Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hebrencsbrekkencs

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei kampány sajátosságából következik, hogy akár ma is lehetett volna a választás előtti szombat: annyira semmi nem történt a belpolitikában, hogy ezt akár a kampánycsend számlájára is írhattuk volna. Igen, tudom, a terézvárosi időközi önkormányzati választás miatt…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.28 11:54:55
@Best_In_Class: hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
Ez az elvtársazás pedig mókás, gondolom számodra a világ fekete-fehér.
hebrencsbrekkencs 2010.03.28 15:49:09
@Best_In_Class: Ezért keményen megdolgoztál, de végre nem csak személyeskedsz. Most tehát a beszéd létének megkérdőjelezésétől eljutottál odáig, hogy értelmezzük a szöveget és a szövegkörnyezetet. Tehát hirtelen előléptetsz “vitapartnerré”. (Az értelmet azért láthatólag továbbra sem feltételezed rólam.) Köszönöm a kegyet, de nem hiszem hogy egy “fröcsögő” “szarkeverő elvtárs” méltó lenne rá. (Talán ha ezzel kezdted volna.)
Ami a wikit illeti, ha lehet, inkább arra hivatkozom, mint csodálatos médiánkra, vitathatod, de még mindig sokkal jobban teljesít (és bevallom őszintén lusta is vagyok / van jobb dolgom).
hebrencsbrekkencs 2010.03.28 18:13:21
@pad78: Nem volt itt vita, ezt anyázásnak hívják a köznyelvben. Valószínűleg megint lehettem volna összeszedettebb, de ez már csak így sikerült. Ez a törvényt pedig szerintem még senki nem próbálta meg betartani.
de Sade márki Törióra 2010.03.26 13:33:00
Nos, a X. században kalandozgattunk, elértük az Atlanti-óceánt, aztán jött arra épp egy hajó, a vikingeknek levágtuk a fejét, kumiszt csináltunk az agyukból, majd virtusosan áteveztünk három perc alatt Amerikába, pedig akkor még nem volt iránytű se, csak egy madzagon lógatott…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.26 15:56:57
@de Sade márki: Te csak ne becsüld alá a "szakértőket":
iqdepo.hu/dimenzio/28/28-02-04.html
Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet…..
Közelednek a választások s egyre-másra jelennek meg a különböző politológusi, politikai elemzői és egyéb címkével rendelkező tollforgatók írásai, hogy a 2002-es és a 2006-os országgyűlési választásokhoz képest – valószínűleg – alacsonyabb lesz a részvételi…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.25 12:22:18
@mckmester: "És ne felejtsük, a cseheknél majd' egy évig elvoltak kormány nélkül :-) " - Mi már 20 éve elvagyunk. Itt egyedül az oktatási miniszterek dolgoztak, pedig talán pont nekik nem kellett volna.
Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert sérelmezi, hogy az MTV döntése értelmében a Fidesz és a KDNP egyaránt saját időt kap a választás előtti „bemutatkozó” műsorban. Amikor először meghallottam a televízió döntését, magam is hajlottam arra,…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 20:49:15
@colosgirl: Igazad van! Legyen tartalom! Még mindig várjuk a lábadról a képeket, de te csak igérgetsz.
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 20:53:21
@colosgirl: Először lássuk a képeket aztán döntünk.
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 20:56:32
@Ordnassac: Erről sajnos mindenki lemaradt.
Kis Moszkva Én, a judeokeresztény 2010.03.23 13:57:00
Tegnap sikerült igencsak jól szórakoznom, ennek következtében ma igencsak másnapos vagyok, de nem baj: a hánytatót már megtaláltam, a kuruc legalább ennyivel hozzájárult a napom jobbra fordulásához. Már a zárójeles bevezető is megható: most akkor szégyelljem el magam azért,…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 19:09:18
@Robert McKefir: Azt hiszem ez a legkeményebb ebben a műfajban. Írtam hozzá figyelmeztetést is, de elveszett az éterben. Mindegy! - önmagáért beszél.
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 19:44:20
@Robert McKefir: Köszönöm! Jók a kommentek is alatta. Terjesztem. Senki sem halhat meg tudatlanul. :D
Lassan talán túllendülhetünk a „miért rémesen szörnyű az oldal új megjelenése” témán, (aki még elmondaná a véleményét, itt örömmel fogadjuk) így azt javaslom, hogy beszéljünk ismét egy kicsit a politikáról. Van egy párt, amellyel elég régen foglalkoztam,…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.23 08:30:42
Egyre többet lehet hallani arról, hogy 2010 áprilisában új időszámítás kezdődik a magyar politikában: nem csupán a kormányváltás miatt, hanem a pártrendszer átalakulása okán is. Magam is írtam már többször erről, például ebben a bejegyzésben, hiszen a tavalyi év egyre…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.22 14:58:46
@Anyád a baráthal: Ez pont olyan, mint a rendszert belülről bomlasztó kommunisták meséje.
Borzasztó érzés lehetett látni Gyurcsány Ferenc párton belüli riválisainak azt a baloldali rendezvényeken rendre hiányzó rajongást, szeretetet és érdeklődést, amely a volt kormányfő mai fellépését körülölelte. A döntően nyugdíjas korú és meglepően lelkes…..
  A Szépművészeti Múzeum bővítésének Karácsony Tamás által készített terveit a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal tervzsűrije a közelmúltban jóváhagyta. Bár a tervek a pályázat eredményhirdetése óta ismertek, egy neves értelmiségiekből álló csoport megkésve…..
Igen régi bizalmatlanság övezi a pénzforgatásból meggazdagodókat. A középkori szigorú kamattilalom áthágói; a modern kapitalizmusban ugyan elfogadott, de a „termelő,” „valódi értéket”  létrehozó vállalkozótól élesen elkülönített, legföljebb…..
hebrencsbrekkencs 2010.03.07 10:49:57
@tölgy: Ez a cikk, bár elég sok szálon fut, de szerintem leginkább egy definíciós kísérlet próbált lenni (lásd a 3 pont). A kommentek közül is , aki komolyan írni akart valamit az először definiált. (Ön is ezzel kezdte.) Leginkább Lord Valdez révén ezen kísérletek azonban rendre cáfolódtak. Ön mindezután, a fentiekről tudomást nem véve, kijelentvén, hogy van egy “bevett jelentés” tovább folytatta az erkölcsi szál boncolgatását. Ennek jogosultságát egyáltalán nem megkérdőjelezve, én csupán azt igyekszem kb. harmadszor is kérni, hogy pontosítani kéne először miről is beszélünk. Mert addig csak elbeszélünk egymás mellett.
hebrencsbrekkencs 2010.03.07 11:11:12
@aristo: Ön félreért. A "hiteles" annyit akart jelenteni, hogy ez a meglehetősen okos ember (tudatosan) magát is minősítette. Egyébként fél év volt mire kifejtette. (Ez nem az a hely, ahol ebbe belebonyolódnék. Amint önt sem kértem meg hogy fejtse ki miért szorulnak orvosi segítségre “ akik a hét hét napján napi 10 órában a monitorokon villogó pixeleket bámulják és kizárólag számok járnak a fejükben.” Elég sok fizikus/meterológus ismerősöm ezt teszi.)
Egyébként elég sok ponton egyetértek, azzal amit pl. a fejlődésről, vállalkozások nagyságáról ír. De ezek meg szorosan véve nem a tárgyhoz tartoznak. Mint ön is jelezte nagyon eltávolódott ez az eszmecsere a kiindulási ponttól. Talán egy vagy több új poszt kapcsán lenne értelme folytatni.
hebrencsbrekkencs 2010.03.08 22:53:07
@Lord_Valdez: Csak rá kell nézni a havi chartra. Elég egyértelmű. 5 éve csak fel. Idő kérdése csupán, és durran. Ami Shenpen problémáját illeti, a "buy and hold" korszak elhalálozott. De ez már-már közhely.
Hajónapló Csütörtök. 2010.02.26 07:01:00
Amíg várok, hogy kinyisson a suszter, merthogy mára lesz kész a bakancsom, elmesélek egy történetet, ahogy a Páter mesélte, amikor arról beszéltünk, hova megyek majd Amapolával, mivel én is (meg ő is) hasonlóan gondolkodom mint a mese hősei. Valahol a tengerparton…..
Nem nézek tévét, sajnálom, a rádiót is elzárom, újságot nem vettem már régen. Figyelem, hogy nőnek a fák, hogy szállnak a tűzben a sziporkák, nézem a felhőket az égen. ... A barátom rég nem láttam már, pedig érte tényleg nagyon kár, megőrült, és politizálni kezdett. Az…..
hebrencsbrekkencs 2010.02.26 22:29:43
@mizrolist: Naiv? Valójában csak annyit mond a maga módján, hogy ideje lenne normálisnak lenni végre. Ez persze ma lehet hogy naivitás.
  "Újra felépül a Kós Károly és Zrumeczky Dezső tervezte régi Zsiráfház és Bölényház. Az épületeket eredetileg 1912-ben építették, ám a második világháborúban mindkettő elpusztult. Az 1960-as években Kéri Gyula és Bodnár Ferenc tervei szerint épült,…..
A szövetség távlati céljai között említette, hogy emelkedjen 15 százalékra a kerékpárosok aránya, amihez egyebek mellett szemléletváltoztatásra van szükség, ehhez pedig a kerékpározást népszerűsíteni kell. A "kerékpárosbarát úthálózat" kialakításához…..
  Emlékeztek még a Hotel Volgára? Az Index néhány éve szavazós játékot indított, ahol Finta József tíz épületét, és ugyanennyi rendszerváltás óta emelt budapesti épületet lehetett pontozni 0-10-ig. A Hotel Ibis-szé nemesedett nevű szálló a legrosszabb helyen végzett. Íme…..
Hajónapló Kedd. 2010.01.05 19:22:00
Tegnap az idei első munkanapomon megcsináltam a csőcsatlakozásokat, ismét van hideg-meleg víz kézmosáshoz, mosogatáshoz. (Most nem izzadok le a munkában, nem zuhanyozom a hajón mielőtt hazamegyek.) Ma konzultáltam még a gumicsónakos Ferivel is, mint minden ragasztók atyjával, hogy…..
Abban már az ég világon semmi hír nincs, ha egy magyar politikus különösen beszél angolul. Megszoktuk már az ilyet, EP-képviselők esetében sem kapjuk fel a fejünket. Viszont amikor egy magyar politikus fergeteges poénnal szórakoztatja a komplett Európai Parlamentet, akkor még mi is…..
Subba A hét videója: Betyársereg 2009.11.06 13:19:00
Megalakult a betyársereg! Honlapjuk is van, olyan érdekes menüpontokkal, mint például a Betyáros cselekedetek ma, vagy a Híres betyárok ma. Kedvencem a címlapról: "A büntetett előélet nem kizáró ok, hiszen a betyárok többségének van priusza... Figyelem! Betyárpóló és a…..
Lancelot írása Díszpolgári címet kapott Glatz Ferenc és Zoltai Gusztáv, nyilván a Szocialista Párt jóvoltából, az SZDSZ meg szelíden bégetett hozzá, ahogy kell. Miért is szégyenletes ezeknek az embereknek a kitüntetése? Mert karrierjüket nem érdemeiknek, hanem múltbeli…..