Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DownUnder

1 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy oldalnyi bevezetés (átugorható) a színházlátogatás körülményeiről Diákként olvastam a regényt, önszántamból, nem is volt kötelező olvasmány. A főszereplő tipródásának részletes bemutatása sokkal kevésbé kötött le, mint például A félkegyelmű, vagy a Karamazov testvérek. Utóbbinak az első kötetét…..
Miért? 16 óra 2014.12.16 22:25:02
Az útikönyvkiadás az egyik olyan iparág, amelyet (legalábbis klasszikus formájában) mindjárt kinyír az internet, úgyhogy épp ideje elmorfondírozni azon, ami gyerekkorom óta izgat. Egy csomószor éreztem ugyanis úgy, hogy tuti, hogy nem járt a helyszínen az útikönyv szerzője. Hol…..
DownUnder 2011.04.26 10:25:52
Én Sydneyben élek Auszráliában, és hát itt azt tapasztalom hogy a legtöbben még mindig a papír útikönyveket használják. Nem tudom miért de ez van. A legnépszerűbb a Lonely Planet könyve, korrekt, átlátható, könnyen kezelhető. Én jobban szeretem a DK Eyewitness travel könyveit(ezt vittem Párizsba is) tele van színes képekkel, térképekkel(múzeumokról, épületegyüttesek belsejéről is) igaz nem ír részletesen a látnivalókról külön(akit érdekel majd utána nézz a részleteknek). És itt olcsóbb, mint a Lonely Planet(pedig az nem színes). Én a szállásokat inkább neten keresem(és foglalom), szeretem látni milyen lesz a szoba(ágy) ahol majd alszom. Ide egyébként a Batár Útikönyvek 2 kötetesével jöttem, részletes arra nem lehet panasz, sokat ír a magyar vonatkozású helyekről itt. Ami nem tetszett benne, azon túl hogy 2 kötetes és nehéz(nem mindegy hogy 2kg-ot elfoglal a feladható 20kgból), az az hogy egy ötvenes éveiben járó ember írta, tény hogy sok történeti részlet van benne, de egy fiatalt érdeklő dolgokról nem sok segítséget találsz. A szerző(Batár Zsolt Botond) becsületére legyen mondva, Ő végigjárta a helyszíneket :-) Tip: ha Auszráliába jössz az útikönyvön kívül itt a legpraktikusabb ha megérkezel egy városba, először keresd meg a Visitor Centert, ez általában egy nem túl nagy épület, de tele van brosúrákkal a látnivalókról, térképekkel(mindez ingyenes) és segítőkész emberekkel akik szívesen válaszolnak ha kérdezel!