Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babelszucs

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idő kérdése A élet kellékei 2010.12.16 10:13:00
Hamvas Béla írja, hogy a modern társadalmakban az emberek életenergiáinak zömét az életkellékek megszerzése köti le, nem maga az élet. Az emberek öregkorukig azzal foglalkoznak, hogy a színvonalas élet kellékeit (hétvégi ház, új autó, új bútor, modern technikai eszközök,…..
Idő kérdése A nyár egyik híre 2010.09.08 14:33:00
Egész nap dörgött, villámlott, nem volt nehéz 48 óra alatt elfelejteni, hogy három hétig rekkenő hőség volt és mindenki jammerolt, hogy ez ELKÉPESZTŐ meleg, ilyen emberemlékezet óta nem volt...stb. Pont ugyanúgy, amikor télen napokig esett a hó. Olyan sem volt emberemlékezet…..
Amióta Vass Éva kitalálta magát és a ma már fogalommá vált vasseva-t néhány dolgot (jelmeztervező asszisztensként Spielberg München c. filmjét, több amerikai film jelmezeit,  reklámokat, saját design üzletet) biztosan felturbózott már. Egyetlen dolgot kivéve: a…..
Kiosztottuk a pénzt, fejenként 500HUF. Használati utasításként kapták, hogy ebből kellene finanszírozni- “Mi az a finanszírozni? Fizetni kisfiam.”- az extra kívánságokat, úgymint focis kártya, extra fagyi, extra üdítő, újság...egyebek. Mindkettő hozta a…..
Tegnap komoly vita alakult ki arról a rádióban, hogy az emberek a munkahelyükön használhatják-e az internetet, és ha igen, akkor mire. A munkáltatók örjöngtek, hogy mindenki internetezik és nem dolgozik, emailezik, csetel, fészbukozik. Ezért persze a legtöbb helyen letiltották a…..
Ez a hétvége egy olyan fiatalemberé, akinek szinte nincs is hétvégéje. Lugosi Tamás (22) hét éve golfozik, ez alatt az idő alatt több, mint 200 versenyen vett részt, volt Magyar Kupa és a Nyílt Magyar Bajnokság győztese illetve amíg ki nem öregedett tagja volt a junior…..
 Mi a közös nevező Budapest, Berlin és a Balaton esetében?  Nem, nem a "B", hanem a Szimpla. Az első két városban már van, a Balaton északi partján pedig a napokban nyílik a Szimpla következő egysége. Ennyi tennivaló mellett is van azért hétvége amit most…..
I. Büdöske, orgona, kutyatej, furcsa fehér gyöngyvirág, azálea. Igen, megvan a „new business”: virágbolt! Neeem. Anyák napja. Kezdjük a büdöskével. Csodaszép, papírtartókában, egyenesen az ovis anyák napjáról, Kópé készítésében. Rajta a jele, a zászló. Volt…..
Kicsit félve írom le ezeket a sorokat, mert az utóbbi időben csak olyan gasztro-öko-bio beszélgetéseket hallgatok, olvasok, amelyben a résztvevők nagyon vágják a főzést, mint olyat. Főznek ilyet, főznek olyat, odadobnak ilyen sütit, beteszik-kiveszik a tepsit és még élvezik is.…..
Ezt a hétvégét Hervé Lóránth Ervin (41) turbózza fel, akit ha személyesen nem is ismertek, biztos, hogy találkoztatok a műveivel. Ha jártok étterembe, viseltek ruhát, olvastok éttermekről, belsőépítészetről magyarul könyvet, hajlamosak vagytok megállni egy belvárosi…..
Idő kérdése Szerintetek igazi? 2010.04.04 09:47:00
Ma Kópé magához kéretett és suttogó hangon megkérdezte, hogy szerintem a nyuszi, aki elszórta a kertben a kis apróság-ajándékokat, az "beöltözött" nyúl vagy igazi? Gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam, hogy ha így rákérdez, akkor megmondom neki az igazat. Azért…..
Eszembe jutott az a látszólag közhelyes téma, hogy személy szerint menynyire nem teszek semmit a Földért. Kicsit patetikusan hangzik, de mégis mennyire igaz és mennyire illik rá az a nagy igazság, hogy az a kapcsolat, amiből állandóan csak kivesznek és sosem tesznek bele, egyszer…..
Szombat este elmentünk a közeli erdőbe, hátha szerencsénk lesz és lövünk egy vaddisznót. Lőttünk, aztán a kertben nyárson megsütöttük. Ezután bevackoltuk magunkat a fenti szobák egyikébe és szörföztünk a neten, hogy milyen filmet lehetne nézni, így családilag. A fentiekből…..
Péntek reggel oviba menet Kópé kifejtette, hogy ezen a napon szeretne nagyon okos lenni. Oviból jövet kérdeztem, hogy sikerült-e a terve. Mondta, hogy persze. Nekem sajnos nem. Az elindulás általában "kettőből" megvan, de tegnap harmadszori nekifutásra sikerült. Egyszer a…..
Vilmos negyedik óra után, az iskolai wc-ből hívott fel, hogy akkor mikor indulunk, mert ő tulajdonképpen készen áll. Emlékeztettem a reggeli megállapodásunkra, miszerint a leckének pénteken meg kell lennie, ellenkező esetben nem indulunk. Továbbá érdeklődtem az ebéd iránt is,…..
- Két napig voltam NY-ban, de olyan, mintha heteket töltöttem volna ott. Olyan dolgok történtek, amiből ha kinyugodom magam- Zazi szövege-, akkor írok egy könyvet. Nem emlékszem már, hogy mennyit meséltem, de azt biztos nem, hogy találkoztam az esküvőn- ahol Andyvel lehetett két…..
Urvölgyi Balázs (38) a Wunderman Budapest ügyvezető igazgatója, felesége Murányi Edit, aki elmeséli az e heti turboWeekend-ben a rituális hétvégéjüket.Nálunk öt éve a gyerekekről szólnak a hétvégék. Mondjuk nem csak a hétvégék, hiszen ennyi idő alatt három gyermekünk…..
- Lilu eszembe jutott a filmes eseted az amerikaival. Remélem már túl vagy rajta, nem lehet mindent ennyire megélni.- nézett rám Zsófi, ahogy haladtunk a kávézó felé. Senki nem hív már így csak az ezerévesbarátnőim. - Nekem is pont ez járt a fejemben. Persze már túl vagyok…..
Az első könyvem ott kezdődött, hogy Linda kihagyhatatlannak tűnő lehetőséget kap New York-ban, hogy első könyvét megfilmesítse egy amerikai-magyar producer segítségével. A repülőúton unaloműzés gyanánt felidézi magában az elmúlt egy évet a családi vicces történetekkel és…..
Öt éve, amikor eljöttem az eddig leghosszabb ideig tartó munkahelyemről, akkor a szokásos búcsúbeszéd helyett körbeküldtem egy részletet Esterházy Péternek a Mindentudás egyefenén (copyright by Superman) tartott előadásából. Az "évforduló" kapcsán valaki írt, hogy…..
Írom a második könyvet, amiben tervezem, hogy írok a barátnőkről, lesz egy kis retro vonulat a könyvben. Megtaláltam a levelezésünket a 80-as évekből, amikor az volt a divat, hogy minden délután és persze a nyarakon leveleket írtunk egymásnak. Érdekes elolvasni ezeket két…..
Ezen a héten Bugner Szilvia (39), a Viasat Broadcasting senior promo producerével töltjük a hétvégét.Öt éve élek Londonban. A hétvégi program nálam egy dologtól függ: milyen esemény van a városban és Londonról lévén szó, mindig rengeteg dolog van, amit éppen "látni…..
Idő kérdése Farsang 2010.02.18 13:25:00
Annak idején biztos voltam benne, hogy V. orvos lesz a farsangon, tekintve, hogy az apja az, így könnyű lesz a jelmezkészítés. Mondtam is, hogy hozzon majd orvosos táskát, fonendoszkópot stb. Mondta, hogy szerinte inkább az anyja révén szociológusnak kellene öltöznie, tarisznyával,…..
Ezen a héten a turboWeekenden síelünk. A helyszínre Magyarországról 25 óra és 15 perc alatt lehet elautózni. Az igazi megszállottaknak ez nem probléma. Krisár Csilla Mária (45) igazi megszállott, de nem elsősorban a síelés, hanem a munkája miatt. Hosszú évekig Oslóból…..
A turboWeekend célja, hogy olyan emberek hétvégéit mutassa be, akiket személyesen nem ismerhetünk, de azok a szolgáltatások, tárgyak, termékek amelyekkel ők foglalkoznak a mindennapjaink része. Az előző turboWeekend a mobilhoz kapcsolódott, a Vodafone egyik igazgatója mesélte el,…..