Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balbal

38 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor tegnap este Mező Misi előredőlt a székében, és félig komolyan azt mondta egy 16 éves ikerpár egyik tagjának, hogy beszarik, ha ő is Somló Tamást választja, mint a testvére, önkéntelenül felröhögtem. A beszólás teljesen természetesen jött a tetovált kőrockert adó…..
Hamarosan érkezik Madonna Girl Gone Wild című új dalára a klip, addig viszont itt a szám hivatalos lyric videója, hogy lehessen a dalszöveget tanulni. A hajtás után meghallgatható dalt Jenson Vaughannel közösen szerezte Madonna, a producerek pedig az énekesnő mellett Benny és Alle…..
 Az MDF Facebook oldalán posztolták ki Szegő Péter írását, melynek a címe Zsidóként mért szavazok az MDF-re. A cikket nem olvastam el, és bevallom nincs is kedvem. Miért?Alapvetően zsidó vagyok, nem vallásos, de anyám zsidó, az egész családom akit ismerek zsidó, és valljuk…..
balbal 2010.04.06 13:46:43
@Nils. H:

Az MDF mögé az a "maradék" SZDSZ állt be, akik megbuktatták az undorító Kóka-Horn-Fodor-féle elvtelen, magyarellenes, gusztustalan politikát és SZDSZ-t. Ezt azért ne felejtsük el.

Az LMP=SZDSZ 2.010. alatt pedig azt értem, hogy az LMP (NEM gazdasági, hanem más kérdésekben) liberális vonalon abszolút ugyanazt az elvtelenséget és városi ficsúr gondolkodásmódot képviseli, amit az SZDSZ Kóka-Horn irányvonala. Ezzel a szabadelvűséggel, "lehet más" stb. liberális maszlaggal teljesen az SZDSZ-re hasonlíttatja magát az LMP.

Márpedig tudjuk, hogy erre a maszlagra a kozmopolita-világpolgár identitású emberek (tipikusan a városi zsidóság) nagyon kapható.

Továbbá az LMP vezető politikusainak nevét nézd meg: Schiffer, Scheiring, stb. Nem éppen magyar nevek, sőt. Tipikus zsidó nevek. Még csak nem is magyarosított nevek. Nekem semmi bajom azzal, hogy milyen nevük van, de ezek a nevek + az SZDSZ-es liberális maszlag + a pletykák a Kóka-háttérről, meg a titkos támogatásokról + ez a poszt, hogy zsidó és LMP-re fog szavazni (hiába nem azért mert zsidó, hanem mert az LMP a legszimpatikusabb párt neki) ez mind-mind a Jobbik által hangsúlyozott LMP, az új zsidó párt képet erősítik és alapozzák meg.

Egyáltalán nem vagyok antiszemita, sőt, de az ilyen dolgok miatt tüzelte fel az Kóka-Horn SZDSZ is az antiszemitizmust a saját tevékenységével. A sok kis mozaik, a magyar társadalomban benne lévő összeesküvés-elméletek, zsidógyűlölet, stb.

Az LMP ezt már csak akkor tudja lemosni magáról, ha nyíltan IZRAEL-ELLENESnek deklarálja magát, különben a Jobbik ugyanúgy bedarálja, mint az SZDSZ-t.

Szóval csak arra próbáltam utalni, hogy egy Fidesz-Jobbik 70-80% előtt nyíltan felvállalni, hogy valaki zsidó és az LMP-re szavaz, vagy nagy bátorság, vagy óriási butaság.
Majd az idő eldönti.
balbal 2010.04.06 14:53:22
@Nils. H:

Nem érted?! Hát pont ezt mondom! Nekem semmi bajom azzal, hogy milyen a nevük, felőlem aztán afrikai törzsi nevük is lehet... Engem nem érdekel.
Hanem pont azt, hogy ezekkel a nevekkel és az ilyen "zsidó vagyok, kire szavazok? LMP-re" dolgokkal csak a Jobbik alá adjátok a lovat...
balbal 2010.04.06 14:58:23
@Nils. H:

Miért mondanám meg? Hol mondtam meg? Mikor mondtam meg?
Hanem pont arról beszéltem, hogy van egy párt (LMP), akinek a szabadelvűsége, szabadság-felfogása, liberalizmusa kísértetiesen hasonlít a Kóka-Horn-féle magyar-ellenesbe átforduló, elvtelen SZDSZ felfogására.

Erre jön egy ilyen zsidó vagyok, kire szavazok, már eleve provokáló cikk, amire jön egy ugyanolyan provokáló blog-bejegyzés az LMP-ről, ez mind-mind csak a lovat adja a Jobbik és antiszemitizmus alá.

Nagyon rossz a szövegértésed, ha a fentiekből azt hiszed, hogy antiszemita vagyok, vagy meg akarom mondani, hogy ki a zsidó, meg ki nem. Olvasd át figyelmesen, hogy miről beszélek, és olvad, értelmezd félre, amit mondok.
Akik egy jó kemény kis neoliberális pártot szeretnének látni a parlamentben, azoknak minden reményét lerombolja, ha az MDF bejut.Kire szavazzanak a neoliberálisok? Ha ezt a kérdést feltesszük, fel kell tennünk azt is, hogy mi szolgálja a neoliberalizmus eszméjének ügyét…..
A szlovák-magyar viszonyt és a mesterségesen gerjesztett szlovák-magyar konfliktust, viszálykodást nem nagyon kell bemutatni manapság. Gyakorlatilag mindennap hallunk valami abszurd dolgot szlovák soviniszta politikusoktól a magyar kérdésben, a magyar kártya bedobásával (hiszen ez…..
Miután a héten megkaptam többektől, hogy az utóbbi időben nem vagyok túlságosan "web-kettes" ezért felújítom magam és webkettességemet, így angol zh-ra készülve. Először is elnézsét azoktól, akik hetek óta nem bírnak aludni, mert annyira várták az…..
Hamarosan kritikákat írok a heti adag impresszív kultúr-sokkból, csak először agyban fel kell dolgozni a látott sokkokat. :D Az alábbiakat tekintettem meg a héten:1. Avatar2. Boticellitől Tizianóig tárlat (Szépművészeti Múzeum)3. Degas-tól Picassóig (Francia mesterművek a…..
Lassan több mint 1,5 éve nem tanultam spanyolul ami súlyos hiba, mert így vészesen elveszik az agyamból ennek a gyönyörű nyelvnek a szókészlete és nyelvtana (El subjuntivo para siempre, ugyebár :D). És mivel az angollal szemben nem árad mindenhonnan spanyol zene, spanyol film,…..
 Valamikor 2007 környékén olvastam utoljára a kedvenc regényemet, úgyhogy nagyon itt volt az idő az újraelővételnek. Így a vizsgaidőszak közepén, valamikor karácsony után mit ad Isten, elkezdtem olvasni. Azonban közben megtudtam, hogy 2008-ban kiadták új kiadásban, és ez…..
  Itt van 2010 első igazán jó klipje és kislemezdala, amit Mariah Carey szolgáltat. A dalról és a koncepcióról azt kell tudni, hogy a dal szóló (=csak Mariah) változata szerepel a szeptemberben megjelent Memoirs of an Imperfect Angels albumon (amely talán MC legrosszabban fogyó…..
Na hali!Végre vége az ámokfutásos félévnek, 600 beadandóval, és november 20-ától több mint 2 hónapon át tartó 62 kredit megszerzéséért folytatott vizsgaidőszaknak. Szóval a blog mindenki örömére és bánatára visszatér és re-loaded (jaj ez mekkora menő szó, istenem :D)…..
Ma van Advent első napja, mától hivatalosan is megkezdődik a karácsony, Jézus születése napjának a várása. Ebből az alkalomból, ráhangolódva a készülődésre, a karácsonyi hangolódásra, fogadjátok sok szeretettel ezt a rakat ENYA dalt, amely a karácsonyhoz és a télhez…..
Bár az utóbbi időben nem igazán vagyok megelégedve Mariah Carey videlkedésével, menedzsmentjével és sok mindennel, de azt leszögezném, hogy az aktuáls "Memoirs of an Imperfect Angel" albumát érzem az egyik, vagy talán A legjobb albumának. De hát szar promócióval mindent…..
Anélkül, hogy politikaivá változtassam ezt a blogot, néha meg kell szólalni, mert vétkesek közt cinkos, aki néma, ahogyan azt Babits is írta a Jónás könyvében. Nem fogok pártok mellett, pártok ellen politizálni, nem akarok a pártkatona emberek szánalmas szintjére süllyedni.…..
Pénteken jelent meg Magyarországon Enya legújabb válogatása, THE VERY BEST OF ENYA címmel, amely két kiadásban is a boltok polcaira került: egy egy CD-s, és egy CD+DVD-s kiszerelésben, aminek az az érdekessége, hogy a két kiadvány CD-jeinek dallistája jó néhány…..
"Who Says" videóklip Klip: 10/10 Dal: 9/10 (csak azért 9, mert az album többi dalához viszonyítom)  - - - - - - - "Heartbreak Warfare" videó Klip: 9/10 (de ezt az újfajta technikát nagyon értékelem!!! :-)) Dal: 10/10 ------ John Mayer legújabb…..
Pénteken sikerült végre beszerezni az új Norah Jones albumot a Media Marktban. Még csak 8-9 alkalommal sikerült végighallgatnom, szóval nagyon az elején vagyok. Az összességében nagyon tetszik, mert van fele rész tipikus Norah Jones, fele rész újítás. Egyelőre nem érzem olyan…..
Már lassan egy hete megjelent, de elfelejtettem felrakni, szóval itt van Alicia Keys új videóklipje, a "Try Sleeping With A Broken Heart" kislemezhez. "The Element of Freedom" 2009. december 15-én a boltokban!8/10 (Bár nem egészen értem a dal mondanivalójának és a…..
Íme a 2+1 vadonat új Shakira videóklip. A felső a Give It Up To Me az aktuális amerikai kislemez, a másik pedig a világ többi részén megjelenő Did It Again, illetve ennek spanyol verziója, a Lo Hecho Está Hecho! Jó szórakozást! Shakira feat. Lil' Wayne - Give It Up To Me…..
2009. november 13-án, hétfőn (azaz holnap) jelenik meg kis hazánkban Norah Jones új albuma, "The Fall" címmel, amely sorban a negyedik nagylemez (1. Come Away With Me, 2. Feels Like Home, 3. Not Too Late). A lemez két változatban kerül kiadásra: egy 13 dalos alapváltozatban, és…..
  Tegnap tartották Szlovákiában a megyei választásokat, amely immár a sokadik választás volt idén Szlovákiában: volt idén köztársasági elnökválasztás két fordulóban, EP-választás egy fordulóban, meg most a megyei választások, néhány helyen második fordulóval.…..
2009. november 24-én jelenik meg kis hazánkban a legutóbbi Harry Potter film DVD-változata. Mivel a film mozis megjelenésekor még nem írtam ezt a blogot - sokak bánatára :D vagy örömére - ezért hirtelen jött gondolataimat a filmről most osztanám meg. Na szóval ambivalencia. Ez, és…..