Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pflaume

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szia! Én szívesen olvasnék a tanácsadói rendszerről. Kik a tanácsadók? Hogyan lehet velük kapcsolatba lépni? Illetve arról, hogy miért szokták általában elhagyni a Krisna-tudatot akár avatott tagok is." A Tanácsadói rendszerről itt tudsz…..
Most ég bennem a tűz, hogy írjak, akár kényesebb témákról is őszintén, nyíltan. Ez most a terápiám része :) Abban kérném a segítségeteket, hogy ti is bátran írjatok nekem (fb komment, privát, vagy mantravgd@gmail.com), hogy miről szeretnétek olvasni. Látjátok, kitört a…..
Honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból indult az új Pegan diéta étrend őrület.    Nem tudod mi a jobb: Paleo vagy Vegan? Legyél Pegan!   A pegan szó nem más ami paleo diéta és a…..
Elérhető a Slow Héten debütált Sürgősen lassítsunk! c. film magyar felirattal! A dokumentumfilmrendező, Európában, az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Indiában forgatott olyan kezdeményezésekről, helyi közösségekről és civilekről, akik egy másfajta gondolkodásmódon alapuló életformát…..
Olvasónk azt nehezményezi, hogy sokan túlköltekeznek és utána panaszkodnak, hogy elfogyott a pénzük. Ti beosztóak vagytok? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az alábbi témákban várjuk a…..
A hétvégén került megrendezésre a Növényi tejek versenye, ahova házi készítésű növényi tejekkel lehetett nevezni. A győztes tejeket a kóstolók rangsorolása alapján hirdették ki.   Mivel az állati eredetű tejtermékek jelentősek a mindennapi gasztrokultúránkban, éppen…..
Pflaume 2015.03.09 15:34:35
@Void Bunkoid:
Szia!
Nekem székrekedésem és refluxom van egyszerre a tejtermékektől, ezért száműztem az étrendemből őket. Azóta ezek a problémák megszűntek. Viszont nagyon szeretem a tejben főtt kásákat, ezekhez használok növényi tejet, elsősorban a mandulás rizstej vált be. Nem ugyanaz, mintha keményítős vízzel készíteném.
Egyébiránt az olajos magvakból (szezám, mandula stb.) készült "tejekben" nem csak keményítőszemcsék vannak.
​Lehet, hogy mostanában azért vannak ilyen nyomorult napjaim, mert amikor reggel kipattan a szemem, nyúlok a telefonomért, hogy megnézzem, mennyi az idő és ha nem vigyázok magamra, a következő pillanatban már a híreket olvasom. Ma például a tanári portfóliók…..
Sokat emlegetjük a pedagógus béreket meg az egészségügyi dolgozók fizetéseit, ami érthető. Az a szomorú helyzet, hogy bár a társadalom számára nélkülözhetetlen hivatások ezek, a mi kultúránk még nem jutott el arra a szintre, hogy ezeket érdemei szerint honorálja is anyagilag.…..
Beutalót gyakorlatilag csak akkor adnak, ha én állok elő félkész diagnózissal, én tapasztaltam, hogy ettől vagy attól kijön, ekkor is csak hosszas könyörgés és sok megjegyzés után, hogy ne számítsak sokra, egyáltalán nem biztos, hogy allergiás vagyok. Évek óta küzdök az…..
Pflaume 2013.07.19 14:28:42
@pizzaszeletvágó: Kinyilatkoztatod felsőbbrendűségedet, és még én vagyok a troll. Indok nélkül lehülyézted, amit írtam, és még én vagyok a troll? Amiről én írtam, az nagyon is jelenlevő törekvés a magyar társadalomban, olyan, amely másutt nagyon jól működik. Tehát még egyszer tömören az eddigi állításaim:
1. A magyar állami egészségügyi ellátás nem képes teljesíteni vállalásait.
2. Egy egyszerű ételallergia-vizsgálatra nem jutottam be több, mint három havi várakozás után.
3. Nem akarok működésképtelen rendszereket támogatni, főleg akkor nem, ha nem én tettem működésképtelenné.
A problémám valós, ha az állami egészségügyben dolgozó gasztroenterológus vagy, szívesen bejelentkezem hozzád a lányommal mondjuk hétfőre, elvégre vártam már több hónapot. Akkor szívesen megköszönöm a fáradozásaidat és a diagnózisodat.
Pflaume 2013.07.19 16:29:09
@Dr.laikus PhD: Ha te most nem beszélsz hülyeséget, akkor én miért igen? Ugyanezt mondom én is, én sem szavaztam le a vizitdíjat. Legyen egyértelmű, mi tartozik bele a Tb által finanszírozott ellátásba, és mi nem. Legyen világos, hogy ezért a pénzért mi jár, és mi nem. Ha egy beteget csak három hónap múltán tudnak fogadni azért, mert nincs életveszélyben, ellenben az életminősége leromlott, akkor azt a rendszer nem tudja ellátni. Ne áltassuk magunkat ingyenes egészségüggyel. Miért hülyeség, ha hazug rendszereket nem akarok a pénzemmel támogatni. És még egyszer hangsúlyozom, nem a szolidaritással van a gond.
Ágymesterek blogja Berci fotelágy 2010.05.16 18:34:00
Vevőinknek nem csak hagyományos ágykeretek jelenthetik a megoldást a problémáikra az alvás/fekvés/ágynemű elrakása területén. A keresletre, igényekre fogékonyak vagyunk: Így született meg a "Berci" fotelágy. Formája jól eltalált "kamaszos" lett, stílusjegye…..
Pflaume 2013.07.29 12:51:27
Amikor - hat évvel ezelőtt - két db. fél éves gyermekkel útra keltünk kocsival, barátaink, kollégáink nagy része többé-kevésbé őrültnek tartott minket. Azóta - reméljük - sokakat sikerült meggyőzni, hogy gyermekkel utazni nem a legrosszabb dolog, ami az emberrel történhet. Sőt. Most - mielőtt az út…..
Megdöbbenéssel olvastam, hogy Angelina Jolie eltávolítatta melleit a rák kialakulásának 87%-os esélye miatt. A hírt ő maga árulta el a New York Times-ban megjelent cikkben, ami a Mandiner blogon teljes egészében magyarul is olvasható. Ahogy Angelina Jolie fogalmazott "Az…..
Pflaume 2013.05.17 17:34:23
@flamer: Szerintem nem mindegy. Mindösszesen azt állítom, hogy naiv ez a bejegyzés, mint ahogy naiv Angelina Jolie is, amikor azt hiszi kicselezi az életet.
Pflaume 2013.05.17 19:09:44
@flamer: Lehet. Vagy egyszerűen hagyománytisztelő vagyok, ezért használom a lejutáshoz a lépcsőt a halálugrás helyett. AJ pedig nyilván újító, aki az egészségmegőrzés életellenes, ezért méltán követendő útját tapossa ki éppen.
Nem tudom, tudják-e, hogy az időjárásról való csevej a világ leggyakoribb beszédtémája, állítólag kommunikációnk bő egynegyedét ez teszi ki. Az arány nálunk és mostanában ennél biztosan magasabb, a hosszan elhúzódó tél mindenkinek az agyára megy lassan, és már a…..
Pflaume 2013.04.07 08:42:10
@nota_bene: Agrofólia? Az meg mi fán terem?
Élő közvetítés a helyszínről, azaz a TV elől jó estét kívánok 01:39 paul mccartney nem öregszik ez hihetetlen. szól a hey jude és azt hiszem itt az ideje befejezni a közvetítést. mit mondhatnék még azon kivül hogy puszi minden magyarnak aki képvisel minket Londonban az…..
Pflaume 2012.07.30 16:38:37
@Cicoo:
Szerintem rá gondolt Bence:
imgur.com/r/pics/z5twV
A legegyszerűbb adatgyűjtős trükknek dőlt be naiv álláskereső, aki 1000 forintot utalt egy fickónak, aki ezért cserébe beírta a nevét egy füzetbe legjobb esetben, egyéb munkaközvetítés nem történt. A hirdetések a workwaykft@gmail.com címről érkeztek, de az Álláskereső bolg…..
Pflaume 2012.07.30 16:05:08
@helianthus: Inkább LAFO lesz az, ami annyit jelent: lakossági folyószámla.
Zsanett és Dominik, a párkapcsolatok jövőjébe vetett régen elveszített hitemet adták vissza. Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni... Zsanett A súlyomat illetően nem történt szignifikáns változás az előző bejegyzés óta, de igazából számítottam erre. Ugyan nem érzek…..
Zsani A 30. napon tartok a programban. Mit is mondhatnék? Nagyon jól érzem magam, ma reggel 55,5 kg-t mutatott a mérleg. Az már mindennek a csimborasszója, hogy pont 5 éve jöttünk össze a leendő férjemmel (hú de furcsa ezt így leírni J), és utoljára akkoriban nyomtam ennyit. Ha…..
LifeTILT Slim3 Bogi 30.nap - 6.1kg 2012.04.30 04:29:00
                                                               Bogi Matisz nagypapa sem tudta szebben megfogalmazni mindazt amit így az elmúlt 30 nap elteltével érzek, röviden és tömören: E örö e bódottá (ez öröm ez boldogság). :-)      5,7 kg…..
LifeTILT Slim3 Móni 15.nap - 4.3kg 2012.04.19 17:44:00
Móni Eljött a 15. nap, és bár minden ruhám leesik rólam, én mégis féltem, hogy mit fog ma mutatni a mérleg. Sajnos 1 hetet beteg voltam. Így a csütörtöki első nap első futása után - ami tök jól ment- , már a szombaton minden bajom volt. Illetve kedden a városligeti közös…..
Pflaume 2012.04.19 20:13:07
@PrettyWitch: szerintem a táplálékkiegészítők miatt. Én is diétázom, számolom a kalóriákat, napi 1500-nál nem eszem többet. Én nem megyek rá ennyire erre a csirke+rizs témára, de a cukrot és a fehér lisztet én is kerülöm. Amióta szedem az Ultra A/Z-t, a Pyruvatot, és esténként megiszom a fehérjeturmixomat, azóta nem gyötör az éhség, és én is az uzsonnával vagyok úgy, hogy akár el is hagyhatnám, de megeszem, mert tudom, hogy hosszú lesz az éjszaka egyetlen turmixszal. Ja, és a napi két liter tea/víz alap. Nem akartam reklámot csinálni a termékeknek, de tényleg ez a tapasztalatom.
Pflaume 2012.04.20 06:15:58
@ajmfebulosz: a mozgás sokat számít, valóban elveszi az étvágyat. Nőknél szerepe van még a menstruációs ciklusnak is: vérzés előtt farkasétvágy, alatta és utána inkább étvágytalanság, vagy legalábbis csökkent étvágy.