Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bobzen

0 bejegyzést írt és 378 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Archiregnum Buuuuuuzik! 2010.09.05 00:45:00
  Szánalmas, nivótlan buzizás volt az Első Heteró Büszkeség Napja. Fogalmazhatnék finomabban, de nincs kedvem finoman fogalmazni. Mj és Lombroso figyelmeztettek, hogy ne várjak sokat, de aláírom, én voltam a naiv, amikor legalább egy minimális tartalmat vagy értelmet…..
Bobzen 2010.09.07 19:08:40
.
Bobzen 2010.09.07 20:44:16
@TaTa86.: Na VÉGRE, legalább a heteroszexuális párok mezsgyéjén eljutottunk arra a pontra, hogy elismerted, esetenként indokolt nyitva hagyni a válás lehetőségét. Itt már csak egy lépés választ el attól, hogy belásd, nem szól semmi racionális érv a homoszexuális párok egybekelése ellen sem. Miért? Mert ha még osztod is azt a véleményt, hogy a homoszexualitás betegség/rendellenesség/satöbbi, egy betegség még akkor sem számít kizáró tényezőnek a házasságban, ahogyan a házasulandó felek azon kondíciója sem, hogy esetenként egy nemhez tartoznak.
Bobzen 2010.09.08 01:50:14
@TaTa86.: "Ha tudnál olvasni, akkor erre a pontra már 30 kommentel előbb is eljutottál volna."

Hol is?

"Hatalmas tévedés van: egy buzi férfi, és egy leszbi nő bármikor házasodhat, csak vegyék is komolyan."

images.encyclopediadramatica.com/images/thumb/9/9e/HA_HA_HA,_OH_WOW.jpg/500px-HA_HA_HA,_OH_WOW.jpg

De most komolyan... én két férfi, illetve két nő házasságáról beszéltem. Mindezek után nem lehet racionális érvet felsorakoztatni ezek ellen, mivel te már láthatóan túl vagy azon az álszent lózungon, hogy a házasság valamiféle "szentség" lenne.
  A művészet önmagába való visszahúzódásának első következménye, hogy lemond minden ünnepélyes-patétikus magatartásról. Az a művészet, amely az „emberi” terhét hordotta, olyan komolyan vette magát, mint az életet. Igen komoly, szinte vallásosan ünnepélyes…..
Bobzen 2010.09.05 17:31:42
@nullnick: Mit nem értesz ezen?

A civilizációt a társadalom összessége alkotja, ez Gasset számára egy társadalmi állapot, viszont a társadalom alkotóelemei önmagukban nem hordozzák a civilizációt meghatározó valamennyi minőséget. Ez annyira magától értetődő, hogy a kérdéses mondat nyugodt szívvel nevezhető "az ember társas lény" című közhely egyik változatának is.

Amúgy eldönthetnéd, hogy most szerinted én átlag hülyének, vagy a normálistól elmaradottnak tartalak-e téged, tudod a két opció kizárja egymást.
Bobzen 2010.09.06 21:10:59
@Grift: Nem tudom feltűnt-e, de bellsebi volt az, aki kivonta magát a velem történő vita alól, mert... és itt fityeg egy irdatlan nagy kérdőjel.

"vegye észre, új rend van. az elit zsidózik. "

www.youtube.com/watch?v=C2qrpwplkGI
Mandiner blog Homók-heterók: 1:0 2010.09.05 07:01:00
  A Meleg Méltóság Menetéről jutott eszébe valakinek a zseniális ötlet, hogy meg kéne tartani a Hetero Büszkeség Napját is. Nosza, idejekorán meg is kezdték a szervezést, s tegnap sor is került Magyarország első hetero menetére, amely a Hősök terétől az Erzsébet térig -…..
Bobzen 2010.09.05 14:44:37
@steverubellreborn: Akik egyedül sétálgatnak, azok nárcizmusukat, impotenciájukat, vagy a maszturbációval való kóros megszállottságukat fejezik ki?
Bobzen 2010.09.05 14:55:13
@steverubellreborn: Nomármost a te logikád alapján ez lehetetlen, ők mind maszturbékoló, önimádó puhafaszúak/fridzsiderek.
Bobzen 2010.09.05 16:58:42
@gpetersz: Valahogy a választások előtt megnő a Jobbikon belüli bohóckodások száma. Van erre egy kifejezés... igen, már az ujjbegyemen van... KAMPÁNY. Kár, hogy a Jobbik szinte biztos, hogy 4 éven belül 5% alá csúszik, idáig baromi szórakoztatóak voltak.
 „A nagy tömeg egészen rabszolgalelkületet mutat, s a barmok életmódját követi; hanem persze némi igazolást talál abban, hogy a hatalmon levők közül sokan Szardanapallosz életfelfogását vallják.” (Arisztotelész: Nikomakhoszi Etika)     A nagy…..
Bobzen 2010.09.01 22:12:53
@Tehetetlen Dodó: Aha, nem bánkódás, de azért a végén megelőlegezte magának a pátosztól csöpögő mártírhalált :D
Bobzen 2010.09.01 23:05:52
@tewton: Én is reménykedek benne, hogy csupán időskorban kezdek el anakronisztikus transzcendentáliákról hallucinálni. ;)
Bobzen 2010.09.01 23:49:40
@tewton: Állj-állj-állj, most kend tényleg párhuzamot próbál vonni érettség, transzcendentálfilozófiába ültetett mártírhalál és a keringési zavarok között? Ne rám pazarold az idődet, nyomás disszertációt írni :D

@Bell & Sebastian: A csóró szabadkaiak biztos strandra járnak, én inkább maradok a dalmát tengerpartnál, végül is negyedrészt bunyevác vagyok. :P
  „Tilos tiltani!” (Falfirka a Sorbonne falán, 1968-ban)   1969. február 10-én Párizsban egy feltűnően csúnya, vastag szemüveges öregember mászott fel szuszogva a szószékre, hogy beszédet mondjon a forradalmi ifjúságnak. Legnagyobb döbbenetére egy…..
Bobzen 2010.08.19 14:03:03
@aristo: Komolyan nem értem, hogy miért teszünk úgy, mintha a tudomány nem foglalkozna nap mint nap az anyag eredetével, s azt sem értem, hogy mitől jobb hívőként teljes meggyőződéssel kijelenteni, hogy az anyag, meg úgy általában minden egy kozmikus varázsló kreálmánya (ez az értelme, oka), mint a "nemtudás" tudomásul vételével és elismerésével mindent elkövetni a tudás megszerzésének érdekében.
Bobzen 2010.08.19 14:44:45
@aristo: Gratulálok, akarva vagy akaratlanul, de sikerült visszanyúlnod a már 30 éve is lejáratott Kalam-érveléshez. A probléma az, hogy egy elsőéves egyetemista is darabokra szedi ezt a kauzalitáson nyugvó teista maszlagot, így nem is szaporítanám tovább a szót, a tengerentúli kolléga megteszi helyettem is.

www.youtube.com/watch?v=aD9MtIma5YU&feature=search

www.youtube.com/watch?v=OmeZ_BAWAhQ
Bobzen 2010.08.19 15:42:13
@aristo: Ilyen tudományos modellt nem fogsz találni. Nincs az az ősrobbanás-elmélet, amelyik a "semmivel" operálna, pusztán az univerzum jelenleg megfigyelhető állapotára próbálnak valamiféle magyarázattal szolgálni, magára az ősrobbanást megelőző állapotra sem úgy hivatkoznak, mint a "semmire", hanem mint szingularitásra.

Kalam-érvelés Isten (pontosabban a végső ok) mellett:
P1: Bárminek, ami létrejött, van oka.
P2: Az univerzum létrejött.
K: Az univerzumnak van oka (egy végső ok, Isten).

Kalam-érvelés Isten ellen:
P1: Nincs olyan létező, amely egy korábban nem létező létrejöttét okozhatná (jelenlegi természettudományos ismereteink szerint)
P2: Következésképpen, bárminek, ami létrejött, létrejöttét nem okozhatta valami, ami létezik
P3: Az univerzum létrejött.
P4: Következésképpen az univerzum létrejöttét nem okozhatta valami, ami létezik.
P5: Az univerzum létrejöttét Isten okozta.
K: Következésképpen Isten nem létezhet.
A hitet megVALLani komoly dolog. Talán nem véletlen, hogy hasonlít a VALLatásra. Ez eredetileg azt jelentette, hogy akkor is meg kell vallani a hitet, ha ennek csúnya következményei lesznek: mint a római kori keresztény mártíroknak a cirkuszi arénában. Hasonló volt a helyzet a…..
Bobzen 2010.08.13 05:22:28
@Sola Scriptura: Akkor nem értem, hogy sikerült idáig kihúznod gyomorfekély és kiszáradás általi halál nélkül. Jobb helyeken diliházba csukják azokat, akik "hangokat hallanak", s sajnos már túl vagyok azon a koron, amikor még nem tudtam különbséget tenni valóság és a képzeletem szüleményei között, szóval feldughatod a jótanácsodat a lelkészed szaros valagába. Tényleg nem tudom, hogy a keresztények hogy tudnak azzal a téveszmével BOLDOGAN élni, hogy a világ nagy része pusztán a földrajzi körülmények miatt nagy eséllyel pokolra kerül, mivel a varázshippi nevét még hírből sem hallották. Ja igen, te meg vagy róla győződve, hogy biztosított a helyed a VIP-klubban miután megpusztulsz, neked igazából mindegy, ráadásul még ilyen vallásos közhelyeket is idehányhatsz nekünk, "mert miért ne" alapon. Szokj le erről, ne fertőzd ilyen faszságokkal az internetet, inkább hagyatkozz az imára - azzal, hogy magadban beszélsz, legalább nem mész mások idegeire.
Bobzen 2010.08.13 16:46:55
@Sola Scriptura: "A stílus maga az ember. "

Aha.

"Majd lerázom a port a cipőmről..."

Akkor ezek szerint te magától értetődően egy fölényeskedő szentfazék vagy?

"Kevés emberben látni ennyi gyűlöletet Krisztus iránt."

Nem táplálok semmiféle érzelmet képzeletbeli figurák iránt, amennyiben érdektelen számomra az irodalmi mű, amelyben szerepelnek. Az vallások által keltett tendenciák iránt érzek némi ellenszenvet, ami többek között olyan téveszméktől szenvedő, csípőből térítgető seggfejek létrejöttét eredményezi, amilyen vélhetően te magad is vagy.
Bobzen 2010.08.17 01:05:55
@Sola Scriptura: "Kicsit könnyen ítélsz így ismeretlenül."

Ugyanilyen könnyen is változhat meg az "ítéletem" veled kapcsolatban. A web2 már csak így működik, jobb ha megszokod.

"Másban is mindig ilyen holtbiztos vagy?"

Általában szkeptikus vagyok. És te holtbiztos vagy a mágikus apafigurád létezésében?
Biztosan hallottál róla Kölcsey Ferenc  sírhelye környékén is csónak alakúak a sírjelek. Hiszen a kereszténység olyan, mint a ruszki kommunizmus, idegen a magyarságtól. (Valláskritika Virtuson is olvasható) Mifelénk a szatmári vidéken gyerekkoromban nem nagyon volt divat a  világuralomra törő…..
Bobzen 2010.08.15 23:12:02
@bencusiu: Mint a tojást?
Bobzen 2010.08.16 22:01:42
@Antifaszok Réme: "Van-e végtelen a makro és a mikro világban ?"

Elméletileg elképzelhető, a gyakorlatban pedig mostanság kezdjük feltárni például a szubatomi részecskék természetét, amelyeknek viszonyából már egész jó képet alkothatunk a "mikro-univerzumról". A legelfogadottabb elmélet szerint pedig az ún. ősrobbanást egy végtelen nyomású és hőmérsékletű szingularitás-állapot előzte meg, a CERN-kísérletek többek között eme elméletet is igazolhatják a közeljövőben.

"Csak azért kérdezem, mert az átlag ember úgy gondolja, hogy mindig van egy plusz lehetőség, minden határon túl. Mindig kell hogy legyen tovább még egy n+1-ik. Szóval van határ valahol, vagy mindig lehet tovább menni, mindig van egy n+1 táv kifelé (makro) és befelé (mikro szinten) egyaránt ?

Ha viszont nincsen határ pl. az elemi részecskék világában, akkor hogyan a francba épülhet fel minden ? "

Először a relativizálás, most pedig ez az általánosítás, s megint nincs semmiféle konkrétum. Filozofálgathatnánk napestig az átlagember fogalmán, én magam például nem tudom, hogy átlagos, átlag feletti/alatti ember lennék-e, ám azt tudom, hogy a végtelent én merőben másféleképpen értelmezem, nem ennyire "lineárisan", ez is azt bizonyítja, hogy ez a fajta szemléletközpontú valóságértelmezés nem vezethet sehová. Milyen "határt" keresel egyáltalán? Leszögezném, nem vagyok fizikus, de azt gondolom te is belátod, hogy Einstein óta elég gyermeteg dolog ilyen zénoni paradoxon szintjén érvelni valami elvont "Egy" mellett.
Bobzen 2010.08.16 23:40:23
@Antifaszok Réme: "Mi az átlag ember ?"

Nincs átlagember. Közvélekedés van, eszmék kavalkádja, némelyik túlsúlyban van, némelyik pedig elenyésző, ráadásul a tendenciák földrajzilag változnak. Nincs értelme erről az oldalról megközelíteni a különböző ontológiai kérdéseket.

"Egyébként pedig már leírtam, hogy mindenki abban hisz, amiben hinni akar, hogy igaz legyen."

Teljesen lényegtelen, hogy meg akarsz-e győzni minket bármiről is, ettől függetlenül még lehet hibás az érvelésed, én pedig úgyis rámutathatok ezekre a hiányosságokra / tehetek fel keresztkérdéseket, hogy nem áll szándékomban téged meggyőzni arról, hogy ne tarts ki a privát elképzeléseid mellett.

"Én pl. az ilyen kitételeket nem tudom értelmezni, mint a "végtelen nyomású és hőmérsékletű". Nekem ez ugyanolyan megfoghatatlan, mint talán neked az "Egy". De én tiszteletben tartom a felfogásod, ha emellett teszed le a voksod. Szíved joga."

A különbség e között és az általad emlegetett "Egy" között, hogy a Planck-korszakot megelőző szingularitás-elmélet alávethető a tudományos igényű kritikának (az is elképzelhető, hogy a CERN kísérletek alapján tarthatatlanná válik az elmélet egy-egy specifikusabb formája), míg utóbbi nem, legalábbis az eddig hallottak alapján ez az "Egy" nekem nem tűnik többnél egy pszichológiai képződménynél. Szépen hangzik, hogy mindenki abban hisz, amiben akar, de könyörgöm, a kettőt ne vegyük már egy nívó alá.

"Bár szerintem realista-pragmatistaként élni, szomorú egy élet lehet..."

Mint már mondtam, az ember irracionális lény. Az érzelmeink, szubjektív beállítódásunk, tapasztalataink általi habitusunk mind-mind lehetetlenné teszik, hogy racionálisan viselkedjünk valamennyi lehetséges szituációban, ebből kifolyólag pedig az abszolút gyakorlati pragmatizmus is lehetetlenné válik. Ettől függetlenül minden ember elsajátít egyfajta racionális (pl.: nem vagyunk sebezhetetlenek, ezt még az ún. lélek halhatatlanságában feltétlenül hívő monoteista is előbb-utóbb belátja) és pragmatista (pl.: meg kell tanulnunk a rendelkezésünkre álló források menedzselését az önálló egzisztenciánk fenntarthatósága érdekében) szemléletet (valahol ez tesz minket emberré, tudod: az intellektus), ám mindez még nem akadálya annak, hogy mondjuk én, mint racionális-pragmatista, boldog legyek, mind egzisztenciálisan, mind pedig az emberi kapcsolataimban. Hozzáteszem, a transzcendens szellemi mankók sem jelentenek garanciát a boldog élethez, ahogyan azok elhagyása sem. Magyarán megint ott tartunk, hogy az ilyetén értékítéletek az ontológiai vizsgálódás szempontjából tökéletesen irrelevánsak.
IDDQD Falra hányt Starcraft 2010.08.15 11:07:24
Az okosok szerint a Gyűrűk ura anno akkor került be végérvényesen a popkultúrába, amikor a New York-i metróban megjelentek az első "Frodo lives" falfirkák. Nos, úgy néz ki, a Starcraft is elindult valami hasonló úton, ezt a World Graffiti stábja lőtte Londonban (nagyobb…..
Bobzen 2010.08.15 18:38:02
@Lefetyke: Te kényelmesen tudnál aludni úgy, hogy egy "beefcake" szivarral a szájában bámul rád a falról? Te érzed öreg :D
 Avagy mitől halnak korán a férfiak... Az előző, szappanos poszt elég szárazon szakmai volt, így most hétvégére jöjjön egy kis lazaság. Az alant látható képsorozat a kilencvenes évek végén a Wallis angol női divatmárka reklámkampánya volt, a következő…..
Bobzen 2010.08.13 19:05:24
@wmiki: E logika mentén sajnos te is hosszú életre számíthatsz. :(
Bobzen 2010.08.13 21:47:04
@wmiki: Te magadból indultál ki, amikor jellemzően soviniszta módon a nőket minősítetted?
"Minden résztvevőnek azt üzenném, hogy ha lehet, fogja vissza magában a vadállatot, és próbálja a civilizált arcát mutatni a vendégeknek" - üzent Szőcs Géza kulturális államtitkár a Szigetre, és oké, nem vagyok ugyan a Szigeten, de igyekszem visszafogni a mélyen bennem…..
Bobzen 2010.08.13 14:43:57
@mai_fiatal:

"Úgy, hogy nem követ minden mai marhaságot, divatot..."

en.wikipedia.org/wiki/History_of_alcoholic_beverages

"...és van igénye a kultúrára."

Öt napot töltöttem a Művészetek völgyében, nem mondom, hogy minden programon részt vettem, de azért "adtam a kultúrának", utolsó nap pedig kegyetlenül bebasztam a csajommal és a barátnőivel - táncoltunk, énekeltünk, s úgy általában: szórakoztunk, jól éreztük magunkat. Paradox helyzet, mi?
Bobzen 2010.08.13 14:46:39
@mai_fiatal: Ezer érvem lenne még a nyárspolgári hozzáállásod abszurditását illetően, de te láthatóan kifogytál az érvekből, így nincs mire reagálnom.
Bobzen 2010.08.13 21:26:24
@Mária néni: @mai_fiatal: Nem inkább nektek kellene Iránba költözni, ha már úgy is ilyen rendszeretőek vagytok?
Az ausztrál zöldek olyanok, mint a dinnye: kívül zöldek, belül vörösök – írta George Pell bíboros, Sydney érseke a közelgő, augusztus 21-i ausztrál választások alkalmából megjelent cikkében, amelyben arra figyelmeztetett: a zöld etikát arra találták ki, hogy…..
Bobzen 2010.08.11 12:22:28
"Én úgy gondolom, távol kell tartani magunkat a radikális antropocentrizmustól, ami a természetet csak a jelen nemzedék haszna szempontjából néz."

A "természetnek" önmagában kurvára mindegy, hogy antropocentrikus érdekből próbálunk-e magunk számára élhető környezeti feltételeket megőrizni avagy sem. A "természet" akkor is nagyon jól ellene, ha egyetlen gombnyomással kiirtanánk minden élőlényt a Föld felszínéről.

"Figyelembe kell venni gyermekeink érdekeit is, és el kell ismerni, hogy a természetnek, benne minden egyes lénynek önértéke is van."

Mi magunk rendelünk értéket "minden egyes lényhez".

"De nem lehetünk ökocentrikusak sem, az ember nem csupán a természet része, és nem egy a sok állatfaj közül."

Ezt kifejtené a kedves szerző kicsit bővebben?

"Egyébként nem értem, hogy lehet egy zöld abortuszpárti, ha az életet amúgy védeni való értéknek tartja."

A kedves szerző igazán kiiktathatná a szótárából az "abortuszpárti" szócskát, legfeljebb az amcsi republikánus tuskókonzervatívok paranoid rémálmaiban léteznek kötőtűvel és porszívóval randalírozó liberális-szörnyek. A nők szabad döntéshez való joga melletti aktivisták vannak, ők a, szép magyar szóval, a pro-choice oldalt erősítik.

"És hogy lehet állást foglalnia az egyneműek "házassága" mellett, ha látja, hogy az állatoknál csak fiú fiúval, lány lánnyal... "

Nos, a kedves szerző itt jó konzervatívokhoz méltó módon hazudik ebben a témában.

en.wikipedia.org/wiki/Homosexual_behavior_in_animals

"(meg a teremtés önértéke miatt is)"

Na csak kibújt a szög a zsákból, a szerző valószínűleg judeokeresztény (kár a töredékért Várkapitány) mítoszokra alapozva pofázik itt nekünk különböző jellegű értékekről.

Kezdem érteni miért szoktam le a konzervatorium olvasásáról már-már két éve. Adjátok vissza azt a 10 percet, amit ennek a pszeudointellektuális cyberszellentés olvasásával pazaroltam!
Bobzen 2010.08.11 12:35:40
@Várkapitány: Aztán jött a lóról pattant Saul, s az antitézisből fakadó sajátságokat felhasználva, s a fennálló zsidó vallási szervezet mintájára, világraszóló bizniszt csinált az ókori hippimozgalomból.
  „Zagyva György Gyula nem a Jobbik tagja”. Hát igen. Ez már egy, a politikai pubertáson is túljutott párt visszakézből adott reakciója, nem egy ifjúsági mozgalomé. Klasszikus hárítás-technika, ami nem a klubszerűen működő, a közösség minden, formális és…..
Bobzen 2010.08.11 00:08:04
@krampam: "ugyanmár... az nem veri ki a biztosítékot, ha valaki szépen mosolyogva lop-csal-hazudik, ha steinerpalisbeszédhibásan lopja szét, teszi tönkre az országot..."

De kiverte. Többek között Zagyva is ezért kerülhetett be a parlamentbe. Amúgy ez ismételten csak hárítás, más politikusok korábbi tettei nem jelentenek mentséget ennek a félembernek a minősíthetetlen viselkedésére.

"őseink, nagy vezéreink sokszor sokkal keményebben nyilvánultak meg, s senki meg se nyikkant! most meg mindenféle szarjankók sírják tele a világot, hogy rájukripakodott valaki. ocsmány világ."

Ez itt a XXI. század, Európa, Magyarország, nem pedig a középkori sztyeppe avagy a kalandozások barbár dúlásai. Ha nem tetszik el lehet takarodni Kazahsztánba.
Azt már eddig is tudtuk, hogy Románia nem folytat gazdasági szabadságharcot. Megegyezett a Valutaalappal (IMF), és lehívhatja a hitelt.Az igazi románok persze, akik ki nem állhatják, hogy az IMF diktáljon a büszke román nemzetnek, azok most azt mondják, hogy megalkuvó módon…..
Bobzen 2010.08.10 23:31:59
@wmiki: A te két "blogod" is a blog.hu-n van te agyhalott, rasszista fasz.
Sárdobáló Szabadsajtó 2010.08.08 15:00:00
 A Magyar Nemzet teljes mértékben él a független, szabad újságírás lehetőségeivel. Utánajár az igazságnak, a dolgokat helyes módon értelmezi egy adott nézőpontból. Az egyetlen probléma a nézőponttal van. Az ugyanis egyetlen: nem szabad utánajárni az igazságnak, ha az…..
Bobzen 2010.08.08 17:35:37
@Csigorin: "Nem keresztény vallásról hanem keresztény alapokon nyugvó értékrendről, gyökerekről van szó."

Én azért megvárnám, hogy a Káderkirály pontosan milyen ténymegállapításokat kíván az új istenes alkotmányba foglalni...

"Javasolni fogom a kereszténységre és a Szent Koronára való utalást"

A kérdés már csak: minek? Mi haszna van ennek, ha tényleg csak utalni szándékozik a vallásra meg a tökfödőre, s nem kíván valamiféle jogi konzekvenciákat rendelni a ténymegállapítások mellé?
Az alábbiakban közzéteszem hosszadalmas munkámat, Richard Dawkins Coyne atyával készített interjújának magyar feliratos verzióját. Régóta el akartam már készíteni, és megfogadtam, hogy addig nem is írok a blogra. Végre itt van hát. Az interjú valami tévéprogramhoz készült…..
Bobzen 2010.08.08 16:31:34
@aftermodern: Inkább Dawkins az összes idegesítő allűrjével, mint Ray Comfort, meg a többi túlbuzgó paprikajancsi, akik abból profitálnak, hogy ostoba embereknek terjesztik a hazugságaikat vallás címén.

Amúgy meg...

"- Isten nélkül az élet szomorú, reménytelen, céltalan és sivár"

Ezt maximum te, meg a többi apologéta meri így ebben a formában kijelenteni. Ez nem érv, még csak nem is argumentum, hanem dogma, ami abból az önámításból ered, hogy egy istenségnek márpedig mindenképpen léteznie kell. Most te komolyan azt várnád el Dawkinstól, meg úgy a tudományos közösségtől általában, hogy ilyen kérdéseket boncolgassanak? És tényleg elavult lenne a "gondolkodásmódjuk" mert nem teszik? Vagy csak szimplán jól esett fröcsögnöd egy sort?
  Azzal, hogy Kispálék épp lehúzni készülnek a rolót, tovább kornyadozik az amúgy is meglehetősen szikes honi rockandroll ágazat. Mondom ezt annak ellenére, hogy soha nem látott mennyiségű fesztivál kerekedett határainkon belül. A baj az, hogy az a fránya mennyiség csak nem…..
Bobzen 2010.08.07 18:29:54
@bbjnick: Milyen érzés élő sztereotípiának lenned (a meggyőződéses jobboldaliaknak nincs humorérzékük)?
IDDQD Hát ezért készült a Steam 2010.08.05 15:33:00
Nem, nem fogunk vicceskép-bloggá változni, de ezen konkrétan felröhögtem, ilyen csökevényes a humorom, na. Szóval Newton és az alma után szabadon, ezért adta ki az ukázt a Valve-ban a legendásan karcsú nagyfőnök Gabe Newell, hogy srácok, fejlesszünk egy ilyen digitális…..
Subba Speedhablaty 2010.08.04 14:19:00
Stresszes ez a partiélet, végén zseniális kitöréssel.   VIA..
Bobzen 2010.08.04 18:01:44
@ga-ap: A kettő nem zárja ki egymást :)
A Jobbik kezdeményezi a koronás címert is ábrázoló nemzeti zászló újbóli használatát, továbbá az iskolákban kifüggesztené a 'Magyar Hiszekegyet'... Pörzse Sándor, a párt országgyűlési képviselője hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a nemzeti…..
Bobzen 2010.07.27 02:54:37
"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,"

Melyikben? Ateisták, agnosztikusok véleménye smafu?

"Hiszek egy isteni örök igazságban,"

Que?

"Hiszek Magyarország feltámadásában."

Egy ország ki tud múlni, hogy aztán zombiként új életre keljen?

"Ez az én vallásom, ez az én életem,"

Nincs vallásom, de van életem. S ízlésem is, s ez idáig kurva giccses.

"Ezért a keresztet vállaimra veszem,"

Az nem töviskoronás hippi dolga volt anno?

"Ezért magamat is reá feszíttetem."

Feszítem egy faszt, hülye vagy ember?

"Szeretném harsogni kétkedők fülébe,"

Úriember nem ordibál mások fülébe.

"Szeretném égetni reszketők lelkébe,"

A lélek oxidálható?

"Lángbetűkkel írni véres magyar égre:"

Holy shit.

"Ez a hit a fegyver, hatalom és élet,"

Újmagyar kalokagathia születését láthatjuk kérem szépen.

"Ezzel porba zúzod minden ellenséged,"

A kis fasisztoid fotelnácik is jobban járnának ha megtartanák a gyűlölködést a képzeletbeli barátjuknak, ezt a pontot támogatom. Imádkozzátok el a "libsiket", meglátjuk mennyire fog működni.

"Ezzel megválthatod minden szenvedésed."

Ha más nem is, kevésbé leszel frusztrált. Igazi szellemi maszturbáció.

"E jelszót, ha írod lobogód selymére,"

Most akkor címert rakjuk vissza rá, vagy elég ha kitöröljük a lelkünkkel?

"Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe,"

Nincs kardom. Ha képletesen értette a szerző: nem tetoválok a faszomra.

"Halottak országát feltámasztod véle."

Zombieland!!!

"Harcos, ki ezt hiszed, csatádat megnyerted,"

Hajrá fradisták!

"Munkás, ki ennek élsz, boldog jövőd veted,"

Hajrá lumpenproletárok!

"Asszony, ki tanítod, áldott lesz a neved."

Singles not included.

"Férfi, ki ennek élsz, dicsőséget vettél,"

Venni? Venni?! ZSIDÓ! Ja nem, csak így jön ki a rím, my bad.

"Polgár, ki ezzel kélsz, új hazát szereztél,"

Fülkeforradalom-prófécia WTF?

"Magyar, e szent hittel mindent visszanyertél."

Ja, hogy mindez már megtörtént?

"Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,"

Igen! Megtörtént! Győztünk!

"Mert az minden halál és kárhozat fölött"

Pont mint a Terminátor.

"Az élet Urával szövetséget kötött."

Harmadjára? Csak mi MAGYAROK? :')

"Annak nincs többé rém, mitől megijedjen,"

Nem kell rettegnünk többé, éljen!

"Annak vas a szíve minden vésszel szemben,"

Hát nem kell pacemaker?

"Minden pokol ellen, mert véle az Isten!"

Most már végig tudom majd tolni a Doom II-t.

"Annak lába nyomán zöldül a temető,"

Nem úgy volt, hogy mindenki feltámad? Minek akkor temető?

"Virágdíszbe borul az eltiport mező,"

Azért maradjon hely bornak, búzának, békességnek is.

"Édes madárdaltól hangos lesz az erdő."

És turulsikoly! Az is legyen.

"Napsugártól fényes lesz a házatája,"

Ha ez a kánaán, délelőtt fél 10 előtt a napfény sztornó, csak szólok.

"Mézes a kenyere, boldogság tanyája,"

Micimackó most beszopta, hogy nem MAGYAR. Ingyen méz more!

"Minden nemzetségén az Isten áldása."

Egy spermabank közelében fel fognak robbanni az áldás-o-méterek.

"Magyar! te most árva, elhagyott, veszendő,"

Azt hittem ezen már túl vagyunk atyám... :'(

"Minden nemzetek közt lenn a földön fekvő,"

De mi vagyunk a #1 :'(

"Magyar legyen hited s tied a jövendő."

Ezt már múltidőbe tettük? Karakterszámra kaptad a pengőt, atyám?

"Magyar, legyen hited és lészen országod,"

O_o Eddig nem hittem és volt országom...

"Minden nemzetek közt az első, az áldott,"

Jeeee, #1!!!

"Isten amit néked címeredbe vágott."

Megtépte a címert... Megtépte a címert!

"Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,"

Na azt már nem, megtépted a címert! Nem vagy MAGYAR!

"Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,"

Ja, hogy aztán bolondokházába csukjanak mert magamban beszélek... Kösz nem.

"Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:"

E kettő vércsoportfüggő-e, ugyan?

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,"

Nem voltál valami meggyőző, de a haza a hitem nélkül is megvan.

"Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"

Egy szófosásos Ady Endre veszett el benned, akit rákötöttek a vallásos pátoszgenerátorra, atyám!
Bobzen 2010.07.27 03:30:10
@atlagjancsiba: Nemi erőszakra gondoltál? Mindenki kúrja végig Magyarország nőlakosságát? Vagy karámba hajtanád a fehér nőegyedeket, aztán "humánusan" termékenyítsük meg őket mesterségesen? Vagy elég lenne megmondani minden házasuló fiatalnak, hogy ti itt bizony minimum 4 gyerekkel gyarapítjátok az állományt, különben golyót kaptok a fejetekbe?

Csak kérdezem, kedves agyhalott polgártársam. :)
Van bennem némi félelem a mozikkal kapcsolatban, nem tehetek róla, aggódós típus vagyok. Gyerekkorom óta nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy lassan elfogy minden ötlet, nem tudnak már mit mondani nekünk, eltűnik az eredetiség a vetítővászonról. Ha jobban meggondoljátok, ez a…..
Bobzen 2010.07.23 13:27:18
@Leon Osman: Pedig az utolsó szamuráj tényleg ultragáz... Farkasokkal táncoló a modernizáció előtt álló Japánban, ehh... ciki.

Vasárnap nézzük asszonnyal az Inceptiont, bár kissé tartok a szinkrontól... Attól kérdezném, aki magyar nyelven látta: nézhető?
Pozsi & Basic ft. Bonkáló Éva - Tulipán [mp3] mindenki emlékszik DJ Pozsi és legfoglalt laptopjának történetére Pozsi többszörös DMC bajnokként nyilván nem ilyen hirnévre vágyott és nagyon megviselték a történtek azonban igazi zenészként a kutyaharapást…..
Bobzen 2010.07.18 15:18:17
@bunkó: Nyomozással, alapos házkutatással, vallatással. Éljen a (Mária néni féli fidesznyik) "demokrácia"!
Bobzen 2010.07.18 16:06:49
@Mária néni: "Akinek nincs tehetsége, az ne menjen zenésznek."

Számtalan énekesről, s általad nyilván hangszernek minősülő tárgyon játszó zenészről elmondható, hogy maximálisan tehetségtelenek. Azt hiszem nincs szükség konkrét példákat felhoznom, ugyanis ennek megítélése tökéletesen szubjektív, s egyetlen szervezetnek sem áll jogában ilyen-olyan szempontok alapján kategorizálni az ilyesmit, kivéve egy diktatúrában.

"Nem kötelező."

Pontosan, s nem is tiltja semmi.

"lehet például szenet is lapátolni."

Egy személy karrierjének képesség általi determinációja szintén a diktatúrákra vall. Jogod van a véleményedhez, de a jövőben kérlek ne pampogj nekünk demokráciáról, ugyanis csak hülyét csinálsz magadból, ráadásul a Párt renoméjának is ártasz vele.
A pályafutását a Lucasfilm Gamesnél kezdő, többek között a Monkey Island sorozaton és a Day of the Tentacle-n dolgozó Tim Schafernek nem volt gyümölcsöző az együttműködés az Activisionnel. Mint azt a köcsögtoptízben megírtuk, az Activision CEO-ja, Robert Kotick az…..
Bobzen 2010.07.16 10:55:42
@plevi: Az ugye megvan, hogy az új Starcraft, ami a betervezett kampánynak csupán a harmadát tartalmazza majd, összesen 60 dollárba, itthon pedig 14 ezer forintba fog kerülni?
Bobzen 2010.07.16 11:38:01
@vuvuzela importőr: Nem tudom pontosan felidézni a sztorit, ám az én emlékeim szerint is Kotick egyszer véletlenül elejtette, hogy igazából nem érdeklik túlzottan a videojátékok. A Psychonauts az egyik kedvenc játékom, szóval én is bírom Schafert (kár a kognitív disszonanciáért, amit a Brütal Legend körüli kritikákra reagálva produkált).

@Tassadar: Tiszta sor, de véleményem szerint sok az a 60 dollár, a Blizzard-fanboyok viszont nyilván ki fogják csengetni ezt az összeget a megjelenés hetében (a 150 dolcsis CE-t ellenben tényleg nevetséges).
Bobzen 2010.07.16 14:40:00
@Vin(ent: A Starcraft és a Warcraft III is 60 dollárral indított volna? Diablo I-II? Nem baszogatásból kérdezem, próbáltam utánajárni, de nem találok infót a nyitóárakról. Amúgy teljesen lényegtelen, akkor is sokallok 60 dolcsit egy olyan játékért, amit előre bejelentetten utólag szándékoznak valamilyen módon kiegészítgetni (a legjobb esetben is 20 dollárt kérnek majd a zerg és protoss kampányért, ez akárhonnan nézem is 100 dollárt jelent a teljes Starcraft II élményért).
    Eredetileg arról akartam posztot írni, hogy milyen klassz szökőkutat fotóztam Újpesten a most épülő új főtéren. Elsőre olyan mintha a Szabadság téri interaktív vízjáték kisöccse lenne, de kiderült, hogy nem inter csak aktív: ott tör föl a víz, ahol akar, vagyis…..
Bobzen 2010.07.15 15:07:23
@Ninjaboy: Ha a) klórozzák b) szűrik a visszaforgatott vizet, akkor alapvetően semmiben sem különbözik egy szimpla strandmedencétől. Amúgy strandra sem vinnéd a kölykeidet, mert lehet, hogy az öltözőből kukucskálva egy pederaszta veri a faszát a kislányod lapos mellyire?
Bobzen 2010.07.15 15:10:59
@KKKKKK: "keresztény erkölcs"

MUHAHAHAHAHA. E két szó egymás mellett állása mindig hahotázásra kényszerít.

Szabad-e ölni?

2 Móz. 20,13 "Ne ölj."
3 Móz. 24,17 "Ha valaki agyon üt valamely embert, halállal lakoljon."

ezzel szemben

2 Móz. 32,27 "Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, ... és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát."
1 Sám. 6,19 "... És a nép szomorkodott, hogy az Úr ily nagy csapással [az eredeti szöveg szerint: mészárlással] sújtotta vala a népet."
1 Sám. 15,2-3.7-8 "Így szól a Seregek Ura [az Úr]: ... Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat. ... Saul pedig megveré Amáleket ... a népet pedig mind kardélre hányatá."
4 Móz. 15,36 "Kivivé azért őt az egész gyülekezet a táboron kívül, és agyon kövezék őt, és meghala, a miképen parancsolta vala az Úr Mózesnek."
Hós. 14,1 "Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak."
Zsolt. 137,9 "Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!"

"Remélem újra kötelezővé válik a hittan, és az indokolt testi fenyítés is újra elfogadottá válik."

Milyen jó volt régen, amikor kis szarosokat bucira vertük amikor kérdezősködni kezdtek hittanórán, ugye atyám? :D
Bobzen 2010.07.15 15:30:15
@TH: "ha valaki a gyerekek egészségét félti, azt is megérteném, de akkor miért kívánják nekik sokan, h. szedjenek össze mindenféle fertőzést?"

Nyárspolgár mentalitás, nem tehetnek róla. A mókuskerék és a pesszimizmus kiherélte belőlük a jókedélyt. De legalább van kiken röhögnünk.
A Peta nemzetközi állatvédő szervezet a híresen hülye és sokszor kicsit öncélúan botránykeltő és megosztó akcióiról ismert. Itt az addicton is sokszor foglalkoztunk velük, volt, amikor ketrecbe zárt, félmeztelen kismamákkal tiltakoztak a nem megfelelő disznótartási szokások…..