Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piszok Alfréd a kapitány

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Piszok Alfréd a kapitány 2009.10.20 12:00:51
@Asmtrong429: Kedves Asmtrong429, látszik, hogy neked még nem volt gyermeked. És ezt mint férfi mondom, akinek kettő is van. Amúgy, ha egy profi csecsemőgondozónak két gyed összegét ki szeretnéd fizetni nettó , ami kb. 160000 HUF, akkor az bruttó minimum 400000 forint, ami már 5 gyed lenne, tehát a profi csecsemőgondozónak 5 gyerekre kell felügyelni és emellett még fejleszteni is őket, ami ugye te is érzed hogy lehetetlen.

Személyeskedés nélkül szeretném csak felvetni, hogy pl. építész-, gépész-, vagy vegyészmérnökök ritkán szoktak ilyen posztot írni.

Jómagam a saját, amúgy több jó szakit és mérnököt is alkalmazó cégemhez kerestem egy olyan, a közgazdaság különböző területein jártas embert, aki bizonyos feladatokat, amit a szakmám mellett se kedvem, se időm nem volt megcsinálni, átvegyen. Ez egy közgazdásznak biztosan aljamunka lett volna, hiszen ahogy a posztíró megjegyezte, az igazi előrelépés egy középvezetői beosztás lenne. Függetlenül attól, hogy ért-e annak a cégnek a tevékenységéhez, vagy sem. No mindegy, tehát aljamunkára kerestem embert és botor módon beleírtam, hogy közgáz diploma előnyt jelent. Sokan jelentkeztek, hiszen a profilból adódóan nem kell reggel 8-tól estig bennülni a munkahelyen, sok feladat akár otthonról is elvégezhető, ja és teljes pénzzel jelentettem volna be őket.

Sajnos tapasztalataim szerint a közgazdász szakma olyan, hogy igazából semmire sem jó. Az, hogy valaki nincs otthon az adójogszabályokban, az nem gond, hiszen gyorsan megtanulható és a könyvelő is segít. De az, hogy kb. 30 jelentkezőből egyik sem alkalmas arra, hogy kreatívan és helyesen, MAGYARUL!! meg tudjon írni egy szállítólevelet és egy reklamációt, az nagy probléma a hazai munkaerőpiacon. Végül egy "csókos" kapta meg a munkát, egy barátom lánya, aki közben elvégezte a számviteli főiskolát. Aki mellesleg helyesen ír. mert az apja megtanította neki, és azóta már a könyvelést is teljesen át tudta venni, gyakorlatilag a saját munkabérét gond nélkül kitermeli.

Tehát lehet sajnálni és sajnáltatni magunkat, de a pályaválasztásnál azért abba is bele kéne gondolni, hogy lesz-e meló, vagy sem az iskola elvégzése után. Hogy elmondjam egykori bölcs tanárom életfilózófiáját, amit a 18 éves végzősökkel rendre megosztott: "ha hülye vagy, hülye is maradsz, ha szar pályát választasz magadnak, szar melód és szar életed lesz és ha élhetetlen vagy, akkor szar melód és hülye főnököd lesz."
Piszok Alfréd a kapitány 2009.10.20 12:10:24
@Heck Elek: Nem hülyeség az a nyilatkozat.

Nálunk majdnem beleőrült egy srác a logikai analizátor telepítésébe, mert rossz kábelt csomagoltak hozzá és csak egy hét után kaptuk meg a megfelelőt. Azután semmi gond nem volt, de addig...

Amúgy ha emlékeztek a régebbi USA vízumra, abban is volt olyan kérdés, hogy akar-e gyilkosságot elkövetni az államok területén? Alul *-gal a magyarázó rész: igen válasz bejelölése a vízum megszerzését nem zárja ki automatikusan.