Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babek

832 bejegyzést írt és 303 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Picur és Pöttöm blogja Spleen 2020.12.18 22:07:58
Picur 10 évesen még leül velünk társasozni, de már feltűnően unja, néha forgatja a szemét és alig odafigyelve dob. Kivéve persze, amikor az ajándék kereséshez érünk (ebben), mert akkor elfelejti, hogy unja és elkezd keresni, örül a megtalált ajándéknak... majd vállat vonva tovább adja a kockát... ..
A Kicsi is már nagylány, magas, szép, mosolygós, komoly és a Harry Potter első kötetét is olvasta ismeri... DE azért ma este, amikor a Konyhafőnök döntőjét néztük a tévében, egy ponton elrohant a szobájába, előhozta az összes főzős játékát és vadul kevergetni kezdett valamit a műanyag lábosban :-)…..
A gyerekeim szerintem azt hiszik, hogy a nagycsalád az olyan mint egy társasház. Igazából nem is állnak messze a valóságtól, ma például mindannyian a lépcsőházban találkoztunk, babáztunk (élő, gyönyörű, kékszemű, szőke kicsi lánnyal), kutyáztunk, majd a lányok elmentek szomszédolni. Mondjuk előtte…..
Ezt mondta Laci, a Nyitott Műhely vezetője, tulajdonosa, üzemeltetője és szakácsa a táborról, ahol Picur az elmúlt hetet töltötte. Az utolsó napon ugyanis kiállítást tartottak az elkészült művekből a szülőknek és érdeklődőknek a műhelyben, ahol így pár elképedt szülő és néhány bőnadrágos,…..
Picur a táborban délelőtt drámajátékokat játszott, délután meg kézműveskedett ("a saját világunkat építettük meg, modellekkel és én a Roxfortot építettem!"), Pöttöm egész nap tornázott, én meg dolgoztam (és végre nyugodtan beszélgettem telefonon!). Szuper napja volt mindenkinek...
Picur és Pöttöm blogja Vége 2020.08.24 01:24:23
Hazaköltöztünk, vége, még két tábor (1-1 igazából) és iskola is lesz, de ez mellékes, mert ma reggel bepakoltam mindent (ami befért a bőröndbe) és hazajöttünk. Ez a rossz hír.  A jó hír, hogy jó volt, nagyon jó volt idén is a nyár, a lányok szerint annyi mindent csináltunk! És tényleg mindig…..
Picur és Pöttöm blogja Matek 2020.08.02 13:16:19
2 gyerek + 2 gyerek = káosz Szerintem nem kétszer, hanem négyszer annyit beszélnek, mindenhol ott vannak és egyszerre mindent akarnak tudni és csinálni. Két nap alatt kipakolták a sufnit, ellopták a fél háztartást (gyanítom, a sufniban kötött ki minden), kiették a Terasz csirkefalatok-készleteit és…..
Esik az eső, ezért minden lelkiismeretfurdalás nélkül tudunk itthon kuksolni és okosan és tartalmasan eltölteni időnket tévézni. Eljött tehát a tini rom-comok ideje,  a régi klasszikusok mellé (Grease) most felsorakoztak az újabbak is (Kissing Booth, Tall Girl és hát, nekem a High School Musical is…..
Picur és Pöttöm blogja Csinibaba 2020.07.18 18:17:18
"És akkor az Örs motorcsónakkal kihúzott a nádasból."   "Anya, nekem a szárazföldön már nagyon megy a fordulás!" "Az Örs azt mondta, hogy perdülni nagyon veszélyes, ezért azt csak véletlenül csináljuk." "Láttuk, hogy a szomszéd táborban felborult egy hajó. Nekünk erre van a nádas."  ..
Picur és Pöttöm blogja Feedback 2020.06.26 21:03:53
10 illetve közel 8 év után sem tudom olyan jól összefoglalni gyermekeim természetének lényegét, mint ahogy azt ma osztálytársaink anyukája tette (miután a gyerekek öt napig vele nyaraltak): "Jólneveltek és aranyosak voltak a gyerekek, jöhetnek bármikor, öröm velük lenni. Pöttöm nehezen szabadult…..
Picur és Pöttöm blogja 10 2020.06.20 10:36:00
Tíz éves lett, megint nőtt, kívül és belül is, jót tett neki a karantén, szereti ezt a bekuckózós-biztonságos fészek életet. Fő tevékenységét tekintve olvas, olvas és olvas, egészen varázslatos világokban él, a mese és a valóság teljesen átjárható még, az erdőben koboldokat lát, az osztálytársai…..
Picur és Pöttöm blogja Part 2020.06.02 16:34:56
Öröm, boldogság..
Elszórtam dolgokat helyekre.    Frissítés: néhol kikeltek...
Én sok mindent bírok, a digitális oktatást is, mind a két oldalán álltam/állok (vagy ülök, vagy főzök mikor mit), szerintem nagy a teherbírásom de este FÉL TÍZKOR a KÖRNYEZET házitól nagyon mufurc leszek.  - Anya! Nem. - igen, Kicsim? - Tudsz segíteni: Nem. - Miben Kicsim? - A környezet…..
Picur a felső emeletről Skype chaten beszélget velem. Éppen egy "facepalm" emojit kaptam, ami tapasztalatom szerint semmi jót nem jelent (élőben ez egy bosszús-ingerült "De, Anya!" kiáltással egyenlő, kb.), persze ki tudja.   Nem is tudom, hogy mit gondoljak.....
Picur és Pöttöm blogja NEM 2020.05.20 13:51:27
Nem és nem. Nem akarok visszamenni az iskolába. Mármint Budapestre. Mármint családostul (egyedül az más, az buli, nem pedig mókuskerék). A Való Világba. Esetleg egy vizsgáztatásra bemegyek, ha muszáj, de reggel 8-ra iskolába? Ne már! Most, amikor elültettük a paradicsompalántákat? Pirosodik az…..
Picur és Pöttöm blogja Titkunk 2020.05.17 21:07:07
Ültetünk a kertben, Pöttöm segít és közben magyaráz a nővérének: "Látod, most Anyu ásott egy nagy gödröt, ezt feltöltöttük fekete földdel, aztán jön a palánta és nézd, a végén az Anyu vissza fogja seperni rá a kiásott földet! Te ezt tudtad? Visszarakja rá a földet, hogy elrejtse! HOGY SENKI SE…..
Ma este házi bodzaszörpöt isznak a gyermekeim, a házi túrós pite mellé¹. Nesze Neked, Bartos Erika!   ¹"Anya, te ezt most a kezeddel gyúrod? Ez igazán régimódi lesz!"..
Picur és Pöttöm blogja Idill(i) 2020.05.15 19:37:00
Pöttömék éppen a családot tanulják magyarból, igazi kihívás ez nekem, olyan témákról kell beszélnünk mint apa és anya foglalkozása, nagyszülők és családi munkamegosztás (azmiaz?). Mindenhol édesanya és édesapa szerepel, meg néhány magasztos gondolat - "Másold le a füzetedbe: A jó kisgyermek szót…..
Picur és Pöttöm blogja Jóságok 2020.05.07 18:48:59
A karantén legnagyobb nyeresége nálunk az egészségünk: egészségesek, fittek és szépek vagyunk. Na jó, nem. De azért egy kicsit igen. A lányok egészen sokat mozognak, mostanáig rendszeresen tornáztak reggelente, mert egy videótárban hetente kaptak új gyerektornát - általában gerinc- és lúdtalp…..
Nézzetek bele életünkbe (a képre kattintva megnyílik a galéria):      ..
furulyaóráról.  - Döm, dödöm - dörmögi a tanár a viberen.  Picur koncentrálva hallgatja, majd furulyázik valami gyönyörűséges dallamot. - Nagyon szép, most legyen úgy, hogy összekötöd! - mondja a tanár (aki egyébként egy napos teraszon ülve hallgatja). Picur TELJESEN MÁSKÉPP furulyázza ugyanazt…..
Maczkó végtelen emberismeretről tett tanulságot, amikor mély egyszerűséggel beparkolt a bejáróra a kocsijával, így fizikailag is megakadályozva Édesapám kitörését a házi fogságból karanténból. Apukám az első napokban még felemlegette, hogy szívesen lemegy a piacra helyettünk vagy elszalad a boltba…..