Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emily Hume

114 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nov. 11-én voltam ellenőrzésen, hát azt hiszem innentől kezdődik a lehúzás kategóriája. Kb. 3 percet voltam bent. Hozzá sem nyúlt a fogaimhoz, csak megnézte őket. Egy minimálisat húzott az éjszakain, majd fizettem 2000 Ft-ot. Elég jó órabér. :) A lényeg, hogy minden rendben.…..
... elég jó. Nagyon jó érzés, hogy nincs több fogszabiba ragadt étel, nincs több fájdalom. Végre nem kell minden kajálás után azon aggódnom, hogy tele van ételmaradékkal a fogam. Nem jönnek random fájdalmak a fogaimba. Félek még kemény ételekbe harapni, pl. még mindig nem…..
Péntek reggel voltam a dokinál. Minden tök okés volt, úgyhogy lényegében hozzá sem nyúlt a fogaimhoz. Ezentúl már mind a két oldalon háromszög alakban kell felraknom a gumikat, meg kisebb átmérőjűt kaptam, de ennyi. Azt mondta jól állunk, a szimmetria is kezd meglenni, úgyhogy…..
Emily Hume 2013.06.04 13:25:55
Szia.
Hát az anyagiakat nehéz megmondani, szerintem ez egyénenként elég változó lehet, attól függetlenül is, hogy agyon hasonló a helyzeted. Mivel nem mindegy hol csináltatod (elég változó áron dolgoznak a dokik) plusz az sem, hogy milyen gyorsan indulnak mozgásnak a fogaid.
A sajátomról viszont tudok szólni, ez egy lapot azért szolgáltat: 4500 ft egy ívcsere, 1000 ft a kis gumik, plusz az egyéb kisebb állítások. 9000 volt a ferdesík, amivel megszüntették a keresztharapást, kb 45 000 ft volt egy-egy brackett sor és még voltak egyéb íveim is. Hát még pontosan nem számoltam ki, hogy mennyinél járok, de kb. fél évem van vissza és olyan 250 000 ft-ot már otthagytam. És még a végén az éjszakai fogszabályzó ára lesz nagyobb. De ennél sokkal drágább helyek is vannak. A szerencse az, hogy nem egyszerre kell kifizetni az egészet.

A keresztharapásom megszűnt, jelenleg azon folyik a munka, hogy szimmetrikusan, egyenletesen harapjanak a hátsó fogaim össze, ahol csak lehet. Nem tudom mennyire olvastad közben a blogomat, mert elég sok képet raktam fel, lehet látni ezt a ferdesík nevű eszközt, ami nekem 3 hónapig be volt ragasztva a számba (az alsó fogívemre), ezzel billent át a felső fogív. Kellemetlen volt, de utólag értékelve nagyon megérte! Szóval ha részletesebben érdekel ez a kérdés nézd vissza a bejegyzéseimet és mindent megtalálsz.
Ha bármi egyéb kérdésed van, szívesen válaszolok!
Sok sikert!
Emily Hume 2013.10.07 09:39:10
@Nasibog: Először is köszönöm, másodszor pedig küldtem privit. :)
..
Igazából megkaptam a második lenyomatot is, ami a végén készült, de arról sajnos letörörr néháy fog, így nem a legszebb. Azért majd később lehet csinálok róla képet.  Nagyon rossz volt, hogy kedd este azt álmodtam, hogy tőből letörött néhány fogam, erre bemegyek szerdán…..
Még szívecskét is kaptam bele. :) ..
Szerdán megkaptam az éjszakait. Kicsit csiszolgatott még rajta a doki, aztán bepróbálta a számba. Tökéletesen illeszkedik, azt mondta semmi gond nincs vele. Megmutatta, hogyan kell betenni, kivenni. Aztán én is megpróbáltam, egyszerre sikerült. Most megint elég sok nyálam van tőle,…..
Ma reggel voltam a dokinál és megszabadultam a fogszabitól. Nagyon jó érzés, bár az ide vezető út elég göröngyös volt. Először is egy ilyen fogóval egybe leszedte az egész fogszabályzót, természetesen külön felül és alul. Az alsóval kezdte. Minden fognál volt egy ilyen kis…..
Elérkezett ez a pillanat is, a legközelebbi alkalommal amikor megyek, leveszik a fogszabályzót. Így visszatekintve nem is tűnik olyan vészesnek, és végül is a beígért 2 év helyett inkább csak olyan másfél év lett.  Most egy hónapon keresztül már csak éjszakánként kell…..
Múlt szerdán voltam a dokinál. Alul még gumihúzással voltak összekötve a brackettek, ezt mos levette és ugyanúgy egyesével ilyen fémszínű bigyóval rögzítette, mint ahogyan felül is (erről korábban tettem fel képet). Jó erősen megnyomkodta az alsó fogaimat, nem volt kellemes,…..
Azért ez elég komoly... :) Már furcsa visszanézni, hogy ilyen is volt. Pedig milyen sokáig éltem így! ..
Hoztam pár aktuális képet. A bal alsón látjátok, hogyan kell most jobb oldalon gumiznom a fogaimat, erről még nem töltöttem fel fotót, pedig akartam. De most végre eljutottam odáig, hogy készítsek egy ilyen remekművet Nektek. :) ..
Szerdán (27-én) voltam a dokinál. Kivette a felső fémívet, állított rajta egy kicsit, alaposan letisztította és visszatette. Ugyanúgy ilyen kis fémkerettel rögzítette az egyes kis bracketteket a fogaimon. Mostantól kicsit másképp kell viszont gumiznom őket otthon. Eddig ugye a…..
Pénteken reggel voltam az orvosnál, kicsit tovább tartott, mint számítottam rá. Fél órát biztos bent voltam. Sőt, a doki mondta az asszisztensnek a kezelés végén, hogy legközelebb se rövid időpontot adjon, mert a bonyolult kezelés miatt nem várt dolgok is lehetnek. Most például…..
Sajnos, mivel ritkán cseréli a felső gumikat, így közeli képnél meglehetősen sárgák. De egyébként egyáltalán nem tűnik annak, még saját magamnak, tükörből sem. Szóval ezt nézzétek el, etől függetlenül viszont látszik, hogy a szemfogak milyen szépen lejöttek, és egyre…..
Ma voltam dokinál délelőtt. Úgy fest ezzel a "kis" problémával tényleg nem kellett volna annyira sietni. A doki konstatálta a dolgokat, de kb. ez semmit nem változtatott a dolgokon. Most kicserélte alul a fémszálat, valami hasonló rugalmas ívre. Összegumizta őket alul újra és most…..