Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magic kefír

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két vendégség közt gyorsan befejezzük azt, amit pár napja elkezdtünk és lezárjuk a kedélyesen hullámzó francia liga első felét. A lényeg, hogy - hála a Vélodrome és a Gerland lelkes vendégeinek - gyakorlatilag féltávnál eldőlt a bajnokság. És még mielőtt feltűnne a…..
magic kefír 2009.12.26 14:05:19
December 26-27-én - ahogy megszokhattuk már - teljes fordulót rendeznek az angol bajnokságban. Természetesen, most is poszttal kedveskedünk hűséges olvasóinknak. Annyit mindenképpen ígérhetünk, hogy a tíz meccs elé tett szösszeneteink egyetlen bejgli, szaloncukor, halászlé,…..
A naptári év utolsó fordulója után óhatatlanul némi számvetést készít az ember. Történik ez annak ellenére, hogy a spanyol bajnokság csak az ünnepek idején szünetel, és az újesztendő első hétvégéjén már folytatódnak is a küzdelmek. Természetesen mindenki azt latolgatja,…..
magic kefír 2009.12.26 13:57:59
@ferenck: @krysal: hihetetlen, egyszer valaki egy messzi, messzi galaxisban kitalálta, hogy Bede ért a focihoz, aztán elterjedt. Gegparádé az ember, pofába vágott torták rémlenek fel a szemem előtt, ha Bede és a foci viszonyáról hallok. Azt sem bírta megjegyezni vagy egy évig, hogy a Villarreal az KÉT ERR, fel lehet lapozni a kezdeti bejegyzéseket az NST-n.
Egyes csatornák mai műsorát nézve a jóisten se mondaná meg, hogy nem egy teljesen közönséges csütörtök van. Vagyis szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor a tévék egységesen szívmelengető darabokkal készültek december 24-ére, végképp kiborítva azokat, akik…..
Rangadó rangadót követ a spanyol bajnokság hétvégi, 14. fordulójában. Lesz városi derbi, dobogósok közötti párharc, alsóházi-kiesőhelyről elmozduló célzatú és olyan is, amely két többre hivatott csapat között zajlik, akik a táblázat első harmadába igyekeznek. Szóval…..
magic kefír 2009.12.16 11:21:28
@rizla: Bede Mártonnak ötlete, elképzelése, de még egy halvány gondolatfoszlánya sincs a futballról, az is teljesen jellemző, hogy barca drukker, mint sokan, aki életükben nem rúgtak még labdába, de hát Barca, hhhhű, meg háááá, asssztakurva, öcsém, emmá döfi.

Ez persze nem a Barca kritikája, viszont a teljesen dilettáns, anti-anti-anti sportembert megtestesítő Bede karikatúra úrnak annál inkább.
magic kefír 2009.12.16 14:41:03
@rizla: a kutyám is szokott focizni, csak közben mindent lever a lakásban :) Bár konkrétan nem láttam, de el tudom képzelni mindeki Marciját csukában, röhej.

Nekem nem rémlik, hogy akár egy eredeti gondolatot is olvastam volna, de ez minden bizonnyal túlzás.

Bedének inkább helyismerete van a spanyol futballal kapcsolatban, mint bármi más, panchónak meg sokkal komolyabb rálátása volt a spanyol focira, és annak összefüggéseire, még ha néha unalmasan is mantrázott dolgokat, nekem hiányzik. Bár semmiképp sem akarom pancho vs bede vonalra hegyezni.
magic kefír 2009.12.16 14:42:55
@Csöncsön: nem, mint ahogy arra sincs garancia, hogy ha tehetségtelen voltál szinésznek, akkor majd jó kritikus leszel :)
  Egy olyan focis témát fejtett ki nekünk Magyarnaba teljesen önként, amire bár már én is jó régen szemet vetettem, tapasztalat híján nem mertem belevágni. Ugye mindenkinek megvan a sörreklámokban oly' szívesen ábrázolt, a játék öröméért összeálló, csetlő-botló,…..
magic kefír 2009.12.15 10:32:42
@Magyarnaba: előre szólok, ha valaki fociról ír, ott magas a mérce, nem vagyok bérkötekedő.

1) 'vakmerő robinzonád' nem létezik, nincs ilyen játékhelyzet, nincs ilyen szóösszetétel.

2) lassú labdák leírására senki nem használja a 'kúszó' kifejezést.

3) "Sajátos szokása, hogy támadásoknál, ha ordító gólhelyzetben luftot rúg, rossz passzt ad vagy elveszti a labdát, megáll és hangosan szidja magát." ez fasza, életszerű

4) A csapat tagjai közül ő az, aki mindegyik focin ott van, előírásosan és szertartásosan melegít be, aztán áhítattal veszi fel játék előtt a juventusos Zidane-mezt - ez viszont baromság

5) "Szerelése kinyúlt (vagy trendin annak látszó), sok becsúszást megért márkás rövidgatya, hasonló póló és erősen elhasznált cipő." - nincs ilyen típus, kinyúlt rövidgatya, mivan? ráadásul sok becsúszást megélt, és nem megért, nem mintha kispályán becsúszkálnának az emberek. nem, még bulifocisták, sem.

folytathatnám, de gondolom ennyi is elég, hogy átjöjjön, mire gondoltam, mikor azt írtam, gyenge a poszt, hiteltelen.ha nem foci lenne, nem izgatna, de így idegesítő.
magic kefír 2009.12.15 11:03:20
@Modor Tibi: az.

@cd-r: és akkor majd jobb/igazabb lesz a poszt?

Vazz, a modoros meg a szlengblog közössége, úgy viselkedik, mintha ők lennének a blog.hu kiválasztott népe. Egymás hülyeségének tapsolni a komcsik is tudtak.

Mindkét blog fasza amúgy, de nehogymár én kérjek elnézést, mert most szóvá tettem, hogy hiteltelen, felületes, gyenge poszt született a kedvenc témám kapcsán.
magic kefír 2009.12.15 11:36:04
@Magyarnaba: a te mikroközösségedre lehet, h igaz, de ettől nem lesz általános érvényű.

A meghívást köszönöm, ha pesti lennék, ott lenne a helyem. Ha másra nem, egy kis lökdösődésre :)
Franciaország, és Zinedine Zidane. Illetve Zinedine Zidane, meg még néhány kékbe öltözött játékos, jó nagy adag mázli, és világbajnok Franciaország, méghozzá úgy, hogy valóban a világ legjobb csapatának is tűntek. 1998 hozott nekünk élő adásban ejakuláló holland…..
magic kefír 2009.12.06 17:44:27
@Nerazzurri: valahol azért igen szörnyű az is, hogy ezt neked azóta sem sikerült feldolgoznod.

Zidane is everything.
Varánusz Félhat 2009.12.01 08:00:00
A csapból is Benkő fene nagy vitézsége folyt tegnap. Kit dugott meg a legszínesebben fingó Faszművész? Editet vagy Andit, Andit vagy Editet? Netán mindkettőt? Nagytotálban, hmmm? Csak itt, csak most, csak nekünk tíz után tizennyolcas karikával? Médiatörténelmi pillanat? Renátó…..
Még mindig világméretű hisztéria övezi azt a tényt, hogy szabálytalan góllal tudta csak kiejteni Franciaország Írországot a 2010-es világbajnokság pótselejtezőiben. Bizonyára mindannyian hallottunk már a részletekről. A két meccs alapján döntetlenre végződött a…..
Utazás a tojáslabdák földjére: Bill Clinton és Diana Ross; ha kell–ha nem összeomló kapuk; nevek a mezeken és három pont a győzelemért; valamint (legalább) három zseni. Azaz: minden idők talán legjobb világbajnoksága (minden idők szinte biztosan legrosszabb döntőjével).…..
magic kefír 2009.11.29 15:22:18
@sporttárs: ha szar a sportdiplomáciánk, az a baj, ha jó, akkor azon kell nyávogni.

Puhl zseniálisan vezette a meccseket, most is ikon lehetne, ha nem... mindegy, ez most nem fontos.

Egyébként főleg egy mexikói ellenőr kedvelte, akinek sokat nyomott a szava, az olaszoknál marha jó fekvése lehetett a spanyol meccs után.

Az esetnek egyébként háttal állt, és bár bekerült a jegyzőkönyvbe, a fegyelmi bizottság felmentette, mert nem követett el helyezkedési hibát, hátra meg ne lásson már.

Szóval ha nem szakmai alapon került be, akkor kíváncsi lennék, mégis kinek kellett volna vezetni szerinted.

Azt mondjuk én is csodálom, hogy a posztból kimaradt.
Egy, csak egy legény volt talpon a vidéken; mindössze a Schalke mondhatja el, hogy három ponttal kényeztette a hazai drukkereket (vs. Hannover 2-0), és sunyi módon tovább futja a Horten 2-29-es lopakodó bombázóra hajazó szezonját, észrevétlenül stoppolják a dobogó legalsó fokát.…..
Négygólos vereség Hamburgban, négygólos vereség Isztambulban. A Honvédnak az elmúlt években nem volt szerencséje az európai kupákban: a még létező UEFA-ban a Hamburg elleni hazai döntetlen után szaladtak bele nagy vereségbe 2007-ben. Eltelt két év, ismét döntetlen itthon,…..
magic kefír 2009.11.27 19:21:30
@gyz: csatlakozom. külteleki mágus, külteleki stílus, de az stabilan.
Mármint, hogy miért is esett ki. Ennek a se íze, se bűze csapatnak semmi keresnivalója a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, és ugyanez elmondható a látottak alapján az Interről is, bár lényeges különbség, hogy utóbbi azért valószínűleg ott lesz. Az Arsenal is…..
magic kefír 2009.11.25 11:42:39
@T.F.E.: ezek szerint 'tudod, csak nem mondod meg?' :)

@zsakfos : eddig az évig nem volt vészes a helyzet, de most valóban alávágott a Poolnak, úgy istenigazából, főleg ezzel a bamba Aquilanival.

Rafát össze kellene gyúrnai SAF-fal, egyik edző, másik manager.
Balhé, az van. Hiszti, az van. Csempe a francba, az van. Meg persze kapitány-kérdés is van, nekünk ez a szemünk fénye; dehogyis Trianon, a szövetségi kapitány, az vesszen mindörökkön örökké. Erősen patthelyzet szaga van a dolognak, mert bár én is szívesen venném lajstromba…..
magic kefír 2009.11.16 23:48:49
@sammer6: ne is mondd :S

Sosem tudom eldönteni, hogy ki a 'legnagyobb ellensége' az utánpótlásnak; a szülő, vagy a szakmailag igénytelen utánpótlásklubok.

Ez alatt most nem azt értem, hogy bűnrosszak lennének, egyszerűen csak igénytelenek, jól van minden úgy, ahogy van. Semmi elhivatottság, semmi önképzés, semmi szakmaiság + már ez a közeg is nyírja egymást.

De - jobban meggondolva - bármennyire is hergelem magam, a szülők verhetetlenek :)

:(
Anna beküldéséről a Barta Zoltán Téhával jutott eszembe:A Discovery Travel & Livingen neztem a Miami Ink c. musort, amit ugy forditanak, hogy csak ramondjak a magyar szoveget, de a hatterben lehet hallani az eredeti hangot is. Ket vicces felreforditas is volt benne a multkor... az egyik,…..
magic kefír 2009.11.12 10:26:15
@BéLóg: nem kell hozzátenni, hogy talent, a köznyelv ezt pont így használja. Wow, you are a natural. Pont.
Persze, ha arra is ki akarsz térni, hogy miben, akkor van folytatás: Natural born killers

@xenuka: nem értem, minek szól bele, akinek szemmel láthatóan lövése nincs a témához.
Nulla pont, 5-14-es gólkülönbség, utolsó hely, de nincs veszve semmi, a Liverpoolt még így is el lehet kapni! Legalábbis az abakuszon ezt golyóztuk ki, és bár nem fogadnánk rá, de az első pontot mindenképpen meg lehet célozni, és igen is, tessék beleszólni a második helyért…..
magic kefír 2009.11.05 15:51:47
@szferi: ...Három gúnár kiabál,/napnyugatnak-támadatnak száll,/ Száll a kakukk fészkére,/ Ki lesz a kakukk vesztére? (Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére, fordította Bartos Tibor)
magic kefír 2009.11.05 22:11:24
@bedinger: maximalissimus egyet kell értenem. Klubcsapat igen, válogatott nem, amilyen vérgőzös angol meg olasz fanek vannak itt, az 'hazaiba' is ritkaság.
Tíz gerilla és egy táncosfiú, Menotti szőrös mellkasa, Tango-laszti, totális futball, veretlen bronzérmes, Törő és Nyilasi, a háttérben keményvonalas katonai diktatúra - ez nem lehet más, mint az 1978-as világbajnokság! A Radio Q-val közösen üzemeltetett világbajnoki sorozatunk…..
magic kefír 2009.11.05 15:39:59
@kroos: annyira idegesítő, hogy képtelen vagy odafigyelni a legalapvetőbb helyesírási szabályokra sem, nem használsz írásjeleket, és iszonyúan zavarosan fogalmazol.

A csapatodból 4 embernek sem bírtad helyesen leírni a nevét, ennyivel tiszteld már meg őket. Tudom, rohantál, én meg nyelvtannáci vagyok.

Fillol lenne az all time all-star kapus?
:meg van döbbenve:

Ennél már csak az viccesebb, hogy szted (vajon milyen alapon???) Puskás még magyarországon sincs a legjobb 10-ben (vagy 5-ben, már nem emlékszem) - de az világ-evör válogatottadban ott a helye. lol.
Az úgy volt, hogy öt-hat éve Sienában megismerkedtem Ümittel, aki Beşiktaş-szurkoló, és akkor eldőlt, hogy én egyszer megnézem őket, ott Isztambulban az Inönüben. Méghozzá, onnan, ahol a Çarşı szurkol - mondta nekem igen kedves olaszos kollégám, majd nekem szegezte a kérdést,…..
magic kefír 2009.11.02 14:05:26
@Csöncsön: na hallod, 150 évig etettük-itattuk őket, én is jó fej lennék :)
A legutóbbi BL-fordulóhoz hasonlóan bolond játéknapot rendeztek a Serie A-ban, alig volt olyan meccs, ahol a papírforma érvényesült volna. Most nem számoltuk ki, mennyit lehetett volna kaszálni az eredmények eltalálásával, de a Livorno római győzelme mellett biztosan jól fizetett a…..
magic kefír 2009.10.28 11:08:43
@magic kefír: viszont összesen 4 gólpassza volt.
magic kefír 2009.10.28 11:17:28
@Mr.AT: jogos, a bajnokságban idevettem egy plusz meccset (samp ellen, mikor kettőt nyomott), de az még előző bajnokság vége volt.

Így tényleg csak 13 gól, és akkor csak 5 tizi.
A tavalyi őrület után idén inkább a Bundesliga klasszikus erényei érvényesülnek. Az utóbbi évek bajnokságait relatíve alacsony pontszámmal meg lehetett nyerni, tehát a csapatok idén az állandóságra, a stabilitásra és a biztonságra helyezik a fő hangsúlyt. Nem meglepő, hogy a…..
magic kefír 2009.10.24 21:52:13
@mocsing: így van, amit LucaTóni (hogy Léderert is megidézzem) tud, az mindig piacképes, megkockáztatom, még Angliában is megállná a helyét. Ne bassz, ahol Crouchok rohangálnak.

A Bayern meg...a szűkmarkúságot váltogatják az eszetlen költekezéssel, kapkodás, zűrzavar és a keret fele lelketlen alibiket ad el simán. Bordeaux ellen mi volt??? Még így is Müller volt a legjobb, a kisgyerek legalább megszakadt, rutintalanul kiállította magát. Abból a srácból lesz valami.
Két hét szünet után, mely alatt magyar szurkolóként olyan tapasztalatokkal gazdagodtunk, amik egy átlagos európai ország futballszurkolójának rendszeresen kijárnak, visszatérünk a rendes kerékvágásba. A világ minden tájáról visszasereglenek a válogatott labdarúgók és újból…..
Az ilyen fordulókról szoktuk azt mondani, nyugodt, aztán csak nézünk, hogy mik történnek a vasárnapi húsleves-rántotthús emésztgetése közben. A nagyok közül látszólag mindenkinek könnyű feladat jutott, igen valószínűnek látszik első ránézésre, hogy sok minden nem…..
magic kefír 2009.10.24 10:35:40
@szeme közé, laposan!: több van Damme film, kevesebb aggódás :)

Bobóért nem nagy kár, flegma egy faszi volt, és bár kismillió gólt rúgott, a pályafutásából szinte semmit nem tudok képileg felidézni.
A nap rangadóján két olyan csapat vált pengét, amely általában is élvezi a média érdeklődését és napi szinten is gyakran ragadnak billentyűzetet az újságírók, hogy beszámoljanak az aktuális hírekről. A két legtöbbszörös BL illetve BEK-győztes, a Real Madrid és az AC…..