Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lastech

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
lastech 2010.08.27 20:10:37
Érdekes, én járok autóval, biciklivel és gyalog is. Autóval fel tudom venni az autók ritmusát és így is félek néha, mert olyan barmok vannak az utakon. Biciklivel mentem úton régebben, de aztán a drága autósok észre térítettek, úgyhogy ha lehet választani, inkább nem. Az meg amit ma Budapesten bicikliútnak neveznek, az nem állja meg a helyét - csak néhány példát hadd említsek: Dunakorzó: gyakorlatilag a járdánbiciklizés legális formája, azzal a különbséggel, hogy szinte itt egyedül tényleg sok a gyalogos is a járdán, és mindig..., Andrássy út: a parkoló autók takarásában a jobbra kanyarodóknak? vagy az anyósülésről kiszállók ajtajának hatókörében, akiknek esélyük sincs hátranézni, mert a tükör nem nekik van beállítva és még a taxisok sem szólnak, hogy vigyázzon? vagy a taxisok, akik a legjobb helyen simán ráparkolnak? Hűvösvölgyi út: egy frankó sövény takarásában az út felől a járdán, amikor ott a szervízút, amin elfért volna? Vagy lágymányoson, ahol a forgalommentes egyetemi negyedet inkább 3 km-re meg kellene kerülni, mert senkinek nem jutott eszébe sárga festéket hozni, mikor az utak épültek? És a belvárosban hol vannak a bicikliutak? Rákóczi út? nagykörút? Szóval marad a járda vagy a rettegés. Én a járdát választom, talán hosszabb életű leszek. Gyalogosként meg csak azok a bringások zavarnak akik nem képesek disztingválni: a járda elsőnek a gyalogosé...

ps.: érdekes, bicikliztem angliában is, igaz nem sokat, de annak ellenére hogy meg kellett szoknom a másik oldalt, egyáltalán nem féltem: ott az autósok nem abból űznek sportot, hogy ráhúzzák a kormányt arra, aki idegesíti őket, mert lassú...
Nehéz dolga lesz a ma pályára lépő csapatoknak, ha felül akarják múlni a milánói történések intenzitását, de reméljük, valami hasonlóra készül a Bayern München és a Lyon. Mindkét csapat túl van egy komoly bravúron (a MU illetve a Real ellen), és olyan párharcon, amikor…..
Három nappal az országgyűlési választások előtt mindenki Kubatov Gábor komcsilistájáról beszél. A lelekes adatbáziskezelő kisiparos nagyhangú büszkélkedése valóban érdekes téma. Kubatov - ahogy azt a felvétel hősködő szövege elég világosan elárulja - nem tűnik sem…..
A tegnapi slágermeccsből nyíltszíni koncolás lett, a mai rangadón ez aligha lesz így. A Manchester United biztosan, a Bayern valószínűleg legjobbja nélkül kezd, de míg Robben egy félidőt az eredménytől függően biztosan vállal, Wazza nem segíthet a nélküle meglehetősen…..
Nem is olyan rég egy igen érdekes siófoki sebességmérési szitut osztottam meg veletek, ott az volt a kérdés, van kereszteződés, vagy nincs. Gábor története egészen más, de ugyancsak a traffipaxhoz és a sebességkorlátozó táblához kapcsolódik. Utóbbi ugyanis jó ideig…..
w A teleszart szentfazék 2010.03.19 04:30:00
Még le se ment a választás, és máris a jobbos ciklusok örökzöld poénján röhögünk: a teleszart szentfazékon. Vagyis azon, amikor valaki, aki amúgy féltéglával veri a mellét a kereszténységére, kurvára tököncsapja magát, pedig próbált úgy tenni, mint akinek nincs is.…..
lastech 2010.03.19 13:37:10
@dark future: ott a pont szerintem (TWA elfogult, ezt mindenki tudja. de hát független újságíró nincs).

de: "igazán korrekt, tiszta, becsületes, következetes politikai erőt, pártot, politikust nem fogunk találni, de még civileket se nagyon."
A civilekkel vitatkoznék. Én ismerek néhányat. Azt gondolom: a hatalom, mint olyan cselekszi ezt az emberrel. akinek nincs hatalma, több esélye van magát megőrizni ettől a "jellemferdüléstől". továbbmegyek: azt gondolom, hogy
1. az ember változhat, ha tényleg akar.
2. a változáshoz mozgatórugónak valamilyen idea nem árt.
3. ez néha álszentséghez vezet, de ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel együtt. én régóta azt gondolom: a sznobizmus nem bűn: csak bizonyos képességek hiányát takargató fügefalevél, de alapvetően egy adott idea felé törekvés jele is. Az élet hazugság pedig, amit TWA is említett itt: külső szemlélőnek oly nehezen megítélhető dolog...az íróknak könnyű: a saját alakjukat ők találják ki. Az emberek ilyenek is meg nem is.
Az UTV kamerája előtt vágott át az M1-M7-es beveztő szakaszán egy kerékpáros szombat reggel. Boylepke, az autostat blog szerzője éppen a szakadó hó miatt várható közlekedési akadályokat kereste, amikor a képeken feltűnt a kétszer négy sávos úton kerekező ismeretlen. Az ön-…..
Ha a MI skinheadjeink és az Ő skinheadjeik kéz a kézben tudnak csápolni egymás zenekaraira, mi állhat még a nagy nemzeti megbékélés útjába? Vona Gábor kínálja meg egy korty pálinkával azt a bolondos Slotát, Bajnai masszírozza meg Fico gerincbántalmait, mindenki csókoljon…..
Ezidőszerint az EU-ban alighanem csak Görögország kreténebb hazánknál, és ez alighanem igaz a nemzeti vasúttársaságokra is. Viszont a görögök elhitették a világgal, hogy ők Homérosz és Periklész népének leszármazottai (pedig antropológiailag sokkal inkább derék délszláv…..
A graffitit a modern városok katasztrófái közt szokták emlegetni, teljesen helytelenül. A falfirkások már a középkorban is aktívak voltak, és egyesek számára tényleg semmi nem volt szent. A Guardian újságírója egy 1644-es festményre hívta fel a figyelmet, aminek sarkában a kor…..
lastech 2009.02.10 19:18:08
Tota W. megijedt, hogy megint keresztenynek kell majd lenni. Megnyugtatom, nem kell. Marmint ha nem akar. Ha akar, akkor termeszetesen semmi akadalya. Templomba sem kell menni, hogy kereszteny legyen az ember. De kezdjuk csak elorol.A felelem oka az orszag fole tornyosulo KDNP es a kotelezo…..
lastech 2009.01.08 15:30:27
@Asszem: a kamionok hangosabbak, a harang meg napjában 2x. tán elviselhető lenne. Én is templommal szemben lakom. harangoznak is. zavar is néha, de ennyire behergelődni??? naponta 2x... 30 sec. harangozás... ráadásul nem váratlanul...
Védett épületet kezdett bontani a vasút Kelenföldön, most helyre is állítja. Úgyhogy ez egy pozitív történet. De azért azt ne felejtsük, hogy kidobtak egy csomó pénzt a bontásra, majd most bizonyára több pénzből kell rendbe hozni az épületet, mintha nem kezdték volna el…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Etele nem fizetett álfasisztáktól rettegő kormánypárti felháborodó, hanem haragviráglelkű homokháti dizájnerlegényke, így nem csomagolt, sőt az ÉS-ben sem szervezett aláírásgyűjtést, hanem vidáman füttyentett egyet, amikor az üzletlánc egyik polcán meglátta a Nácigyanús…..
Ez megunhatatlan, mint a világ legjobb "blogja". István találta a Vér és arany kötet "Kiegésztők locsoláshoz" című ciklusában.  ..
Szabi fotói bizonyítják, hogy a válság elérte a kutyaszart is: a  Terézvárosi Önkormányzat takarítói a járda pucolása helyett (után, előtt?) kocsimosással szolgálják a kerület lakóinak közös ügyét, a tisztaságot. Helo homar, ponyvan felirat (ha nem latszodna…..
  Nem gondolták volna, hogy ez velük is megtörténhet: földdel teli nyílt törések, leszakadt végtagok, szétroncsolódott arcok, nyílt koponyatörések alatt remegő agyvelő. Hozzászólások az azonos című cikkünkhöz...
Négy órán át állt a parkoló autók előtt keresztben a bunkó autós a Bimbó úton, csakhogy most legalább kicsit ráfaragott, mert lefotózták és legalább a rendszámát kitesszük, hátha látja, és rosszul érzi magát, és legközelebb nem csinál ilyet. Hidegvérű, keménytestű…..
Többen is beküldték a CBA legfrissebb reklámújságját, azzal, hogy "ez most a népszavazási kampány része, vagy csak egy félreérthető reklámújság?" Nyilván nem a véletlen műve, hogy egy héttel a sajnálatos és értelmetlen pénzkidobás/az ellenzéki forradalom…..