Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oliba

0 bejegyzést írt és 106 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teljes gőzzel folyt a szeptember 22-i Critical Mass szervezése, amikor a rendezvény két arca, Kürti Gábor és Sinka Károly egyik pillanatról a másikra lefújták az egészet. Sőt, bejelentették, hogy még egy bringás felvonulást szerveznek jövőre, és ezzel véget vetnek a nyolc éve…..
Kedden éjjel hivatalosan is beengedték Budán az egyik BKV-s buszsávba a kerékpárosokat. A Budapesti Közlekedési Központ emberei a Fő utcában és a Bem rakparton festették fel az első közös busz-biciklisávot jelző piktogramokat. A BKK vezetője, Vitézy Dávid egy hete jelentette…..
Elképesztő, hogy még mindig van, aki hisz a) a kormánynak, b) a bankoknak. Ha hirtelen Mortal Kombatban kellene eldönteni, melyik a rosszabb, a Homár elhúzódó küzdelemre számítana. Bármelyik nyer, mi veszítünk. Szerencsére esélyes, hogy egyiksem. Két hónapja igényeltem az…..
Egy harmincas Yorkshire-i férfi győzelmével zárult a tíz résztvevős kerékpáros világkerülő verseny. Mike Hall a verseny 108. napján 91 és fél napnyi tekerés után ért célba. Hall a 20 országon át vezető World Cycle Race Grand Touron összesen közel 40 ezer kilométert utazott,…..
Gábor nem érti, miért sír mindenki, hogy elpusztult az építőipar, miközben másoknak annyi a munkájuk, hogy visszahívni nem tudják, hogy nem érnek rá a piszlicsáré ablakcseréjével foglalkozni: Egy érdekes történetet szeretnék megosztani a nagyérdeművel. Történt, hogy…..
oliba 2012.05.25 12:15:48
@Don Quixote de la Ferko: jah és mert a múltban nem fizették meg őket most meg nem akarnak dolgozni csak vezérigazgatói fizetésért számla nélkül feketén... a tűzoltót a rendőrt a mentőst sem fizették meg sem a múltban sem a jelenben nekik sem kellene dolgozni úgy gondolod?
oliba 2012.05.25 12:33:03
@Don Quixote de la Ferko: akkor már csak az a kérdés hogy miért nem akarnak rendesen tisztességesen dolgozni az emberek miért csak a svindli megy mindenhol? Nyilván ehhez szoktak hozzá és ezt mutatja nekik a politika is. Ez a cikk egy átlagos magyar esetről szól (sajnos) semmi kirívó nincs benne a magyar nép ilyen senkiházi szaralakokból áll, határon innen határon túl...
Nemcsak a kerékpárosok, az autósok biztonságát is veszélyezteti a főváros XIV. kerületében egy ismeretlen, aki azzal szórakozik, hogy összezavarja az útjelzéseket. A kerékpárutakat is érintős esetekre egy felháborodott biciklis, magpet hívta fel a figyelmet. "Egy igazi…..
oliba 2012.05.18 14:50:35
@GG81: nyugodalmas hétvégét kívánok neked drága barátom és próbálj megnyugodni mert nem mindenki hülye aki szembejön veled az autópályán:)
oliba 2012.05.21 12:08:26
@ex-dr. vuk: hagyd szegényt teljesen elborult az elméje miután a gyalogosok közé hajtás lett a szórakozása...ugyanis még csak ő látott ilyet!
oliba 2012.05.22 10:10:40
@ex-dr. vuk: ész érveket ésszel lehetne felfogni így reménytelen hogy meggyőzd szegényt...
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
oliba 2012.05.07 10:34:05
oliba 2012.05.09 10:32:44
@A fidesz a betegek kiirtására készül: ennek a stílusnak én sem tudnék ellenállni hiszen olyan kifinomult, olyan egyedi. Rögtön lemennék a járdáról ha ilyen szépen kérnél és ha ott bicikliznék:) Ha GG81 is veled lenne akkor még 3 kívánságotokat is teljesíteném:)
oliba 2012.05.18 14:16:51
@GG81: arra azért vigyázz hogy saját magaddal össze ne vessz itt a nagy igazságszolgáltatásban:)
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjában a belügyminiszter jelenlétében ismét elővették a szigorú KRESZ témáját a képviselők. Az ülésen Pintér Sándor meghallgatta a panaszokat, és egyetértett azzal, hogy túlzás húszezer forintos bírságot kiszabni egy hiányzó…..
Szokatlanul jó ütemben, és az előzetes terveket tartva zajlik az Andrássy út átalakítása. Az idei tavasz amúgy is jól indult a bicikliseknek, simán lement és nagy tömegeket vonzott a Critical Mass, folyik a Biciklizz a munkába projekt, mennek a biciklis reggelik. És hamarosan kész…..
oliba 2012.04.27 11:19:50
@A fidesz a cukorbetegek kiirtására készül: mintha nem én hanem a védenced írta volna a következő szavakat vagy a szó szerinti idézést sem hiszed már el?

"Fentiekre tekintettel tehát ehelyütt szeretném jelezni, hogy ezzel nálam betelt a pohár! Innen üzenem minden járdán bicikliző, piroson áthajtó, stb. tarisznyás, alterbiciklisnek, hogy a következő ilyen alkalommal, a felesleg nélküli 90 kilómat és 190 centis magasságomat segítségül hívva nem leszek rest és lerúgom az illetőt a bringájáról és addig ütöm, ameddig mozog."

Ki az agresszív drága barátom?:)
oliba 2012.04.27 12:34:17
@kovboj1: :) lehet ez a célja de látod akadnak támogatói a küldetése véghezvitelében:)
A Lamborghini SUV premierjével egy időben tudatta a világgal az olasz autós cég, hogy a vezető német gyártókhoz hasonlóan márkanevét beviszi a kerékpárbizniszbe is. A méregdrága sportkocsik mellé természetesen egy megfelelően árazott „high-end” kerékpárt kerestek a…..
oliba 2012.04.26 14:42:14
@Dzsoki Júing: "balról érkező bicilis éppenhogy csak ki tudott kerülni"

Éppenhogy nem én nyertem meg az ötöst a lottón csak 5 szám hiányzott...
oliba 2012.04.26 16:37:22
@Dzsoki Júing: meg az olyan húgyagyúak miatt mint te mi az hogy normális munka ki mondja meg hogy mi az hogy normális? gondolom te jogot formálsz magadnak ahhoz hogy lebecsmérelj egy biciklis futárt szerintem meg az ilyen felsőbbrendű érzéssel megáldott nagyképűek miatt tart itt az ország...
oliba 2012.04.27 12:58:15
@martinasz: igazad van de "majdnem" sztorija mindenkinek van és ezzel nem azt akarom mondani hogy járdán biciklizést támogatom csak olyan mint a foci ahhoz meg mindenki ért...
egyént meg rúgd le máskor nyugodtan...
Néhány hétig az autók között kell közlekedniük a kerékpárosoknak az Andrássyn, mert átépítik a kerékpárutat és a parkolósávot. Az autósoknak is zökkenőkkel jár a következő hónap: a munkavégzés idején nem lehet parkolni. A munkálatok első része hétfőn kezdődött az…..
oliba 2012.04.20 13:42:21
@GG81: Te beszélsz trollokról amikor neked a "legérdekesebb" a stílusod mire neveltek Téged a szüleid, hogyan gondolod hogy te mindenki felett bíráskodhatsz?
oliba 2012.04.26 15:17:29
@GG81: a kettes fokozat közepén ér utol az autós egy biciklist egy piros lámpától való indulás után ha nem nyeszlettlábú satnya kerékpárosról beszélünk:)
oliba 2012.04.26 15:56:31
@kovboj1: szerintem sárga:)
Lázár János Fidesz-KDNP-frakcióvető ismét elvetette a sulykot (vagy éppen túlzottan őszintének bizonyult) egy szerda esti szolnoki sajtótájékoztatón, az MTI tudósítása szerint. "A Fidesz parlamenti frakcióvezetője az elmúlt két évre kitérve az egyik legnagyobb…..
oliba 2012.04.26 13:11:59
@negondolkozz!majdénmegmondom!: igazságszolgáltatás ott van ahol igazság is van ez nem az az ország. Ez a behülyített agyátmosott moslékban dagonyázó gerinctelen magyarok országa, mindig csatlósok voltunk és maradunk is mert nincs még egy ilyen megalkuvó sunyi nép mint a magyar.

A szart is megennék az emberek ha orbán fújná rá a tejszínhabot!
Egy élhető nap, amikor Budapest napsütötte terepasztalnak, bringára pattant lakói pedig kedves kis maketteknek tűnnek. Köszönhetően a CM-nek és a tilt-shift technikának.City Of Joy from daniel fiantok on Vimeo. A 2010-es tavaszi Critical Masst dolgozta fel sajátos szemszögből az Index…..
oliba 2012.04.24 14:06:35
@Perillustris: én 5 éve a körúton biciklizem SOHA nem láttam még ilyet... de van egy biciklifutár barátom még ő sem kinek az agyából pattant ki ez a tömegbe hajtás víziója?
oliba 2012.04.24 14:37:33
@GG81: lassan írom hogy te is megértsd S O H A nem látott a barátom olyat amiről álmodozol... pedig 80-100 km-t megy naponta Budapesten!

Te pedig hazudsz ha azt állítod hogy tömegbe hajtanak a biciklisek!
A 264 oldalas pdf-t még nem tudtam átrágni, de a lényeg amúgy is az utolsó 5 oldalon van."Az államháztartás egyensúlyát a költségvetés bevételi oldalán alapvetően öt új adóintézkedés bevezetésebiztosítja. Az intézkedések kialakításakor a Kormány nagy hangsúlyt helyez…..
oliba 2012.04.24 09:31:18
Ki kell vezetni a különadókat, de a helyük egy kibaszott nagy lyuk lesz a költségvetésben (idén 150 milliárd, 2013 400 milliárd), így ahelyett, hogy csökkentenék a kiadásokat, új adókon ötletelnek Matolcsyék. Csodálkozom,hogy a jövedékiadó-emelés még nem került szóba, ezt a…..
oliba 2012.04.20 14:28:53
@Browning: mert a magyar ember képtelen összefogni egy utolsó szarházi csirkefogó pusztulásra ítélt nép...
  „Bemászok ablakon, kimászok kulcslyukon, Előttem tágul az akadály, Figaro remekül viszi az ügyeket, Figarót veheted, hívhatod, viheted, A munka szépen megy a kezében, Ő megcsinálja, te meg csak állj! Mert előtte tágul az akadály!” Gioacchino Rossini/Cesare…..
oliba 2012.04.19 11:47:28
@Dolby kapitány: az jó lenne csak ki lenne az aki elszámoltatna? teljesen át van itatva az ország a csalással és lopással itt már nem lehet tiszta vizet önteni a pohárba...
November 4-én pénteken, azaz holnap jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze Néniket a bácsiknak! címmel, amit innen már elő lehetett rendelni egy ideje, aki pedig ezt ténylegesen meg is tette, az már ma kézbe veheti az albumot. Nekik valószínűleg nem lesz érdekes ez a poszt, bár…..
Az ír kormány két éve még kétségbeesetten próbálkozott, hogy az egészségesebb kerékpározást népszerűsítse az autóorientált lakosság körében, mára nincs szükség drága állami reklámra, a válság megtette hatását. Az ír gazdasági csoda egyértelműen a motorizáció…..
Guruló emlékművet avattak a Gödörnél: egy biciklit, amit mindenki megtekerhet. Kilométereket és adományokat gyűjtenek a romagyilkosságok áldozatainak.   ..
oliba 2011.07.20 10:09:32
@al kotmány aláiro álamfö: költözz cigányok mellé egyél velük döghúst szarjatok az udvarra közösen majd várd ahogyan agyon vernek egy vascsővel 10 Forintért...csak előtte még tekerj értük véres biciklit:)))
Kényelmes utazásra kárhoztatták a stuttgartiakat azzal, hogy a fogaskerekű elé építettek kerékpártárolót. Így akár 8 biciklit is kényelmesen és biztonságosan lehet szállítani, útközben a sofőr még ha nem is akarja, akkor is kénytelen szemmel tartani a bicikliket.  Fotó:…..
oliba 2011.07.19 16:00:50
@vuk_: bezony és mit várjon az ember attól az országtól ahol tapsolnak annak is ha elveszik a nyugdíjat, ahol stadlerjóska visszakapja az ÁFÁ-t egy falfreskóról, és ahol Isaura felszabadításáért gyűjtenek az emberek...
Koppenhágában még a kukákat is úgy tervezték, hogy a biciklis menetközben beletaláljon az elhajított szeméttel. A CNN rácsodálkozik a biciklis városra.A Future Cities hatperces videójában Richard Quest bemutatja a soha nem látott szélességű bringautakat, a bringás infrastruktúra…..
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
A nagy bringásrazzia harmadik hetében járunk, de csak most sikerült először akciózó rendőrök karjaiba futnunk. Kocogás közben leltünk végre egy forgalmas bringaút mellett várakozó párosra. Bicikli nélkül voltunk, de nem bírtuk ki, hogy érdeklődjük, mi a hivatalos álláspont:…..
oliba 2011.04.18 11:03:54
@toce: de csak a sárgát a vörös maradjon ki:)