákra világítana rá. Nem értem, mit kéne látniuk, hogy mit tegyünk még le az asztalra?????? Ugyan, ugyan. Az elmúlt öt évben elég sok mindent sikerült úgy érzem letenni. És tudja mit? Minél sikeresebb volt a szolgáltatás, annál nagyobb volt az ellenállás. Mert ma Magyarországon jól csinálni valamit nem divat. Biztosan van abban valami, hogy mi ennyi ellátottat gondozunk. Ja! Munka! Nem kevés!!! De hát a dögöljön meg a szomszéd tehene országában élünk, úgyhogy ez jutott.
Az idősek 5000 forintjához pedig annyit tennék hozzá, hogy pár száz fős kis falvakban nem az a réteg él. Ha valóban Pesti, és bemenne egy két ilyen településre, vagy házba... hát lehet, hogy azt gondolná, ez nem is ugyanaz az ország.... vagy földrész.