Regisztráció Blogot indítok
Adatok
quebeck

4 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miután nemrég az USA-ban - sokadik országként - immár hivatalosan is művészetté nyilvánították a bűvészetet úgy gondoltam összefoglalom, hogy miért nem művészet az amit csinálunk. Ugyanis a bűvészet szerintem nem művészet. Mondom is hogy miért. Az, hogy mi számít…..
Érdekes kérdés, hogy az eddigi két évad számos mutatványa közül miért pont ez a legemlékezetesebb a nézők számára. Legalábbis nem reprezentatív bűvészbolti felmérésem szerint 10 Dynamo trükköt emlegető vásárló közül 7 biztosan ennek a trükknek a nyitjára…..
Miért könnyebb egy önálló esten előadni, mint egy falunapi haknin? Többek közt erre is választ kapunk az alábbi videóból. ..
Február utolsó hétvégéjén Sófalvi Marci meghívására vettem részt a blackpooli bűvészkongresszuson, ahol a Mystique Factory standjánál mutattuk be és árultuk a cég termékeit. Azért szerencsére az árulás mellett a programokból sok mindent sikerült megnéznem. Alább…..
quebeck 2013.03.12 19:34:35
Fellépéseken akadnak váratlan helyzetek. Orkán erejű szél támad szabadtéri előadáson és egy leszakadó díszlet elem esik melléd műsor közben, vagy egy kötéltrükköt látva egy kamaszokból álló focicsapat tagjai elkezdik skandálni: "akasszuk fel a bűvészt!", vagy csak…..
quebeck 2013.03.12 19:25:10
@Gyertyán Balázs: Igazabol az egy egeszen kezelheto helyzet volt. Lehetett tudni, hogy ha leall a kompresszor, akkor kb. egy-masfel percen belul osszeesik a sator, ugyhogy ilyen esetekben az egyetlen megoldas a balna azonnali elhagyasa. Szoval valoban az tortent, amit a Balazs mondott, de utana egesz szinvonalasan megtartottuk a musort a balna mellett a reten.
Ennel sokkal emlekezetesebb egy falunap, ahol szerintem minden sztereotip problemaval szembesultunk. Illik tudni, hogy a kicsit oszintebb falusiak szerint is a falunap celja a minnel hamarabb es minnel hathatosabb berugas, ezert eleve a buveszet egyik elengedhetetlen feltetele, a figyelem teljesen hianyzott. A sorpadok uy voltak elrendezve, hogy veletlenul se a szinpad fele, hanemm arra merolegesen uljenek az emberek, igy eselyt se kaptunk a sor-virsli-froccs szentharomsaggal szemben. Probalkozhattunk mindennel, egyszeruen ha nem tudjunk legalabb 1 perc folyamatos figyelmet fenntartani -amire eselyunk se volt- akkor egyetlen effekt felfogasa is lehetetlen feladat, igy semmilyen modon nem tudjuk elerni, hogy figyeljenek rank az emberek. A vege fele mar ugy voltunk vele, hogy tok mindegy mit csinalunk, mert tenyleg nem szamit, egy dadaista versmondassal egybekotott szurrealis improvizacios szindarabot is eloadhattunk volna, a kutyat se erdekelte volna. Lathatatlanok voltunk, a szo legrosszabb ertelmeben. Kulon finomsag volt, amikor a joindulatu szervezo elkezdte narralni a trukkot, ami meg a megtortent dolgok ("es most eltunt a penz, es most naggya valtozott") meg csak szimplan oriasi nagy tahosag, de amikor kozolte, hogy mi fog tortenni ("es most el fog tunni a nagy erme"), akkor en mar vinsongva fogtam a fejem a backstagen.
Minden szakmának megvannak a maga szakszavai. A bűvészetnek is. És mivel a bűvészetnek - mint néhány kivételtől eltekintve szinte minden szakmának a világon - az angol a hivatalos nyelve, ezért ha két bűvész trükkökről beszélget, jellemzően angol szavakkal teletűzdelve teszi…..
Captain Tyler Durden Vihar 2012.10.26 00:31:02
Túl vagyunk az első viharon is. Leginkább egy végnélküli hullámvasúthoz lehetet hasonlítani vagy mintha konstans részeg lenne az ember. Lehetetlen egyenesen menni ilyenkor a hajón és minden csúszkál, mint a filmkeben. Sose hittem volna, h egy ekkora hajót is ilyen könnyen dobál a…..
quebeck 2012.12.03 00:58:04
Pár dolog változott a műsorban, mióta a Corodini vendége volt Johan. Megérdemelten kapott jó helyezést az idei vb-n.  Íme a blackpooli parlour 2. helyezett műsor. ..
David Blaine, Criss Angel, CyrilTe egy youtubber vagy. Neked ha nem tépnek ketté egy embert épített utcai díszletek között, az nem is bűvészet.Daniel Garcia, Wayne Houchin, Daniel MadisonTe is egy street magic rajongó vagy, de már kicsit jobb az ízlésed. Igazából legbelül te is David…..
quebeck 2012.05.27 12:51:15
Az már most látszik, hogy elég erős lesz több kategóriában is a verseny. Különösen az általános bűvészet kategória - ahol Franz Koffer alias Kőhalmi Ferenc kollégánknak szurkolhatunk: HAJRÁ FERENC!!! - mezőnye nagyon erős. Nemcsak a 42 induló miatt, henem mert ott van a…..
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
315 Blog.hu 2011.10.11 00:14:00
 A probléma a blog.hu motorjával.....
315 Népszámlálás 2011 2011.10.11 00:09:00
40. Milyen fogyatékossága van Önnek? Legfeljebb három válasz adható!mozgássérültautistaértelmi fogyatékosmentálisan sérült (pszichés sérült)beszédhibásbeszédfogyatékosgyengénlátó, aliglátóvaknagyothallósiketsiketvak (látás- és hallássérült)súlyos belszervi…..
315 Houdini 2011.10.07 20:48:00
 -Ez volt az első trükk, amit Harry Houdini bemutatott Európában....vagy Amerikában?-Tudja a faszom, mindegy. A világon. ..
315 Gyakorlati oktatás 2011.10.07 12:49:00
-A bölcsészeknek van gyakorlati oktatása? Tudod, ilyen üzemlátogatás a Mekiben, vagy valami hasonló...-...-Jó, oké, értem én hogy nincs. Mindig is tudtam, hogy a bölcsészek oktatása nem túl gyakorlatias...
 A Theory mindig a legjobbakkal dolgozik. Most is egy legendával, Lennart Green TED előadóval, és FISM nyertessel állt össze, és kiadták az Odd Card nevű effektet. A lényege az, ogy a kezünkben van 19 piros, és egy fekete lap, és a nézőnek az a feladata, hogy válasszon ki egyet…..
A FISM elnöke Eric Eswin régóta fejébe vette, hogy a FISM-öt a bűvészkörökön kívül is ismertté tegye. Ennek eredményeképpen volt 2006-os és 2009-es vb gálája és szuperdöntője több tv adón is látható és ennek szellemében próbálkozik régóta kontinensbajnokságok…..
DiMagic Valami. Már megint. 2010.09.10 15:20:00
 Dan&Dave megint sántikál valamiben. Semmi konkrét, de aki megnézte mag a híreket az oldalukon, az egy gyönyörű absztrakt képet, és valamiféle francia szöveget láthat. Ugye ez nem sugall túl sokat, mi?De.Olvassuk csak el a kommenteket:Also, why French,he’s…..
Szeptember 17-én a neves olasz szkeptikus és bűvész Massimo Polidoro fog előadást tartani Houdini spiritisztákkal vívott küzdelméről Budapesten. Az előadó ritka felvételek segítségével bemutatja majd a legendás bűvész a pszichikus csalók leleplezéséért folytatott…..
Jeff McBride-ot úgy gondolom nem kell senkinek bemutatni. Ősszel európába jön turnézni (szeminárimokat és gálát tart többek között Franciaországban). Felmerült, hogy esetleg el lehetne hívni Budapestre is, hogy az egyik színházban megmutassa a bűvészeknek és a…..
DiMagic Tesztz 2010.06.26 19:36:00
Elkapott a HÉV. Bocsi. Az előző tesztben volt szó Justin Miller SMile című effektjéről, ami számomra hatalmas kiábrándítás és pénzkidobás volt. Nem ez az egyetlen effekt, ahol csalódnom kellett, de semelyiknél sem annyira mint ennél. Hálistennek. Először jöjjön egy…..
Bizonyára az őrült profik ránézésre megmondják akár egy képről is, hogy bizony az a ház 18 stud hosszú és 8 magas, de nyilván nem mindenki ekkora menő.Ha valaki gyártaná, ennek a kevésbé menő, ám túlnyomó többségnek segíthetne a legó-vonalzóval:Az ötlet a Thingsiversen…..
quebeck 2010.04.27 00:20:14
@Gibbons: Hát ez nagyon jó...annó én is végiggondoltam ezt, hogy csináljak valami jó lego skálát, és én is pont erre jutottam, 3 pötyi 1 méter. Emlékszem, én úgy okoskodtam, hogy lehetőleg valami egyszerű arányszám legyen lego pöttyök és a méter között, hogy könnyen tudjam méricskéni a dolgokat, ha 2 pötty 1m, akkor a minifigek kb. 2 méteresek, ami irreális, ha 3 pötty, akkor 1,66m-esek, ami kicsit alacsony, de jobb, ha 4 pötty, akkor meg alig 1,25 méteresek ,ami megint irreális. Így maradt a 3 pötty=1m. A skálát én arra használtam, hogy összehasonlítgassam a való világ beli és a lego beli arányeltéréseket (pl a minifigek 66cm szélesek kar nélkül, szóval jó zömökök), és mindenféle arányos dolgokat építettem, meg gondoltam végig (pl. építettem mindenféle állatokat, méretarányosan, meg olyanokat számolgattam, hogy milyen magas lenne a lego Eiffel torony)
Elég sok klasszikust adnak mostanában ki új variációkban olyan reklámszövegekkel, hogy "this is the final word on ..." vagy "the best ... trick ever" stb. A legújabb Torn and Restored Card trükk a Rewind: Ti mit gondoltok? Meg tudja egyáltalán mondani egy néző a…..