Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vízumfeleség

54 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sok átvészelt éjszaka után az egyik kis százlábú bosszút ált elpusztított 18 rokonán és ma reggel búcsúzóul megmart. Szerencsére csak egy igen kicsi példány vette a bátorságot a támadásra, de azért megtapasztaltam, hogy a marása nagyon fáj. Még most is sajog (egyelőre…..
A hétvégén ismét tűzijátékot mentünk nézni, ezúttal Asakusába. Megtapasztaltuk a japán tömegérzést. Piszok sokan voltak, de tényleg, az otthoni tömeg ehhez képest csak kis csoportosulás. Folyamatosan csodálkoztunk, hogy az óriási emberáradat ellenére, minden tökéletesen…..
Most már csak pár hetünk van, kezdenek felgyorsulni az események. Igaz, a hétköznapok továbbra is igen hosszúak, de a hétvégék már elég feszítettek lesznek, mert még egy csomó mindent meg kell néznünk. Megyünk még Kiotóba, állatkertbe, hogy megnézzük a pandamacit, még egy…..
Már attól féltünk kimarad a gyereknek a tűzijáték élmény, hiszen augusztusban még messze nem leszünk otthon, de szerencsére itt július hónapban minden hétvégére akad egy jó kis színes látványosság. Múlt hétvégén Yokohamában voltunk. Ott a közeli plázák fizették a…..
vízumfeleség 2010.07.31 07:09:57
@Pejho: Köszönöm :)
Azt tervezzük, hogy még néhány hétig otthon is vezetjük a bolgot, leírjuk, hogyan megy a "visszaszokás". Egy hétig turistaként fogjuk járni Budapestet :), rétesezünk a Pozsonyi utcában, és persze fagyizunk Gerbeaudnál.
Ferkó a minap kínai és japán kollégájával a hazaúton ételekről beszélgetett. Ferkó persze feltette a kérdést kínai kollegájának: mi a helyzet a kutyahússal? A kollega már evett kutyát (és ízlett neki), de jelezte, hogy az valójában a koreai konyha étele. A japán kollega a…..
vízumfeleség 2010.07.31 07:06:48
@Edédi: Nem, nem, majd szeptember elején érkezünk!!!
(fotó: kollégák egy céges bulin) Múlt hétvégén vendégül láttuk Naszti kollégáit (10 felnőtt és 3 gyerek). A menü a következő volt: tatár bifsztek, csirkepaprikás galuskával, paprikás krumpli, uborkasaláta. A kaja egészen jól sikerült, a csirkepaprikás például isteni…..
Azt hiszem, Darina fejlődésével eléggé képben vagytok, viszont nagyon le vagytok maradva Zórával. Szóval ,íme egy kis beszámoló róla. Égedelem!!!!! Már nagyon önálló, egyedül öltözik, vetkőzik, használja a WC-t, mindig szól! A cipőt még néha kacsalábon veszi fel, de ez…..
Örömmel jelentem, hogy a monszunnak már két hete vége (elég jól megúsztuk, végül nem esett állandóan az eső). Beköszöntött a nyár a maga 35+ fokával, égető Napjával. Pusztulunk meg a melegtől. Eddig megmosolyogtam az embereket, hogy nyakik beöltözve sétálnak, meg még…..
A valóságban ez azt jelenti, hogy már nem vagyunk egyedül. Jöttek anyák, néha apák és hozták a gyerekeiket is (4 anya, 8 gyerek). Elkezdtünk szocializálódni. Az új társas kapcsolataink azonban nem lesznek túl mélyek, mert nincs közös nyelv. Az anyák közül ketten beszélnek egy…..
Ferkó, mint már korábban is írta, szereti a hasát. „Szerencsére” a hasa ezt meg is hálálja, és szépen gyarapszik. Szóval, addig fűzött, míg végül hétvégén beadtam a derekam, és japán gasztrotúrájának második állomására elmentünk. Ferkó szereti a Michelin…..
Hálás vagyok ennek az országnak, mert egy éppen szobatisztaságra szoktató szülőpárosnak a nyilvános és viszonylag tiszta WC-K sokasága óriási könnyebbséget jelent! (Szolgálati közl.: Zorka már hónapok óta szobatiszta!) Van nyilvános mosdó az utcákon, a plázákban, a…..
vízumfeleség 2010.07.01 06:44:38
@Jwife: Köszönöm, örülök,hogy tetszik a blog! :)

Köszi az infókat is, közben összeszedtem magam és a neten is utána néztem:
en.wikipedia.org/wiki/Toilets_in_Japan
:)
vízumfeleség 2010.07.01 06:45:09
@khmkhmkhm: Ki vagy?
80% páratartalom - szívás!7 fölötti UV-B sugárzás - szívás (fáj)!Két nap, két százlábú - szívás (már nappal is megjelennek)!..
vízumfeleség 2010.06.23 03:36:06
@Lizzy11: Néztem a méregpolcokat, arra szerintem nagyon fel vannak készülve. Még hordozható szúnyogriasztó is van :) Meg egy csomó fecske.
Majd meglátjuk, mennyire hatékony :)
Ha felülkerekedek a lakhatási körülményeinket, a rovarokon és a földrengésen, akkor szeretem Japánt. Ennek ellenére nem tudnék itt élni. Szerintem lehetetlen beilleszkedni. Ha megszűnnének a nyelvi korlátok, akkor is mi lennénk a külföldiek, megbámulnának, mert mások vagyunk.…..
A japán faunáról szerzett ismereteink igen hiányosak. Majmokat vártunk, meg különleges tengeri állatokat, no de semmilyen különlegességre nem számítottunk az utcánkban. Csak itt a kis mikrokörnyezetünkben találkoztam már jó néhány nem várt lakótárssal. Most a borzalmas…..
Négy hosszú hónap után egy rövidre nyírt frizurára igencsak ráfér a frissítés. Nehezen szántam rá magam a hajvágásra. Egyrészt sajnáltam rá 4000-6000 yent (láttam olyan helyet is, ahol 9000 yen volt a hajvágás – ezek az árak túltesznek a lélektani határomon),…..
Autónk nincs, leginkább vonat/metróval és gyalog közlekedünk. Az autó nem is hiányzik, mert nagyon jó a tömegközlekedés. Minden járat jól össze van hangolva, sűrűn és pontosan közlekednek. Az információs rendszer is szuper. Már a belépés előtt látod, hogy honnan és…..
Mint kiderült, a riasztó spray-vel próbáltuk kinyírni az állatot :). Nem véletlenül ment nehezen! Azóta már szereztünk be egy biztos gyilkost. A nevét nem tudom, de -85 fokon végez a kártevőkkel.Felhívtuk a ház bérbeadóját is, mert hát felkészületlen és parás…..
A maradék napjainkat sajnos meg fogják keseríteni ezek a kis dögök (értsd: százlábú, csótány). Már háromszor látogatott meg bennünket százlábú. Hiába minden védekezés! A tegnap esti kis rohadékot Ferkó lefújta méreggel, de egy fél doboz is csak nagyon lassan végzett…..
vízumfeleség 2010.06.13 16:02:14
@Geitenbeffer_: Igen, szörnyű volt látni a képeket! Próbáltunk mi is segíteni (már amennyire innen a távolból lehetett).
vízumfeleség 2010.06.13 16:04:37
@Edédi: A dögöket már azonosítottuk, és vettünk itteni spéci szereket, volt kint egy szaki is, minden lyukat betömtünk. Japánban a százlábú olyan megszokott, mint otthon a pók. Ők fel vannak rá készülve lelkileg is és szerileg is - csak nekünk sok ez, de nagyon!
A földrengések mellé a bogarak is felkerültek a listámra. A frászt hozzák az emberre és a gyerekekre még veszélyes is lehet. Szombat reggel, egy százlábú ébresztett. A hajnali etetés után próbáltam visszaaludni, mikor valamit éreztem a takaró alatt, az a valami piszkált.…..
vízumfeleség 2010.05.27 08:05:07
@Lizzy11: Hogy védekeztek? Én sterilizálok minden este, nehogy kedvet kapjanak újra betévedni.
Átnéztük lakásunk védelmi vonalait. Ide csak az nem jön be, aki nem akar. A bejárati ajtó nem illeszkedik a tokba, az elszívók kivezetőin nincs bogárháló, a nyílászárók vízelvezetőin is átfér egy százlábú. A ház pedig úgy épült, hogy alulról is simán bemászhat bármi.…..
A múlthéten, mikor eltévedtünk, találtunk egy Zorka számára érdekes játszóteret. Tetszik neki, mert van csúszda, rugós játék és hinta is. A héten visszalátogattunk oda. Ekkor történt, hogy egy néni, alsó szemhéjáig maszkban, közeledni kezdett. Először arra gondoltam, hogy…..
Körülbelül 1 hónapja megkapott behívónk alapján hétfőn ellátogattunk a lurkókkal Shin-Yurigaoka-ra, hogy a Ward Officeban beadassuk Darinának az OPV oltást. 10 perccel a megadott időpont előtt érkeztünk, és biztos voltam benne, hogy jó helyen járunk, mert már az állomásról…..
Már korábban írtam, hogy Japánban minden jóval drágább, mint otthon, viszont cserébe sokkal kényelmesebb itt megoldani az étkezést. Minden boltban lehet vásárolni kész, helyben készült vagy előre csomagolt ételeket. Ezek az itteni viszonyokhoz képest olcsók. Lehet kapni kész…..
vízumfeleség 2010.05.13 12:03:31
@Lizzy11: Igen,szereztem. Nem olyan, mint az otthoni, de hasonlít (kicsit kemény, és savanyú, de tejföl :)). Nálunk Yuri és Maruetsu boltok vannak, mindkettőben kapható. Csak egy pár dobozzal tartanak, nehéz megtalálni. Az egyik boltban a tejeknél van "elrejtve", a másiknál meg a sajtoknál.
Mi az a bentos? Kipróbálnám!
Az elmúlt hónapban sokat ügyesedett. Egyre gyorsabban kúszik, már fel és le tud mászni az ágyról (kb. 20 cm magas), megtanulta érvényesíteni az akaratát, mindig azzal akar játszani, amivel éppen Zorka. Rajong a testvéréért, nagyokat kacag rajta, bármit csinál. Érdeklődik minden…..