Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Svenson

4 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eszmeráldá visszavág... déjá 2010.07.22 14:09:00
          jahj... megannyi aprócska történés...Anyám kitalálta, hogy na akkor ő most elválik Apánktól... addig-addig bosszant ezzel, míg Ő is megkapja azt, amit Tesómtól Apánk... hogy, ha eddig nem váltak el... akkor ezekutááán pláne…..
Svenson 2010.07.24 03:54:46
      nem szeretem, ha elveszik a terem... egy okos/értelmes, tájékozott ember nem a mérhetetlen tudástól válik igazán azzá, hanem attól - az én szememben -, hogy mások véleményével való összekülönbözése során, megengedi a másik félnek, hogy megtartsa…..
Svenson 2010.06.12 17:43:07
@Pinczes.Laszlo: Problémáid megérte, sőt örülök is neki:D
Svenson 2010.06.12 17:43:45
 van az a pont, mikor elkeseredetségünkben szánalmas kapálózásba kezdünk, amivel távolabb rúgjuk magunktól azokat, akik eddig közel álltak hozzánk... belekapaszkodunk egy-egy elejtett mondatba, egy-egy mosolyba... cselekedetbe...nem mindig látjuk a dolog valóját, pusztán mögé…..
Svenson 2010.05.25 13:50:56
Svenson 2010.05.26 17:20:33
A sötétség hangjai Siratódal 2010.04.19 19:33:27
Kurvaként táncol a XXI. század, A falakból alkohol és marihuána bűz árad Öntudatlan táncát öröm s mámor övezik, Hatalmas tömeg zengi be a házat. Ringyónak öltözött a Zene ma éjjel, Teste a ritmus, lüktetése teli van kéjjel De ha a szemébe nézel, jelentést nem találsz…..
Svenson 2010.05.25 13:51:52
A sötétség hangjai Soha nem.... 2010.03.22 11:23:00
Soha nem mondtam senkinek, hogy szeretem, ha nem szerettem. Soha nem mondtam senkinek, hogy  Barátom!, ha nem bíztam volna rá az életem. Soha nem haverkodtam senkivel azért, hogy valami előnyhöz jussak. Soha nem álltattam senkit, ha álltattam is, azért volt mert hinni akartam. Tehát…..
FÚ de rég nem írtam :D Na de most közkívánatra írok már egy kritizálós postot. Ami öngól lesz, mert pontosan a kritizálós blogokat és embereket fogja kritizálni.Információs társadalom 2.0...a blogok korszakát éljük. Ha már a sajtóban, tv-ben, közszereplésekben nincs joga az…..
Eszmeráldá visszavág... sáj 2010.03.21 17:51:00
         nos...    tegnap tescoztam... mit meiner Bruder... azt hiszem, ha következő életemben újra születnék ez az, ami hiányozna... rohangálni a sorok között együtt... filmek között kutatni, egyet ő mutat nekem, egyet…..
Svenson 2010.03.22 00:06:44
Jézusom! Most, ahogy olvasom az utolsó postomat, tele van olyan igénytelen megfogalmazásokkal, meg mondatszerkeztési hibákkal, hogy menten elásom magam! :STúl sok BtheBestet olvastam...ha ezentúl valaki rajta kap, hogy arra az átkozott oldalra tévednék, vágjon fejbe :D  …..
              éjszaka megint nehezen aludtam el... kattogtam...       hajnali három előtt sosem alszom el... csak jönnek a gondolatok... nyomasztónál, nyomasztóbbak... de igazából nem lepődöm…..
Svenson 2010.03.07 21:08:17
     na, hej...nem sok közlendőm van... mert életem sincs, nem hogy események hada... dehát, iylen ez... nincs pénz, nincs mulatás... legalábbis nálam, mert bizony ott még nem tart a világ, hogy a hozzám hasonló emberek, kezükbe vegyék életüket.... :Dszoval...…..
Svenson 2010.02.28 00:04:57
:*
Mélypont van.Rossz úton járok, vagy csak küzdenem kell? Üljek még a magam kis szemétdombján, vagy elegánsan álljak odébb?Nem tudom....mostanában olyan sok kérdés merült fel. Változott a környezetem, ez új lehetőségeket nyitott számomra. De kellenek nekem ezek az új…..
Svenson 2010.01.10 23:08:25
Jó helyen válogatsz a boltban. Emberek. De ez is csak olyan mint amikor veszel egy zsák hagymát a Tescoban, a fele tuti rohadt, és ez a vacsora készítésnél derül ki.

Isten vs. Tudomány polc. Élesen el vannak határolva. Pedig nem kéne. Isten, vallás még mindíg csak és kizárólag a léleknek gyógyír, míg a tudomány csak az elmének. Tegyél be abból is, mindkettőből, az sem baj ha embert kell kirakni mert nem fér a kosárba. Közben lehet rohadok, nem tudom, de ha hely kell én bevállalom, hogy maradok a polcon.

Szal Isten, Tudomány, Ember... a vallásból vagy hitből sosem lett elegem, a tudomány sosem volt teher. Mi van az emberekkel?o.O

Na igen... Kibaszottul hányni tudnék a rengeteg képmutató faszkalaptól aki két forintért megbaszná a saját anyját is, de legyen ez a forint bármi más. Kinek autó, vagyon, vagy bármi más amiért mélyen benyal a másiknak a meleg szarig. Meghazudtolva előző önmagát. Elfelejtve hogy mi az adott szó, és elfelejtve hogy mit jelent az hogy szeretet, barátság, béke. Miattuk kívánom azt, hogy amikor a kosarat kitoljuk, ne legyen ott semmi. Ne jőjjenek oda át, és lehet nekem sincs ott helyem. És mélyről jövő leszarom mentalitással fogok ócska cigány módjára leköpni mindenkit akihez közöm van vagy volt. És igenis majd én, mert én megtehetem, meg is teszem ha már nem volt önkritikája magát köpni a tükörben. Közben ezer átkot elmondok, és csak remélem hogy forogni fognak a sírjukban ha már meghaltak. Kb ennyi a véleményem rólatok, emberekről. Ugye akinek meg nem inge nem veszi magára, de akinek nem inge az előtt le a kalappal hogy önmaga és egyben ember tudott maradni. A többiekkel meg nemtom mi lesz ha már ilyen fiatalon nem látnak magukba.... na jó befejezem, nem az én blogom ez...
Svenson 2010.02.22 22:06:02
Ez is egy elmaradott házi, csak ez most Svensontól. Sosem írtam még a barátságról...nem is  definiálni szeretném első sorban, nem megmondani azt, hogy milyennek kell lennie, hiszen teljesen egyedi módon működik két ember között. Inkább arra szeretnék kitérni, hogy mi van…..
Svenson 2010.02.11 11:21:11
@Pinczes.Laszlo: Egy barát szerintem akkor pofázzon bele amikor a másik fél elvakult. Ha a fuldokló tud kiabálni akkor sokan segíthetnek neki, lehet nem mi fogunk odaúszni először. De, ha figyelünk rá és látjuk azt amit ő még vagy már nem vesz észre, nyugodtan megrázhatjuk: Pajti ha nem tudsz úszni ne mássz fára mert elüt a villamos. Tanulság pedig annyi mint mindíg: Vizes kézzel nem lehet pudingot reszelni.
Gimik előtt szórólapozok a napokban, és látom a mai fiatal korosztályt. Én tudom, hogy konzervatív vagyok, de mi visz rá egy szülőt, hogy a 14 éves lányát kurvának öltöztesse? Nem értem. Meg azt sem, hogy a cigire a pénzt kitől kapja a gyerek. Meg hogy kitől tanulja azt, hogy ha…..
A sötétség hangjai alázat 2010.01.16 18:46:00
alázat Ez lesz a mai témánk. Nem túl sokszor hallott szó ez, ha halljuk is elsiklunk felette...alázat, minek az nekünk. Nem is gondolnánk, hogy ez az "apró" emberi tulajdonság az életünk minden területén szükséges ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.Az emberi faj kapott…..
Svenson 2010.01.23 08:19:27
Aki felmagasztalja magát, megalázzák, aki pedig megalázza magát, azt felmagasztalják – olvasható Lukács Evangéliumában.

Valamikor erény volt az alázat, és úgy tűnik, ez a fogalom mint pozitív érték kiveszni látszik világunkból. Nem divat már alázatosnak lenni, hiszen ezzel „nem érünk el semmit". Az elsőség mostanában nem az alázatosoké, hanem a törtetőké, a kíméletlen erőszakosoké. A szerények ebben a világban nem érvényesülnek, nem kerülnek első helyre, félreállítja, eltiporja őket a gátlástalanok hada. Mi több, az alázat szó mintha kezdene mást jelenteni, mint eddig. Sokszor méltatlan engedékenységet, szolgai érzületet, gyengeséget, rossz értelemben vett függőséget értenek alatta. A félreértelmezésben segít a Magyar Értelmező Szótár, amely szerint az alázat „az a magatartás, amelyben valaki függőségének és jelentéktelenségének tudata fejeződik ki". Pedig az igazi alázat nem erről szól.

Az alázat valódi jelentése pozitív: erény, amely a szeretettel áll szoros rokonságban. Az alázat valójában a szeretetnek az a foka, amely eljut az önzetlenségig. Ilyen értelmezésben feltehetjük a kérdést: valóban időszerűtlen erény az alázat? Lehet, hogy divatjamúlt, amennyiben túl lehet lépni a keresztény értékrenden, amennyiben életünket másfajta elvek vezérlik. Csakhogy ebben az esetben sok minden felborul körülöttünk. Ha a büszke, öntelt ember szemével nézzük a világot, csak a magunk kreálta igazságot látjuk, amelyben nincs helye más véleménynek. Ha továbbmegyünk, osztogatni is kezdjük saját igazságainkat, amelyek viszont változnak, módosulnak, amikor bebizonyosodik, hogy nem mi alakítjuk a valóságot kívánságainknak, vágyainknak megfelelően. Közben pedig lassan, de biztosan tönkremennek emberi kapcsolataink, és szánalmasakká válunk abbéli próbálkozásunkban, hogy fontosnak, nélkülözhetetlennek tűnjünk saját magunk és mások szemében egyaránt.

ctrl+c; ctrl+v
 Csak a szél fújja a szátok, de ez megesz mer ez szívből jöna mi fajtánknak kaptár lett a telep, de nem börtöna ti félétek félnek, a mi félénk kefélnekmert mi meg is éljük mindazt amiről ti csak beszéltek.Nincs lóvé a zsebemben a múlt éjszaka bebuktamaz egész…..
Aki nagyon alleargiás a vallással kapcsolatos dolgokra, vagy nagyon konzervatív keresztény, annak nem biztos hogy ezt most el kéne olvasnia. De amennyiben kicsit nyitott más emberek véleményére a témával kapcsolatban gondolatébresztőnek semmiképp nem lesz rossz szerintem:)Higgy…..
Svenson 2010.01.02 04:15:02
@ica78: Életem során amikor körbetekintek, hogy mi történik, esetleg mi nem, akkor elgondolkozok. Talán Isten, aki mindent lát, mindenben ott van, mindenhol jelen van. Ott van amikor egy csoda történik. Földünk egyik csodája az élet, amikor valami új dolog születik, de szülessen ember, vagy más teremtmény, csodát láthatunk. Túlmenően tudományon, biológián, bio-fizikán,-kémián. Van abban, mindben egy kiskanál csoda is. Ez neked (nektek) nem újdonság.Csoda maga az élet folyamata. De ki adta a szánkba ezt a szót, nevet, fogalmat "Isten".

Külön tudjátok választani magatokban az anyagi világot a szellemitől? Feltételezem nem. Feltételezem hogy sosem gondolkodtatok el (vagy csak felületesen) létezésünk "síkjain".
Élünk anyagi halmazok közt, fizikai jelenségek sokaságában. Az itt megélt eseményeket nagyon sokszor tekintjük Isten művének, vagy jelentjük ki magunkban hogy ehez bizony az Ő keze is kellett. De ez valóban az az Isten? Az amit mi gondolunk? Az amit belénk neveltek? Nekem a "Ti" Istenetek nem más mint lelki támasz a gyengéknek. Magyarázat a kételkedőknek. Oltalom a menekülőknek. De nem magyarázat még vallási szempontból sem az életre, létre, elmúlásra.
Kicsit talán cinikus vagyok, de nekem sánta ez a teremtés történet is. Sebaj, elfogadom, mint minden vallás tézisét. Hol sárból gyúrták és lelket leheltek, hol a semmiből teremtett. Mesebeli számok repkednek össze vissza. Nekem a föld létrejöttére, az élet kialakulására teljesen megfelel a tudományos válasz. Hogy mindez egy időben egy helyen, ott és akkor hogyan történhetett? Buta kérdés, de teljesen normális. Ehez kellett szerintem az a kiskanálnyi csoda. Itt jöhet nálam képbe hit. Itt van az a pont amikor egy kis csodára van szükségünk. Hogy ki hova nyúl? Van ki Istenhez, van ki Brahmához, esetleg Allahhoz. Ha valaki ilyen sok dologban talál magyarázatot Istenben akkor engem nagyon érdekelne hogy számára mi is az az Isten, leginkább ki? Kusza ez persze, de amikor egy olyan nagy dolgot forgatunk mint ez a téma akkor rengeteg kusza dolog van. Éppen ezért nem akartam én ehez hozzányúlni. Nem vitatémának szánom. Csak érdekel hogy amikor említésre kerül Ő, akkor az vaójában mit is jelent, hol van jelen, hogy nyilvánul meg? De egyáltalán mondható rá hogy Ő?
Svenson 2010.01.02 14:37:41
@Pinczes.Laszlo: A vitát. Nekem ez még vita sem, inkább kérdezz felelek. Sosem értettem a mélyen vallásos embereket. Talán nem is fogom, de próbálkozni mindíg lehet. Én úgy gondolom nyitott vagyok a témában más és más vélemények felé. Ítélet nélkül. Icánál nekem az jön le hogy Isten a hitének teljes része. Én ezt tiszteletben is tartom. Nem lekicsinylésnek szánom de azt is tiszteletben tartom, hogy vannak más vélemények, meglátások, izlések. Hogy ki miben hisz, higyjen? ÉLetünk során rengeteg dolog, esemény és körülmény formál minket Én-é. Ennek része a hitünk is. Laccci, te ismersz személyesen is... Vagyis találkoztunk. Te sem hinnéd el de gyerekként én pap akartam lenni. Nem, nem iszok, nem a misebor izgatott. Kicsit idősebb ként úgy gondoltam hogy várok ezzel. Nem bántam meg. Az átlag embernél többet foglalkoztam külömböző vallásokkal. Az egyházról felesleges beszélni. majd akkor talán lesz értelme amikor nem az általa hirdetett ige 180 fokos ellentéte lesz. Szerintem én már nem fogom ezt látni. Mindegy nekem hogy ki miben hisz, de az a vallás, hit, meggyőződés ne ártson másnak. Az mindíg őszinte legyen hozzám. Hihetek én egy függönydarabban is, ha nekem az erőt és megnyugvást ad. Talán a hit lényege az lehet, hogy ad egy álandó stabil pontot az életben, ami átsegít mindenen.

Icának kívánom így újév alkalmából és egyébként is, hogy sokáig adjon neki erőt a hite. Szerintem ezzel nem is lesz gond. Tiszteletreméltó az a meggyőződés amivel él. Remélem más postokban is olvashatunk tőled kommentet. Örülnék neki, ha új Trollt köszönthetnénk magunk közt.

Laci te pedig próbáld meg felmérni azt a fekete táblát. Mint mindenféle hittel kapcsolatban, ne a határait méregesd, keresd meg a közepét, mélyét. Ott keress értelmet, elfogadható magyarázatot a dolgokra.

Köszönöm, maradok továbbra is tisztelettel (leginkább) önmagam:D
Ezzel az évértékelő  konferenciát megnyitom. Itt űl mindenki aki fontos. Én, én, én  és én. Vitás kérdésekben én döntök.Első napirendi pont:  barátokDzsízösz. Nem hiába ez az első napirendi pont, mert talán ez a legfontosabb. Voltak barátaim eddig is szép…..
Namámegint milyen kéne ide Megint 2010.01.01 20:48:00
   ..
Eszmeráldá visszavág... ... .. . 2009.12.29 22:17:00
          az embernél már csak az emberi gondolatoknak van nagyobb ereje... nem embertársaink és nem más egyéb élők, élettelenek adnak nekünk erőt vagy veszik épp el azt, hanem a bennünk létrejövő gondolat... ez, amitől nehezen…..
Svenson 2010.01.01 20:13:14
@Pinczes.Laszlo: az vagy apám, sablonos és merészen pofátlan:D
A sötétség hangjai Krisszmössz 2009.12.24 14:22:00
Élményekben gazdag!!!44 Boldog!!! Karácsonyt4 kívánok mindenkinek! :):)               Na blogtrolljaim, most el lehet magatokat engedni a kommentelésben, de ne a szar fröcsögjön, hanem a szeretet :D Nyugodtan lehet…..
Svenson 2009.12.25 12:10:37
Eszmeráldá visszavág... jóó... 2009.12.07 22:36:03
                      jóóó EST!ma kitakarítottam a lelkemet is.... nem csak a nappalit Anutám segítségével, nem a lelkemet is... annyi port és prontot szippantottam magamba, hogy itt…..
Svenson 2009.12.20 01:24:59