Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gaTTeros

50 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg ideigkenesnek készült, de már több mint 10 éve ideiglenes......és közben folyton fejlődik..... A technikában eléggé keverednek a profi és az amatőr megoldások, ugyanúgy mint a kép és videó technikában. Ezt a videót eredetileg próbának szántam egyrészt a felvételi eszközök és módok…..
vasuTTamblog Az útépítés 2020.06.13 23:36:40
A  készülés egyes fázisa forditott sorrendben..
Még nem a végleges verzió. Teljesen egyedi mert  a kereskedelemben kaphatók nem voltak jól beépithetők... Na ez lett belőle...  :-)   Majd még készül hozzá egy földút is.... csak még nem találtam ki hogy hogyan legyen....  Az átjáró részt meg le fogom öregíteni..... na majd kitalálom…..
vasuTTamblog Megnyitott a sörkert! 2020.05.26 11:33:15
A kocsmáros és a csapos már dolgozik, a vendégek még nem érkeztek meg.  De fognak jönni!!! :-)       Vendégek és egyebek. Pl. vezérlőpult.....  Megjöttek a vendégek!     ..
Teszt video SQ13-as kamera WIFI-vel a telefonra......
Ez az első teszt az SQ13-as mini kamerával készült. Még nem micro SD kártyára, hanem WIFI-n keresztüli streammel a mobiltelefonra és ott lett rögzítve. Ezért a felbontás nem lett HD minőségű. Sajnos az akció kamera hangot nem vesz fel... :-(...  Kipróbáltam már az SD kártyára történő felvételt is.…..
vasuTTamblog Újabb makrofotók 2020.04.16 22:22:54
Karanténban kicsit fotózgattam..... a témák már biztosan ismerősek...... :-)  ..
vasuTTamblog Téma: weekend 2018.04.21 11:17:39
Ez lett belőle. További folytatás még következik! :-)  ..
     ..
Elegendő idő hiányában nagyon lassan haladgatok csak az építgetéssel, de az alábbi témák kidolgozásából van valami minimásli előre haladás: Tűz van a panelházban: Elkészültek a tűzoltó autók világításai, beépítésre került a tűz effekt. Megjöttek és elhelyezésre…..
A téma: Apáék javítják a Trabantot a garázsban. A képeken a mini dioráma építésének különböző fázisai látszanak. A méretarány természetesen TT azaz 1:120. A garázsban LED-es világítás és hegesztési effekt generátor is beépítésre került. A külső lámpa…..
Jól látható hogy milyen "témakörök" lettek azaz lesznek részletesebben kialakitva. Állomások Hidak Alagút Közlekedés Tűzoltók Bevásárlás Árurakodó Kertészet Aratás Vasutüzemi kiszolgálás Lehet még lesz több téma is. Az egyes témák kidolgozásának elvei…..
Elég régen nem írtam ebbe a blogba, mert sem időm sem kedvem nem nagyon volt. De azért az élet semmilyen téren nem állt meg, és sokat változott a helyzet az én TT modellezésemben is. Azért néha amikor volt kis időm akkor foglalkoztam ezzel a kérdéssel is. A gyűjteméynem tovább…..
Sajnos a gépem egy FUJITSU A180-as még makró üzemmódban is elég korlátos, de próbálgatom, hogy mit lehet…..
"Természetesen" digitális kapcsolásról van szó.Hozzávalók :12V-os egyenáramú LED szalagCsikos féle funkció dekóderVezetékek, pillanatragasztó, öntapadós TESA szalag0.2 mm-es rugóbronz lemez áramszedőnekszerszámok, dekóder teszter (ua. mint BR 642 bejegyzésben…..
szólj hozzá: Martrain asztala Gödöllő I...
vasuTTamblog Ez tetszik nekem! 2012.01.29 17:31:00
A jövő generáció is fog vasútmodellezni!  Remélem! :-) Ez valami csodálatos! ..
Egyszerre több "projektet" is éltetek bár igy lehet lassabban haladok.A BR 642 után most az alábbiakon dolgozom:1. Tillig Y kocsik világításnak megoldása LED szalaggal és Csikos féle funkció dekóderrel.    (3-as fázisban van)2. TILLIG ICE-1…..