Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BorSodó

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
BorSodó 2009.12.03 23:03:47
@preston
Minden oltóanyaggyártó cégnek megvan a saját módszere "technológiája", amivel a flu-vakcinákat előállítják. Ez (a technológia) van bemutatva, letesztelve stb. WHO meg nemzeti hatóságok előtt. Ezt a módszert nem a H5N1 megjelenésekor kezdték el alkalmazni, hanem jóval régebben, a magyarok, mondom, 50 éve. A "törzscsere" a WHO (teljesen exact) megfogalmazása arra, hogy a már bevált technológiában az újonnann izolált vírussal helyettesítik a régit, és annak a tapasztalatait kiegészítve az idei immunnogenitási eredményekkel, rögtön lehet forgalmazni. A H1N1-et pl 2009 áprilisban izolálták először Kaliforniában, innen a törzs neve is, és októberre készen kellett lennie egy hegy oltóanyagnak, ez baromi rövid idő. Ha nincs ez a rövidített eljárás, még mindig levelezgetnének. Ez minden évben így van a szezonális fluval is.

Hogy a külföldi cégek változtattak-e valamit a technológián, és emiatt volt új engedélyezési eljárás a H5N1-hez tavaly, nem tudom. Lehet, hogy igen, és most már az idei vakcinát a H5N1-es módszerrel állították elő. A magyar esetén bizonyosan nem, igaz a magyar leírás nem is hivatkozik a H5N1-re. (Pedig GyF annak idején bejelentette, hogy elkészült)
Az Omninvest pl. állítólag megpróbálkozott a szövettenyészetes technológiával is, de beletört a bicsakjuk az engedélyeztetések kőccségeibe. 2006-ban 2 milliárd állami támogatást kaptak "fejlesztésre", nem tunni micsináltak vele, mert a vakcina ugyanazzal a módszerrel készül most is.
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
BorSodó 2009.10.20 00:58:25
@kvadrillio:
„A magyarokból egy"humorát vesztett" nép lett. Vajh....miért is ???”
Nem állom meg, hogy erre ne írjak be! No hát azé’, mert a legvidámabb barakkból kifelé nézegetve ott volt a REMÉNY egy másik szebb(nek vélt) világ elérésére, valahol mindenki azt gondolta, hogy egyszer véget kell érjen ez az egész. Most viszont nincs hova kibámulni, kész, passz. Ez az ótvar az, amiben reménykedtünk?! Sivár kilátástalanság.