Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adri the Big

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mai szerzőnk Amerikában született magyar szülőktől, immár hatodik éve él Magyarországon. Arra gondoltam, nem minden tanulság nélkül való végigolvasni (és megbeszélni) Chris írását. „Pár blogbejegyzést már olvastam, és tudom, hogy az én esetem más, de szeretném…..
Adri the Big 2013.02.05 13:55:49
@Vikas: Valaki esetleg pisztolyt tartott a deviza hitelbol autot vasarlok halantekahoz? Ha 120 ezret keresel havonta, miert kell hitelre autot/telefont/mumellett venni? Csak kerdezem... Tudom persze, hogy ezt is a politika eroltette ra mindenkire.
Határátkelő Megéri hazajönni? 2012.12.12 06:03:58
Segítséget kért a mai írás szerzője, a cím el is árulja, miben. Mielőtt azonban beállítottság, politikai nézetek, vagy bármilyen más indíttatás miatt rávágnátok az igent vagy a nemet, olvassátok el a posztot – utána jöhetnek a tanácsok! „Ebben a levélben nem az…..
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Adri the Big 2012.11.18 19:56:41
@tinu: én is erre gondolok... :) jó, hogy nem vagyok egyedül.
A minap Ókidli írta meg Németországban au pairként szerzett, finoman szólva sem túl pozitív tapasztalatait. Akár e történet párjának is tekinthető a mai poszt, melynek szerzője, Adri szintén au pairként kezdte, ám az ő útja teljesen más irányt vett. „Két és fél…..
Adri the Big 2012.11.01 16:09:50
@SilentDreams: mi is drágálljuk, de ez van. Költözni kellett, és nem volt hova, mostanra pedig megszerettük, megszoktuk. Vannak az ismerőseink körében, akik jelentősen kevesebbért bérelnek lakást, de mi úgy gondoltuk, ehhez nagyon nagy szerencse kell, és nekünk az nem volt. A saját szememmel láttam, hogy az emberek mint egy állásinterjúra, motivációs levéllel, és elképesztő fizetéspapírokkal érkeznek megnézni a lakást (nem volt szép dolog, de kb. a 10. helyen belenéztünk a konyhapulton hagyott jelentkezésekbe, hogy mi a halálért nem sikerül már lakást bérelni. az előttünk lévő srác egyedülálló pilóta volt magasabb fizetéssel mint a mi kettőnké együttvéve- szerinted két külföldinek fogják kiadni a lakást vagy a pilótának, aki otthon sincs egész hónapban? nyilván nem kaptuk meg), úgyhogy egy idő után nem volt már illuzió sem, hogy olcsón találunk lakást.
Adri the Big 2012.11.01 16:23:34
@TilosazA: Szuper kis társaságom volt/van otthon, olyan emberek, akiket minden szempontból értelmiséginek lehet mondani, így értelemszerűen velük hasonlítottam össze az itteni ismerőseim. Ha gondolod, alapítsunk valami kultúr-egyletet :)
Adri the Big 2012.11.01 16:24:29
@Megint szabad a gazda: Lehet, hogy fordítva van, de valamelyikért biztosan fizetni kell :)
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..