Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SamuelDivinium

43 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jateknaplo.blog.hu Small World 2 2017.07.26 09:04:31
A társasjátékok most élik reneszánszukat. Naponta jönnek ki jobbnál jobb játékok vagy meglévő játékokhoz kiegészítők. Készülnek számítógépes játékokból is társasjáték adaptációk - több (Portal, Dark Souls) és kevesebb (Might&Magic Heroes) sikerrel. A Kickstarter is csak úgy izzik a remek…..
jateknaplo.blog.hu Free Heroes 2 2017.07.03 11:15:35
Utóbbi időszakban ismét elkapott a nosztalgia. Szerettem volna valami oldschool, lehetőleg körökre osztott stratégiai játékkal játszani. Az utóbbi hónapokban azonban játékra szánt idő híján az sem lett volna hátrány, ha mondjuk egy mobilos játékról lenne szó, amivel a buszon, vonaton egy-egy kört…..
Elkezdődött a Steam Summer Sale! Csütörtök estétől egészen július 5-ig tart az akció. A Steam idén is fix árakkal dolgozik, tehát nem kell naponta többször nézegetni vagy várni nagyobb leárazásra. A sale alkalmából ismét összeszedtünk több, mint 40 olyan játékot, amiket nagyon szeretünk és most…..
SamuelDivinium 2017.06.23 22:12:46
@rnz: Aki pedig pont egy hasonló játékra vágyott de a létezéséről sem tudott korábban, annak pedig pont hogy segítőkész a listán az említés :) Ez csak egy ajánló, az ára jó, olcsóbb mint egy japán tanfolyam, ha pedig nem érdekel a japán nyelv akkor pedig érdemes simán tovább gördíteni a többi játékra, hiszen akad ott még ezeken kívül legalább 38 másik :)
A célközönség számára kihagyhatatlan, a többieknek pedig - mint ahogy írtad - ingyen sem kellene.
SamuelDivinium 2017.06.24 07:29:29
@rnz: Természetesen igazad van, viszont ez még mindig egy szűk, személyes, szubjektív lista. Ha pedig rendszeres olvasója vagy a játéknaplónak, feltűnhetett már, hogy én szeretek olyan játékokról írni, olyanokat ajánlani, amik kis játékok, nem annyira ismertek és ezért elkerülhették az emberek figyelmét. Véleményem szerint ők is megérdemelnek némi publicitást, ha eléggé kiemelkedőek a társaik közül, még ha nagyon kevés ember számára értékelhető tartalommal bírnak. És mi a legjobb alkalom erre egy teljes terjedelmű cikk írása mellett, mint egy személyes listán való szerepeltetés? :)
Biztos sokatok emlékszik még azokra a kalandjátékos könyvekre, amik elején ott díszelgett a "Kaland Játék Kockázat" felirat és a sima balról jobbra lapozgatásos olvasás helyett ide-oda kellett ugrálni a könyv oldalai között. Dobókockákkal, papírral és ceruzával felfegyverkezve kellett előrehaladni a…..
SamuelDivinium 2017.06.22 11:17:10
@PixelDrake: A halállabirintust én rengeteget forgattam, a végére már kívülről tudtam az utat és csak azért mentem másik irányba, hogy megnézzem lemaradtam-e valamiről :) Régi szép idők..
jateknaplo.blog.hu Soda Dungeon 2017.05.10 11:12:57
Az utóbbi időben kifejezetten nagy sikernek örvendenek az úgynevezett "idle" vagy "clicker" játékok, mi is írtunk róluk már korábban, (Adventure Capitalist, Clicker Heroes, Time Clickers), de ezeken felül is vagy több tucat látott már napvilágot mind weben, mind mobilon vagy akár Steamen is. Miben…..
Az utóbbi időben számtalan olyan webes játék látott napvilágot, amelyet max 5-10 percen át lehetett kikapcsolódásképpen játszani, akár munka közben is. A Curse of Xipe is hasonló kaliberű alkotás, amelyben mindössze három gomb segítségével kell azték karakterünket bejuttatni egy piramisba. A…..
Sokáig húztam-halasztottam ezen cikk megírását abban reménykedve, hogy a kezdeti nehézségek után a folyamatosan érkező patch-ek javítanak a DLC színvonalán, de be kellett látnom, hogy ez bizony ilyen marad. Bár a főbb hibákat és igazságtalanságokat kijavították a készítők, látszólag nem céljuk a DLC…..
SamuelDivinium 2017.02.20 20:19:40
@bunyoka: Igen, amiket írsz teljesen átérzem. Várom én is, mikor kerül bele hivatalosan az Antibirth a játékba, lesznek-e hozzá achievementek, extrák, stb vagy "csak úgy beleépítik azt jólvan". Mindenesetre ha bekerül akkor arról valószínűleg ismét lesz egy cikk :) Addig viszont farmolom a daily runokat hogy meglegyen a 100%...
A Binding of Isaac-ről már mindenki hallott, még ha csak említés szintjén is. Több „Top X”-es listámra felkerült, rengeteg ajánlómban is szerepelt. Hibái, megosztó témája és helyenként kérdéses csapatkommunikációs gondjai ellenére számomra mindig is ez lesz A játék.A mostani cikk apropója, hogy egy…..
Van az úgy, hogy az ember szabadidejében nem akarja agytekervényeit tornáztatni órákon keresztül egy-egy stratégiai játék során, vagy csak szimplán nem a stílusa az ilyen típusú időtöltés. Van az úgy, hogy a borús őszi idő ellenére mi aktívak szeretnénk lenni, de lusták vagyunk kimozdulni hozzá,…..
Itt az ősz, rövidebbek a nappalok, hosszabbak az éjszakák. A verőfényes napsütést felváltotta a borús, esős atmoszféra. Ilyenkor az emberek többségének nincs kedve kimozdulni a lakásból, csak otthon tengődni a meleg szobában. Amíg a test pihen, a szellemünket tornáztathatjuk, úgyhogy lássunk hát egy…..
SamuelDivinium 2016.10.15 21:36:10
@csehla: Sikerült? :)

@PixelDrake: Ha az Ubi észbekapna és a HOMM8ra nem erőltetné rá ezt a 3D cuccot hanem fullhd 2D grafikákat használnának, szerintem adná. Bár kéne tanulniuk a HOMM2-3tól még sokat...

@KissFarkass: Én egyszer map editorban állítottam össze olyan sereget amivel volt esélyem + scrollokkal idéztem külön dögöket amik le tudták gyengíteni a védelmet. Amikor pedig sikerült nagy nehezen elfoglalni.. elég lehangoló volt a végeredmény, szerintem a készítők nem nagyon számoltak ezzel az eshetőséggel.. :(
Előző cikkemben már kitértem rá, miért jutottam arra a következtetésre, hogy megválok a Pokemon GO applikációtól a telefonomon és anélkül csatangolok az utcákon, hogy folyamatosan új Rattatákat fogjak úton-útfélen. Adnék azonban a jövőben neki egy újabb esélyt, ha az alábbi listám nagy része…..
A játék nagy hype-nak örvend és megjelenése óta töretlen a sikere. Én is nagy izgalommal vártam a hivatalos megjelenését Google Play-en, mert számomra sem közömbös a franchise. Látom a játékban a potenciált, ennek ellenére én másfél hét után meguntam a játékot. Hogy miért történt ez, alább…..
jateknaplo.blog.hu Aquaria 2016.07.11 10:00:42
Amíg mindenki a legújabb játékokról, várva-várt AAA címekről és friss újdonságokról beszél, addig én néha szeretek visszatekinteni a múltba és kicsit nosztalgiázni egyet. Repüljünk vissza az indie játékok aranykorába, amikor mindenki a Braidről, a Super Meat Boyról vagy a Plants vs Zombiesról…..
jateknaplo.blog.hu Salt & Sanctuary 2016.05.25 10:24:35
Senki előtt nem titok, hogy a Ska Studios a legfrissebben megjelenő játékukkal nem más, mint a Dark Souls nyomdokaiba szeretett volna lépni. Az utóbbi méltán híres nehézségéről, változatos szörnyeiről, sokrétűen alakítható karaktereiről, összekapcsolódó, titkos ösvényekkel teli pályakialakításáról.…..
Már korábban is mutattam be olyan játékokat, ahol játszva volt lehetőségünk programozni. A HRM is ilyen, bár itt alacsonyabb szintre viszik a készítők a választott nyelvet, ugyanis amiben a ránk váró puzzle-szerű feladatokat el kell végeznünk, az nagyon hasonlít az assembly nyelvre. Lássuk hát mivel…..
SamuelDivinium 2016.05.17 11:38:50
@ayo: A pályák utolsó harmada rettentően nehéz lehet egy olyan embernek aki nem ért a programozáshoz, de a learning curve elég jól be van állítva, illetve kis utánaolvasással + az aktuális főnököd segítségeivel azért szerintem el lehet boldogulni. Lehet a főnöködtől példákat kérni hogy milyen inputokra milyen outputokat kellene kiadnod, azok alapján is el lehet boldogulni a bonyolult(nak tűnő) feladatokkal.
Világ életemben szerettem a játékokban a craftolási mechanikákat. Ez azt jelenti, hogy különböző hasznos vagy haszontalannak tűnő tárgyakból egy új, jobb, erősebb, szebb, vagy még haszontalanabbnak tűnő eszközt lehet készíteni valamilyen recept alapján. Legjobb példa erre a Minecraft, ahol rengeteg…..
jateknaplo.blog.hu Splendor 2016.03.21 09:40:41
A társasjáték-rajongók legtöbbje ismeri és szereti a Splendort. Bár az ára többekben vegyes érzéseket vált ki („lehetne olcsóbb hisz alig van benne valami”), de szerintem a legtöbben, akik beruháztak rá, nem bánták meg. Könnyedebb családias játék, kezdő társasjátékosok is hamar el tudják sajátítani…..
„Ne nyúlj hozzá” – gyerekkorunkban sem volt effektív az ilyesfajta tiltás, mert emberi természetünkből fakadóan, ha valami tilos, akkor csak azért is azt akarjuk csinálni. Ez ebben a játékban is helytálló, igaz, itt hozzá kell nyúlnunk a panelhoz, hogy történjen is valami. Vagy mégsem? A játékról…..
jateknaplo.blog.hu Code Combat 2016.01.07 11:13:58
A játékkészítéshez elengedhetetlen képesség a programozás ismerete, viszont egy játékon belül nem jellemző, hogy a felhasználónak kódolásra kellene adnia a fejét. A Code Combat más. Itt ahhoz, hogy nyerjünk, programoznunk kell. Persze nem assemblyben kell adatokat a regiszterekbe mozgatni, ennél…..
jateknaplo.blog.hu Town of Salem 2015.11.30 12:27:10
A Town of Salem egy csetelésen alapuló játék, ahol a játékostársak meggyőzésén/megtévesztésén van a legnagyobb hangsúly. Akinek az Epicmafia ismerős, az tudni fogja, miről is lesz szó. A maximum 15 fővel játszható körökben mindenki egy egyedi képességekkel rendelkező…..
A játék egy dungeon crawler alapjain nyugszik amibe némi roguelike és nagyon-nagyon minimális deck building elmeket kevertek. Látványvilága groteszk, azonban néha humoros elemek is megtalálhatóak benne. Steamen jelenleg „Mostly Positive” elégedettségi indexszel rendelkezik amit…..
jateknaplo.blog.hu Boss Monster 2015.10.05 09:25:04
A Boss Monster egy fizikai társasjáték számítógépes adaptációja és jelenleg az Early Access státuszt foglalja el Steamen. Amíg várok a fizikai kópiám megérkezésére, hogy élőben alázhassam le a barátaimat (vagy ők engem), gondoltam kapok az alkalmon és kipróbálom a…..
Lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy egy jó darabig még velünk lesznek. A téma egyre aktuálisabb és most az Angry Birds 2 után kapott visszajelzések miatt úgy érzem, muszáj írni róla...
A Replay - VHS is not Dead azon puzzle platformerek közé tartozik, ahol rendkívül sokat kell előre gondolkozni, előre dolgozni ahhoz, hogy egyes pályákon továbbjuthassunk. Távirányítónk segítségével felvehetjük az egyik karakter cselekedeteit, majd visszapörgetve az időt (azaz a…..
jateknaplo.blog.hu Evoland 2 2015.09.14 11:41:57
Pár éve már írtunk az Evoland című játékról, aminek a második része a napokban érkezett el hozzánk. Az első rész fő a videojátékok fejlődését mutatta be a történelem során, így kezdetben monokróm pixelgrafikus kétdimenziós stílusban mozoghattunk főhősünkkel, míg a…..