Regisztráció Blogot indítok
Adatok
__BP__

10 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viva la cuba libre 10. Hasta Luego 2010.11.29 21:36:00
Két hét után haza kellett indulunk, amihez nem sok kedvünk volt, de sajna eddig szólt a mandátumunk. Testileg, lelkileg és szellemileg feltöltődve léptünk a búcsúzás könnyes útjára.Hazafelé menet, a reptéren még egy-két „nyalánkságba” beleszaladtunk: ahhoz, hogy…..
Azt mindannyian tudjuk, hogy Kubában egy jó ideje másképp gondolkodnak a dolgokról. Azt is tudjuk, hogy ilyen „kezdeményezés” nálunk is volt, és azt is tudjuk, hogyan működött.Kubában még mindig tart a forradalom, mert lépten-nyomon olyan feliratokba/plakátokba ütközni,…..
Viva la cuba libre 8. Élvezetek 2010.11.29 21:27:00
Ha Kuba, akkor jönnek a sztereotípiák: rum, szivar. Nagyon jókat lehet füstölni és közben kortyolgatni a koktélokat, vagy csak magában hörpölni a rumot.A szivarról temérdek helyen lehet rengeteg infót lelni, nem nagyon mennék bele. Volt szerencsénk ellátogatni a Partagas…..
Viva la cuba libre 7. Zene 2010.11.29 20:38:00
A zene teljesen más szerepet játszik a kubaiak életében, mint egy európai ember mindennapjaiban. A zene az élet része, olyan, mint a levegő. Akár merre mentünk, minden utcában legalább egy házból recsegve-ropogva vagy tisztán üvöltött a muzsika. A derék cubanók szeretik a muzsika…..
Viva la cuba libre 6. Közlekedés 2010.11.29 20:33:00
Ez egy jellegzetes kubai dolog több okból is: az autópark kora és állapota miatt, a buszok és taxik használata és a helyi mentalitás miatt.Az ország egy élő autómúzeum: ennyi öreg, de működő autó nincsen sehol így együtt a világon, talán Közép-Afrikában. A helyzet…..
Viva la cuba libre 5. Sun and fun 2010.11.29 20:30:00
Egy hetet Varaderon töltöttünk, hogy „normális”, zabáló-vedelő, hasat süttető turisták képében tetszelegjünk, ha már egyszer nászúton vagyunk.Varaderot Siófokhoz tudnám hasonlítani: ez egy üdülőövezet-féle, ahol nagyon szeretik a külföldieket. A legtöbb ember…..
Viva la cuba libre 4. Havanna 2010.11.29 20:27:00
Az „Öreg Hölgy”, az „Antillák Dívája”, és más hasonló kifejezésekkel szokták illetni ezt a várost, ami egyszerűen kihagyhatatlan, ha valaki Kubában jár.Ebben a városban bármit lehet csinálni, ha nem vagyunk unatkozó típusúak. Azoknak javaslom a huzamosabb…..
Viva la cuba libre 3. Hotel 2010.11.29 20:11:00
Az igazán menő a vidéki magánszállás lett volna (casa particular), ahol meg lehet rendesen ismerkedni a kubai néplélekkel, de azért csak nászútról volt szó, meg a spanyollal is gondok lettek volna, így maradt a hotel Az ember egész jó kis hoteleket tud kifogni kellő kitartással és…..
Indulás Kubába a Borsod Volán nem indít menetrend szerint járatot (még!), ezért repülővel kell menni. Mivel Miskolc-Havanna repülőjárat sincs (pedig kellene a vörös nosztalgia miatt), ezért egy-egy európai nagy légikikötőn keresztül kell szervezni az utazást. Több opció…..
Viva la cuba libre 1. Miért? 2010.11.29 20:02:00
Kuba? Kuba! Miért pont Kuba? Talán a gyerekkoromban, a vitrinben talált üres szivarosdoboz mámoros szagolgatása miatt? Talán a rumhoz kapcsolt mítosz miatt? Talán a Pécs-uránvárosi szocreál becsületsüllyesztő vendéglátó-ipari egység miatt, ahol „határidőre” kellett…..
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..
__BP__ 2010.11.25 13:50:30
@Bgy: Hogyan tűnik el? Gondolkodj kicsit, de azért segítek.
1.: Mire nyugdíjas leszel, egyszerűen NEM JUT pénz, hogy kifizessenek Téged, de annyi biztosan nem, mint amennyi járna, mert örgeszik a társadalom, kevesen dolgoznak (1 fő 3-at tart el), a bejelentett és a valódi jövedelemek között sok a különbség, ezért a befizetett járulék is kevesebb az elvártnál, irdatlanul sok ember nincs jelen a munkaerőpiacon, aki ugye nem fizet semmilyen járulékot, stb. Kiszámloltam tegnap, hogyha a jelenlegi jövedelmem 75%-át szeretném 10 nyugdíjévre vetítve élvezni, akkor minden hónapban 90 ezret meg kell takarítanom 35 évig. Szerinted az állam megteszi ezt?

2.: Jelenleg nem látszik, hogy milyen intézkedésekkel állítják talpra a gazdaságot, csökkentik a hiányt, növelik a foglalkoztatást, és oldják meg a részben az első pontban leírt problémáket, így félő, hogy ez a 2700 MRD forint a lyukak tömködésére fog elmenni.

3.: Az állam köztudottan rossz gazda, legyen szó bármiről + a pénzed ott "nem dolgozik", nem "fial", míg egy céget azért alakalmazol, hogy többet tudjon kihozni a vagyonodból. Az MNYP-k a 2008-as buktát már visszadolgozták, sőt elkezdtek újra profitot termelni. Olvasd el a jelentéseiket, vagy a Figyelő cikkét erről.

4.: A nyudgíjrendszerünk finoman szólva nem működőképes, évről évre komoly összegeket pumpálnak bele, hogy a fizetőképessége fennmaradjon. Senki nem mer hozzányúlni érdemben, mert akkor elvesztene 3 millió szavazatot...

Szóval ezért fog eltűnni a pénzed. És az enyém is.
Kontár A csujogató Univer ketchup 2010.11.24 08:07:00
Először, mikor ismerős átküldte, azt hittem, ez valami rossz vicc, csak véletlenül töltötték fel az Univer honlapjára ezt a matyó reklámot. Enyhén szólva is túl van cifrázva. De aztán rebesgették, hogy a tévében is megy, szóval tényleg komolyan gondolják. Ez rettenetes.…..
Fissunix – Bad Gloria [mp3] Lady Gaga – Bad Romance Gotan Project – La Gloria tango Gaga és ez nem vicc..
__BP__ 2010.11.08 09:14:00
w Kérem kapcsolja ki 2009.10.29 05:30:00
Mivel a gyerek lelkileg vashiányos, viszonylag gyakran kell őt gépek közelébe vinni; az mindegy neki, hogy mozdony, autó vagy hajó, csak nehéz gép legyen. Erre szerencsére sok lehetőség van a kisvasúttól a múzeumon át a veteránautó-kiállításig, csak azt sajnáljuk, hogy katonai…..
__BP__ 2009.10.29 09:50:19
Tetszett a bejegyzés a szarkasztikus, némiképp mizantróp hangneme miatt, de nem tudok vele 100%-ban egyetérteni. Valóban léteznek olyanok, akik csak azért fényképeznek, mert ott van a nyakukban a ketyere, és muszáj valamit kattogtatni (pl. turisták, koncerten nyálas sláger számot rögzítők). Sajnos manapság az tapasztalható (ebben is), hogy a minőségi szemlélet helyébe a mennyiségi látásmód lépett: van tárhely, rögzítsünk, töltsünk zenét, filmet, stb ingyen, mert van hely, mert LEHET - más kérdés, hogy a töltés, exponálás, stb folyamata fontosabb mint a "végtermék" élvezete. De ettől függetlenül nem kellene minden fotózással foglalkozót temetni. Ne fotózzak, mert Capa jobban csinálta? Capa is elkezdte valamikor, és lehet, hogy csapnivaló képekkel indított, ezt már sose tudjuk meg. Ne próbálkozzak zene tanulással, mert Mozart, Miles Davis, a Pink Floyd jobb zenéket írt? Ilyen gondolkodás mentén ki kéne irtani az összes grázszenekart és bedroom dj-t, producert, akik között lehetnek jók is. A legtöbb dolog sok gyakorlással és némi affinitással egészen magas szintre fejleszthető, ami növeli az ember "hozzáadott értékét". Ami még fontosabb: örömét leli benne önmaga és lehet, hogy a környezete is. Nem értek egyet azzal, hogy "mivel fotózok, nem vagyok jelen", már csak saját tapasztalatból sem. "Ami igazán lényeges, a gépnek láthatatlan" - aki jól és értően próbál fotózni, az pont a láthatatlant akarja elkapni a gép segítségével. Minden az adott emberen múlik: ha valaki csak kattogtat ész nélkül, az meg is érdemli. Ha valaki lát is, miközben néz, azt folytatni, művelni kell.