Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maci74

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk és egyben autóm megvásárlója totálkárosra törte a Subaru Forestert. Ennek a történetét meséli el, okulásképp mindazoknak, akik azt hiszeik, nekik mindent lehet. Kapnak a belső sávban szöttyögők is. Az ominózus napot megelőző három éjszaka igen rövid volt, a…..
maci74 2009.10.22 09:11:32
A cikk jó szerintem is. Nehéz az önkritikát gyakorolni, főleg nyilvánosan, amiért külön dicséretet érdemel.

Amit tett, azon lehet vitatkozni, ahogy a kommenteket nézve meg is tettük. Megszegte a KRESZ-t? Igen. H..lye volt? Igen. Beismerte? Igen. És ez a legnehezebb. Ha szerencsénk van, akkor pár embert észhez térít a cikk, és a józan ész szerint, a KRESZ-t betartva fog közlekedni.

Sokan vagyunk, akik közlekedünk az úton, és "szinte" mindenki azt hiszi, hogy Ő nagyon jó vezető, és ez nem történhet meg vele. Van aki a "kisbuszos" csoporthoz, van aki a "Subarus" csoporthoz tartozik viselkedésben az úton. És van egy harmadik is, aki a józan ész szerint vezet, mert holnap is autóba szeretne ülni úgy, hogy a jogosítványa a zsebében van, és ép bőrrel haza szeretne érni a családjához. Én magamat a harmadikba sorolom. Csak 200.000 km van a hátam mögött, és tudom, hogy vészhelyzetben, nagy sebességnél nem biztos, hogy meg tudom oldani a helyzetet. Emiatt maradok a külső sávban 90-110 között. Egyszer előztem én is jobbról az M7-esen (háromsávos részen) a külső sávban, bár én ott is voltam végig, előttem senki nem volt, 110-el mentem, a középsőben 100-al ment egy másik autó, a belső sávban pedig mentek a "130-asok".
Az M3-as Budapest-Gyöngyös szakaszán tapasztalatom szerint vagy 90-el, vagy 150-el lehet menni. Gyöngyösig én 90-el poroszkálok, utána már ritkul annyit, hogy lehet egy nyugodt, saját tempót utazni. De egyszer mindenképpen megállok pihenni ezen a szakaszon!
Az autóm csak 140-ig hajtható(bár tud többet is), de nem érdemes...
Ajka-Miskolc 140-el 6,5 óra; 90-110-el 5 óra. Hogy miért? mert ott van közte Budapest. Ha szerencséd van átsuhansz, ha nincs, csak araszolsz! Ja meg nálam a fogyasztás is kevesebb volt 90-110-nél ezen a távon, vagy 10 literrel több benzinem maradt.

A lényeg, gondolkodjunk el azon, hogyan kéne viselkedni az úton. Mert otthon vár valaki...