Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avril50

34 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Válni nem jó. Elvált, gyerekeket nevelő nőként – is – mondom: válni nem jó. Nem jó, mert véglegesíti azt, hogy tényleg vége a szerelemnek, vége a közös életnek, vége az együtt ébredéseknek, kávézásoknak, kirándulásoknak, hülyüléseknek, mindennek, ami közös.Egyet…..
Azon a héten, amikor Conchita Wurst kiakasztotta a Magyarok Világszövetségét egy párhuzamos univerzumban, éppen azzal küzdöttem, hogy megfejtsem, mennyire viselkedek úgy, mint egy nő.  Annak ellenére, hogy tuti biztos vagyok benne, hogy 200 év múlva, amikor bár még a szociológusok…..
De azért, aki valami csodát szeretne látni itt a Balti tengernél, az inkább kompozzon át Klaipédából a Kur-földnyelvre. Ez a fura természeti képződmény egy hosszú, 98 kilométeres és igen keskeny, 600-2000 méter! félsziget. Az egész fehér homokból áll, amit a tenger sodort oda…..
Most, hogy kelet-északi küldetésem a végéhez közeledik, rájöttem, hogy rengeteg helyen nem jártam, ahová pedig el akartam menni, ráadásul ahová elmentem, arról sem mindig írtam. Igyekszem bepótolni hát, amit lehet. Az a probléma, hogy miképpen ipar nélkül félkarú óriás a…..
Itt kelet-északon hirtelen megint télutóra utaló időjárás lett. Hétfőn 3 fokra lehűlt a levegő, és délutánra is csak 5 fokig emelkedett. A nagyon hülyék (én) nem vették komolyan az előrejelzéseseket, meg a saját erkélyükön tapasztalható farkasordító hideget, így tavaszi…..
Mióta itt, kelet-északon is tavasz van, csupa móka és kacagás az élet. Most élvezhetem ki igazán, a kertvárosi életet, mivel fű, fa, virág egyaránt virít. Így én sírdogálva járok az utcákon, mert lényegében mindegyikre allergiás vagyok. Ha két orrfújás között véletlenül…..
A szociológus, ha turista sem bújhat ki a bőréből. Én legalábbis mindig igyekszem olyasmit is megnézni és fényképezni, ami többet árul el egy országról, meg az ott élőkről, mint bármelyik nevezetesség. Jöjjön hát egy kis válogatás ezekből. Persze még mindig Koppenhága,…..
Komolyan mondom, rég éltem már át kultúrsokkot. Elég tapasztalt utazónak tartom magam, legalábbis Európában, de itt Koppenhágában félóránként elkap valami fura érzés, ami csodálkozás, bámulat, irigység és valami fura otthonosság elegye. (Lehet, hogy őseim valójában dán…..
Az úgy volt, hogy nálunk a csütörtök és a nagypéntek is ünnep, már ami a munkaszünetet illeti. Úgy gondoltam hát, hogy keresek a környéken egy kevésbé vallásos országot és meglátogatom ebből az alkalomból. A választás Dániára és Koppenhágára esett, ami több szempontból…..
A Keresztek hegye valójában egy vagy (nehéz megállapítani) több domb. Egy hatalmas mező közepén áll, jobbról egy patak, balról egy országút határolja. Az országút túloldalán szépen felszántva a föld, hamarosan kikel a kukorica vagy a grecska (hajdina), vagy amit éppen itt…..
Természetesen ma is folytatódott a Kazimir napi vásár. Kiderült, hogy a dolog még durvább, mert a Katedrális téren nem ér véget, hanem kétfelé ágazva újabb kilométereken át tart. Nagyon kiváló dolgokat árulnak, ezért úgy döntöttem, most képeket teszek fel, hogy ti is…..
Városunk védőszentje, szent Kazimir (magyarul Kázmér, de az sokkal hülyébben hangzik) március 4-én ünnepelte a neve napját. Ennek örömére ezen a hétvégén óriási Kazimir napok tartatnak Vilnius belvárosában. Sajnos ezt nem az én tiszteletemre találták ki, de úgy is tetszik,…..
Régen nem írtam, mert valójában nagyon egyformán telnek a napok. A hétvégére meg is fogalmazódott bennem, hogy ami a leginkább nyomasztó dolog itt, az az egyhangúság. Valószínűleg szerencsém volt egész életemben, hogy nem kellett olyan munkahelyen dolgoznom, ahol minden nap…..
Jó lenne hívőnek lenni, de eddig minden vallás a gonosz arcát mutatta meg nekem. Jó lenne alkoholistának lenni, de sajnos ismerem a másnapot és a végét is. Jó lenne kicsit butábbnak lenni, de nem tudok visszavenni. Jó lenne kicsit okosabbnak lenni, de amit eddig nem gyűjtöttem be,…..
A héten leginkább szorgosan dolgoztunk, mint apró fogaskerekek a nagy gépezetben. Néha csikorogtunk, akadoztunk, akkor jól pofán öntöttek egy kis olajjal és már ment is tovább minden rendesen. Ha valaki némi elégedetlenséget próbál soraimból kiolvasni, nem nagyon téved. A sok…..
Amikor már tudtam, hogy itt töltöm a telet, persze mindenfélét elolvastam. Megtudtam tehát időben, hogy errefelé igen hideg a tél és a mínusz 20 fok még a normális kategórián belül van. Mivel mindenre azt mondják, hogy fejben dől el, úgy döntöttem, ez nekem kutyafüle, én nem…..
Sokan kérdezik, hogy a munkán és a vacogáson kívül mivel töltöm itt az időmet. Nos, többek között egyik régi vágyamat valósítom meg: edzőterembe járok. Mondhatom, remek érzés. Nem csupán a kondíciójavulás, de az élettapasztalat miatt is. Elnézést azoktól, akik gyakorlott…..
Ebben a lakásban az a csodálatos, hogy ha süt a nap, a konyhától a hálószobán át a nappaliig körbe jár. Ilyen volt a hétvégén a lakás. Nagyon jól éreztem magam benne! Felhívom a figyelmet, hogy az eddig megmutathatatlan hálószoba is megmutathatóvá vált. ..
A szobákban aggodalmasan hajolnak az íróasztalok fölé a munkatársak, a folyosókon sápadt arccal sietnek és minden sarokban értekezlet van. Még mindig nehezen látom át a rendszert, mert miközben idei, pár hónap múlva megjelentetendő anyagokon dolgozunk, még mindig és már megint a…..
Hamarosan (talán a hétvégén) írok rendes blogbejegyzést is, de az a helyzet, hogy nagyon beindult a munka. Nem is tudom pontosan, hogy éppen mihez szólok hozzá, és miről próbálok valami okosat kitalálni, mert - sajnos vagy szerencsére - minden mindennel összefügg.  A…..
Ez a hét Dmitri Hvorostovsky jegyében telt. Aki még nem tudná, orosz operaénekes ő, baritonista, egészen jó helyeken szokott fellépni a világ operaszínpadain és mindehhez nagyon jó pasi. Rajongásom iránta régi keletű, még ha egyoldalú is. Együtt öregedtünk, ő is elhagyta már…..
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Avril50 2014.01.04 20:18:46
KORIPÁLYÁN:  Ivett: Eszti csináljuk egy fényképet, nálad van a mobilod?  Eszti: Nincs, de azzal nem is nagyon lehet.  Ivett: A francba az enyém meg a táskámban van a ruhatárban. Akkor kikérem, mert még van 10 percünk, addig tudunk csinálni. (Elindulunk a ruhatárhoz). Elnézést,…..
Avril50 2014.01.03 22:51:23
A mai évkezdő, sötét, álmos, lehangoló napon két szundikálás között megvilágosodásom támadt. Minden irodában áll egy doboz, ebbe dobjuk a papírhulladékot. A takarítónő rendszeresen kiüríti és a tartalmát elviszi a megfelelő szelektív gyűjtőhelyre. Én ma rájöttem, hogy…..
Avril50 2014.01.03 21:23:34
@Vidor Ágnes: Sajnos komoly mennyiség fogyott a vodkából ma este, szóval jól jött! Köszönöm!
Az angyalkák mellett megjelentek az ördögök is nálunk. Tegnap reggelre az összes iroda (mármint azoké, akik angyalkáznak) tele lett kéretlen díszekkel. Volt, akinek több guriga wc papír lógott a lámpáiról, mások szilveszteri szerpentint kaptak. Az én íróasztalom így nézett…..